Velg hvilke utvidelser du vil bruke

Hvis du vil utvide annonsene dine og gi folk flere grunner til å klikke på dem, kan du legge til utvidelser. Med utvidelser blir det lagt til nyttige bedriftsdata under annonsen din – priser, beliggenheter, ekstra linker med mer. Dette er grunnen til at vi anbefaler nær sagt alle annonsører å bruke utvidelser.

I denne artikkelen lister vi opp de ulike utvidelsene du kan konfigurere på egen hånd (manuelle utvidelser), og vi viser også egnede bruksområder for disse. Du kan finne en liste over utvidelser som kan vises uten videre konfigurering, i artikkelen Om automatiske utvidelser. Hvis du vil se generell informasjon om utvidelser, kan du starte med artikkelen Om utvidelser.

Før du begynner

Ha disse anbefalte fremgangsmåtene i bakhodet når du skal velge og konfigurere utvidelser:

• Bruk alle utvidelser som er relevante for bedriften din – det er helt gratis å legge til utvidelser, og de blir bare vist dersom det er forventet at det gir positive utslag i annonseresultatene dine. Du finner mer informasjon om når utvidelser blir vist, i artikkelen Om utvidelser.
  • Vurder å legge til fire eller flere utvidelser. Du kan for eksempel legge til nettstedslinker, infomeldinger, utvidelser med nettstedsinfo og én ekstra utvidelse du ønsker.
  • Du bør opprette utvidelser på de høyeste kontonivåene om dette er fornuftig for bedriften din (f.eks. på konto- eller kampanjenivå, når dette lar seg gjøre).

Velg utvidelser ut fra målet du har satt deg

Velg utvidelser basert på det du primært vil oppnå med annonseringen. Her har du eksempler på noen vanlige annonsørmål og utvidelsene som kan være fornuftige for å nå disse målene:

Mål: Få kundene til å handle på det fysiske utsalgsstedet ditt

Hvis du vil at folk skal komme innom de fysiske beliggenhetene dine (f.eks. en butikk eller en restaurant), kan du vurdere å bruke disse utvidelsene:

Adressetillegg

Oppmuntre folk til å komme innom bedriften din ved å vise hvor den er, en anropsknapp samt en link til siden med bedriftsinformasjon – for eksempel åpningstider, bilder av bedriften samt en veibeskrivelse. Hvis du vil at kundene skal besøke bedriftsbeliggenheten din, samtidig som du helst ser at de ringer et sentralt nummer (ikke nummeret direkte til utsalgsstedet), kan du bruke anropsutvidelser sammen med adressetilleggene.

Du kan finne ut mer om dette i artikkelen Om adressetillegg.

Adressetillegg for samarbeidspartnere

Gjør det enklere for folk å finne kjedeforhandlere som selger produktene dine.

Dette kan du finne ut mer om i Om adressetillegg for samarbeidspartnere.

Infoutvidelser

Legg til ekstra tekst i annonsen, for eksempel «gratis levering» eller «brukerstøtte 24 timer i døgnet». Med infomeldinger kan du oppfordre folk til å konvertere utenfor internett.

Du kan finne ut mer om dette i artikkelen Om infoutvidelser.

Mål: Få kundene til å kontakte deg

Hvis du vil at kundene skal ringe deg eller sende deg en tekstmelding om de lurer på noe, kan du bruke anropsutvidelser.

Anropsutvidelser

Du kan oppfordre folk til å ringe bedriften din ved å legge til en ringeknapp eller et telefonnummer i annonsene dine.

Du kan finne ut mer om dette i artikkelen Om anropsutvidelser.

Mål: Få kundene til å konvertere på nettstedet ditt

Hvis du vil at folk skal komme innom nettstedet ditt, kan du bruke disse utvidelsene:

Utvidelser for nettstedslinker

Du kan ha linker (f.eks. «åpningstider» eller «bestill nå») som tar folk direkte til bestemte sider på nettstedet ditt.

Du kan finne ut mer om dette i artikkelen Om utvidelser for nettstedslinker.

Infoutvidelser

Legg til ekstra tekst i annonsen, for eksempel «gratis levering» eller «brukerstøtte 24 timer i døgnet».

Du kan finne ut mer om dette i artikkelen Om infoutvidelser.

Utvidelser med nettstedsinfo

Her kan du fremheve informasjon som kan være nyttig for potensielle kunder, ved å velge en forhåndsdefinert overskrift (f.eks. produkt- eller tjenestekategori) og liste opp varer.

Hvis du vil finne ut mer om dette, kan du gå til Om utvidelser med nettstedsinfo.

Prisutvidelser

Her kan du fremheve tjeneste- eller produktkategoriene dine sammen med de aktuelle prisene, slik at folk kan bla gjennom produktene dine direkte fra annonsen din.

Denne funksjonen er bare tilgjengelig i utvalgte land. Finn ut mer om dette i artikkelen Om prisutvidelser.

Mål: Få folk til å laste ned appen din

Dersom målet er at folk skal laste ned appen din, kan du bruke apputvidelser.

Apputvidelser

Oppfordre folk til å laste ned appen din. Denne funksjonen er nå globalt tilgjengelig på Android- og iOS-mobilenheter, innbefattet nettbrett. Du kan finne ut mer om dette i artikkelen Om apputvidelser.

Mål: Få folk til å sende inn informasjonen sin

Hvis du vil oppmuntre folk til å sende inn kontaktinformasjon (f.eks. e-postadresse, telefonnummer eller andre opplysninger) som svar på et produkt eller en tjeneste du tilbyr, er skjemautvidelser for potensielle salg veien å gå.

Skjemautvidelser for potensielle salg

Få folk til å registrere seg via annonsen din. Dette er globalt tilgjengelig for nettbrett og mobilenheter. Du kan finne ut mer om dette i artikkelen Om skjemautvidelser for potensielle salg.