Käytettävien laajennusten valinta

Lisäämällä laajennuksia voit laajentaa mainoksiasi ja antaa käyttäjille lisää syitä klikata niitä. Laajennusten avulla voit lisätä mainoksesi alapuolelle hyödyllisiä yritystietoja, kuten sijainteja, ylimääräisiä linkkejä ja hintoja. Tämän vuoksi laajennuksia voidaankin suositella käytännössä jokaiselle mainostajalle, joka käyttää tekstimainoksia hakuverkostossa.

Tässä artikkelissa on lueteltu laajennukset, jotka voit määrittää itse (manuaaliset laajennukset), sekä niiden käyttökohteet. Luettelo laajennuksista, jotka voivat näkyä ilman määrityksiä, löytyy artikkelista Tietoja automaattisista laajennuksista. Yleistä tietoa laajennuksista on artikkelissa Tietoja laajennuksista.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Muista seuraavat parhaat käytännöt, kun valitset ja määrität laajennuksia:

• Käytä kaikkia yrityksesi kannalta mielekkäitä laajennuksia. Laajennukset ovat maksuttomia ja näkyvät vain silloin, kun niiden voidaan ennustaa parantavan mainoksesi tehokkuutta. Lisätietoja laajennusten näkymisestä on artikkelissa Tietoja laajennuksista.
  • Laajennuksia kannattaa lisätä vähintään neljä. Voit esimerkiksi lisätä sivustolinkkejä, huomiotekstejä, sisältöpoimintoja ja jonkun muun haluamasi laajennuksen.
  • Jos se on yrityksesi kannalta mielekästä, luo laajennuksia ylemmillä tilitasoilla (mahdollisuuksien mukaan esim. tili- tai kampanjatasolla).

Laajennusten valinta tavoitteen mukaan

Valitse laajennukset ensisijaisen mainontatavoitteesi mukaan. Seuraavassa on yleisiä mainostajien tavoitteita ja niitä tukevia laajennuksia:

Tavoite: Asiakkaat ostavat tuotteita tai palveluja yrityksen toimipaikasta

Jos haluat ohjata ihmisiä yrityksesi fyysiseen sijaintiin (kuten kauppaan tai ravintolaan), sinun kannattaa harkita seuraavia laajennuksia:

Sijaintilaajennukset

Kannusta ihmisiä käymään yrityksessäsi näyttämällä sen sijainti ja lisäämällä mainoksen yhteyteen soittopainike sekä linkki sivulle, joka sisältää yritystäsi koskevia lisätietoja. Lisätietosivulle voit lisätä esimerkiksi yrityksesi aukioloajat ja reittiohjeet sekä valokuvia yrityksestäsi. Jos haluat asiakkaiden käyvän yrityksesi toimipaikassa mutta soittavan puhelinvaihteeseen (pikemmin kuin tietyn toimipaikan puhelinnumeroon), käytä sijaintilaajennusten kanssa puhelulaajennuksia.

Lisätietoja aiheesta on artikkelissa Tietoja sijaintilaajennuksista.

Yhteistyökumppanien sijainnit näyttävä laajennus

Opasta asiakkaita vähittäiskauppaketjun liikkeisiin, joissa tuotteitasi myydään.

Lisätietoja aiheesta on artikkelissa Tietoja yhteistyökumppanin sijaintilaajennuksista.

Huomiotekstilaajennukset

Täydennä mainostasi lisätekstillä, joka voi olla esimerkiksi "ilmainen toimitus" tai "asiakastuki 24 h/vrk". Huomiotekstien avulla käyttäjiä voidaan kannustaa konvertoimaan offline-tilassa.

Lisätietoja aiheesta on artikkelissa Tietoja huomiotekstilaajennuksista.

Tavoite: Asiakkaat ottavat yhteyttä

Jos haluat, että asiakkaat ottavat yhteyttä puhelimitse tai lähettävät sinulle tiedusteluja tekstiviestinä, käytä puhelu- tai viestilaajennuksia.

Puhelulaajennukset

Kannusta ihmisiä soittamaan yritykseesi lisäämällä mainoksiisi puhelinnumero tai soittopainike.

Lisätietoja aiheesta on artikkelissa Tietoja puhelulaajennuksista.

Viestilaajennukset

Kannusta ihmisiä lähettämään sinulle tekstiviestejä suoraan mainoksesta. Ominaisuus on saatavilla maailmanlaajuisesti kampanja- tai mainosryhmätasolla.

Lisätietoja aiheesta on artikkelissa Tietoja viestilaajennuksista.

Tavoite: Asiakkaat konvertoivat verkkosivustolla

Jos haluat ohjata ihmisiä verkkosivustollesi, käytä seuraavia laajennuksia:

Sivustolinkkilaajennukset

Ohjaa ihmiset suoraan verkkosivustosi tietyille sivuille (kuten "aukioloajat" ja "tilaa nyt").

Lisätietoja aiheesta on artikkelissa Sivustolinkkilaajennukset.

Huomiotekstilaajennukset

Täydennä mainostasi lisätekstillä, joka voi olla esimerkiksi "ilmainen toimitus" tai "asiakastuki 24 h/vrk".

Lisätietoja aiheesta on artikkelissa Tietoja huomiotekstilaajennuksista.

Sisältöpoimintalaajennukset

Näytä potentiaalisten asiakkaiden kannalta kaikkein hyödyllisimpiä tietoja valitsemalla ennalta määritetty otsikko (esim. tuote tai palveluluokka) ja erittelemällä nimikkeet.

Lisätietoja aiheesta on artikkelissa Tietoja sisältöpoimintalaajennuksista.

Hintalaajennukset

Kerro palveluidesi tai tuoteluokkiesi yhteydessä niiden hinnat, jotta ihmiset voivat selata tuotteitasi suoraan mainoksestasi.

Ominaisuus on käytettävissä tietyissä maissa. Lisätietoja aiheesta on artikkelissa Tietoja hintalaajennuksista.

Tavoite: Ihmiset lataavat sovelluksen

Jos haluat saada ihmiset lataamaan sovelluksesi, käytä sovelluslaajennuksia.

Sovelluslaajennukset

Kannusta ihmisiä lataamaan sovelluksesi. Ominaisuus on käytettävissä Android- ja iOS-mobiililaitteissa, myös tableteissa. Lue Tietoja sovelluslaajennuksista.