Om aktiver

Aktiver er indholdselementer, din annonce består af, i form af nyttige virksomhedsoplysninger, som giver folk flere grunde til at vælge din virksomhed. Aktiver omfatter overskrifter, beskrivelser, links til specifikke dele af dit website, opkaldsknapper, adresseoplysninger osv., der tilsammen udgør det endelige annonceformat, som vises til brugeren.

I denne artikel kan du læse om, hvad hver enkelt aktivtype bruges til, og hvordan du vælger de rette aktiver for dig.

Sådan fungerer det

For at maksimere effektiviteten af dine responsive søgeannoncers effektivitet vælger Google Ads, hvilke yderligere aktiver der skal vises for hver enkelt relevant søgning på Google. Det er derfor en god idé at bruge alle de aktiver, der er relevante i forhold til dine forretningsmæssige mål.

Når der føjes mere indhold til din side, vil indhold såsom undersidelinks og billeder øges annoncens synlighed og position på søgeresultatsiden. Det udmønter sig typisk i større værdi fra din annonce. Aktiver medfører ofte en stigning i det samlede antal klik og kan give folk flere (interaktive) metoder til at komme i kontakt med dig, f.eks. via kort eller opkald.

Mange aktivtyper kræver en smule konfiguration. Det er de manuelle. Andre aktiver tilføjes automatisk, når Google Ads forudsiger, at de vil øge din effektivitet. Det er de automatiske, og de kræver ingen konfiguration. Få flere oplysninger om automatisk oprettede aktiver på kontoniveau

Pris

Det koster ikke noget at føje yderligere aktiver til din kampagne. Klik på et aktiv i den endelige annonce – på overskrift, undersidelink, billede og debiteres der for som normalt. Undtagelsen er klik på sælgerbedømmelser, som der ikke debiteres for. Du bliver derfor debiteret for et klik, når en person ringer til dig via et opkaldsikon på din endelige annonce, eller når en person downloader din app ved at klikke på den app, der gengives på din endelige annonce. Google Ads debiterer dig maksimalt for to klik pr. eksponering for hver annonce og dens aktiver.

Faktisk pris pr. klik

Det koster ikke noget at føje aktiver til din kampagne, men du debiteres som normalt for klik på din annonce og for bestemte interaktioner, som aktiverne giver mulighed for. F.eks. når en person klikker på en downloadknap (aktiver til apps), en opkaldsknap (aktiver til opkald), et rutevejledningsikon (aktiver til lokation) osv. Klik på anmeldelser og sælgerbedømmelser er undtagelser: Dem debiterer vi dig ikke for. Google Ads debiterer højst for to klik (pr. eksponering) på hver enkelt annonce og dens aktiver.

Det maksimale beløb, du kommer til at betale, er det mindste beløb, som kræves for at gå fri af grænserne for annoncerangering og slå annoncerangeringen for de konkurrenter, der rangerer lige under dig (hvis der er nogen).

På samme måde som annoncer på højere positioner normalt har en højere faktisk CPC (på grund af konkurrencen og til dels højere grænser for annoncerangering), har annoncer med flere aktiver også ofte en højere faktisk CPC på grund af forbedret annonceposition. Vær dog opmærksom på, at de ekstra omkostninger ved at føje flere aktiver til dine annoncer ofte er lavere end de ekstra omkostninger ved at rykke en position op på søgeresultatsiden. Det betyder, at du ofte kan få flere klik for færre penge ved at bruge yderligere annonceaktiver end ved at forbedre din position.

Overskrifter og beskrivelser

Overskrifter og beskrivelser er påkrævede aktiver, der skal være overbevisende og unikke og fokusere på brugerens fordele. Jo flere overskrifter og beskrivelser du angiver, desto flere muligheder har Google Ads for at vise annoncer, der matcher potentielle kunders søgeforespørgsler bedre, og det kan øge annonceeffektiviteten.

Når du har angivet overskrifter og beskrivelser, kombinerer Google Ads teksten på forskellige måder uden risiko for overlappende indhold. Du kan angive op til 15 overskrifter og fire beskrivelser til en enkelt responsiv søgeannonce.

Der udvælges maksimalt tre overskrifter og to beskrivelser, som kan blive vist i en annonce i forskellige kombinationer og forskellig rækkefølge. En del af annonceteksten kan automatisk blive vist med fed skrift, hvis den matcher eller næsten matcher en brugers søgeforespørgsel. Google Ads tester løbende de mest lovende annoncekombinationer, hvorved det registreres, hvilke kombinationer der er mest relevante i forhold til forskellige forespørgsler.

