Løs problemer med dynamisk remarketing

Hvis den dynamiske remarketingkampanjen din ikke fungerer, eller du ikke oppnår gode resultater med den, kan det være problemer med feeden din, taggen din, kampanjekonfigurasjonen din eller remarketinglistene dine. Ta en titt på listen nedenfor med vanlige problemer og feilsøkingstips for å finne og korrigere eventuelle problemer med konfigurasjonen din.

Før du begynner

Hvis du kjører dynamiske remarketingkampanjer med detaljhandel som bedriftstype, kan du finne tilpasset feilsøkingsinformasjon i artikkelen om vanlige problemer med feeder for dynamisk remarketing.

• Sett deg inn i gjennomgangen i henhold til retningslinjene. Før de dynamiske remarketingannonsene dine kan vises, må de gjennom en standard gjennomgang for annonser og remarketinglister. I tillegg må også produktene dine gjennomgås. Produktene sendes bare til gjennomgang dersom kampanjen er aktiv. Hvis annonsene dine ikke vises ennå, må du kontrollere at kampanjen din er aktivert og at produktene er sendt inn til evaluering. Finn ut mer om gjennomgang i henhold til retningslinjene for dynamisk remarketing
  • Løs problemer med tagger og lister. Hvis den dynamiske remarketinglisten din ikke fylles, må du kontrollere at den globale nettstedstaggen og valgfrie hendelseskodebiter er riktig implementert. Det kan også hende at du må opprette en ny kampanje slik at remarketinglisten kan genereres automatisk. Finn ut hvordan du kan løse problemer med tagger og lister
  • Løs problemer med annonser. Hvis annonsene dine ikke vises slik du ønsker, bør du kontrollere annonsemalene du bruker. Disse kan mangle informasjon eller inneholde feil informasjon som du må endre for at annonsen din skal vises slik du ønsker. Finn ut hvordan du kan løse problemer med dynamiske annonser
  • Løs problemer med kampanjekonfigurasjon. Enkelte av innstillingene for dynamiske remarketingkampanjer kan føre til endringer i måten annonsene dine vises på. I sidemenyen i kampanjeoversikten kan du klikke på Innstillinger-fanen for å se kampanjene dine og endre diverse innstillinger, for eksempel mål, navn, språk og budgivning. Finn ut hvordan du kan korrigere problemer med konfigurasjonen av dynamiske remarketingkampanjer

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Alle problemer med remarketing, også problemer med dynamisk remarketing, vises som «Status»-varsler. Sånn kan du se etter potensielle problemer med og feilrettinger for dynamisk remarketing:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Velg Bannerkampanjer i arbeidsområderaden øverst.
    Merk: Hvis du foretrekker å bruke navigasjonspanelet til venstre, kan du klikke på Endre visningen øverst til venstre i Google Ads-kontoen din.
  3. Klikk på Oversikt på menyen til venstre.
  4. På «Status for gjennomgang»-kortet kan du se opptil to varsler samt hvor mange andre varsler du har (om noen).
  5. Klikk på et enkeltvarsel, eller klikk på SE nederst på kortet for å se hele listen over varsler.
  6. I den fullstendige listen over varsler klikker du på et problem for å utvide det og få mer informasjon. Dette inkluderer en beskrivelse av problemet, en foreslått løsning, en liste over elementer som problemet påvirker, og en link til nærmere informasjon, i tillegg til muligheten til å sende løsningen til deg selv på e-post.
    • Hvis du klikket på et varsel for å åpne den komplette listen, utvides det aktuelle varselet automatisk.

Vi anbefaler at du sjekker varslene ofte, ettersom problemer med dynamisk remarketing også rapporteres som varsler i «Status for gjennomgang»-kortet.

Vanlige problemer med dynamisk remarketing

Restriktiv målretting

Du får ikke vist annonsene i annonsegruppen din fordi målrettingen er for snever.
Varslingsmelding Annonsene i annonsegruppen når ikke ut til folk
Løsning

Rekkevidden kan begrenses under følgende omstendigheter:

• begrenset målretting i én målrettingsmetode
  • ulike målrettingsmetoder brukes i samme annonsegruppe
  • flere ekskluderinger brukes
  • kampanjeinnstillinger begrenser målrettingen, for eksempel ved at annonser målrettes mot et lite geografisk område

Hvis du når ut til for få personer med annonsegruppen din, får du ikke vist annonsene i den. Hvis annonsegruppen din for eksempel er målrettet mot målgrupper, plasseringer og søkeord samtidig, kan det hende du ikke finner så mange som samsvarer med alle disse målrettingsmetodene samtidig. Prøv å fjerne noen av målrettingsmetodene og legge dem til som observasjoner i stedet. Finn ut mer om Målretting- og Observasjon-innstillingen

Anbefalt fremgangsmåte Bruk verktøyet for rekkeviddeanslag til å anslå potensiell rekkevidde.

