Dynamiska remarketinghändelser och parametrar

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Med dynamisk remarketing kan du automatiskt anpassa dina annonser utifrån de produkter eller tjänster som människor har interagerat med vid tidigare besök på din webbplats. I denna artikel beskriver vi hur du använder Google-taggen för att spåra relevanta användarhändelser för din företagstyp och vilka relaterade parametrar du bör ställa in. Läs mer om hur du taggar din webbplats för dynamisk remarketing.

Innan du börjar

För att aktivera denna funktion måste du först lägga till Google-taggen på din webbplats. Taggen skickar data om de produkter eller tjänster som besökarna tittar på. Denna data matchas sedan mot din företagsdata eller Google Merchant Center-flödet för att hämta information som pris, bild, rubrik och målsidesadress, som sedan infogas dynamiskt i annonserna. Läs mer om hur du skapar ett flöde för dynamisk remarketing.

Så är en dynamisk remarketinghändelse uppbyggd

Dynamiska remarketinghändelser är meningsfulla handlingar som webbplatsbesökare utför på din webbplats. Det kan till exempel handla om att söka efter flygbiljetter på en resewebbplats, lägga en produkt i en kundvagn online eller slutföra en transaktion. När sådana händelser inträffar bör du använda Google Ads-händelsekodavsnittet för att registrera händelsen och skicka information om den till Google Ads.

Nedan följer ett exempel på hur ett händelsekodavsnitt för att spåra visningar av två produkter på en e-handelswebbplats.

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 998.55,
  'items': [
    {
      'id': 1234,
      'google_business_vertical': 'retail'
    },
    {
      'id': 45678
      'google_business_vertical': 'retail'
    }
  ]
});
</script>

Händelsekodavsnittet anropar Google Ads-händelsefunktionen och skickar med två argument som måste fyllas i dynamiskt beroende på den typ av händelse du mäter.

• Händelsens namn: En sträng som beskriver händelsen som mäts. Namnet används av Google Ads-systemet för att koppla användare till en av flera automatiskt genererade användarlistor. Vi rekommenderar att du använder en specifik uppsättning händelsenamn från listan över rekommenderade händelser som beskrivs nedan. Läs mer om dina datasegment.
Händelsenamn Beskrivning
view_search_results Denna händelse mäter när en användare besöker en sökresultatsida.
view_item_list Denna händelse mäter när en användare besöker en kategorisida.
view_item Denna händelse mäter när en användare besöker en produktsida.
add_to_cart Denna händelse mäter när en användare lägger en artikel i kundvagnen.
purchase Denna händelse mäter köp.
  • Händelseparametrar: Ett JavaScript-objekt som innehåller data om händelsen du spårar. Händelseparameterobjektet bör alltid ha en items-parameter som är fylld med ett eller flera item-objekt. Dessa item-objekt innehåller information om den produkt eller tjänst som användaren har interagerat med. Eventuellt kan händelseparameterobjektet också ha en value-parameter som motsvarar det totala värdet på produkterna eller tjänsterna.

Du bör alltid skicka minst ett artikelobjekt när du anropar händelsekodavsnittet för att spåra dynamiska remarketinghändelser. Du kan skicka mer fler artikelobjekt om användaren interagerar med flera artiklar, till exempel genom att gå till kassan med en kundvagn eller söka efter en resplan som inbegriper flera städer.

Obs! Google Ads anpassar annonsinnehållet med hjälp av data om de artiklar som användaren interagerade med senast. I fall där användaren har tittat på flera produkter, till exempel på en kategorisida eller en sida med sökresultat, rekommenderar vi att data om de mest relevanta artiklarna som du vill marknadsföra skickas till händelsekodavsnittet i stället för data om hela produktlistan som användaren visade.

Innehållet i artikelobjektet varierar beroende på vilken typ av produkt eller tjänst som presenteras på webbplatsen. I avsnittet nedan kan du läsa mer om artikelspecifikationen för din företagstyp. Artikeln bör ha en nyckel som motsvarar produktens eller tjänstens primära identifierare (till exempelID eller destination) och etikettengoogle_business_vertical som motsvarar den typ av flöde som identifieraren ska matchas mot.