Bemærk! I modsætning til andre aktiver kan overskrifter og beskrivelser ikke anvendes på andre konto- eller kampagneniveauer. Få flere oplysninger om, hvordan du optimerer dine overskrifter og beskrivelser

Sådan vælger du, hvilke yderligere aktiver du skal bruge

Sørg for at have disse optimale løsninger for øje, når du vælger og konfigurerer dine aktiver:

• Brug alle de aktiver, der er relevante for din virksomhed – det er gratis at tilføje aktiver, og de vises kun, hvis det forventes, at de øger annonceeffektiviteten.
  • Overvej at tilføje fire aktiver eller derover. Du kan f.eks. tilføje undersidelinks, infotekst, billeder og ét yderligere aktiv efter eget valg.
  • Opret aktiver på højere kontoniveauer (f.eks. på konto- eller kampagneniveau, hvis denne mulighed er tilgængelig), hvis det er til gavn for din virksomhed.

Vælg aktiver baseret på dit mål

Vælg dine yderligere aktiver ud fra dit primære annonceringsmål. Her kan du se nogle af de mest almindelige annoncørmål og de aktiver, der kan bruges til at understøtte disse mål:

Mål: At få kunderne til at foretage køb på din virksomhedsadresse

Hvis du vil lede folk videre til dine fysiske steder (f.eks. butikker eller restauranter), kan du overveje at bruge følgende aktiver:

Aktiver til lokation

Tilskynd folk til at besøge din virksomhed ved at vise virksomhedens adresse, en opkaldsknap og et link til din side med virksomhedsoplysninger, hvor du f.eks. kan vise dine åbningstider, billeder af virksomheden og en rutevejledning. Hvis du gerne vil have, at folk skal besøge din virksomhedsadresse, men vil have dem til at ringe til et centralt nummer (i stedet for en bestemt afdeling), kan du bruge aktiver til opkald sammen med dine aktiver til lokation. Få flere oplysninger om aktiver til lokation

Mål: At få kunderne til at kontakte dig

Brug aktiver til opkald, hvis du gerne vil have, at folk skal ringe til dig eller sende dig en forespørgsel via sms:

Aktiver til opkald

Føj et telefonnummer eller en opkaldsknap til dine annoncer for at tilskynde folk til at ringe til din virksomhed. Få flere oplysninger om aktiver til opkald

Mål: At få kunderne til at foretage konverteringer på dit website

Brug disse aktiver, hvis du vil lede folk videre til dit website:

Aktiver til undersidelink

Brug links til at sende folk direkte til bestemte sider på dit website (f.eks. "åbningstider" og "bestil nu"). Få flere oplysninger om aktiver til undersidelink

Aktiver til infotekst

Føj yderligere tekst til din annonce, f.eks. "gratis levering" eller "kundesupport døgnet rundt".

Aktiver til websiteinfo

Vis de oplysninger, som er mest værdifulde for potentielle kunder, ved at vælge en foruddefineret overskrift (f.eks. produkt- eller tjenestekategori) og vise en liste over varer. Få flere oplysninger om aktiver til websiteinfo

Aktiver til pris

Vis dine tjenester eller produktkategorier med tilhørende pris, så folk kan gennemse dine produkter direkte fra din annonce. Få flere oplysninger om aktiver til pris

Mål: At få folk til at downloade din app

Brug aktiver til apps, hvis du gerne vil have, at folk skal downloade din app:

Aktiver til apps

Tilskynd folk til at downloade din app. Fås globalt til Android- og iOS-mobilenheder, herunder tablets. Få flere oplysninger om aktiver til apps

Mål: At få folk til at indsende deres oplysninger

Hvis du vil tilskynde folk til at indsende deres kontaktoplysninger (f.eks. en mailadresse, et telefonnummer og andre oplysninger) som respons på et produkt eller en tjeneste, du tilbyder, kan du bruge aktiver til kundeformularer.

Aktiver til kundeformular

Få folk til at tilmelde sig via din annonce. Denne mulighed kan benyttes i hele verden på mobilenheder og tablets. Få flere oplysninger om aktiver til kundeformularer

Sådan fjerner du aktiver

Aktiver bruges til at tilføje oplysninger om din virksomhed i dine annoncer, hvilket typisk øger annoncernes effektivitet. Hvis du vil fjerne aktiver, kan dog følge vejledningen nedenfor.

