Managerkontoer (MCC): Slik kan du knytte kontoer sammen med managerkontoen din – en innføring

Før du kan begynne å bruke managerkontoen din, må du knytte den sammen med en nåværende eller ny Google Ads-konto eller en annen managerkonto. Du kan deretter se informasjon om flere kontoer og bytte mellom alle de tilknyttede kontoene via én og samme pålogging.

I denne artikkelen får du bakgrunnsinformasjon om hvordan du knytter kontoer sammen med managerkontoen din. For veiledning om hvordan du gjør dette, kan du se Tilknytt kontoer til managerkontoene dine.

Slik fungerer det

Tenk på en managerkonto som et tre. Alle managerkontoer på øverste nivå kan ha forgreninger av personlige kontoer de administrerer, eller av andre managerkontoer. Disse managerkontoene kan forgrenes videre for å administrere flere personlige kontoer eller andre managerkontoer, og så videre.

Her er noen begrensninger du bør huske på:

• Det maksimale antallet aktive ikke-administrerte kontoer managerkontoen din kan være knyttet sammen med til enhver tid, avhenger av det månedlige forbruket i kontoene dine i løpet av de siste tolv månedene. Finn ut hvordan den maksimale kontogrensen fastslås for managerkontoer.
  • Hver enkelt Google Ads-konto kan ikke administreres direkte av mer enn fem managerkontoer.
  • Managerkontoer kan maksimalt direkteadministreres av én annen managerkonto.
  • Strukturen i kundekontoer kan maksimalt omfatte seks nivåer.
  • Personlige Google Ads-kontor kan maksimalt knyttes sammen med én managerkonto i det samme MCC-hierarkiet.

Hierarki for managerkontoer

Tilknytt en eksisterende Google Ads-konto

Når du knytter en managerkonto sammen med en eksisterende Google Ads-konto, forblir den opprinnelige kundekontoen og kontologgen uendret. For de opprinnelige brukerne oppleves kontoen som før, og de har tilgang med den samme påloggingsinformasjonen og de samme tillatelsene. De opprinnelige brukerne av kundekontoen har for eksempel fortsatt tilgang til kontoens faktureringsdata. Faktureringsoppsettet og betalingsmåtene endres heller ikke, med mindre du velger å konfigurere samlet fakturering.

Vær oppmerksom på at når du knytter managerkontoen din til en eksisterende Google Ads-konto, har den ikke administrativt eierskap til kundekontoen som standard. For managerkontoen må administrativt eierskap aktiveres i kundekontoen.

Du har også muligheten til å opprette nye Google Ads-kontoer direkte fra managerkontoen din. Disse kontoene blir automatisk knyttet til managerkontoen din, og du kan invitere brukere til kontoen ved behov. Finn ut mer om å opprette nye kontoer fra managerkontoen din.

Tilknytt en managerkonto

Du kan også knytte en annen managerkonto sammen med managerkontoen din og administrere kontoen på samme måte som du administrerer enkeltstående Google Ads-kontoer. Dette gjør at du også kan se og administrere data for alle Google Ads-kontoene som er knyttet sammen med den aktuelle managerkontoen. Som nevnt ovenfor kan managerkontoer heller ikke direkteadministreres av flere enn én annen managerkonto.

Når managerkontoen din er knyttet sammen med en annen managerkonto, får dette følgende konsekvenser for de av brukerne som har tilgang til managerkontoen din:

• Hvis managerkontoen din er høyere i kontostrukturen enn den andre managerkontoen (dvs. at kontoen din administrerer den andre managerkontoen), kan brukere med tilgang til managerkontoen din gjøre endringer i den andre managerkontoen.
  • Hvis managerkontoen din er lavere i kontostrukturen enn den andre managerkontoen (dvs. at kontoen din administreres av den andre managerkontoen), kan ikke brukere som har tilgang til managerkontoen din, gjøre endringer i den andre managerkontoen.

Opprett underkontakter for managerkontoen din

Når du har knyttet managerkontoen din til en annen managerkonto, har du muligheten til å gjøre den tilknyttede kontoen til administrator for noen av kundekontoene dine. Den tilknyttede managerkontoen blir da en underkontakt i managerkontoen din. Se eksempelet nedenfor om hvordan du oppretter og bruker underkontakter.

Eksempel

Anne administrerer fem kontoer – to kontoer for direktesalg og tre kontoer for salgskanaler. Hun ønsker at partneren hennes, Bjørn, skal administrere kontoene for salgskanaler. Dette gjøres på følgende måte:

1. Bjørn oppretter sin egen managerkonto.
  2. Anne knytter Bjørns nye managerkonto til sin egen managerkonto. Bjørn har nå en underordnet managerkonto som administreres fra kontoen til Anne.
  3. Anne endrer administratoren for de tre kontoene for salgskanaler til Bjørns managerkonto.

Nå har Bjørn tilgang til de tre kontoene han trenger, mens Anne fortsatt kan se hver av disse kontoene fra managerkontoen sin på øverste nivå.

Linker til relatert innhold

Emneside for managerkontoer (MCC)

Kontotilknytning