Beroende på din företagstyp använder Google Ads data från en eller flera artikelparametrar för att skapa flödesnycklar som används för att hämta information om produkterna eller tjänsterna från dina Google Merchant Center-flöden eller företagsinformationsflöden. Posterna i flödesattributen och motsvarande parametrar i händelsekodavsnittet måste alltid matcha varandra. Läs mer om hur du skapar ett flöde för dynamisk remarketing.

Om du till exempel har en resewebbplats kan du ange värdet ”PAR” som ursprungs-id för Paris och ”LON” som destinations-id för London i dataflödet för företagstypen Flyg. När en person söker efter flyg från Paris till London bör du även ha parametern ”origin” inställd på PAR och parametern ”destination” på LON i det artikelobjekt som skickas till händelsekodavsnittet. Google Ads använder sedan flödesnyckeln ”PAR+LON” och matchar den med kolumnerna Origin ID och Destination ID i flödet Flyg. När flödesnyckeln har matchats med ditt flöde kan Google Ads visa användaren annonser om flyg från Paris till London. Se skriptexempel nedan:

<script>
gtag('event','purchase', {
      'value': 639.74,
      'items':[{
      'origin': 'LHR',
      'destination': 'LAX',
      'start_date': '2019-04-20',
      'end_date': '2019-04-21',
      'google_business_vertical': 'flights'
}]
});
</script>

I följande avsnitt hittar du information om obligatoriska och valfria artikelparametrar för varje företagstyp. För parametrar som används för att skapa flödesnycklar anges de motsvarande flödesattribut som måste matchas.

Obs! Använd endast giltiga Unicode-tecken när du anger händelseparametrar. Ogiltiga tecken, som kontrolltecken, funktionstecken och tecken i privata områden, får inte användas.

Artikelparametrar

Detaljhandel

Dessa händelser gäller webbplatser som säljer produkter på nätet. Observera att data som skickas via säljhändelser och säljparametrar endast kan användas tillsammans med ett Merchant Center-produktflöde. Om du vill marknadsföra en e-handelswebbplats men inte kan skapa ett produktflöde i Google Merchant Center kan du överväga att använda den anpassade företagstypen i stället.

Artikelparametrar för detaljhandel

Parameternamn Beskrivning Är denna parameter obligatorisk?
id

En unik produktkod. Parametervärdet måste matcha ett av följande attribut från ditt produktflöde i Google Merchant Center: id, item_group_id eller display_ads_id.

Obligatoriskt
google_business_vertical Anger vilken typ av flöde som används för att söka efter produkten. Värdet måste vara ”retail”. Rekommenderas

Exempel på händelsekodavsnitt för detaljhandel

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 998.55,
  'items': [
    {
      'id': 1234
      'google_business_vertical': 'retail'
    }]
});
</script>

Utbildning

Dessa händelser gäller webbplatser som innehåller utbildningstjänster, till exempel webbplatser för högskolor, onlinekurser eller vuxenutbildning. Data som samlas in via utbildningsparametrar är avsedda att matchas mot ett företagsdataflöde för utbildning.

Artikelparametrar för utbildning

Parameternamn Beskrivning Är denna parameter obligatorisk?
id

En unik kod för ett utbildningsprogram. Parametervärdet måste matcha attributet Program ID
i ditt dataflöde för utbildningsföretag.

Obligatoriskt
location_id Ett plats-id för ett utbildningsprogram. Om värdet anges måste det matcha attributet Location ID i ditt dataflöde för utbildningsföretag. Valfritt
google_business_vertical Anger vilken typ av flöde som används för att söka efter produkten. Värdet måste vara ”education”. Rekommenderas

Exempel på händelsekodavsnitt för utbildning

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 998.55,
  'items': [
    {
      'id': 'CS75',
      'location_id': 'SFO',
      'google_business_vertical': 'education'
    }]
});
</script>

Flyg

Dessa händelser gäller webbplatser som innehåller uppgifter om flyg. Data som samlas in via flygparametrar är avsedda att matchas mot ett företagsdataflöde för flyg.

