Dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin tapahtumat ja parametrit

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin avulla voit räätälöidä mainoksesi automaattisesti niiden tuotteiden tai palveluiden perusteella, joista käyttäjät ovat olleet kiinnostuneita aiemmilla sivustokäynneillään. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit seurata Google-tagin avulla toimialasi kannalta olennaisia käyttäjätapahtumia ja mitä niihin liittyviä parametreja sinun kannattaa asettaa. Lue lisää verkkosivuston taggaamisesta dynaamista uudelleenmarkkinointia varten.

Ennen kuin aloitat

Jotta voit ottaa tämän ominaisuuden käyttöön, sinun on sijoitettava sivustollesi Google-tagi, joka lähettää dataa kävijöiden katselemista tuotteista tai palveluista. Dataa verrataan bisnesdata- tai Google Kauppiaskeskus ‑syötteeseesi, minkä jälkeen mainoksiisi voidaan lisätä dynaamisesti esimerkiksi hintoja, kuvia, otsikoita ja laskeutumissivun URL-osoitteita. Lue lisää syötteen luomisesta dynaamista uudelleenmarkkinointia varten.

Dynaamisen uudelleenmarkkinointitapahtuman rakenne

Dynaamiset uudelleenmarkkinointitapahtumat ovat merkityksellisiä valintoja, joita kävijät tekevät sivustollasi. Tällaisiksi tapahtumiksi voidaan laskea esimerkiksi se, että käyttäjä etsii lentolippuja matkailusivustolta, lisää tuotteen ostoskoriin verkkokaupassa tai viimeistelee ostotapahtuman. Jotta voit rekisteröidä tärkeät tapahtumat ja lähettää niitä koskevat tiedot Google Adsiin, sinun on käytettävä Google Adsin tapahtumakoodinpätkää.

Alla on esimerkki siitä, miten tapahtumakoodinpätkä tulee ottaa käyttöön, jos haluat seurata kahden verkkokaupassa myytävän tuotteen katselukertoja.

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 998.55,
  'items': [
    {
      'id': 1234,
      'google_business_vertical': 'retail'
    },
    {
      'id': 45678
      'google_business_vertical': 'retail'
    }
  ]
});
</script>

Tapahtumakoodinpätkä kutsuu Google Adsin tapahtumafunktiota ja välittää kaksi argumenttia, jotka on täytettävä mitattavan tapahtuman tyypin perusteella dynaamisesti.

• Tapahtuman nimi: Tämä merkkijono kuvaa mitattavaa tapahtumaa. Google Ads ‑järjestelmä lisää sen avulla käyttäjän johonkin monista automaattisesti luoduista käyttäjälistoista. Suosittelemme, että valitset sopivat tapahtumien nimet alla olevista suosituksista. Lue lisää omista datasegmenteistä.
Tapahtuman nimi Kuvaus
view_search_results Tämä tapahtuma mittaa käyntejä hakutulossivulla.
view_item_list Tämä tapahtuma mittaa käyntejä tuotekategoriasivulla.
view_item Tämä tapahtuma mittaa käyntejä tuotesivulla.
add_to_cart Tämä tapahtuma mittaa tuotteiden lisäämistä ostoskoriin.
purchase Tämä tapahtuma mittaa ostotapahtumia.
  • Tapahtumaparametrit: Tämä JavaScript-objekti sisältää dataa seuraamastasi tapahtumasta. Tapahtumaparametrin objektilla on aina oltava items-parametri, joka täytetään yhdellä tai useammalla item-objektilla. Nämä item-objektit sisältävät tietoja siitä tuotteesta tai palvelusta, josta käyttäjä on ollut kiinnostunut. Tapahtumaparametrin objektilla voi olla myös value-parametri, joka ilmaisee tuotteiden tai palveluiden kokonaisarvon.

