Tillämpa ett anpassat experiment

Om du är nöjd med resultatet av ditt experiment kan du tillämpa experimentet på den ursprungliga kampanjen eller omvandla det till en ny kampanj. I den här artikeln beskriver vi vad som händer med den ursprungliga kampanjen när du tillämpar ett experiment eller omvandlar det till en ny kampanj. Vi beskriver också hur du tillämpar eller omvandlar experimentet.

Så fungerar det

När du tillämpar experimentet på den ursprungliga kampanjen tillämpas ändringarna du testade i experimentet på den ursprungliga kampanjen.

När du omvandlar experimentet till en ny kampanj pausas den ursprungliga kampanjen och experimentet visas med dina andra kampanjer som en vanlig kampanj. Det har samma budget och datum som den ursprungliga kampanjen.

Oavsett om du tillämpar experimentet på den ursprungliga kampanjen eller skapar en ny sparas resultatdata både för den ursprungliga kampanjen och för experimentet.

Anvisningar

Använda experimentet på originalkampanjen

Om du använder experimentet på originalkampanjen, avslutas experimentet och ändringarna i experimentet tillämpas på originalkampanjen.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Hitta det kampanjexperiment du vill använda.
  3. I det övre högra hörnet av experimentsidan klickar du på Använd.
  4. Välj Uppdatera originalkampanjen

Göra om experimentet till en ny kampanj

Om du gör om experimentet till en ny kampanj, visas det i Alla kampanjer och körs som en vanlig kampanj. Originalkampanjen pausas.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Hitta det kampanjexperiment du vill använda.
  3. I det övre högra hörnet av experimentsidan klickar du på Använd.
  4. Välj Konvertera till en ny kampanj.