Dynamische remarketinggebeurtenissen en -parameters

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Met dynamische remarketing kunt u uw advertenties automatisch aanpassen op basis van de producten of services waarmee uw gebruikers interactie hebben gehad tijdens eerdere bezoeken aan uw website. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de Google-tag gebruikt om relevante gebruikersgebeurtenissen voor uw bedrijfstype bij te houden en welke bijbehorende parameters u moet instellen. Ontdek meer informatie over hoe u uw website tagt voor dynamische remarketing.

Voordat u begint

Als u deze functie wilt aanzetten, moet u de Google-tag integreren op uw website. Deze tag verstuurt gegevens over de producten of services die door uw bezoekers worden bekeken. Deze gegevens worden daarna vergeleken met uw bedrijfsgegevens of Google Merchant Center-feed om informatie op te halen, zoals de prijs, de afbeelding, de kop en de URL van de landingspagina, die dynamisch wordt ingevoegd in uw advertenties. Ontdek meer informatie over hoe u een feed maakt voor dynamische remarketing.

Uitleg over dynamische remarketinggebeurtenissen

Dynamische remarketinggebeurtenissen zijn betekenisvolle acties die bezoekers van uw website uitvoeren wanneer ze uw site bezoeken. U kunt hierbij denken aan vliegtickets zoeken op een reissite, een product toevoegen aan een online winkelwagentje of een transactie afronden. Als dergelijke gebeurtenissen plaatsvinden, moet u het Google Ads-gebeurtenisfragment gebruiken om de gebeurtenis te registreren en informatie over de gebeurtenis naar Google Ads te sturen.

Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe u het gebeurtenisfragment moet invullen als u de weergave van 2 producten op een e-commerce-website wilt bijhouden.

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 998.55,
  'items': [
    {
      'id': 1234,
      'google_business_vertical': 'retail'
    },
    {
      'id': 45678
      'google_business_vertical': 'retail'
    }
  ]
});
</script>

Het gebeurtenisfragment roept de Google Ads-gebeurtenisfunctie aan en geeft 2 argumenten door die dynamisch moeten worden ingevuld op basis van het type gebeurtenis dat u meet.

• Gebeurtenisnaam: Een tekenreeks die de te meten gebeurtenis beschrijft. Het Google Ads-systeem gebruikt de reeks om gebruikers toe te wijzen aan een van meerdere automatisch gegenereerde gebruikerslijsten. We raden u aan een specifieke reeks gebeurtenisnamen te gebruiken uit een lijst van aanbevolen gebeurtenissen die hieronder worden beschreven. Ontdek meer informatie over uw gegevenssegmenten.
Naam van gebeurtenis Beschrijving
view_search_results Deze gebeurtenis meet wanneer een gebruiker een pagina met zoekresultaten bezoekt.
view_item_list Deze gebeurtenis meet wanneer een gebruiker een categoriepagina bezoekt.
view_item Deze gebeurtenis meet wanneer een gebruiker een productpagina bezoekt.
add_to_cart Deze gebeurtenis meet wanneer een gebruiker een item aan het winkelwagentje toevoegt.
purchase Deze gebeurtenis meet aankopen.
  • Gebeurtenisparameters: Een JavaScript-object met gegevens over de gebeurtenis die u bijhoudt. Het gebeurtenisparameterobject moet altijd een items-parameter hebben die is ingevuld met één of meer item-objecten. Deze item-objecten bevatten informatie over het product of de service waarmee de gebruiker interactie heeft gehad. Optioneel kan het gebeurtenisparameterobject ook een value-parameter hebben die de totale waarde van de producten of services vertegenwoordigt.

U moet altijd ten minste één item-object doorgeven wanneer u het gebeurtenisfragment aanroept om dynamische remarketinggebeurtenissen bij te houden. U kunt meer item-objecten doorgeven als de gebruiker met meerdere items interactie heeft, zoals wanneer deze een winkelwagentje afrekent of naar een reisschema zoekt voor meerdere steden.

Opmerking: Google Ads past uw advertentiecontent aan op basis van de gegevens van de items waarmee de gebruiker voor het laatst interactie heeft gehad. In gevallen waarin er meerdere producten door de gebruiker zijn bekeken, zoals op een categoriepagina of een pagina met productzoekresultaten, raden we aan gegevens door te geven aan het gebeurtenisfragment voor de meest relevante items die u wilt promoten, in plaats van gegevens voor de hele door de gebruiker bekeken productlijst.

