Tietoja laajennuksista ja todellisesta klikkauskohtaisesta hinnasta

Laajennusten näyttäminen parantaa mainoksen näkyvyyttä ja yleensä myös tehokkuutta, koska tällöin useammat ihmiset klikkaavat mainosta. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten laajennukset voivat vaikuttaa todelliseen klikkauskohtaiseen hintaasi (CPC). Yleisiä tietoja laajennuksista on artikkelissa Tietoja laajennuksista. Lisätietoja raportointitiedoista on artikkelissa Laajennusten tehokkuuden tarkastelu.

Todellinen klikkauskohtainen hinta

Laajennusten lisääminen kampanjaan on maksutonta, mutta sinua veloitetaan tavalliseen tapaan mainoksesi klikkauksista sekä tietyistä laajennusten aikaansaamista interaktioista. Maksat esimerkiksi latauspainikkeen (sovelluslaajennukset), soittopainikkeen (puhelulaajennukset) tai reittiohjekuvakkeen (sijaintilaajennukset) klikkauksista. Poikkeuksen muodostavat arvostelulaajennukset ja myyjäarviot, sillä niiden klikkauksista ei veloiteta. Google Ads veloittaa enintään kahdesta klikkauksesta impressiota kohden kunkin mainoksen ja sen laajennusten osalta.

Laajennusklikkausten hinta määritetään samalla tavalla kuin otsikkoklikkausten: maksat vain pienimmän mahdollisen summan, joka ylittää mainoksen sijoituksen kynnysarvot ja voittaa mahdollisen välittömästi seuraavana olevan kilpailijan. Lue lisätietoja todellisesta klikkauskohtaisesta hinnasta.

Sijainniltaan korkeampien mainosten todellinen klikkauskohtainen hinta on yleensä muita mainoksia korkeampi (johtuen kilpailusta ja osittain korkeammista mainoksen sijoituksen kynnysarvoista). Samoin laajennuksia sisältävien mainosten todellinen klikkauskohtainen hinta on yleensä muita mainoksia korkeampi, koska niiden näkyvyyspotentiaali on kasvanut. Huomaa kuitenkin, että laajennusten lisäämisestä koituu yleensä vähemmän lisäkustannuksia kuin mainoksen sijainnin parantamisesta hakutulossivulla. Mainoslaajennusten avulla voit siis saada usein enemmän klikkauksia edullisemmin kuin mainoksen sijaintia parantamalla.

Laajennuksia sisältävien mainosten todellinen klikkauskohtainen hinta lasketaan samalla tavalla kuin mainosten, jotka eivät sisällä laajennuksia – maksat vain pienimmän mahdollisen summan, joka ylittää mainoksen sijoituksen kynnysarvot ja voittaa mahdollisen välittömästi seuraavana olevan kilpailijan. Jos esimerkiksi mainoksesi sijoitus saa mainoksesi näkymään sijaintilaajennusten ja sivustolinkkien kanssa heti hakutulosten yläpuolella (esim. neljäntenä), maksat vain sen verran, että kynnysarvot täyttyvät ja kyseiset laajennukset voidaan näyttää. Lue lisätietoja todellisesta klikkauskohtaisesta hinnasta.