Tapahtumakoodinpätkän kutsumisen yhteydessä on välitettävä aina vähintään yksi item- eli kohdeobjekti, jotta dynaamisia uudelleenmarkkinointitapahtumia voidaan seurata. Voit välittää useampia objekteja, jos käyttäjä reagoi useisiin kohteisiin esimerkiksi siirtyessään ostoskorinäkymästä kassalle tai tehdessään moneen kaupunkiin liittyviä matkahakuja.

Huom. Google Ads muokkaa mainoksesi sisältöä käyttämällä niihin kohteisiin liittyvää dataa, joihin käyttäjä on viimeksi reagoinut. Jos käyttäjä on katsonut useita tuotteita esimerkiksi tuotekategoriasivulla tai tuotehaun tulossivulla, suosittelemme, että tapahtumakoodinpätkälle välitetään data oleellisimmista tuotteista, joita haluat mainostaa. Tämä on suositeltavampaa kuin se, että koodinpätkälle välitetään data koko tuotelistasta, jota käyttäjä on katsellut.

Kohdeobjektin sisältö vaihtelee sen tuotteen tai palvelun tyypin mukaan, jota sivustollasi mainostetaan. Jos haluat perehtyä oman toimialasi kohteen tietoihin, tutustu alla olevaan osioon. Kohdeobjektilla on aina oltava avain, joka vastaa tuotteen tai palvelun ensisijaista tunnistetta (esim. ID tai destination), sekä google_business_vertical-avain, joka kertoo sen syötetyypin, johon tunniste tulee yhdistää.

Toimialastasi riippuen Google Ads käyttää dataa yhdestä tai useammasta kohdeparametristasi luodakseen syöteavaimia, joiden avulla Google Kauppiaskeskus- tai bisnesdatasyötteestäsi haetaan tuotteitasi tai palveluitasi koskevia tietoja. Syötemääritteiden arvojen ja niitä vastaavien tapahtumakoodinpätkän parametrien tulee aina vastata toisiaan. Lue lisää syötteen luomisesta dynaamista uudelleenmarkkinointia varten.

Jos sinulla on esimerkiksi matkailusivusto, voit asettaa lentojen bisnesdatasyötteessäsi Origin ID ‑arvoksi PAR (Pariisi) ja Destination ID ‑arvoksi LON (Lontoo). Kun käyttäjä hakee lentoja Pariisista Lontooseen, tapahtumakoodinpätkään välitettävässä kohdeobjektissa on oltava määritettynä origin-parametrin arvoksi PAR ja destination-parametrin arvoksi LON. Sitten Google Ads käyttää PAR+LON-syöteavainta ja yhdistää sen lentosyötteen Origin ID‑ ja Destination ID ‑sarakkeisiin. Kun syöteavain on yhdistetty syötteeseesi, Google Ads voi näyttää käyttäjälle mainoksia Pariisi–Lontoo-reitin lennoista. Tässä on aiheeseen liittyvä esimerkkikoodinpätkä:

<script>
gtag('event','purchase', {
      'value': 639.74,
      'items':[{
      'origin': 'LHR',
      'destination': 'LAX',
      'start_date': '2019-04-20',
      'end_date': '2019-04-21',
      'google_business_vertical': 'flights'
}]
});
</script>

Alla olevissa osioissa on tietoa kunkin toimialan pakollisista ja valinnaisista kohdeparametreista. Syöteavainten luomiseen käytettävien parametrien yhteydessä kerrotaan, mihin syötemääritteisiin ne on yhdistettävä.

Huom. Kun lisäät tapahtumaparametreja, käytä vain hyväksyttyjä Unicode-merkkejä. Vältä kelpaamattomia merkkejä, kuten ohjausmerkkejä, funktiomerkkejä tai yksityisen käyttöalueen merkkejä.