Artikelparametrar för flyg

Parameternamn Beskrivning Är denna parameter obligatorisk?
origin

Flygresans avreseort. Detta id måste matcha ett värde i kolumnen Origin ID i flygflödet. Använd endast giltiga Unicode-tecken. Ogiltiga tecken, som kontrolltecken, funktionstecken och tecken i privata områden, får inte användas.

Rekommenderas
destination Flygresans destination. Detta id måste matcha ett värde i kolumnen Destination ID i flygflödet.
Vi rekommenderar att du använder de flygplatskoder som består av tre bokstäver.
Obligatoriskt
start_date Datumet då flygresan inleds.
Obs! Datumet ska ha formatet ÅÅÅÅ-MM-DD.
Valfritt
end_date Datumet då flygresan avslutas. Vi rekommenderar att du tar med denna parameter, eftersom produkten inte längre visas när slutdatumet har passerat.
Obs! Datumet ska ha formatet ÅÅÅÅ-MM-DD.
Valfritt
google_business_vertical Anger objektet typ eller flöde. Värdet måste vara ”flights”. Rekommenderas

Exempel på händelsekodavsnitt för flyg

<script>
gtag('event','purchase', {
      'value': 639.74,
      'items':[{
      'origin': 'PAR',
      'destination': 'LON',
      'start_date': '2019-04-20',
      'end_date': '2019-04-21',
      'google_business_vertical': 'flights'
}]
});
</script>

Hotell och uthyrning

Dessa händelser gäller resewebbplatser där användaren kan boka hotellrum, specifikt webbplatser som inte använder ett flöde för hotellistor. Data som samlas in via hotell- och uthyrningsparametrar är avsedda att matchas mot ett företagsdataflöde för hotell och uthyrning.

Artikelparametrar för hotell och uthyrning

Parameternamn Beskrivning Är denna parameter obligatorisk?
id

Id för hotellet eller egendomen. Detta id måste matcha ett värde i kolumnen Property ID i ditt företagsdataflöde för hotell och uthyrning.

Obligatoriskt
start_date Datumet då bokningen inleds.
Obs! Datumet ska ha formatet ÅÅÅÅ-MM-DD.
Valfritt
end_date Datumet då bokningen upphör. Vi rekommenderar att du tar med denna parameter, eftersom produkten inte längre visas när slutdatumet har passerat.
Obs! Datumet ska ha formatet ÅÅÅÅ-MM-DD.
Valfritt
google_business_vertical Anger objektet typ eller flöde. Värdet måste vara ”hotel_rental”. Rekommenderas

Exempel på händelsekodavsnitt för hotell och uthyrning

<script>
gtag('event','purchase', {
  'value': 150,
  'items':[{
  'id': 'gb197',
  'start_date': '2019-04-18',
  'end_date': '2019-04-21',
  'google_business_vertical': 'hotel_rental'
   }]
   });
</script>

Jobb

Dessa händelser gäller webbplatser där användaren kan visa jobbannonser. Data som samlas in via jobbparametrar är avsedda att matchas mot ett företagsdataflöde för jobb.

Artikelparametrar för jobb

Parameternamn Beskrivning Är denna parameter obligatorisk?
id

Id för jobbannonsen. Detta id måste matcha ett värde i kolumnen Job ID i ditt företagsdataflöde för jobb.

Obligatoriskt
location_id Ett plats-id för en jobbannons. Om värdet anges måste det matcha attributet Location ID i ditt dataflöde för företagstypen Jobb. Valfritt
google_business_vertical Anger objektet typ eller flöde. Värdet måste vara ”job”. Rekommenderas

Exempel på händelsekodavsnitt för jobb

<script>
gtag('event','purchase', {
  'value': 150',
  'items':[{
  'id': 'cc197',
  'location_id': 'NYC',
  'google_business_vertical': 'jobs'
   }]
   });
</script>

Lokala erbjudanden

Dessa händelser gäller webbplatser där användaren kan hitta lokala erbjudanden. Data som samlas in via parametrarna för lokala erbjudanden är avsedda att matchas mot ett företagsdataflöde för lokala erbjudanden.

