Managerkontoer (MCC): Opprett en Google Ads-managerkonto

En managerkonto er en Google Ads-konto som gjør det mulig å se og administrere flere Google Ads-kontoer (deriblant andre managerkontoer) fra ett og samme sted. I denne artikkelen forklarer vi hvor og hvordan du kan opprette managerkontoer.

Merk:

• Managerkontoer er utformet for å administrere flere kontoer. Det kan være lurt å begynne med å lese Om managerkontoer.
  • Grensen på 20 Google Ads-kontoer for samme e-postadresse gjelder for managerkontoer. Finn ut mer om tilknytning av flere kontoer.

Opprett managerkontoer på startsiden for managerkontoer

1. Gå til startsiden for Google Ads-managerkontoen, og klikk på Opprett en managerkonto.
  2. Hvis du ikke allerede er pålogget, kan du logge på med e-postadressen du vil bruke til å administrere den nye managerkontoen din.
  3. Gi managerkontoen et navn. Dette er navnet kundene dine får se i kundekontoene sine.
    • Merk: Fra og med mars 2023 godtas ikke lenger nettadresser i kontonavn.
  4. Velg hvordan du planlegger å bruke kontoen: enten for å administrere flere Google Ads-kontoer du eier selv, eller for å administrere andres kontoer.
  5. Velg land og tidssone. Tidssonen blir brukt i kontorapporteringen og faktureringen, og du kan ikke endre den etterpå. Det er lurt å velge tidssonen du selv jobber i.
    • Merk: Tidssonevalg kan ikke redigeres.
  6. Velg en permanent valuta for kontoen.
    • Det er lurt å velge valutaen du ellers bruker i virksomheten. Kundekontoene dine blir fakturert i valutaen som er valgt i de enkelte kontoene. Husk at når du ser på resultater eller budsjettinformasjon for flere kontoer i managerkontoen din, har du muligheten til å se alle kostnadsrelaterte opplysninger konvertert til den valutaen som brukes i managerkontoen din. Finn ut mer om å konvertere valutaer i managerkontoen din.
  7. Klikk på Utforsk kontoen din for å komme i gang.

Opprett managerkontoer på «Innstillinger i underkontoen»-siden

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Velg managerkontoen du vil lage en underkontaktkonto i.
    • Merk at Managerkonto er skrevet under kontonavnet til managerkontoer.
  3. På sidemenyen til venstre klikker du på Innstillinger og så på Innstillinger i underkontoen øverst.
  4. Klikk på den blå plussknappen , og velg Opprett en ny managerkonto.
  5. Skriv inn den nye kontoinformasjonen, deriblant kontoens navn, land, tidssone og valuta samt hva kontoen primært skal brukes til.
    • Valgfritt:
      • Klikk på Inviter brukere til denne kontoen (valgfritt) for å invitere brukere til den nye managerkontoen.
      • Klikk på rullegardinmenyen, og velg «Administrativ», «Standard», «Lesetilgang», «Kun e-post» eller «Fakturering» som tilgangsnivå. Finn ut mer om tilgangsnivåer for brukere av managerkontoer.
  6. Klikk på Lagre og fortsett.

Opprett managerkontoer på Resultater-siden

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Velg managerkontoen du vil lage en underkontaktkonto i.
    • Merk: Managerkonto er skrevet under kontonavnet til managerkontoer.
  3. Klikk på Kontoer på sidemenyen til venstre, og klikk så på Resultater helt øverst.
  4. Klikk på den blå plussknappen , og velg Opprett en ny managerkonto.
  5. Skriv inn den nye kontoinformasjonen, deriblant kontoens navn, land, tidssone og valuta samt hva kontoen primært skal brukes til.
    • Valgfritt:
      • Klikk på Inviter brukere til denne kontoen (valgfritt) for å invitere brukere til den nye managerkontoen.
      • Klikk på rullegardinmenyen, og velg «Administrativ», «Standard», «Lesetilgang», «Kun e-post» eller «Fakturering» som tilgangsnivå. Finn ut mer om tilgangsnivåer for brukere av managerkontoer.
  6. Klikk på Lagre og fortsett.

Flytt kontoer i hierarkiet

Når du har opprettet den nye managerkontoen, kan du på den neste siden velge om du vil flytte kontoene som er tilknyttet det gjeldende hierarkiet, eller tilknytte andre kontoer.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å flytte kontoene i det gjeldende hierarkiet, og knytte dem direkte sammen med den nye managerkontoen:

1. Klikk på Velg kontoer.
  2. Velg kontoene som skal tilknyttes, i dialogboksen for kontovalg.
  3. Klikk på Ferdig.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å knytte andre kontoer direkte til den nye managerkontoen:

1. Skriv eller lim inn kunde-ID-ene dine (én per linje) i «Tilknytt andre kontoer (valgfritt)».
  2. Klikk på Knytt sammen kontoene.

Linker til relatert innhold

Emneside for managerkontoer (MCC)

Innføring i managerkontoer