Om mål i den nye utgaven av Google Ads

Denne artikkelen gjelder bare den nye utgaven av Google Ads. Finn ut hvilken utgave av Google Ads du bruker.

Hvis du bruker mål, blir det enklere å ta beslutninger når du skal opprette søke-, banner-, video eller Shopping-kampanjer. Grunnen til dette er at du får tips om hvilke spesifikke funksjoner du bør bruke for å oppnå så gode resultater som mulig med kampanjen. Når du lager en kampanje, kan du velge et mål. Målet du velger, bør samsvare med det viktigste du ønsker å oppnå med kampanjen, for eksempel salg eller nettstedtrafikk. Etter at du har valgt et mål, ser du relevante, anbefalte funksjoner og innstillinger du kan bruke for at det skal bli enklere å oppnå resultatene som er viktigst for bedriften din.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan mål fungerer, og hvordan du kan oppnå enda bedre kampanjeresultater med de ulike målene.

Merk: Når brukere oppretter Google Ads-kampanjer, kan enkelte bli bedt om å velge kampanjemål før kampanjetype.

Sånn fungerer mål

Når du lager en søke-, banner- eller videokampanje, velger du et mål som samsvarer med det viktigste du ønsker at bedriften din skal oppnå med kampanjen. Hvis du for eksempel ønsker at folk skal besøke nettstedet ditt etter å ha sett annonsene dine, kan du velge Nettstedtrafikk-målet. Når du konfigurerer kampanjen din etter å ha valgt dette målet, ser du anbefalte funksjoner og innstillinger som kan bidra til at besøk genereres på nettstedet ditt.

Du kan når som helst legge til eller fjerne mål, og du kan eventuelt velge å ikke bruke mål og opprette kampanjen uten at du ser anbefalinger for mål. Du kan se mer informasjon om hver måltype og noen av de fremhevede funksjonene som anbefales for de ulike målene, ved å holde markøren over et av målene.

Kampanjemål angis først

I den nye utgaven av Google Ads opprettes kampanjer med utgangspunkt i mål, og funksjoner og innstillinger anbefales ut fra det du ønsker at kundene dine skal gjøre. Du har tilgang til alle kampanjeinnstillingene og -funksjonene uansett hvilke mål du velger, og du kan når som helst endre målene.

Når du har valgt kampanjemål, kan du velge hvilken kampanjetype du vil kjøre. Dette avgjør hvor kundene får se annonsene dine, samt hvilke innstillinger og alternativer du kan velge mellom. Når du har angitt ønsket kampanjetype, er det på tide å velge hvilke nettverk du vil vise annonsene i.

Merk: I videokampanjer kan du bare velge ett mål, og du kan ikke senere endre angitt mål i slike kampanjer.

Finn ut mer om annonseformater

Lag kampanjer med mål

Mål for søkekampanjer

Mål Bruksområde Funksjonstyper
Salg
  • Generer flere salg eller konverteringer på nettet, i appen, via telefon eller i butikk
  • Kommuniser med kunder som allerede har kontaktet deg eller er nær en kjøpsavgjørelse
Funksjoner du bruker for å sette i gang kjøps- eller konverteringsprosessen, for eksempel budstrategier rettet mot klikk, utvidelser og annonser som vises for potensielle kunder mens de besøker nettsteder, ser på videoer og bruker apper fra Googles samarbeidspartnere.
Potensielle salg
  • Oppmuntre relevante kunder til å vise interesse for produktene eller tjenestene du tilbyr, ved å registrere seg for et nyhetsbrev eller oppgi kontaktinformasjon.
Funksjoner du bruker for å sette i gang konverteringsprosessen, for eksempel publikumsmålretting, utvidelser og annonser som vises for folk mens de besøker nettsteder, ser på videoer og bruker apper fra Googles samarbeidspartnere.
Nettstedtrafikk
  • Få potensielle kunder til å besøke nettstedet ditt.
Funksjoner som gjør det enklere for kunder som gjør undersøkelser, å finne alternative produkter, for eksempel annonser med relevante, dynamisk genererte overskrifter, utvidelser og budstrategier som kan bidra til å øke antallet besøkende på nettstedet ditt.

