Om utvidelser og faktisk kostnad per klikk

Annonser som vises med utvidelser, blir mer fremtredende og vanligvis også mer effektive fordi flere folk klikker på dem. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan utvidelser kan påvirke den faktiske kostnaden din per klikk (CPC). Om du vil ha en generell innføring om utvidelser, kan du først lese artikkelen Om utvidelser. Gå til Se resultater oppnådd med utvidelser hvis du vil finne ut mer om rapporteringsdata.

Faktisk kostnad per klikk

Det koster ingenting å legge til utvidelser i kampanjer, men du belastes som vanlig for klikk på annonser og for visse interaksjoner knyttet til utvidelsene. Dette kan for eksempel være når en person klikker på en nedlastingsknapp (apputvidelser), en anropsknapp (anropsutvidelser), et veibeskrivelsesikon (adressetillegg) og så videre. Vi belaster deg imidlertid ikke for klikk på utvidelser for anmeldelser eller rangeringer av selgere. Google Ads tar maksimalt betalt for to klikk per visning av hver annonse med tilhørende utvidelser.

Kostnaden av klikk på utvidelser fastsettes i tråd med kostnaden av overskriftsklikk: Det meste du må betale, er minstebeløpet som må til for at du skal innfri grensene for annonserangering og slå annonserangeringen til konkurrenten rett under deg (om aktuelt). Finn ut mer om faktisk kostnad per klikk (CPC).

Annonser som plasseres høyt på en side, har vanligvis høyere faktisk CPC enn andre annonser (på grunn av konkurranse og – delvis – som en følge av høyere grenser for annonserangering). Det samme gjelder annonser med utvidelser, som ofte har høyere faktisk CPC på grunn av økt prominens. Merk deg imidlertid at kostnadsøkningen du får ved å legge til flere utvidelser i annonsene dine, ofte er lavere enn kostnaden ved å få flyttet annonsene opp en plassering på søkeresultatsiden. Det betyr at du ofte kan få flere klikk til en lavere kostnad ved å bruke annonseutvidelser i stedet for å forsøke å oppnå en bedre posisjon.

Den faktiske CPC-kostnaden for annonser med utvidelser beregnes på samme måte som for annonser uten utvidelser. Du betaler minimumsbeløpet som er nødvendig for å innfri grensene for annonserangering og slå annonserangeringen til konkurrenten rett under deg (om aktuelt). Hvis annonserangeringen for eksempel plasserer annonsen din rett ovenfor søkeresultatene (f.eks. i fjerde posisjon) med adressetillegg og nettstedslinker, betaler du minimumsbeløpet som er nødvendig for å innfri de relevante grensene med de aktuelle utvidelsene. Finn ut mer om faktisk kostnad per klikk (CPC).