Kohdeparametrit

Vähittäiskauppa

Nämä tapahtumat koskevat verkkosivustoja, joilla myydään tuotteita. Huomaa, että vähittäiskaupan tapahtumien ja parametrien kautta välitettyä dataa voi käyttää vain yhdessä Kauppiaskeskuksen tuotesyötteen kanssa. Jos haluat mainostaa verkkokauppasivustoa mutta et pysty luomaan Google Kauppiaskeskuksen tuotesyötettä, voit harkita sen sijaan oman liiketoimintatyypin käyttämistä.

Vähittäiskaupan kohdeparametrit

Parametrin nimi Kuvaus Parametrin pakollisuus
id

Tämä on yksilöllinen tuotetunniste. Parametrin arvon on vastattava jotakin seuraavista Google Kauppiaskeskuksen tuotesyötteen määritteistä: id, item_group_id tai display_ads_id.

Pakollinen
google_business_vertical Tämä määrittää syötetyypin, jota käytetään tuotteen hakemiseen. Arvoksi on määritettävä "retail". Suositeltava

Esimerkki vähittäiskauppaan liittyvästä tapahtumakoodinpätkästä

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 998.55,
  'items': [
    {
      'id': 1234
      'google_business_vertical': 'retail'
    }]
});
</script>

Koulutus

Nämä tapahtumat koskevat koulutuspalveluihin liittyviä verkkosivustoja, joita ovat esimerkiksi korkeakoulujen sivustot, verkkokoulutussivustot ja aikuiskoulutukseen liittyvät sivustot. Koulutusparametrien keräämä data tulee yhdistää koulutuksen bisnesdatasyötteeseen.

Koulutuksen kohdeparametrit

Parametrin nimi Kuvaus Parametrin pakollisuus
id

Tämä on koulutusohjelman yksilöllinen tunniste. Parametrin arvon on vastattava koulutuksen
bisnesdatasyötteen Program ID ‑määritettä.

Pakollinen
location_id Tämä on koulutusohjelman sijainnin tunniste. Jos tämä arvo on määritetty, sen on vastattava koulutuksen bisnesdatasyötteen Location ID ‑määritettä. Valinnainen
google_business_vertical Tämä määrittää syötetyypin, jota käytetään tuotteen hakemiseen. Arvoksi on määritettävä "education". Suositeltava

Esimerkki koulutukseen liittyvästä tapahtumakoodinpätkästä

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 998.55,
  'items': [
    {
      'id': 'CS75',
      'location_id': 'SFO',
      'google_business_vertical': 'education'
    }]
});
</script>

Lennot

Nämä tapahtumat koskevat verkkosivustoja, jotka sisältävät lentojen tietoja. Lentoihin liittyvien parametrien keräämä data tulee yhdistää lentojen bisnesdatasyötteeseen.

Lentojen kohdeparametrit

Parametrin nimi Kuvaus Parametrin pakollisuus
origin

Tämä on lentomatkan lähtöpaikka. Tämän tunnuksen on vastattava lentosyötteen Origin ID ‑sarakkeen arvoa. Käytä vain hyväksyttyjä Unicode-merkkejä. Vältä kelpaamattomia merkkejä, kuten ohjausmerkkejä, funktiomerkkejä tai yksityisen käyttöalueen merkkejä.

Suositeltava
destination Tämä on käyttäjän katsoman lentomatkan määränpää. Tämän tunnuksen on vastattava lentosyötteen Destination ID ‑sarakkeen arvoa.
Suosittelemme käyttämään kolmikirjaimisia lentokenttäkoodeja.
Pakollinen
start_date Tämä on lentomatkan alkamispäivä.
Huom. Päivämäärän on oltava muodossa VVVV-KK-PP.
Valinnainen
end_date Tämä on lentomatkan päättymispäivä. Suosittelemme lisäämään tämän parametrin, koska tuotetta ei näytetä enää päättymispäivän jälkeen.
Huom. Päivämäärän on oltava muodossa VVVV-KK-PP.
Valinnainen
google_business_vertical Tämä määrittää kohteen syötteen tyypin. Arvoksi on määritettävä "flights". Suositeltava