De content van het item-object is afhankelijk van het type product of service dat op uw site staat. Lees het onderstaande gedeelte om de itemspecificatie voor uw bedrijfstype te vinden. In elk geval moet het item-object een sleutel hebben die overeenkomt met de primaire ID van het product of de service (zoals id of destination) en de google_business_vertical-sleutel die het type feed vertegenwoordigt waarmee de ID moet worden vergeleken.

Afhankelijk van uw bedrijfstype gebruikt Google Ads gegevens van een of meer itemparameters om feedsleutels te maken waarmee informatie over uw producten of services wordt opgehaald uit uw Google Merchant Center of bedrijfsgegevensfeeds. De vermeldingen in uw feedkenmerken en de bijbehorende parameters in het gebeurtenisfragment moeten altijd overeenkomen. Ontdek meer informatie over hoe u een feed maakt voor dynamische remarketing.

Als u bijvoorbeeld een reissite heeft, kunt u in uw bedrijfsgegevensfeed voor vluchten de waarde van de Vertrekpunt-ID voor Parijs instellen op PAR en de Bestemmings-ID voor Londen op LON. Wanneer een gebruiker zoekt naar vluchten van Parijs naar Londen, stelt u in het item-object dat is doorgegeven aan het gebeurtenisfragment de origin-parameter ook in op 'PAR' en de destination-parameter op 'LON'. In Google Ads wordt vervolgens de feedsleutel 'PAR + LON' vergeleken met de kolommen Vertrekpunt-ID en Bestemmings-ID in de feed voor vluchten. Nadat de feedsleutel is gekoppeld aan uw feed, kan Google Ads de gebruiker advertenties tonen voor vluchten van Parijs naar Londen. Zie het voorbeeldscript hieronder:

<script>
gtag('event','purchase', {
      'value': 639.74,
      'items':[{
      'origin': 'LHR',
      'destination': 'LAX',
      'start_date': '2019-04-20',
      'end_date': '2019-04-21',
      'google_business_vertical': 'flights'
}]
});
</script>

In de volgende gedeelten vindt u informatie over de vereiste en optionele itemparameters voor elk bedrijfstype. Voor parameters die worden gebruikt om feedsleutels te maken, worden de overeenkomende feedkenmerken weergegeven die moeten worden vergeleken.

Opmerking: Gebruik voor de invoer van gebeurtenisparameters alleen geldige Unicode-tekens. Vermijd ongeldige tekens zoals controletekens, functietekens of privégebiedtekens.

Itemparameters

Detailhandel

Deze gebeurtenissen zijn van toepassing op websites waarop producten online worden verkocht. Gegevens die zijn doorgegeven via detailhandelsgebeurtenissen en -parameters alleen kunnen worden gebruikt in combinatie met een Merchant Center-productfeed. Als u een e-commercewebsite wilt promoten maar geen Google Merchant Center-productfeed kunt instellen, kunt u het aangepaste bedrijfstype instellen.

Retail-itemparameters

Parameternaam Beschrijving Is deze parameter vereist?
id

Een unieke product-ID. De parameterwaarde moet overeenkomen met een van de volgende kenmerken van uw Google Merchant Center-productfeed: id, item_group_id of display_ads_id.

Vereist
google_business_vertical Geeft aan wat het type feed is dat wordt gebruikt om het product op te zoeken. De waarde moet worden ingesteld op 'retail'. Aanbevolen

Voorbeeld van een retail-gebeurtenisfragment

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 998.55,
  'items': [
    {
      'id': 1234
      'google_business_vertical': 'retail'
    }]
});
</script>

Onderwijs

Deze gebeurtenissen zijn van toepassing op websites met onderwijsservices zoals universiteitswebsites, websites voor online onderwijs en websites voor volwasseneneducatie. Gegevens die via education-parameters worden verzameld, moeten worden vergeleken met een bedrijfsgegevensfeed voor onderwijs.

Education-itemparameters

Parameternaam Beschrijving Is deze parameter vereist?
id

Een unieke ID voor een onderwijsprogramma. De parameterwaarde moet overeenkomen met het kenmerk Programma-ID
van uw bedrijfsgegevensfeed voor onderwijs.

Vereist
location_id Een locatie-ID voor een onderwijsprogramma. Als deze is ingesteld, moet de waarde overeenkomen met het kenmerk Locatie-ID van uw bedrijfsgegevensfeed voor onderwijs. Optioneel
google_business_vertical Geeft aan wat het type feed is dat wordt gebruikt om het product op te zoeken. De waarde moet worden ingesteld op 'education'. Aanbevolen

Voorbeeld van een education-gebeurtenisfragment

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 998.55,
  'items': [
    {
      'id': 'CS75',
      'location_id': 'SFO',
      'google_business_vertical': 'education'
    }]
});
</script>

Vluchten

Deze gebeurtenissen zijn van toepassing op websites met vermeldingen voor vluchten. Gegevens die via flights-parameters worden verzameld, moeten worden vergeleken met een bedrijfsgegevensfeed voor vluchten.

