Inzicht krijgen in de beleidsreview voor dynamische remarketing

Net als standaardadvertenties en remarketinglijsten moeten alle producten in uw feed voor dynamische remarketing worden beoordeeld voordat uw dynamische remarketingadvertenties kunnen worden getoond. Voor dynamische remarketing zijn geen producten toegestaan die in strijd zijn met het beleid voor gepersonaliseerde advertenties.

Voordat u begint

Naast een actieve algemene sitetag en een fragment voor dynamische remarketinggebeurtenissen moet voor uw campagne ten minste één goedgekeurde advertentie actief zijn voordat de beleidsevaluatie wordt voltooid. Hoewel uw advertenties pas worden weergegeven nadat uw producten zijn goedgekeurd, kunt u advertenties nog steeds van tevoren inschakelen, zodat ze worden weergegeven zodra de beoordeling is voltooid.

De goedkeuringsstatus van een productreview checken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

In Google Ads staan alle problemen met remarketen, waaronder die met productreviews, vermeld als meldingen over de accountstatusbeoordeling. Deze meldingen bevatten beschrijvingen en oplossingen voor deze problemen. Zo controleert u of er blokkerende problemen met specifieke campagnes zijn:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Selecteer Display-campagnes in de balk Weergaven bovenaan.
    Opmerking: Als u liever het navigatievenster links gebruikt, klikt u linksboven in uw Google Ads-account op Weergave wijzigen.
  5. Selecteer de campagne die u wilt bekijken.
  6. Op de kaart Statusbeoordeling rechts van het diagram staan maximaal 2 meldingen voor problemen met uw campagne, samen met het aantal overige meldingen (als die er zijn).
  7. Klik op een melding of op BEKIJKEN onderaan de kaart om de complete lijst met meldingen te bekijken.
  8. Klik in de complete lijst met meldingen op een probleem om het uit te vouwen voor meer informatie, waaronder een beschrijving van het probleem, een voorgestelde oplossing, een lijst met items waarop het probleem van invloed is en een link voor meer informatie, naast de optie om de oplossing naar uw e-mailadres te sturen.
    • Als u op een melding heeft geklikt om toegang te krijgen tot de volledige lijst, wordt die melding automatisch uitgevouwen.

We raden u aan uw accountstatusmeldingen regelmatig te controleren, omdat problemen die het productreviewproces blokkeren, ook worden gemeld in de accountstatusbeoordeling.

Veelvoorkomende problemen met de beleidsstatus van feeditems in bedrijfsgegevensfeeds in het Display Netwerk

Zorg ervoor dat uw te beoordelen feeditems in de Google Ads-bedrijfsgegevens niet worden geblokkeerd.

Wacht op beoordeling

Items kunnen om de volgende redenen de status 'Wacht op beoordeling' hebben:

1. Campagne is niet actief: De beleidsreview van de datafeed kan pas worden gestart als uw dynamische remarketingcampagne het volgende bevat:
    • Een actief account met correcte factureringsgegevens
    • Een actieve advertentiegroep
    • Dynamische advertenties ingeschakeld
    • Een actieve feed die is gekoppeld aan de campagne
  2. Dit is een nieuwe feed: De beleidsreview kan tot 4 werkdagen duren (of langer, afhankelijk van het siteverkeer).
  3. Items krijgen niet genoeg weergaven: Zorg ervoor dat de algemene sitetag en het gebeurtenisfragment correct zijn geïmplementeerd. Bekijk Over validaties en meldingen in de Google-tag voor meer informatie over validaties en meldingen van remarketingtags. Houd rekening met het volgende:
    • Producten waarvoor de algemene sitetag een groot aantal bezoeken registreert, worden het eerst beoordeeld. Het kan daarom langer duren voordat producten met weinig verkeer zijn beoordeeld.
    • Producten zonder hits worden helemaal niet beoordeeld.

Afgekeurde feeditems

Bekijk de pagina Vereisten voor dynamische display-advertenties voor meer informatie over waarom uw producten kunnen worden afgekeurd.

Alleen voor het bedrijfstype Detailhandel

Informatie over uw feeds staat in uw Merchant Center-account. Lees meer informatie over dynamische remarketing voor de detailhandel.

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het menu met 3 stippen op Merchant Center-programma's.
  3. Klik op de kaart Dynamische remarketing en selecteer Aan de slag.
  4. Klik in het navigatievenster op Homepage.
  5. In de kaart 'Weergave productoverzicht' kunt u de productstatussen beoordelen.
  6. Als uw producten zijn afgekeurd, klikt u op Ga naar Diagnostische gegevens om de redenen te bekijken waarom ze zijn afgekeurd.

Beleidscontrole nadat u de feed heeft geüpdatet

Als u wijzigingen aanbrengt in de producten in de feed, houd er dan rekening mee dat bepaalde veranderingen aanleiding zullen geven tot een nieuwe beleidscontrole voor dat product. Als u een van de volgende kenmerken updatet, worden de producten opnieuw beoordeeld:

Voor detailhandelaars die gebruikmaken van Merchant Center:

• Titel
  • Beschrijving
  • Afbeelding
  • URL van bestemmingspagina

Andere bedrijfstypen die gebruikmaken van bedrijfsgegevens:

• Afbeelding
  • Uiteindelijke URL
  • Sjabloon voor tracking-URL
  • Aangepaste parameters

Wijzigingen in andere kenmerken activeren geen nieuwe beleidscontrole.

Veelvoorkomende problemen met productreviews

Advertenties die wachten op beoordeling

Sommige van uw advertenties worden nog beoordeeld.
Bericht van melding Drie advertenties in de advertentiegroep worden momenteel beoordeeld.
Oplossing

Niet nodig. Wacht tot uw advertenties zijn goedgekeurd (meestal binnen één werkdag).

Als u uw advertentie meer dan één werkdag geleden heeft gemaakt of bewerkt, en deze nog steeds het label 'Wordt beoordeeld' of 'Geschikt' heeft, kunt u een verzoek voor beoordeling indienen.  Meer informatie

Afgekeurde advertenties

Uw advertenties kunnen pas worden weergegeven nadat ze zijn goedgekeurd door het beleidsteam.
Waarschuwingsmelding Alle advertenties in uw advertentiegroep zijn afgekeurd.
Oplossing

In het geval van beleidsproblemen volgt u de links in de meldingen om te bepalen hoe u de problemen kunt verhelpen voor al uw advertenties. Nadat u uw advertenties heeft bewerkt, worden ze opnieuw voor beoordeling verstuurd. Uw advertentie kan bijvoorbeeld ongepaste content bevatten, u of uw product verkeerd voorstellen, persoonlijke gegevens verzamelen of een handelsmerk schenden. Lees meer informatie over hoe u afgekeurde advertenties corrigeert.

Afgekeurde feeds

Als items zijn afgekeurd, worden ze niet opgenomen in uw dynamische advertenties.
Waarschuwingsmelding <50%> van de items in uw feed is afgekeurd
Oplossing

In het geval van beleidsproblemen volgt u de links om te bepalen hoe u de problemen kunt verhelpen voor al uw feeds. Nadat u uw feeds heeft bewerkt, worden ze opnieuw ter beoordeling verstuurd. Uw feed kan bijvoorbeeld ongepaste content bevatten of u kunt een verkeerde voorstelling geven van uw bedrijf of uw product, persoonlijke informatie opvragen of een handelsmerk schenden.

Ga naar de pagina Diagnostische gegevens voor dynamische remarketing van het Google Merchant Center om de redenen voor de afkeuring vast te stellen. Lees meer informatie over services om uw producten te promoten.