1. Log på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Annoncer og aktiver på sidemenuen til venstre og derefter på Aktiver.
  3. Vælg Tilknytning på rullemenuen "Tabelvisning".
  4. Markér afkrydsningsfeltet til venstre for aktiverne, og klik på Rediger på den blå bjælke.
  5. Vælg Fjern på rullemenuen.

Hvis du fjerner et aktiv fra én kampagne, fjernes aktivet ikke fra andre kampagner.

Oplysninger, der specifikt gælder for aktiver, der ikke er overskrifter eller beskrivelser

Nedenstående oplysninger gælder kun for aktiver, der ikke er overskrifter eller beskrivelser.

Sådan planlægger du dine aktiver

For understøttede aktiver kan du planlægge, at dine aktiver kun skal vises på bestemte tidspunkter på dagen eller inden for et bestemt tidsrum. Du kan f.eks. planlægge, at aktiver til opkald kun skal vises inden for det tidsrum, hvor opkald til din virksomhed kan blive besvaret.

Vejledning

1. Log på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Annoncer og aktiver på sidemenuen til venstre og derefter på Aktiver.
  3. Vælg Tilknytning på rullemenuen "Tabelvisning". Der vises nu en tabel med alle dine aktiver.
  4. Vælg en aktivtype på listen oven for værktøjslinjen i tabellen.
  5. Klik på blyantikonet Blyantikon/redigeringsikon ud for det aktiv, du vil lægge en tidsplan for, og vælg Rediger.
  6. Klik på rullemenuen Avancerede indstillinger.
  7. Angiv en start- og slutdato, så aktivet kun bliver vist inden for det pågældende tidsrum.
  8. Under "Aktivtidsplan" skal du vælge de dage og tidspunkter, hvor dit aktiv skal vises. Klik på Tilføj tidsplan for at planlægge flere dage og tidspunkter.
  9. Klik på Gem.

Faktorer, der bestemmer, hvornår aktiver vises

Hvornår Google Ads viser dine aktiver, afhænger af en række forskellige faktorer, heriblandt følgende:
  • Din annoncerangering, som er en kombination af dit bud, annoncens og landingssidens kvalitet, grænserne for annoncerangering, søgekonteksten samt den forventede effekt af aktiver og andre annonceformater. Google Ads kræver en minimumannoncerangering (der tager højde for dine aktiver), før vi viser aktiver. Du er derfor muligvis nødt til at øge dit bud eller din annoncekvalitet (eller begge dele) for at få dine aktiver vist.
  • Din annonces position på Googles søgeresultatside. Der er en begrænset mængde plads til rådighed til annonceaktiver over Google-søgeresultaterne, og det er annoncerne på de højeste positioner, der først får mulighed for at vise aktiver. Annoncerne på de lavere positioner vil generelt have færre aktiver tilføjet end annoncerne på de højeste positioner. Desuden tillader Google Ads-systemet normalt ikke, at annoncerne på de lavere positioner opnår flere inkrementelle klik fra aktiver end de inkrementelle klik, de ville opnå på en højere position. Hvis du vil have dine annoncer vist på en højere position, skal du typisk optimere din annoncekvalitet eller dit bud (eller begge dele). Få flere oplysninger om annoncerangering
  • Andre aktiver, du har aktiveret. På hver auktion viser vi normalt din mest effektive og nyttige kombination af kvalificerede aktiver og formater. Der er ikke mulighed for en kombination af aktiver, som giver en højere forventet klikrate (CTR, click-through-rate) end den forventede CTR for en højere annonceposition.

Sådan øger du sandsynligheden for, at dine aktiver bliver vist

Nogle gange vises de aktiver, som du vil bruge, ikke sammen med dine annoncer. Det betyder ikke, at der er noget galt. Hvis du f.eks. føjer et undersidelink og et billede til din annonce, kan der være flere årsager til, at et af disse aktiver vises for visse søgninger, og ikke for andre.

Sørg for, at dine aktiver er knyttet til en aktiv annoncegruppe, kampagne eller konto.

Aktiver kan blive godkendt eller afvist ligesom annoncer og søgeord. Afviste aktiver vises ikke og skal redigeres og indsendes til fornyet gennemgang.

Selvom den er blevet godkendt, er der ingen garanti for, at et aktiv, du har tilføjet, altid bliver vist sammen med din annonce. Aktiver vises sammen med din annonce, når:

• Aktivet (eller kombinationen af aktiver) forventes at forbedre din effektivitet.
  • Din annonces position og annoncerangering er tilstrækkeligt høj til, at aktiverne kan blive vist.