Flights-itemparameters

Parameternaam Beschrijving Is deze parameter vereist?
origin

Het vertrekpunt van de vluchtroute. Deze ID moet overeenkomen met een waarde in de kolom Vertrekpunt-ID van de feed voor vluchten. Gebruik alleen geldige Unicode-tekens. Vermijd ongeldige tekens zoals controletekens, functietekens of privégebiedtekens.

Aanbevolen
destination De bestemming van de vluchtroute die wordt bekeken. Deze ID moet overeenkomen met een waarde in de kolom Bestemmings-ID van de feed voor vluchten.
Het wordt aanbevolen dat u de uit 3 letters bestaande luchthavencodes gebruikt.
Vereist
start_date De datum waarop de vluchtroute begint.
Opmerking: De datum moet de indeling YYYY-MM-DD hebben.
Optioneel
end_date De datum waarop de vluchtroute eindigt. Het wordt aanbevolen om deze parameter op te nemen omdat het product niet meer wordt weergegeven als de einddatum is verstreken.
Opmerking: De datum moet de indeling YYYY-MM-DD hebben.
Optioneel
google_business_vertical Geeft aan wat het type feed is van het item. De waarde moet worden ingesteld op 'flights'. Aanbevolen

Voorbeeld van een flights-gebeurtenisfragment

<script>
gtag('event','purchase', {
      'value': 639.74,
      'items':[{
      'origin': 'PAR',
      'destination': 'LON',
      'start_date': '2019-04-20',
      'end_date': '2019-04-21',
      'google_business_vertical': 'flights'
}]
});
</script>

Hotels en vakantiewoningen

Deze gebeurtenissen zijn van toepassing op reissites waar de gebruiker een hotelkamer kan boeken en in het bijzonder op websites die geen hotellijstfeed gebruiken. De gegevens die worden verzameld via parameters voor 'hotels and rentals', moeten worden vergeleken met een bedrijfsgegevensfeed voor hotels en vakantiewoningen.

Itemparameters van het type 'hotels and rentals'

Parameternaam Beschrijving Is deze parameter vereist?
id

De ID van het hotel of de accommodatie. Deze ID moet overeenkomen met een waarde in de kolom Accommodatie-ID in uw bedrijfsgegevensfeed voor hotels en vakantiewoningen.

Vereist
start_date De datum waarop de boeking begint.
Opmerking: De datum moet de indeling YYYY-MM-DD hebben.
Optioneel
end_date De datum waarop de boeking eindigt. Het wordt aanbevolen om deze parameter op te nemen omdat het product niet meer wordt weergegeven als de einddatum is verstreken.
Opmerking: De datum moet de indeling YYYY-MM-DD hebben.
Optioneel
google_business_vertical Geeft aan wat het type feed is van het item. De waarde moet worden ingesteld op 'hotel_rental'. Aanbevolen

Voorbeeld van een 'hotel and rentals'-gebeurtenisfragment

<script>
gtag('event','purchase', {
  'value': 150,
  'items':[{
  'id': 'gb197',
  'start_date': '2019-04-18',
  'end_date': '2019-04-21',
  'google_business_vertical': 'hotel_rental'
   }]
   });
</script>

Vacatures

Deze gebeurtenissen zijn van toepassing op websites waar de gebruiker vacatures kan bekijken. De gegevens die via jobs-parameters worden verzameld, zijn bedoeld om te worden vergeleken met een bedrijfsgegevensfeed voor vacatures.

Jobs-itemparameters

Parameternaam Beschrijving Is deze parameter vereist?
id

De ID van de vacature. Deze ID moet overeenkomen met een waarde in de Vacature-ID in uw datafeed voor vacatures.

Vereist
location_id Een locatie-ID voor een vacature. Als deze is ingesteld, moet de waarde overeenkomen met het kenmerk Locatie-ID van uw bedrijfsgegevensfeed voor vacatures. Optioneel
google_business_vertical Geeft aan wat het type feed is van het item. De waarde moet worden ingesteld op 'jobs'. Aanbevolen

Voorbeeld van een jobs-gebeurtenisfragment

<script>
gtag('event','purchase', {
  'value': 150',
  'items':[{
  'id': 'cc197',
  'location_id': 'NYC',
  'google_business_vertical': 'jobs'
   }]
   });
</script>

Lokale aanbiedingen

Deze gebeurtenissen zijn van toepassing op websites waarop de gebruiker lokale aanbiedingen kan vinden. De gegevens die worden verzameld via 'local deals'-parameters, moeten worden vergeleken met een bedrijfsgegevensfeed voor lokale aanbiedingen.

