Älykkäiden kampanjoiden ominaisuudet ja hyödyt

Älykkäät kampanjat on Google Adsin kampanjatyyppi, jonka avulla voit mainostaa helpommin Google Haussa, Google Mapsissa, YouTubessa, Gmailissa ja muilla Google-kumppanisivustoilla.

Älykkäillä kampanjoilla voit saada kampanjatavoitteesi mukaisia tuloksia, kuten asiakaspuheluja, käyntejä toimipisteeseesi, verkkosivustomyyntiä tai liidejä tai katselukertoja YouTubessa tai kumppanisivustoilla.

Tässä artikkelissa kerrotaan Älykkäiden kampanjoiden eduista ja ominaisuuksista.

Tehokkaat mainokset Älykkäissä kampanjoissa

Jos valitset jonkin yllä ensin mainitusta kolmesta tavoitteesta, lisäät sen jälkeen tietoja yrityksestäsi ja kirjoitat mainoksen, joka esittelee tuotteitasi tai palveluitasi. Sitten valitset avainsanateemat, mainoksen kielen, sijaintiasetukset ja budjetin.

Mainoksesi voi näkyä, kun käyttäjä tekee hakuja yritykseesi liittyvillä ilmauksilla tai avainsanoilla, ja maksat vain, kun joku klikkaa mainostasi. Lue lisää Älykkäiden kampanjoiden toiminnasta

Videomainokset Älykkäissä kampanjoissa

Jos valitset "Lisää katselukertoja ja aktivoitumisia YouTubessa" ‐tavoitteen, anna mainostettavan videon URL-osoite ja muita tietoja mainoksestasi, valitse kieli- ja sijaintiasetukset ja demografiset tiedot (sukupuoli, ikä, perhetilanne ja asiakkaiden kiinnostuksen kohteet) sekä aseta budjetti.

Mainoksesi voivat näkyä tietylle joukolle potentiaalisia asiakkaita, jotka todennäköisesti kuuluvat valitsemaasi demografiseen segmenttiin ja jakavat valitsemasi kiinnostuksen kohteet, sijainnin tai kielen. Videomainoksista maksat vain, kun joku osoittaa kiinnostusta ja katsoo videomainostasi 30 sekuntia (tai koko mainoksen, jos sen kesto on alle 30 sekuntia) tai kun videosi saa katsojan aktivoitumaan.

Ennen kuin aloitat

Sinun on rekisteröidyttävä Älykkään kampanjan käyttäjäksi. Pääset alkuun tutustumalla Älykkään kampanjan luomiseen tai klikkaamalla alla olevaa painiketta.

Rekisteröidy Älykkäiden kampanjoiden käyttäjäksi

Edut

• Verkkomainoksen luominen on helppoa ja nopeaa.
  • Maksat vain, kun käyttäjät klikkaavat mainostasi (tai katsovat videon, jos mainostat videota).
  • Tavoitat mainoksillasi niin tietokoneiden kuin mobiililaitteidenkin (esim. matkapuhelimien ja tablettien) käyttäjät.
  • Voit nähdä mainostesi tehokkuuden hallintapaneelista. Lue lisää kampanjan optimoinnista
  • Mainokset eivät vaadi jatkuvaa ylläpitoa.

Käytettävissä olevat ominaisuudet

Älykkäissä kampanjoissa on tekoälyyn perustuvia ominaisuuksia, joiden avulla voit hoitaa kampanjaa vaivattomasti. Voit määrittää budjetin, valita sijaintiasetukset ja lisätä muutamia avainsanateemoja.

Näiden valintojen perusteella Google Ads näyttää mainoksesi käyttäjille, jotka etsivät yrityksesi tarjoamia tuotteita ja palveluita. Googlen tekoäly ylläpitää ja päivittää hakutermejäsi ajan mittaan.

Seuraavasta näet Älykkäiden kampanjoiden tärkeimmät ominaisuudet. Lisää ominaisuuksista ja eduista kerrotaan artikkelissa Vertailussa Älykkäät kampanjat ja muut Google Ads ‑kampanjatyypit.

Ominaisuus Mihin sitä käytetään?
Kampanjoiden yleiskatsaus Tämä on tilisi etusivu, josta näet Googlen luomat tulosraportit.
Tiliä koskevat tärkeät ilmoitukset Tärkeitä ilmoituksia voidaan lähettää esimerkiksi kampanjoista tai laskutukseen liittyvistä ongelmista.
Saadut puhelut Tämän ominaisuuden avulla saat selville, kuinka monta puhelua (ja klikkausta) olet saanut kampanjastasi. Lue lisää puheluista Älykkäissä kampanjoissa
Sijaintiin liittyvä toiminta Tämän avulla saat selville, kuinka monta kertaa käyttäjä on nähnyt mainoksesi ja klikannut sen jälkeen yrityksesi merkkiä Google Mapsissa tai hakenut reittiohjeita yritykseesi. Lue lisää sijaintiin liittyvästä toiminnasta Älykkäissä kampanjoissa
Verkkosivustolla tehtyjen toimien seuraaminen Google Analyticsin avulla Tämän ominaisuuden avulla voit mitata, miten hyvin verkkosivustosi vastaa liiketoiminnallisia odotuksiasi.
Mainosten ajoitus Tämän avulla voit valita viikonpäivät ja kellonajat, jolloin haluat mainoksesi näkyvän. (Ei käytettävissä videotavoitteen yhteydessä) Lue lisää mainosten esitysaikataulun luomisesta Älykkäälle kampanjalle
Kampanjan keskeyttäminen tilapäisesti Tämän ominaisuuden avulla voit ajoittaa kampanjasi jatkumaan automaattisesti tilapäisen keskeytysjakson jälkeen. Sopii esimerkiksi kausiluontoisesti toimiville yrityksille. (Ei käytettävissä videotavoitteen yhteydessä)
Alue- ja kielikohdistus

Voit kohdistaa mainoksesi maantieteellisille alueille, joilla asiakkaasi asuvat, ja kielille, joita asiakkaasi puhuvat. Lue lisää alue- ja kielikohdistuksen lisäämisestä

Demografinen kohdistaminen

Voit kohdistaa mainoksia asiakkaiden ikäryhmän, sukupuolen tai perhetilanteen perusteella (koskee vain videotavoitetta). Lue lisää demografisiin ryhmiin kohdistamisesta

Kohdistus kiinnostusten mukaan

Valitse listalta yleisöjä, joille haluat mainostaa tuotteita tai palveluita. Yleisöt perustuvat ihmisten kiinnostuksen ja intohimon kohteisiin sekä tapoihin (koskee vain videotavoitetta).

Enemmän videon katselukertoja

Päätä, mistä pyrit saamaan lisää liikennettä videomainoksiisi. Voit pyrkiä saamaan enemmän videon katselukertoja ja liikennettä verkkosivustollesi tai lisää videon katselukertoja kanavallesi (koskee vain videotavoitetta). Lue lisää videon katselukertojen määrän kasvattamisesta

Älykkään kampanjan tulosten parantaminen

Lähetä meille palautetta

Haluamme kuulla, mikä Google Adsissa on mielestäsi hyvää ja mitä voisimme vielä parantaa. Voit kertoa meille mielipiteesi klikkaamalla tilin oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitsemalla sitten Anna palautetta.