Esimerkki lentoihin liittyvästä tapahtumakoodinpätkästä

<script>
gtag('event','purchase', {
      'value': 639.74,
      'items':[{
      'origin': 'PAR',
      'destination': 'LON',
      'start_date': '2019-04-20',
      'end_date': '2019-04-21',
      'google_business_vertical': 'flights'
}]
});
</script>

Hotellit ja loma-asunnot

Nämä tapahtumat koskevat matkailusivustoja, joilla käyttäjä voi varata hotellihuoneen, ja erityisesti sellaisia sivustoja, joilla ei käytetä hotellilistasyötettä. Hotellien ja loma-asuntojen parametrien keräämä data tulee yhdistää hotellien ja loma-asuntojen bisnesdatasyötteeseen.

Hotellien ja loma-asuntojen kohdeparametrit

Parametrin nimi Kuvaus Parametrin pakollisuus
id

Tämä on hotellin tai asunnon tunnus. Tämän tunnuksen on vastattava hotellien ja loma-asuntojen bisnesdatasyötteen Property ID ‑sarakkeen arvoa.

Pakollinen
start_date Tämä on varauksen alkamispäivä.
Huom. Päivämäärän on oltava muodossa VVVV-KK-PP.
Valinnainen
end_date Tämä on varauksen päättymispäivä. Suosittelemme lisäämään tämän parametrin, koska tuotetta ei näytetä enää päättymispäivän jälkeen.
Huom. Päivämäärän on oltava muodossa VVVV-KK-PP.
Valinnainen
google_business_vertical Tämä määrittää kohteen syötteen tyypin. Arvoksi on määritettävä "hotel_rental". Suositeltava

Esimerkki hotelleihin ja loma-asuntoihin liittyvästä tapahtumakoodinpätkästä

<script>
gtag('event','purchase', {
  'value': 150,
  'items':[{
  'id': 'gb197',
  'start_date': '2019-04-18',
  'end_date': '2019-04-21',
  'google_business_vertical': 'hotel_rental'
   }]
   });
</script>

Työpaikat

Nämä tapahtumat koskevat verkkosivustoja, joilla käyttäjä voi katsoa työpaikkailmoituksia. Työpaikkaparametrien keräämä data tulee yhdistää työpaikkojen bisnesdatasyötteeseen.

Työpaikkojen kohdeparametrit

Parametrin nimi Kuvaus Parametrin pakollisuus
id

Tämä on työpaikkailmoituksen tunnus. Tämän tunnuksen on vastattava työpaikkojen datasyötteen Job ID ‑sarakkeen arvoa.

Pakollinen
location_id Tämä on työpaikkailmoituksen sijainnin tunniste. Jos tämä arvo on määritetty, sen on vastattava työpaikkojen bisnesdatasyötteen Location ID ‑määritettä. Valinnainen
google_business_vertical Tämä määrittää kohteen syötteen tyypin. Arvoksi on määritettävä "jobs". Suositeltava

Esimerkki työpaikkoihin liittyvästä tapahtumakoodinpätkästä

<script>
gtag('event','purchase', {
  'value': 150',
  'items':[{
  'id': 'cc197',
  'location_id': 'NYC',
  'google_business_vertical': 'jobs'
   }]
   });
</script>

Paikalliset tarjoukset

Nämä tapahtumat koskevat verkkosivustoja, joilta käyttäjä voi etsiä paikallisia tarjouksia. Paikallisten tarjousten parametrien keräämä data tulee yhdistää paikallisten tarjousten bisnesdatasyötteeseen.

Paikallisten tarjousten kohdeparametrit

Parametrin nimi Kuvaus Parametrin pakollisuus
id

Tämä on tarjouksen tunnus. Tunnuksen on vastattava paikallisten tarjousten syötteen Deal ID ‑sarakkeen arvoa.