Itemparameters van het type 'local deals'

Parameternaam Beschrijving Is deze parameter vereist?
id

De ID van de aanbieding of deal. Deze ID moet overeenkomen met een waarde in de kolom Aanbiedings-ID van de feed met lokale aanbiedingen.

Vereist
google_business_vertical Geeft aan wat het type feed is van het item. De waarde moet worden ingesteld op 'local'. Aanbevolen

Voorbeeld van een 'local deals'-gebeurtenisfragment

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 125,
  'items':[{
  'id': 'SPA6231',
  'google_business_vertical': 'local'
}]
});
</script>

Vastgoed

Deze gebeurtenissen zijn van toepassing op websites met onroerend goed. De gegevens die worden verzameld via 'real estate'-parameters moeten worden vergeleken met een bedrijfsgegevensfeed voor onroerend goed.

Itemparameters van het type 'real estate'

Parameternaam Beschrijving Is deze parameter vereist?
id

De ID van het onroerend goed. Deze ID moet overeenkomen met een waarde in de kolom Vermeldings-ID van de feed met onroerend goed.

Vereist
google_business_vertical Geeft aan wat het type feed is van het item. De waarde moet worden ingesteld op 'real_estate'. Aanbevolen

Voorbeeld van een 'real estate'-gebeurtenisfragment

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 1000000,
  'items':[{
  'id': 'NYBRKLN123A',
  'google_business_vertical': 'real_estate'
}]
});
</script>

Reizen

Deze gebeurtenissen zijn van toepassing op reissites. De gegevens die via travel-parameters worden verzameld, moeten worden vergeleken met een bedrijfsgegevensfeed voor reizen.

Itemparameters voor reizen

Parameternaam Beschrijving Is deze parameter vereist?
origin

De ID van het vertrekpunt waarop de reis begon. Deze ID moet overeenkomen met een waarde in de kolom Vertrekpunt-ID van de feed voor reizen. De combinatie van destination en origin moet uniek zijn voor alle feeds in uw account.

Optioneel
destination De ID van de reisbestemming. Deze ID moet overeenkomen met een waarde in de kolom 'Bestemmings-ID' van de feed voor reizen. Vereist
start_date De datum waarop de reis begint. De datum moet de indeling YYYY-MM-DD hebben. Optioneel
end_date De datum waarop de reis eindigt. De datum moet de indeling YYYY-MM-DD hebben. Het wordt aanbevolen om deze parameter op te nemen omdat het product niet meer wordt weergegeven als de einddatum is verstreken. Optioneel
google_business_vertical Geeft aan wat het type feed is van het item. De waarde moet worden ingesteld op 'travel'. Aanbevolen

Voorbeeld van een travel-gebeurtenisfragment

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 1000000,
  'items': [{
  'origin': 'LGA',
  'destination': 'LON123A',
  'start_date': '2019-04-20',
  'end_date': '2019-04-21',
  'google_business_vertical': 'travel'
    }]
});
</script>

Aangepast

Deze gebeurtenissen zijn van toepassing op websites die niet passen in een van de andere branchespecifieke gedeelten van deze pagina, maar die toch informatie willen bieden voor dynamische remarketing. De gegevens die via custom-parameters worden verzameld, zijn bedoeld om te worden vergeleken met een custom bedrijfsgegevensfeed.

Custom itemparameters

Parameternaam Beschrijving Is deze parameter vereist?
id

De ID van het item. Deze ID moet overeenkomen met een waarde in de kolom ID van de aangepaste feed.

Vereist
location_id Een locatie-ID voor het item. Als deze wordt ingesteld, moet de waarde overeenkomen met de kolom ID2 van uw feed. De waarde kan numeriek of alfanumeriek zijn. Optioneel
google_business_vertical Geeft aan wat het type feed is van het item. De waarde moet worden ingesteld op 'custom'. Aanbevolen

Voorbeeld van een custom-gebeurtenisfragment

<script>
gtag('event','add_to_cart', {
  'value': 78.98,
  'items':[{
  'id':'CORS9',
  'location_id': 'KURS8',
  'google_business_vertical': 'custom',
</script>