Mål for bannerkampanjer

Mål Bruksområde Funksjonstyper
Salg
  • Oppnå salg eller konverteringer fra kunder som er klare til å handle
  • Kommuniser med kunder som allerede har kontaktet deg eller er nær en kjøpsavgjørelse
Funksjoner du bruker for å sette i gang kjøps- eller konverteringsprosessen, for eksempel visuelt slående annonser, automatisk budgivning og målretting samt andre funksjoner som hjelper deg med å nå ut til folk som aktivt ser på, undersøker eller sammenligner produktene og tjenestene du selger
Potensielle salg
  • Oppmuntre relevante kunder til å vise interesse for produktene eller tjenestene du tilbyr, ved å registrere seg for et nyhetsbrev eller oppgi kontaktinformasjon.
Funksjoner du bruker for å sette i gang konverteringsprosessen, for eksempel automatisk budgivning og målretting, visuelt slående annonser og andre funksjoner som hjelper deg med å samle inn e-postadresser, registreringer for nyhetsbrev eller annen relevant kontaktinformasjon fra folk som er interessert i bedriften din
Nettstedtrafikk
  • Få potensielle kunder til å besøke nettstedet ditt.
Funksjoner som gjør det enklere for brukere som gjør undersøkelser, å finne mulige produktalternativer, for eksempel automatisk budgivning, målretting og annonseoppretting samt funksjoner som gjør det enklere å lage en liste over besøkende du kan gjenoppta kontakten med senere.
Produkt- og merkevarevurderinger
  • Oppmuntre potensielle kunder til å utforske det du har å tilby
  • Opplys om hva som gjør produktene eller tjenestene dine unike
Funksjoner som bidrar til å inspirere folk til å velge merkevaren din, for eksempel automatisk budgivning, målretting og annonseoppretting samt visuelt tiltalende annonser som bidrar til økt engasjement
Merkevarebevissthet og rekkevidde
  • Øk bevisstheten rundt produktene eller tjenestene du tilbyr
  • Fortell folk om hva du har å tilby, når du lanserer nye produkter eller hvis virksomheten din utvides til et nytt felt
Funksjoner som bidrar til økt merkevaregjenkjenning, for eksempel visuelt tiltalende annonser, budstrategier som genererer visninger, og andre funksjoner som bidrar til å tiltrekke nye kunder og fange oppmerksomheten deres

Mål for Shopping-kampanjer

Mål Bruksområde
Salg
  • Generer flere salg eller konverteringer på nettet, i appen, via telefon eller i butikk
  • Kommuniser med kunder som allerede har kontaktet deg eller er nær en kjøpsavgjørelse
Potensielle salg
  • Oppmuntre relevante kunder til å vise interesse for produktene eller tjenestene du tilbyr, ved å registrere seg for et nyhetsbrev eller oppgi kontaktinformasjon.
Nettstedtrafikk
  •  Få potensielle kunder til å besøke nettstedet ditt.

Mål for videokampanjer

Mål Bruksområde
Potensielle salg
  • Oppmuntre relevante kunder til å vise interesse for produktene eller tjenestene du tilbyr, ved å registrere seg for et nyhetsbrev eller oppgi kontaktinformasjon.
Nettstedtrafikk
  • Få potensielle kunder til å besøke nettstedet ditt.
Produkt- og merkevarevurdering
  • Oppmuntre potensielle kunder til å vurdere merkevaren eller produktene dine når de leter etter informasjon eller skal kjøpe produkter
  • Få kontakt med personer som har vist interesse for merkevaren din
  • Oppmuntre folk til å vurdere merkevaren din eller produktene dine i fremtiden
Merkevarebevissthet og rekkevidde
  • Nå ut til en stor målgruppe samtidig som du bruker merkevaren din effektivt
  • Øk bevisstheten blant relevante målgrupper
  • Bruk forskjellige annonseformater som er utformet for at brukere skal gjenkjenne merkevaren din