Manageraccounts (Mijn Klantencentrum): een Google Ads-manageraccount maken

Een manageraccount is een Google Ads-account waarmee u vanaf één plek makkelijk al uw Google Ads-accounts (waaronder andere manageraccounts) bekijkt en beheert. In dit artikel leggen we uit waar en hoe u manageraccounts maakt.

Opmerking:

Een manageraccount maken vanaf de homepage van het manageraccount

1. Ga naar de homepage voor Google Ads-manageraccounts en klik op Een manageraccount maken.
  2. Als u nog niet ingelogd bent, logt u in met het e-mailadres waarmee u uw nieuwe manageraccount wilt beheren.
  3. Geef uw manageraccount een naam. Dit is de naam die uw klanten te zien krijgen in hun klantaccount.
    • Opmerking: Vanaf maart 2023 worden URL's niet meer geaccepteerd in accountnamen.
  4. Kies hoe u het account wilt gaan gebruiken: om Google Ads-accounts van uzelf te beheren of om de accounts van anderen te beheren.
  5. Selecteer uw land en uw tijdzone. Deze tijdzone wordt gebruikt voor de rapportage en facturering van uw account en kan niet meer worden gewijzigd. U kiest het beste de tijdzone waarin u werkt.
    • Opmerking: U kunt de tijdzone later niet meer wijzigen.
  6. Selecteer een permanente valuta voor uw account.
    • U kiest het beste de valuta waarin u zaken doet. Uw klantaccounts worden gefactureerd in de valuta's die hiervoor zijn gekozen. Als u in uw manageraccount de prestatie- of budgetgegevens van accounts controleert, heeft u de mogelijkheid om alle kostengerelateerde gegevens te tonen in de valuta van uw manageraccount. Meer informatie over valuta's omrekenen in uw manageraccount
  7. Klik op Uw account verkennen om aan de slag te gaan.

Een manageraccount maken op de pagina Subaccountinstellingen

1. Log in op uw Google Ads-manageraccount.
  2. Selecteer het manageraccount waarin u een submanager wilt maken.
    • Onder de accountnaam van manageraccounts staat Manager.
  3. Klik in het paginamenu links op Instellingen en klik daarna bovenaan op Instellingen voor subaccounts.
  4. Klik op de blauwe plusknop en selecteer Nieuw manageraccount maken.
  5. Vul de nieuwe accountgegevens in, waaronder de accountnaam, het primaire accountgebruik, het land, de tijdzone en de valuta.
    • Optioneel:
      • Klik op Gebruikers uitnodigen voor dit account (optioneel) om gebruikers uit te nodigen voor het nieuwe manageraccount.
      • Klik op het dropdownmenu en stel het toegangsniveau in op Beheerder, Standaard, Alleen-lezen, Alleen e-mail of Facturering. Ontdek meer informatie over toegangsniveaus voor gebruikers van uw manageraccount.
  6. Klik op Opslaan en doorgaan.

Een manageraccount maken op de pagina Prestaties

1. Log in op uw Google Ads-manageraccount.
  2. Selecteer het manageraccount waarin u een submanager wilt maken.
    • Opmerking: Onder de accountnaam van manageraccounts staat Manager.
  3. Klik in het paginamenu links op Accounts en daarna bovenaan op Prestaties.
  4. Klik op de blauwe plusknop en selecteer Nieuw manageraccount maken.
  5. Vul de nieuwe accountgegevens in, waaronder de accountnaam, het primaire accountgebruik, het land, de tijdzone en de valuta.
    • Optioneel:
      • Klik op Gebruikers uitnodigen voor dit account (optioneel) om gebruikers uit te nodigen voor het nieuwe manageraccount.
      • Klik op het dropdownmenu en stel het toegangsniveau in op Beheerder, Standaard, Alleen-lezen, Alleen e-mail of Facturering. Ontdek meer informatie over toegangsniveaus voor gebruikers van uw manageraccount.
  6. Klik op Opslaan en doorgaan.

Accounts binnen de hiërarchie verplaatsen

Nadat u het nieuwe manageraccount heeft gemaakt, kunt u op de volgende pagina gekoppelde accounts verplaatsen binnen de huidige hiërarchie of andere accounts koppelen.

Voer de volgende stappen uit om accounts binnen de huidige hiërarchie te verplaatsen om ze rechtstreeks aan uw nieuwe manageraccount te koppelen:

1. Klik op Accounts selecteren.
  2. Selecteer de accounts die u wilt koppelen in het dialoogvenster voor accountselectie.
  3. Klik op Klaar.

Volg de volgende stappen om andere accounts rechtstreeks aan uw nieuwe manageraccount te koppelen:

1. Typ of plak uw klant-ID's (één per regel) in het gedeelte Andere accounts koppelen (optioneel).
  2. Klik op Accounts koppelen.

Gerelateerde links

Onderwerppagina manageraccounts (Mijn Klantencentrum)

Een inleiding tot manageraccounts