Locatie-extensies verwijderen

Volg onderstaande instructies om locatie-extensies uit te schakelen of te verwijderen. Meer informatie over locatie-extensies.

Hoe u locatie-extensies uitschakelt op campagne- of advertentiegroepniveau

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Advertenties en extensies in het paginamenu en vervolgens op Extensies bovenaan de pagina.
  3. Klik op de blauwe plusknop en selecteer vervolgens Locatie-extensie in het dropdownmenu.
  4. In dit dropdownmenu kunt uw locatie-extensie op campagne- of advertentiegroepniveau verwijderen.
  5. Klik op het potloodpictogram Bewerken en vink de selectievakjes aan naast de specifieke campagnes of advertentiegroepen waarvoor u de locatie-extensie wilt verwijderen.
  6. Selecteer 'Geen locatie-extensie'.
  7. Klik op Opslaan.

Hoe u locatie-extensies verwijdert uit uw gehele account*

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Advertenties en extensies in het paginamenu en vervolgens op Extensies bovenaan de pagina.
  3. Klik op het dropdownmenu boven de tabel aan de rechterkant en schakel van de weergave 'Extensies' naar de weergave 'Koppelingen'.
  4. Vink het selectievakje aan naast uw locatie-extensie op accountniveau.
  5. Klik op Bewerken in de blauwe balk bovenaan en selecteer Verwijderen in het dropdownmenu.

* Belangrijk: Als u locatie-extensies uit uw account verwijdert, kunt u geen bedrijfslocaties gebruiken om te targeten of te bieden. Ook kunt u geen conversies via winkelbezoeken bijhouden, dus het wordt niet aanbevolen.