Hallinnoijan tilit: Google Adsin hallinnoijan tilin luominen

Hallinnoijan tili on Google Ads ‑tili, jolta voit hoitaa useiden Google Ads ‑tilien (myös muiden hallinnoijan tilien) asioita kätevästi yhdestä paikasta. Tässä artikkelissa kerrotaan, missä ja miten hallinnoijan tilejä luodaan.

Hyvä huomata

• Hallinnoijan tilit on tarkoitettu useiden tilien hoitamiseen. Ennen tilin luomista kannattaa lukea perusasiat hallinnoijan tileistä.
  • Yhtä sähköpostiosoitetta kohti voi olla enintään 20 Google Ads ‐tiliä (sisältää myös hallinnoijan tilit). Lue lisää useiden tilien linkittämisestä.

Hallinnoijan tilin luominen hallinnoijan tilin etusivulta

1. Siirry Google Adsin hallinnoijan tilin etusivulle ja klikkaa Luo hallinnoijan tili.
  2. Jos et ole vielä kirjautunut sisään, tee niin sillä sähköpostiosoitteella, jota haluat käyttää uudella hallinnoijan tilillä.
  3. Nimeä hallinnoijan tili. Asiakkaat näkevät tämän nimen asiakastilillään.
    • Huom. Maaliskuusta 2023 alkaen tilien nimissä ei enää voi käyttää URL-osoitteita.
  4. Valitse, aiotko käyttää tiliä omien Google Ads ‑tiliesi vai muiden käyttäjien tilien hoitamiseen.
  5. Valitse maa ja aikavyöhyke. Tilin raportointi ja laskutus perustuvat tähän aikavyöhykkeeseen, eikä sitä voi muuttaa. Aikavyöhykkeeksi kannattaa valita se, jolla teet töitä.
    • Huom. Aikavyöhykettä ei voi muuttaa.
  6. Valitse tilille pysyvä valuutta.
    • Valuutaksi kannattaa valita yrityksesi käyttämä valuutta. Asiakastilien laskutuksessa käytetään niille erikseen valittuja valuuttoja. Muista, että kun tarkistat hallinnoijan tilin alaisten tilien tuloksia tai budjettitietoja, voit katsella hintoihin liittyviä tietoja muunnettuna hallinnoijan tilin valuuttaan. Lue lisää valuuttojen muuntamisesta hallinnoijan tileillä.
  7. Aloita klikkaamalla Tutki tiliäsi.

Hallinnoijan tilin luominen Alatilin asetukset ‑sivulta

1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilille.
  2. Valitse hallinnoijan tili, jolle haluat luoda alahallinnoijatilin.
    • Huomaa, että hallinnoijan tilien nimen alla lukee Hallinnoija.
  3. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Asetukset ja valitse ylhäältä Alatilin asetukset.
  4. Klikkaa sinistä pluspainiketta ja valitse Luo uusi hallinnoijan tili.
  5. Lisää uuden tilin tiedot, kuten tilin nimi, ensisijainen käyttötarkoitus, maa, aikavyöhyke ja valuutta.
    • Valinnainen:
      • Jos haluat kutsua uudelle hallinnoijan tilille käyttäjiä, klikkaa Kutsu tälle tilille muita käyttäjiä (valinnainen).
      • Klikkaa avattavaa valikkoa ja valitse käyttäjille pääsyoikeustaso: järjestelmänvalvoja, normaali, vain luku, vain sähköposti tai laskutus. Lue lisää hallinnoijan tilin pääsyoikeustasoista.
  6. Klikkaa Tallenna ja jatka.

Hallinnoijan tilin luominen Tulokset-sivulta

1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilille.
  2. Valitse hallinnoijan tili, jolle haluat luoda alahallinnoijatilin.
    • Huom. Hallinnoijan tilien nimen alla lukee Hallinnoija.
  3. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Tilit ja valitse ylhäältä Tulokset.
  4. Klikkaa sinistä pluspainiketta ja valitse Luo uusi hallinnoijan tili.
  5. Lisää uuden tilin tiedot, kuten tilin nimi, ensisijainen käyttötarkoitus, maa, aikavyöhyke ja valuutta.
    • Valinnainen:
      • Jos haluat kutsua uudelle hallinnoijan tilille käyttäjiä, klikkaa Kutsu tälle tilille muita käyttäjiä (valinnainen).
      • Klikkaa avattavaa valikkoa ja valitse käyttäjille pääsyoikeustaso: järjestelmänvalvoja, normaali, vain luku, vain sähköposti tai laskutus. Lue lisää hallinnoijan tilin pääsyoikeustasoista.
  6. Klikkaa Tallenna ja jatka.

Tilien siirtäminen hierarkiassa

Kun olet luonut uuden hallinnoijan tilin, voit seuraavalla sivulla siirtää hierarkiaan linkitettyjä tilejä tai linkittää muita tilejä.

Näin siirrät tilejä hierarkiassa niin, että ne linkittyvät suoraan uuteen hallinnoijan tiliin:

1. Klikkaa Valitse tilit.
  2. Valitse linkitettävät tilit.
  3. Klikkaa Valmis.

Seuraavien ohjeiden avulla voit linkittää muita tilejä suoraan uuteen hallinnoijan tiliisi:

1. Kirjoita tai liitä asiakastunnuksesi omille riveilleen "Linkitä muita tilejä (valinnainen)" ‑osiossa.
  2. Klikkaa Linkitä tilit.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Hallinnoijan tilit (Oma asiakaskeskus)

Perustietoa hallinnoijan tileistä