Om Oversikt-siden

På Oversikt-siden kan du raskt få oversikt over resultatene dine. Det er det første stedet du kommer til når du åpner Google Ads-kontoen din, og der finner du et sammendrag av resultatene dine samt viktig statistikk. Der ser du en oversikt for hele kontoen samt for enkeltkampanjer og -annonsegrupper.

Når du oppretter en ny kampanje og den ikke har begynt å bruke ennå, vil Kampanjeoversikt-siden fortelle deg om det er noen problemer som må løses før den nye kampanjen begynner å bruke, eller om du bare trenger å vente litt til. Du får også forslag til hvordan du kan Rewording needed? kampanjekvaliteten mens du venter. Vær oppmerksom på at dette bare gjelder for søke- og videokampanjer.

Når den nye kampanjen begynner å vises, inneholder hver oversikt flere sammendragskort med viktige beregninger. Kontooversiktssiden vil for eksempel ha kort som viser hvilken kampanje eller annonsegruppe som har endret seg mest, mens Kampanjeoversiktssiden vil ha kort som viser informasjon om auksjonene dine, toppsøk og status for kampanjen din, inkludert eventuelle annonser som ikke er godkjent. Du kan justere datoperioden for å endre dataene på sammendragskortene.

Noen ganger er også viktig statistikk fremhevet på Oversikt-sidene. På statistikkortene kan du se viktige endringer i resultatene dine, som du kanskje har gått glipp av.

I denne artikkelen forklarer vi de ulike korttypene på Oversikt-sidene.

Før du begynner

Finn ut hvordan du kan bruke de ulike funksjonene på Oversikt-siden, ved å lese Bruk Oversikt-siden.

Hva er på Oversikt-siden?

To korttyper vises på Oversikt-sidene. På sammendragskortet kan du se et sammendrag av resultatene dine for datoperioden du velger. På statistikkortet er viktige observasjoner fremhevet, og de er ikke knyttet til datoperioden du har valgt.

Sammendragskort

Alle Oversikt-sidene har et sammendragskort med et linjediagram du kan bruke for å sammenligne tidligere resultater for verdiene dine. Det vises ulike sammendragskort for konto-, kampanje- eller annonsegruppenivå. Disse kortene inneholder informasjon om

• auksjonsstatistikk
  • målgrupper for videonettverk og Displaynettverket
  • de mest omfattende endringene i kampanjene og annonsegruppene dine
  • den geografiske posisjonen til de som har hatt interaksjoner med annonsene dine
  • søkeord for videonettverk og Displaynettverket
  • annonsene som er vist oftest
  • resultater sortert etter ukedag og klokkeslett
  • resultater sortert etter enhet
  • resultater sortert etter søkeord
  • plasseringer for videonettverk og Displaynettverket
  • rekkevidde for remarketing
  • evaluering av statuser
  • populære produkter på Shopping
  • kampanjene og annonsegruppene du oppnår de beste resultatene med
  • de mest populære søketermene på Google.no som førte til at annonsene dine ble vist
  • de mest populære videoene
  • emner for videonettverk og Displaynettverket

Statistikkort

Du kan se interessante mønstre i dataene dine. Disse spesielle observasjonene kan du se på statistikkort.

Resultattakt per time

På dette kortet kan du se når du har fått uvanlig mange eller få klikk på en bestemt dag. Hvis du pleier å få et visst antall klikk innen kl. 16 på mandager, får du beskjed hvis du ligger under eller over dette antallet. Dette kortet vises frem til slutten av dagen eller frem til antallet klikk igjen tilsvarer gjennomsnittet på den aktuelle dagen.

Ut fra denne statistikken kan du for eksempel velge å endre budene dine eller budsjettet ditt.

Nye ord

På dette kortet får du se nye ord som folk bruker når de søker etter og finner annonsene dine på Google.com. Hvis du bruker søkeord med fleksibelt samsvar, blir annonsene kjørt i de tilfellene der folk søker etter relevante varianter av søkeordene dine, selv om disse variantene ikke er oppført i søkeordlistene dine.

Ut fra denne statistikken bør du kanskje vurdere å endre samsvartypene for søkeord eller legge til disse ordene som søkeord eller negative søkeord.

Enhetsendring

På dette kortet kan du se når det er en vesentlig endring i prosentandelen av annonsevisningene dine fra en bestemt type enhet. Hvis de fleste visningene som regel har kommet fra én type enhet, men dette nylig er endret, får du se dette kortet.

Ut fra denne statistikken kan du for eksempel velge å legge inn en budjustering for enheter.

Øverst kontra annet

På dette kortet kan du se når det er en betydelig endring i prosentandelen av visninger som skjedde da annonsen din dukket opp ovenfor de organiske søkeresultatene. Hvis de fleste visningene som regel har forekommet ovenfor de organiske søkeresultatene, men dette nylig er endret, får du se dette kortet.

Ut fra denne statistikken kan du for eksempel velge å endre måten du legger inn bud på.

Annonsegruppeendring

På dette kortet kan du se når det er en vesentlig endring i kostnaden for en annonsegruppe som en prosentandel av kampanjens kostnad. Hvis det meste av kostnadene dine som regel har kunnet tilskrives én annonsegruppe i en kampanje, men dette nylig er endret, får du se dette kortet.

Ut fra denne statistikken kan du for eksempel velge å flytte den nye ledende annonsegruppen over i en separat kampanje, endre måten du legger inn bud på, eller gjennomgå endringer du har gjort i denne kampanjen eller annonsegruppen.

Geografisk informasjon

På dette kortet kan du se når det er en vesentlig endring i prosentandelen av annonsevisningene dine fra et bestemt sted. Hvis de fleste visningene som regel har kommet fra ett bestemt sted, men dette nylig er endret, får du se informasjon om dette på «Geografisk informasjon»-kortet.

Ut fra denne statistikken kan du for eksempel velge å endre budmodifikatorene for et bestemt sted. Hvis du vil unngå å måtte endre bud regelmessig, kan du bruke Smart budgivning, som automatisk optimaliserer for konverteringer basert på plassering og mange andre faktorer.