Pakollinen
google_business_vertical Tämä määrittää kohteen syötteen tyypin. Arvoksi on määritettävä "local". Suositeltava

Esimerkki paikallisiin tarjouksiin liittyvästä tapahtumakoodinpätkästä

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 125,
  'items':[{
  'id': 'SPA6231',
  'google_business_vertical': 'local'
}]
});
</script>

Kiinteistöala

Nämä tapahtumat koskevat kiinteistöalan verkkosivustoja. Kiinteistöalan parametrien keräämä data tulee yhdistää kiinteistöalan bisnesdatasyötteeseen.

Kiinteistöalan kohdeparametrit

Parametrin nimi Kuvaus Parametrin pakollisuus
id

Tämä on kiinteistön tunnus. Tämän tunnuksen on vastattava kiinteistöalan syötteen Listing ID ‑sarakkeen arvoa.

Pakollinen
google_business_vertical Tämä määrittää kohteen syötteen tyypin. Arvoksi on määritettävä "real_estate". Suositeltava

Esimerkki kiinteistöalan tapahtumakoodinpätkästä

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 1000000,
  'items':[{
  'id': 'NYBRKLN123A',
  'google_business_vertical': 'real_estate'
}]
});
</script>

Matkailu

Nämä tapahtumat koskevat matkailusivustoja. Matkailuparametrien keräämä data tulee yhdistää matkailun bisnesdatasyötteeseen.

Matkailun kohdeparametrit

Parametrin nimi Kuvaus Parametrin pakollisuus
origin

Tämä on matkan lähtöpaikan tunnus. Tämän tunnuksen on vastattava matkailusyötteen Origin ID ‑sarakkeen arvoa. Parametrien destination ja origin yhdistelmän on oltava yksilöllinen kaikissa tilisi syötteissä.

Valinnainen
destination Tämä on matkakohteen tunnus. Tämän tunnuksen on vastattava matkailusyötteen Destination ID ‑sarakkeen arvoa. Pakollinen
start_date Tämä on matkan alkamispäivä. Huomaa, että päivämäärän on oltava muodossa VVVV-KK-PP. Valinnainen
end_date Tämä on matkan päättymispäivä. Huomaa, että päivämäärän on oltava muodossa VVVV-KK-PP. Suosittelemme lisäämään tämän parametrin, koska tuotetta ei näytetä enää päättymispäivän jälkeen. Valinnainen
google_business_vertical Tämä määrittää kohteen syötteen tyypin. Arvoksi on määritettävä "travel". Suositeltava

Esimerkki matkailuun liittyvästä tapahtumakoodinpätkästä

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 1000000,
  'items': [{
  'origin': 'LGA',
  'destination': 'LON123A',
  'start_date': '2019-04-20',
  'end_date': '2019-04-21',
  'google_business_vertical': 'travel'
    }]
});
</script>

Oma

Nämä tapahtumat koskevat verkkosivustoja, jotka eivät vastaa mitään muuta tällä sivulla esiteltyä liiketoimintatyyppiä, mutta joilta halutaan silti saada tietoja dynaamista uudelleenmarkkinointia varten. Omien parametrien keräämä data tulee yhdistää omaan bisnesdatasyötteeseen.

Omat kohdeparametrit

Parametrin nimi Kuvaus Parametrin pakollisuus
id

Tämä on kohteen tunnus. Tämän tunnuksen on vastattava oman syötteen ID-sarakkeen arvoa.

Pakollinen
location_id Tämä on kohteen sijainnin tunniste. Jos tämä arvo on määritetty, sen on vastattava syötteesi ID2-sarakkeen arvoa. Arvo voi koostua numeroista tai kirjaimista. Valinnainen
google_business_vertical Tämä määrittää kohteen syötteen tyypin. Arvoksi on määritettävä "custom". Suositeltava

Esimerkki oman käyttötapauksen tapahtumakoodinpätkästä

<script>
gtag('event','add_to_cart', {
  'value': 78.98,
  'items':[{
  'id':'CORS9',
  'location_id': 'KURS8',
  'google_business_vertical': 'custom',
</script>