Artikelparametrar för lokala erbjudanden

Parameternamn Beskrivning Är denna parameter obligatorisk?
id

Id för erbjudandet. Detta id måste matcha ett värde i kolumnen Deal ID i flödet för lokala erbjudanden.

Obligatoriskt
google_business_vertical Anger objektet typ eller flöde. Värdet måste vara ”local”. Rekommenderas

Exempel på händelsekodavsnitt för lokala erbjudanden

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 125,
  'items':[{
  'id': 'SPA6231',
  'google_business_vertical': 'local'
}]
});
</script>

Bostäder

Dessa händelser gäller fastighetswebbplatser. Data som samlas in via fastighetsparametrarna är avsedda att matchas mot ett företagsdataflöde för fastigheter.

Artikelparametrar för fastigheter

Parameternamn Beskrivning Är denna parameter obligatorisk?
id

Fastighetens id. Detta id måste matcha ett värde i kolumnen Listing ID i fastighetsflödet.

Obligatoriskt
google_business_vertical Anger objektet typ eller flöde. Värdet måste vara ”real_estate”. Rekommenderas

Exempel på händelsekodavsnitt för fastigheter

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 1000000,
  'items':[{
  'id': 'NYBRKLN123A',
  'google_business_vertical': 'real_estate'
}]
});
</script>

Resor

Dessa händelser gäller reseswebbplatser. Data som samlas in via reseparametrar är avsedda att matchas mot ett företagsdataflöde för resor.

Artikelparametrar för resor

Parameternamn Beskrivning Är denna parameter obligatorisk?
origin

Id för resans avreseort. Detta id måste matcha ett värde i kolumnen Origin ID i reseflödet. Kombinationen av destination och origin ska vara unik i alla flöden i kontot.

Valfritt
destination Id för resans destination. Detta id måste matcha ett värde i kolumnen Destination ID i reseflödet. Obligatoriskt
start_date Datumet då resplanen inleds. Observera att detta ska ha formatet ÅÅÅÅ-MM-DD. Valfritt
end_date Datumet då resplanen avslutas. Observera att detta ska ha formatet ÅÅÅÅ-MM-DD. Vi rekommenderar att du tar med denna parameter, eftersom produkten inte längre visas när slutdatumet har passerat. Valfritt
google_business_vertical Anger objektet typ eller flöde. Värdet måste vara ”travel”. Rekommenderas

Exempel på händelsekodavsnitt för resor

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 1000000,
  'items': [{
  'origin': 'LGA',
  'destination': 'LON123A',
  'start_date': '2019-04-20',
  'end_date': '2019-04-21',
  'google_business_vertical': 'travel'
    }]
});
</script>

Anpassat

Dessa händelser gäller webbplatser som inte passar in på någon av de andra vertikalspecifika områdena på denna sida men där du ändå vill tillhandahålla information för dynamisk remarketing. Data som samlas in via anpassade parametrar är avsedda att matchas mot ett dataflöde för anpassade företagstyper.

Anpassade objektparametrar

Parameternamn Beskrivning Är denna parameter obligatorisk?
id

Objektets id. Detta id måste matcha ett värde i kolumnen ID i flödet för anpassade företagstyper.

Obligatoriskt
location_id Ett plats-id för objektet. Om värdet anges måste det matcha kolumnen ID2 i flödet. Det kan vara numeriskt eller alfanumeriskt. Valfritt
google_business_vertical Anger objektet typ eller flöde. Värdet måste vara "custom". Rekommenderas

Exempel på händelsekodavsnitt för anpassat användningsfall

<script>
gtag('event','add_to_cart', {
  'value': 78.98,
  'items':[{
  'id':'CORS9',
  'location_id': 'KURS8',
  'google_business_vertical': 'custom',
</script>