Käytettävien laajennusten valinta

Lisäämällä laajennuksia voit laajentaa mainoksiasi ja antaa käyttäjille lisää syitä klikata niitä. Laajennusten avulla voit lisätä mainoksesi alapuolelle hyödyllistä bisnesdataa, kuten sijainteja, muita linkkejä ja hintoja. Tämän vuoksi laajennuksia voidaankin suositella käytännössä jokaiselle mainostajalle.

Tässä artikkelissa on lueteltu laajennukset, jotka voit ottaa käyttöön itse (manuaaliset laajennukset), sekä niiden käyttökohteet. Laajennukset, jotka voivat näkyä ilman, että otat ne erikseen käyttöön, löytyvät artikkelista Automaattiset laajennukset. Yleistä tietoa laajennuksista on artikkelissa Tietoja laajennuksista.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Muista seuraavat parhaat käytännöt, kun valitset ja määrität laajennuksia:

• Käytä kaikkia yrityksesi kannalta mielekkäitä laajennuksia. Laajennusten lisääminen on maksutonta, ja ne näkyvät vain silloin, kun niiden voidaan ennustaa parantavan mainoksesi tehokkuutta. Lisätietoja laajennusten näkymisestä on artikkelissa Tietoja laajennuksista.
  • Laajennuksia kannattaa lisätä vähintään neljä. Voit esimerkiksi lisätä sivustolinkkejä, huomiotekstejä, sisältöpoimintoja ja jonkun muun haluamasi laajennuksen.
  • Jos se on yrityksesi kannalta mielekästä, luo laajennuksia ylemmillä tilitasoilla (mahdollisuuksien mukaan esim. tili- tai kampanjatasolla).

Laajennusten valinta tavoitteen mukaan

Valitse laajennukset ensisijaisen mainontatavoitteesi mukaan. Seuraavassa on yleisiä mainostajien tavoitteita ja niitä tukevia laajennuksia:

Tavoite: Asiakkaat ostavat tuotteita tai palveluja yrityksen toimipaikasta

Jos haluat ohjata ihmisiä yrityksesi fyysiseen sijaintiin (kuten kauppaan tai ravintolaan), sinun kannattaa harkita seuraavia laajennuksia:

Sijaintilaajennukset

Kannusta ihmisiä käymään yrityksessäsi näyttämällä sen sijainti sekä lisäämällä mainoksen yhteyteen soittopainike ja linkki sivulle, joka sisältää yritystäsi koskevia lisätietoja. Lisätietosivulle voit lisätä esimerkiksi yrityksesi aukioloajat ja reittiohjeet sekä valokuvia yrityksestäsi. Jos haluat asiakkaiden käyvän yrityksesi toimipaikassa mutta soittavan puhelinvaihteeseen (pikemmin kuin tietyn toimipaikan puhelinnumeroon), käytä sijaintilaajennusten kanssa puhelulaajennuksia.

Lue lisää artikkelista Tietoja sijaintilaajennuksista.

Yhteistyökumppanin sijaintilaajennukset

Opasta asiakkaita vähittäiskauppaketjun liikkeisiin, joissa tuotteitasi myydään.

Lue lisää artikkelista Tietoja yhteistyökumppanien sijainnit näyttävistä laajennuksista.

Huomiotekstilaajennukset

Täydennä mainostasi lisätekstillä, joka voi olla esimerkiksi "Maksuton toimitus" tai "Asiakastuki 24/7". Huomiotekstien avulla käyttäjiä voidaan kannustaa konvertoitumaan muualla kuin verkossa.

Lue lisää artikkelista Tietoja huomiotekstilaajennuksista.

Tavoite: Asiakkaat ottavat yhteyttä

Jos haluat, että asiakkaat ottavat yhteyttä puhelimitse tai lähettävät sinulle tiedusteluja tekstiviestinä, käytä puhelulaajennuksia.

Puhelulaajennukset

Kannusta ihmisiä soittamaan yritykseesi lisäämällä mainoksiisi puhelinnumero tai soittopainike.

Lue lisää artikkelista Tietoja puhelulaajennuksista.

Tavoite: Asiakkaat konvertoituvat verkkosivustolla

Jos haluat ohjata ihmisiä verkkosivustollesi, käytä seuraavia laajennuksia:

Sivustolinkkilaajennukset

Sivustolinkkilaajennukset ohjaavat ihmiset suoraan verkkosivustosi tietyille sivuille. Laajennuksessa voi lukea esimerkiksi "Aukioloajat" tai "Tilaa nyt".

Lue lisää artikkelista Tietoja sivustolinkkilaajennuksista.

Huomiotekstilaajennukset

Täydennä mainostasi lisätekstillä, joka voi olla esimerkiksi "Maksuton toimitus" tai "Asiakastuki 24/7".

Lue lisää artikkelista Tietoja huomiotekstilaajennuksista.

Sisältöpoimintalaajennukset

Näytä potentiaalisten asiakkaiden kannalta kaikkein hyödyllisimpiä tietoja valitsemalla ennalta määritetty otsikko (esim. tuote tai palveluluokka) ja erittelemällä tuotteet ja palvelut.

Lisätietoja on artikkelissa Tietoja sisältöpoimintalaajennuksista.

Hintalaajennukset

Kerro palveluidesi tai tuoteluokkiesi yhteydessä niiden hinnat, jotta ihmiset voivat selata tuotteitasi suoraan mainoksestasi.

Hintalaajennukset ovat käytettävissä vain tietyissä maissa. Lue lisää artikkelista Tietoja hintalaajennuksista.

Tavoite: Käyttäjät lataavat sovelluksen

Jos haluat saada ihmiset lataamaan sovelluksesi, käytä sovelluslaajennuksia.

Sovelluslaajennukset

Kehota ihmisiä lataamaan sovelluksesi. Sovelluslaajennukset voivat näkyä kaikilla Android- ja iOS-mobiililaitteilla (myös tableteilla). Lisätietoja aiheesta on artikkelissa Tietoja sovelluslaajennuksista.

Tavoite: Käyttäjät lähettävät tietonsa

Jos haluat kannustaa käyttäjiä lähettämään yhteystietonsa (kuten sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron ja muita tietoja) nähtyään tarjoamasi tuotteen tai palvelun, käytä liidien luontilomakkeen laajennuksia.

Liidien luontilomakkeen laajennukset

Ihmiset voivat rekisteröityä suoraan mainoksestasi. Liidien luontilomakkeen laajennukset voivat näkyä kaikilla mobiililaitteilla ja tableteilla. Lue lisää artikkelista Tietoja liidien luontilomakkeista.