Ikke godkjente annonser

Annonsene dine blir bare vist dersom de blir godkjent av retningslinjeteamet.
Varslingsmelding Ingen av annonsene i annonsegruppen din ble godkjent
Løsning

Hvis problemene skyldes brudd på retningslinjene, kan du følge linkene i varslene for å se hvordan du kan løse dem for hver av annonsene dine. Når du har endret annonsene, blir de sendt inn til en ny gjennomgang. Det kan for eksempel hende at annonsen din har upassende innhold, omfatter feilaktige fremstillinger av deg eller produktet du tilbyr, brukes for å samle inn personopplysninger eller bryter varemerkerettigheter. Finn ut hvordan du kan korrigere annonser som ikke blir godkjent

Budene er for lave

Det nåværende budet ditt er ikke høyt nok til at annonsene dine er konkurransedyktige.
Varslingsmelding Budene i annonsegruppen din er for lave til at annonsene kan vises
Løsning

Øk budene dine for å forbedre muligheten for at annonsene dine vises for potensielle kunder. Nye konkurrenter eller endringer i markedstrender kan for eksempel føre til at du må øke budene du brukte tidligere.

Juster budet ditt via kampanjeinnstillingene. Finn ut hvordan du kan beregne resultater med bud-, budsjett- og målsimulatorer

Anbefalt fremgangsmåte Bruk budsimulatoren for å finne det budbeløpet som er optimalt for forretningsmålene du har satt deg.

Annonsene målrettes mot for få folk

Du må ha en større målgruppe for at annonsene dine skal kunne vises.
Varslingsmelding Målrettingen for annonsegruppen din medfører at annonsene dine når ut til for få personer
Løsning

Utvid rekkevidden din ved å endre målrettingen for annonsegruppen din eller remarketinglistene dine. Hvis du for eksempel bygger en kampanje rundt splitter nye remarketinglister, er det kanskje ikke nok til å starte en kampanje. Utvid målrettingen for listene eller supplementér kampanjen din med større remarketinglister for å oppfylle kravet.

Klikk på GÅ TIL MÅLRETTING på varselkortet for å se og endre innstillingene dine.

Deaktiverte remarketinglister

Målgruppelistene i målrettingen din for annonsegrupper er deaktiverte eller er ikke lenger tilgjengelige for deg. Ettersom målrettingen ikke fungerer uten aktive målgruppelister, kjøres ikke annonsene dine.
Varslingsmelding Annonsene dine kan ikke kjøres ettersom annonsegruppen din har målretting mot eller utelatelse av en eller flere deaktiverte målgruppelister.
Løsning

Fjern disse inaktive målgruppelistene, og begrens målrettingen slik at den bare omfatter gyldige målgruppelister. Hvis du for eksempel deaktiverer en liste som er rettet mot «sommerkjøpere», om høsten, må du fortsatt fjerne denne listen fra alle annonsegruppene og kampanjene den er knyttet til.

Klikk på GÅ TIL MÅLRETTING på varselkortet for å se og endre målrettingsinnstillingene.

Målgruppelisten er ikke stor nok

Hvis du ikke har hatt minst 100 aktive besøkende i løpet av de siste 30 dagene i remarketinglisten din, vises ikke annonsene dine.
Varslingsmelding Annonsegruppen din er målrettet mot målgruppelister med færre enn 100 aktive brukere
Løsning

Hvis det er registrert færre enn 100 aktive brukere i målgruppen din, kan det hende du må vente til nye brukere blir lagt til. Dette gjelder spesielt om listen er ny. Hvis du bruker flere typer målretting eller ekskludering, kan du justere målrettingen for annonsegrupper for å øke den potensielle rekkevidden.

Hvis du tror det kan være et problem med listereglene dine, kan du kontrollere om reglene for målgruppelister fungerer som forventet.

Klikk på GÅ TIL MÅLGRUPPELISTENEvarslingskortet for å se og endre remarketinglistene dine. Finn ut hvordan du kan opprette remarketinglister for nettsteder