Om fordeler og funksjoner for Smart-kampanjer

Med Smart-kampanjer – en type Google Ads-kampanje – blir det enklere å annonsere på Google Søk, Google Maps, YouTube, Gmail og andre Google-partnernettsteder.

I Smart-kampanjer er resultatene basert på kampanjemålet, enten det er kundeanrop, besøk i den fysiske beliggenheten, salg på nettstedet, potensielle salg eller avspillinger på YouTube og partnernettsteder.

I denne artikkelen kan du finne ut mer om funksjonene i og fordelene ved å bruke Smart-kampanjer.

Resultatannonser i Smart-kampanjer

Hvis du velger ett av de tre første målene oppført nedenfor, må du oppgi noen opplysninger om bedriften, skrive en annonse som fremhever produktene eller tjenestene du tilbyr, velge annonsespråk, søkeordtemaer og posisjonsinnstillinger og fastsette et budsjett.

Annonsene dine kan vises når noen søker etter fraser eller søkeord som er relatert til bedriften, og du betaler bare når noen klikker på annonsene. Finn ut hvordan Smart-kampanjer fungerer

Videoannonser i Smart-kampanjer

Hvis du velger «Oppnå flere visninger og mer engasjement på YouTube» som mål, må du oppgi nettadressen til videoen du vil markedsføre, samt annen annonseinformasjon, velge språk- og posisjonsinnstillinger, angi demografisk informasjon (kundenes kjønn, interesser, aldersgruppe og foreldrestatus) og fastsette et budsjett.

Annonsene kan bli vist til en bestemt gruppe potensielle kunder som trolig matcher interessene, den demografiske informasjonen og språk- og posisjonsinnstillingene du har lagt inn. Du betaler bare når noen viser interesse og ser på 30 sekunder av slike videoannonser (eller hele annonsen hvis den varer under 30 sek) eller samhandler med annonsene.

Før du begynner

Du må registrere deg for å opprette Smart-kampanjer. Kom i gang ved å lese artikkelen Opprett Smart-kampanjer, eller klikk på knappen nedenfor for å opprette en kampanje.

Registrer deg for Smart-kampanjer

Fordeler

• Opprett nettannonser raskt og enkelt.
  • Betal bare når folk klikker på annonsen (eller ser på videoannonsen).
  • Nå ut til kunder på datamaskiner og mobilenheter (f.eks. nettbrett og mobiltelefoner).
  • I oversikten kan du se hvor effektive annonsene er. Finn ut mer om optimalisering av kampanjer
  • Kjør annonsene med minimal løpende administrering.

Tilgjengelige funksjoner

Med de AI-baserte funksjonene i Smart-kampanjer blir administreringen av annonsene minimal. Du kan fastsette ønsket budsjett, velge posisjonsinnstillinger og legge til et par søkeordtemaer.

Ut fra disse valgene viser Google Ads annonsen til folk som ser etter produktene og tjenestene bedriften tilbyr. Google AI opprettholder og oppdaterer søketermene dine over tid.

Nedenfor vises de viktigste funksjonene i Smart-kampanjer. Du kan se flere funksjoner og fordeler i artikkelen Sammenlign Smart-kampanjer med andre Google Ads-kampanjetyper.

Tilgjengelig funksjon Funksjonens hensikt
Kampanjer-oversikten Dette er selve kjernen i kontoen din, og her finner du resultatstatistikk generert av Google.
Kritiske kontovarsler Du får viktige varsler om kampanjen din, faktureringsproblemer og lignende.
Rapporterte anrop Her vises antallet klikk og anrop du har fått via kampanjen. Finn ut mer om anrop i Smart-kampanjer
Stedshandlinger Her kan du se hvor mange ganger folk har sett annonsen og så klikket på knappenålen til bedriften på Google Maps eller fått veibeskrivelse til bedriften. Finn ut mer om stedhandlinger i Smart-kampanjer
Spor handlinger på nettstedet med Google Analytics Her får du målt til hvilken grad nettstedet ditt innfrir forretningsmålene du har satt deg.
Annonseplanlegging Velg hvilke dager i uken og på hvilke tidspunkter annonsen skal kjøres (ikke tilgjengelig for videomål). Finn ut hvordan du kan utarbeide annonseplaner i Smart-kampanjer
Sett kampanjen på pause Planlegg at kampanjen din skal gjenopptas automatisk etter en midlertidig pause. Dette kan være nyttig for sesongbaserte bedrifter. (Utilgjengelig for mål for videokampanjer)
Steds- og språkmålretting

Målrett annonsene mot geografiske steder der kundene bor, og språkene de snakker. Finn ut hvordan du legger til steds- og språkmålretting

Demografisk målretting

Målrett annonser mot kunder basert på kjønn, foreldrestatus eller aldersgruppe (bare videomål). Finn ut mer om målretting mot demografiske grupper

Interessemålretting

Velg fra en liste over målgrupper for å øke bevisstheten rundt produktene eller tjenestene du tilbyr, basert folks vaner og interesser og det de brenner for (bare videomål).

Få flere videoavspillinger

Bestem hvor trafikken til videoannonsen skal viderekobles. Du kan ta sikte på flere videoavspillinger og mer trafikk til nettstedet, eller du kan generere flere videoavspillinger med kanalen din (bare videomål). Finn ut hvordan du øker antallet videoavspillinger

Få bedre resultater med Smart-kampanjer

Send oss tilbakemelding

Vi vil gjerne høre hva du er fornøyd med i Google Ads, og hva vi kan finstemme. Du kan dele synspunkter med oss ved å klikke på prikkeikonet øverst til høyre i kontoen og så klikke på «Gi tilbakemelding».