Förvaltarkonton (MCC): Skapa nya Google Ads-konton från dina förvaltarkonton

Du kan skapa ett nytt Google Ads-konto direkt från ditt förvaltarkonto utan att behöva använda en annan e-postadress eller ett annat lösenord. Det här alternativet är bara tillgängligt när du är inloggad på ett Google Ads-förvaltarkonto. Du kan inte skapa konton med Google Ads Editor.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar nya konton från ditt förvaltarkonto. Du kan även läsa mer om hur du länkar befintliga konton.

Innan du börjar

Om du vill skapa nya Google Ads-konton direkt från ditt förvaltarkonto måste du länka ett befintligt enskilt Google Ads-konto eller ett befintligt förvaltarkonto som uppfyller följande kriterier:

• måste ha spenderat mer än 1 000 USD sedan början och ha följt våra policyer
  • måste vara ett förvaltarkonto som är ägare (direkt eller indirekt) till ett enskilt Google Ads-konto som har spenderat mer än 1 000 USD sedan början och som tidigare har följt våra policyer i alla hanterade konton

Kom ihåg: Om ditt förvaltarkonto inte längre uppfyller kriterierna ovan kan du inte skapa konton direkt förrän förvaltarkontot är kvalificerat igen. Detta kan inträffa om du till exempel tar bort länken mellan alla konton.

Så fungerar det

Det nya Google Ads-kontot har inga användare, och ingen har direktåtkomst till kontot såvida du inte bjuder in dem som användare till kontot. När du har skapat kontot kan du inte ta bort länken mellan kontot och ditt förvaltarkonto utan att först bjuda in minst en användare till det kontot och ge denna användare administratörsåtkomst.

Att du skapar kontot innebär inte att du ger ditt förvaltarkonto större kontroll över den dagliga hanteringen av kontot. Däremot innebär det att förvaltarkontot automatiskt blir administrativ ägare till kontot. Det betyder att du från förvaltarkontot kan bjuda in användare till kontot, godkänna användarinbjudningar, ta bort en annan ansvarig, godkänna en inbjudan för en annan ansvarig eller avvisa en annan ansvarig.

Tänk på att konton som du skapar från förvaltarkontot avslutas om de har varit inaktiva i mer än 15 månader, precis som vanliga enskilda konton.

Aviseringsinställningar

Viktiga kontoaviseringar för konton som har skapats av förvaltarkonton skickas till den e-postadress som är kopplad till förvaltarkontot. Förvaltarkontot får inga andra aviseringar om kundkontot som standard. Aviseringsinställningarna kan ändras efter behov.

Tips! Du kan alltid skapa flera Google Ads-konton samtidigt med hjälp av funktionen för massuppladdning.

Skapa ett konto från ditt förvaltarkonto

Alternativ 1: Skapa ett konto från sidan Konton

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på Konton i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på plusknappen .
  4. Följ anvisningarna för att skapa ett konto.

Alternativ 2: Skapa ett konto från sidan Inställningar

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på Inställningar för underkonto i den utökade menyn.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Följ anvisningarna för att skapa ett konto.

Då visas sidan Faktureringskonfiguration. Så här väljer du automatiska eller manuella betalningar för det nya kontot:

1. Klicka på Skapa en ny konfiguration med en annan betalningsmetod till höger.
  2. Scrolla ned till dina länkade betalningsprofiler och klicka på Lägg till ny betalningsprofil.
  3. Välj Automatiska betalningar eller Manuella betalningar i avsnittet Hur du betalar.
  4. Ta med företagets namn och adress samt uppgifter om betalningsmetod.
  5. Klicka på Skicka.

Så här skapar du en ny faktureringskonfiguration från ditt förvaltarkonto:

1. Klicka på Skapa en ny faktureringskonfiguration.
  2. På nästa sida väljer du faktureringsland och valuta.
  3. Ange id för betalningsprofilen eller sök efter det id du vill använda med den nya faktureringsinställningen. Med betalningsprofilen väljer du vem som är ekonomiskt ansvarig för ditt Google Ads-konto.
  4. Ange önskade uppgifter för faktureringsinställningar i avsnittet Hur du betalar:
    • Fakturanamn
    • E-postadress för fakturor
    • Postadress för fakturor (valfritt)
    • Faktureringsadress
    • Tjänstavtal
  5. Klicka på Skapa faktureringsinställningar.
Obs! Nya konton som skapas får inte längre innehålla webbadresser i kontonamnet.

Relaterade länkar

Ämnessida om förvaltarkonton (MCC)

Kontohantering