Manageraccounts (Mijn Klantencentrum-accounts): Accountlabels maken en bewerken in manageraccounts

Accountlabels worden door een manageraccount gemaakt en toegewezen aan submanageraccounts of afzonderlijke Google Ads-accounts. U kunt er samenhangende klantaccounts mee groeperen.

Met labels kunt u uw campagnes, advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden in groepen organiseren. Labels zijn aanpasbaar en u kunt ze altijd wijzigen.

Opmerking: Als gebruiker van een manageraccount (Mijn Klantencentrum-account) kunt u campagnes efficiënter beheren door rapporten te maken, te bewerken, op te slaan en toe te passen op specifieke onderliggende accounts of in alle campagnes. U kunt ook overal op het pad van een manageraccount naar het niveau van een onderliggend account labels maken en beheren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u accountlabels kunt maken, verwijderen en bewerken. Als u meer achtergrondinformatie over accountlabels wilt en hoe deze verschillen van campagnelabels, leest u het artikel Labels in manageraccounts.

Instructies

U kunt accountlabels maken, verwijderen en bewerken vanaf de pagina's Prestaties, Beheer of Budgetten. Om te beginnen:

1. Log in op uw Google Ads-manageraccount.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Accounts.
  3. Volg bij Prestaties de onderstaande stappen, afhankelijk van de actie die u wilt uitvoeren.

Een nieuw accountlabel maken

1. Vink het vakje aan naast de accounts waarvoor u een accountlabel wilt maken.
  2. Klik in het menu bovenaan de tabel op Label en daarna op Label maken.
  3. In het vak Nieuw label kunt u het volgende doen:
    1. Kies een kleur.
    2. Voer een naam in.
    3. Voer eventueel een beschrijving in.
    4. Voer de labeleigenaar in.
  4. Voer een naam in voor het label en klik op Maken.

Het nieuwe label wordt vervolgens weergegeven in het menu, samen met andere labels die eerder op dit account zijn toegepast. Het vakje voor het nieuwe label is aangevinkt. Klik op Toepassen.

Een bestaand label toepassen

1. Vink het vakje aan naast de accounts waarop u labels wilt toepassen.
  2. Klik bovenaan de tabel op het menu Labels.
  3. Vink het vakje aan naast de labels die u op de geselecteerde accounts wilt toepassen.
  4. Klik op Toepassen.

Een label verwijderen uit een account

1. Vink het vakje aan naast de accounts waaruit u labels wilt verwijderen.
  2. Klik bovenaan de tabel op het menu Labels.
  3. Verwijder het vinkje uit het vakje naast de labels die u uit de geselecteerde accounts wilt verwijderen.
  4. Klik op Toepassen.

Een labelnaam bewerken

1. Klik op de labelnaam in de kolom Accountlabels en klik daarna op het potloodicoon Bewerken.
  2. Bewerk de labelnaam en klik op Opslaan.

Een label helemaal verwijderen

1. Klik op de labelnaam in de kolom Accountlabels en klik daarna op het potloodicoon Bewerken.
  2. Klik op het prullenbakicoon . Het label wordt uit alle accounts verwijderd en het wordt permanent uit de lijst in het menu Labels verwijderd.

Gerelateerde links

Onderwerpenpagina manageraccounts (Mijn Klantencentrum)

Accountbeheer