Manageraccounts (Mijn Klantencentrum): Over accounts koppelen aan uw manageraccount – een introductie

Als u uw manageraccount wilt gebruiken, moet u dit koppelen aan een bestaand of nieuw Google Ads-account of aan een ander manageraccount. Daarna hoeft u maar één keer in te loggen om gegevens in meerdere accounts te bekijken en tussen alle gekoppelde accounts te schakelen.

In dit artikel vindt u achtergrondinformatie over hoe u uw accounts koppelt aan uw manageraccount. In het artikel Accounts koppelen aan uw manageraccount leest u hoe u dit doet.

Hoe het werkt

U kunt een manageraccount zien als een boom. Elk manageraccount op het hoogste niveau kan zich vertakken voor het beheer van afzonderlijke accounts of andere manageraccounts. Deze manageraccounts kunnen zich vervolgens vertakken voor het beheer van meer afzonderlijke accounts of andere manageraccounts, enzovoort.

Houd rekening met deze limieten:

• Aan hoeveel actieve niet-manageraccounts uw manageraccount op een bepaald moment kan zijn gekoppeld, is afhankelijk van de maandelijkse uitgaven van uw accounts in de afgelopen 12 maanden. Meer informatie over hoe de limiet voor maximum aantal accounts voor uw manageraccount wordt bepaald.
  • Een afzonderlijk Google Ads-account kan door maximaal 5 manageraccounts rechtstreeks worden beheerd.
  • Een manageraccount kan door maximaal 1 ander manageraccount rechtstreeks worden beheerd.
  • De hiërarchie van uw klantaccount mag maximaal 6 niveaus diep zijn.
  • Een afzonderlijk Google Ads-account kan aan maximaal 1 manageraccount in dezelfde Mijn Klantencentrum-hiërarchie worden gekoppeld.

Structuur van manageraccounts

Koppelen aan een bestaand, afzonderlijk Google Ads-account

Als u uw manageraccount koppelt aan een bestaand Google Ads-account, blijft het oorspronkelijke klantaccount ongewijzigd. Ook blijft de geschiedenis van het account intact. Vanuit het perspectief van de oorspronkelijke gebruiker ziet het account er nog precies hetzelfde uit en is het toegankelijk met dezelfde inloggegevens en op basis van dezelfde rechten. De oorspronkelijke gebruikers van het klantaccount hebben bijvoorbeeld nog steeds toegang tot de facturering van het account. Verder blijven de facturerings- en betaalmethoden ongewijzigd, tenzij u besluit om geconsolideerde facturering in te stellen.

Als u uw manageraccount koppelt aan een bestaand Google Ads-account, heeft dit niet standaard eigendom met beheerdersrechten van het klantaccount. Eigendom met beheerdersrechten moet voor het manageraccount worden aangezet in het klantaccount.

U kunt nieuwe Google Ads-accounts ook rechtstreeks vanuit uw manageraccount maken. Deze accounts zijn automatisch gekoppeld aan uw manageraccount en u kunt zo nodig gebruikers uitnodigen voor het account. Meer informatie over hoe u nieuwe accounts maakt vanuit uw manageraccount.

Koppelen aan een manageraccount

U kunt ook een ander manageraccount aan uw manageraccount koppelen en het account net zo beheren als een afzonderlijk Google Ads-account. Op die manier kunt u ook gegevens beheren en bekijken voor alle Google Ads-accounts die aan dat manageraccount zijn gekoppeld. Zoals hierboven vermeld, kan een manageraccount door maximaal 1 ander manageraccount rechtstreeks worden beheerd.

Nadat uw manageraccount is gekoppeld aan een ander manageraccount, geldt voor gebruikers met toegang tot uw manageraccount het volgende:

• Als uw manageraccount in de structuur boven het andere manageraccount staat (dus als uw account het andere manageraccount beheert), kunnen gebruikers met toegang tot uw manageraccount wijzigingen aanbrengen in het andere manageraccount.
  • Als uw manageraccount in de structuur onder het andere manageraccount staat (dus als uw account wordt beheerd door het andere manageraccount), kunnen gebruikers met toegang tot uw manageraccount geen wijzigingen aanbrengen in het andere manageraccount.

Subbeheerders maken voor uw manageraccount

Nadat u uw manageraccount heeft gekoppeld aan een ander manageraccount, kunt u dat gekoppelde account instellen als beheerder voor enkele van uw klantaccounts. Het gekoppelde manageraccount wordt dan een submanager in uw manageraccount. Bekijk het voorbeeld hieronder om te zien hoe u subbeheerders kunt maken en gebruiken.

Voorbeeld

Anne beheert vijf accounts, namelijk twee accounts voor directe verkopen en drie accounts voor kanaalverkopen. Ze wil dat haar partner Bob de accounts voor kanaalverkopen gaat beheren. Hiervoor moet het volgende gebeuren:

1. Bob maakt zijn eigen manageraccount.
  2. Anne koppelt Bobs nieuwe manageraccount aan haar eigen manageraccount. Bob heeft nu een submanageraccount dat wordt beheerd door Annes account.
  3. Anne zet het beheer van de 3 accounts voor kanaalverkopen over naar het manageraccount van Bob.

Nu heeft Bob toegang tot de drie accounts die hij nodig heeft, terwijl Anne elk van deze accounts nog steeds kan bekijken vanuit haar manageraccount op het hoogste niveau.

Gerelateerde links

Pagina Onderwerp in manageraccounts (Mijn Klantencentrum)

Accounts koppelen