Velg utvidelsene du vil bruke

Hvis du vil utvide annonsene dine og gi folk flere grunner til å klikke på dem, kan du legge til utvidelser. Med utvidelser blir det lagt til nyttige bedriftsdata under annonsen din – beliggenheter, ekstra linker, priser og annet. Det er på grunn av dette vi anbefaler utvidelser til nær sagt alle Google Ads-annonsører som har tekstannonser på Søk.

I denne artikkelen lister vi opp de ulike utvidelsene du kan konfigurere på egen hånd (manuelle utvidelser), og vi viser også egnede bruksområder for disse. Du kan finne en liste over utvidelser som kan vises uten forutgående konfigurering, i artikkelen Om automatiske utvidelser. Hvis du vil se generell informasjon om utvidelser, kan du godt starte med Om utvidelser.

Før du begynner

Ha disse gode fremgangsmåtene i bakhodet når du skal velge og konfigurere utvidelser:

• Bruk alle utvidelser som er relevante for bedriften din – utvidelsene legger du til helt gratis, og de blir bare vist dersom det er forventet at det gir positive utslag i annonseresultatene dine. Du finner mer informasjon om når utvidelser blir vist, i artikkelen Om utvidelser.
  • Vurder å legge til fire eller flere utvidelser. Du kan for eksempel legge til nettstedslinker, infomeldinger, tekstutdrag med nettstedsinfo og én ekstra utvidelse du ønsker.
  • Du bør opprette utvidelser på de høyeste kontonivåene om dette er fornuftig for bedriften din (f.eks. på konto- eller kampanjenivå (ikke annonsegruppe- eller annonsenivå) når dette lar seg gjøre).

Velg utvidelser ut fra målet du har satt deg

Velg utvidelser basert på det du primært vil oppnå med annonseringen. Her har du eksempler på noen vanlige annonsørmål og utvidelsene som kan være fornuftige i så henseende:

Mål: Få kundene til å handle på bedriftsbeliggenheten din

Hvis du vil at folk skal komme innom de fysiske beliggenhetene dine (f.eks. butikker eller restauranter), kan du vurdere å bruke disse utvidelsene:

Adressetillegg

Du kan oppfordre folk til å komme innom bedriften din ved å vise den aktuelle beliggenheten din, en anropsknapp samt en link til siden med bedriftsinformasjon – for eksempel åpningstider, bilder av bedriften samt en veibeskrivelse. Hvis du vil at kundene skal besøke bedriftsbeliggenheten din, samtidig som du helst ser at de ringer et sentralisert nummer (ikke nummeret direkte til denne beliggenheten), kan du bruke anropsutvidelser sammen med adressetilleggene.

Du kan finne ut mer om dette ved å lese artikkelen Om adressetillegg.

Adressetillegg for samarbeidspartnere

Gjør det enklere for folk å finne kjedeforhandlere som selger produktene dine.

Dette kan du finne ut mer om i Om adressetillegg for samarbeidspartnere.

Infoutvidelser

Du kan legge til ekstra tekst i en annonse, som for eksempel «gratis levering» eller «brukerstøtte 24 timer i døgnet, hele året». Med infomeldinger kan du oppfordre folk til å konvertere (mao. kjøpe noe) utenfor Internett (altså i den fysiske butikken din).

I Om infoutvidelser kan du finne ut mer om dette.

Mål: Få kundene til å kontakte deg

Hvis du vil at kundene skal ringe deg eller sende deg en tekstmelding om de lurer på noe, kan du bruke anropsutvidelser eller meldingsutvidelser.

Anropsutvidelser

Du kan oppfordre folk til å ringe bedriften din ved å legge til en anropsknapp eller et telefonnummer i annonsene dine.

Du kan finne ut mer om dette i Om anropsutvidelser.

Meldingsutvidelser

Du kan oppfordre folk til å sende deg en tekstmelding via annonsen din. Denne funksjonen er globalt tilgjengelig på kampanje- og annonsegruppenivå.

Gå til Om meldingsutvidelser for å finne ut mer om dette.

Mål: Få kundene til å konvertere på nettstedet ditt

Hvis du vil at folk skal komme innom nettstedet ditt, kan du bruke disse utvidelsene:

Utvidelser for nettstedslinker

Du kan ha linker (f.eks. «åpningstider» eller «bestill nå») som tar folk direkte til bestemte sider på nettstedet ditt.

Du kan finne ut mer om dette i artikkelen Om utvidelser for nettstedslinker.

Infoutvidelser

Du kan legge til ekstra tekst i en annonse, som for eksempel «gratis levering» eller «brukerstøtte 24 timer i døgnet, hele året gjennom».

I Om infoutvidelser kan du finne ut mer om dette.

Utvidelser med nettstedsinfo

Her kan du vise informasjon som kan være svært nyttig for potensielle kunder, ved å velge en forhåndsdefinert overskrift (f.eks. produkt- eller tjenestekategori) og liste opp varer.

Hvis du vil finne ut mer om dette, kan du gå til Om utvidelser med nettstedsinfo.

Prisutvidelser

Her kan du fremheve tjeneste- eller produktkategoriene dine sammen med de aktuelle prisene, slik at folk kan bla gjennom produktene dine direkte fra annonsen din.

Denne funksjonen er bare tilgjengelig i utvalgte land. Finn ut mer om prisutvidelser i artikkelen Om prisutvidelser.

Mål: Få folk til å laste ned appen din

Bruk apputvidelser dersom målet er at folk skal laste ned appen din.

Apputvidelser

Oppfordre folk til å laste ned appen din. Denne funksjonen er globalt tilgjengelig på Android- og iOS-mobilenheter, inkludert på nettbrett. Du kan finne ut mer om dette i Om apputvidelser.