Så fungerar policygranskningen för dynamisk remarketing

Precis som standardannonser och remarketinglistor måste produkterna i ditt remarketingflöde granskas innan dina dynamiska remarketingannonser kan börja visas. Du får inte använda dynamisk remarketing för att marknadsföra produkter som bryter mot policyn för anpassade annonser.

Innan du börjar

Innan policygranskningen kan slutföras behöver du en aktiv global webbplatstagg, ett aktivt händelsekodavsnitt för dynamisk remarketing samt en aktiv kampanj med minst en godkänd annons. Dina annonser visas inte förrän produkterna har godkänts, men du kan du aktivera dem på förhand så att de börjar visas så snart granskningen är klar.

Kontrollera godkännandestatusen för en produktgranskning

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

I Google Ads visas alla problem med remarketing, inklusive problem med för produktrecensioner, som varningar om granskning av kontostatus. Dessa varningsmeddelanden innehåller beskrivningar av problemen och lösningar. Så här kontrollerar du om det finns problem i specifika kampanjer:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Välj Displaykampanjer i fältet Vyer högst upp.
    Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  5. Välj kampanjen du vill se.
  6. På kortet Statusgranskning till höger om diagrammet visas upp till två meddelanden om problem med kampanjen samt hur många eventuella andra problem som finns.
  7. Klicka på ett meddelande eller på Visa längst ned på kortet för att se hela listan över varningsmeddelanden.
  8. Klicka på ett problem på den fullständiga listan över meddelanden för att se mer information, inklusive en beskrivning av problemet, förslag på lösning, en lista över objekt som problemet påverkar och en länk för att läsa mer. Du kan också skicka lösningen till dig själv via e-post.
    • Om du klickar på ett meddelande för att se hela listan utökas meddelandet automatiskt.

Vi rekommenderar att du kontrollerar dina statusmeddelanden ofta, eftersom problem som hindrar produktgranskningen också rapporteras som varningar i granskningen av kontostatus.

Vanliga problem med policystatus för flödesobjekt i företagsinformationsflöden i Display-nätverket

Kontrollera att det inte finns några hinder för att ditt flödesobjekt ska kunna granskas i företagsinformationen i Google Ads.

Väntar på granskning

Objekt kan ha statusen Väntar på granskning av följande orsaker:

1. Kampanjen är inte aktiv: Följande måste finnas i din dynamiska remarketingkampanj innan vi kan påbörja policygranskningen av dataflödet:
    • ett aktivt konto med korrekta faktureringsuppgifter
    • en aktiv annonsgrupp
    • dynamiska annonser aktiverade
    • ett aktivt flöde som är kopplat till kampanjen
  2. Flödet är nytt: Det kan ta upp till fyra arbetsdagar (eller längre beroende på webbplatstrafiken) innan policygranskningen slutförs.
  3. Objektet får inte tillräckligt med visningar: Kontrollera att den globala webbplatstaggen och händelsekodavsnittet är korrekt implementerade. Under Om verifieringar och varningar i Google-taggen kan du få mer information om verifieringar och varningar för remarketingtaggar. Viktigt att tänka på:
    • Produkter där den globala webbplatstaggen har registrerat många besök granskas först. Det kan därför ta längre tid innan produkter med lite trafik granskas.
    • Produkter utan träffar granskas inte.

Avvisade flödesobjekt

Mer information om varför produkter avvisas finns på sidan Krav för dynamiska displayannonser.

Endast för återförsäljare (verksamhetstypen ”detaljhandel”)

Informationen om dina flöden finns i ditt Merchant Center-konto. Läs mer om dynamisk marknadsföring för detaljhandel.

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på menyn med tre punkter och sedan på Merchant Center-program.
  3. Klicka på kortet Dynamisk remarketing och välj Kom igång.
  4. Klicka på Hem i navigeringspanelen.
  5. På kortet Översikt över visningsprodukter ser du produktstatusarna.
  6. Om produkterna har avvisats kan du se orsaken genom att klicka på Gå till diagnostik.

Policygranskning av flödesuppdateringar

När du ändrar produkterna i ditt flöde bör du komma ihåg att vissa ändringar leder till en ny policygranskning. Om du uppdaterar något av följande attribut granskas produkterna igen:

För återförsäljare som använder Merchant Center:

• titel
  • beskrivning
  • bild
  • målsidesadress

Andra verksamhetstyper som använder Företagsinformation:

• bild
  • slutlig webbadress
  • mall för spårningsadress
  • anpassade parametrar

Om du ändrar andra attribut initieras ingen ny policygranskning.

Vanliga problem vid produktgranskning

Annonser väntar på granskning

Vissa av dina annonser undergår fortfarande granskning.
Meddelande Tre annonser i annonsgruppen granskas för närvarande
Lösning

Ingen åtgärd krävs. Vänta tills annonserna har godkänts (vanligtvis inom en arbetsdag).

Om det har gått mer än en arbetsdag sedan du skapade eller redigerade din annons och den fortfarande är märkt Undergår granskning eller Kvalificerad kan du skicka in en begäran om att granska den.  Läs mer

Inte godkända annonser

Dina annonser kan inte visas förrän de godkänns av policyteamet.
Meddelande Alla annonser i annonsgruppen har avvisats
Lösning

Om det finns policyproblem kan du följa länkarna i varningsmeddelandena för att ta reda på hur du åtgärdar problemen för var och en av dina annonser. När du har redigerat dina annonser skickas de till ny granskning. Din annons kanske till exempel innehåller olämpligt innehåll, ger en felaktig framställning av dig eller din produkt, begär personliga uppgifter eller gör intrång i ett varumärke. Läs mer om hur du åtgärdar icke godkända annonser

Ej godkända flöden

Om objekt inte godkänns kan de inte tas med i dynamiska annonser.
Meddelande <50 %> av objekten i ditt flöde är inte godkända
Lösning

Om det finns policyproblem kan du följa länkarna för att ta reda på hur du åtgärdar problemen för vart och ett av dina flöden. När du har redigerat dina flöden skickas de till ny granskning. Ditt flöde kanske till exempel innehåller olämpligt innehåll, ger en felaktig framställning av dig eller din produkt, begär personliga uppgifter eller gör intrång i ett varumärke.

Använd sidan Diagnostik i Google Merchant Center för dynamisk remarketing för att ta reda på skälet till att det inte godkändes. Läs mer om tjänster för att marknadsföra dina produkter