Dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin ongelmien korjaaminen

Jos dynaaminen uudelleenmarkkinointikampanjasi ei toimi kunnolla tai kehity odotetusti, syötteessä, tagissa, kampanjan määrityksissä tai uudelleenmarkkinointilistoissa voi olla ongelmia. Alla olevassa luettelossa on eritelty tavallisia ongelmia ja vianetsintävinkkejä. Näiden tietojen avulla voit löytää ja korjata määrityksiin liittyviä ongelmia.

Ennen kuin aloitat

Jos liiketoimintatyyppisi on vähittäiskauppa ja käytät dynaamisia uudelleenmarkkinointikampanjoita, katso vähittäiskauppaan liittyviä vianetsintäohjeita artikkelista, jossa käsitellään dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin syötteiden yleisiä ongelmia.

• Käytäntöjenmukaisuuden tarkastus: Ennen kuin dynaamisia uudelleenmarkkinointimainoksia voidaan näyttää, mainoksesi, uudelleenmarkkinointiluettelosi ja tuotteesi tarkistetaan. Tuotteet voidaan tarkistaa vasta sitten, kun kampanja on käynnistetty. Jos mainoksiasi ei vielä näytetä, varmista, että kampanjasi on otettu käyttöön ja että tuotteet on lähetetty tarkistettavaksi. Lue lisää dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin käytäntöjenmukaisuuden tarkistamisesta.
  • Tageihin ja luetteloihin liittyvien ongelmien korjaaminen: Jos dynaaminen uudelleenmarkkinointiluettelo ei kerää tietoja, varmista, että yleinen sivustotagi ja valinnaiset tapahtumakoodinpätkät on otettu käyttöön oikein. Sinun on ehkä luotava uusi kampanja, jotta uudelleenmarkkinointiluettelo voidaan luoda automaattisesti. Lue lisää tageihin ja luetteloihin liittyvien ongelmien korjaamisesta.
  • Mainoksiin liittyvien ongelmien korjaaminen: Jos mainoksesi eivät näy toivomallasi tavalla, tarkista mainosmallisi. Puuttuvia tai virheellisiä tietoja on ehkä muutettava, jotta mainoksesi näytetään haluamallasi tavalla. Lue lisää dynaamisiin mainoksiin liittyvien ongelmien korjaamisesta.
  • Kampanjoiden määritysongelmien korjaaminen: Tietyt dynaamisten uudelleenmarkkinointikampanjoiden asetukset vaikuttavat siihen, miten mainoksesi näkyvät. Klikkaamalla kampanjoiden yleiskatsausnäkymän sivuvalikosta Asetukset-välilehteä voit katsoa kampanjoitasi ja muuttaa eri asetuksia, kuten nimeä, tavoitetta, kieliä ja hintatarjouksia. Lue lisää dynaamisten uudelleenmarkkinointikampanjoiden määritysongelmien korjaamisesta.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Kaikki uudelleenmarkkinointiin (myös dynaamiseen uudelleenmarkkinointiin) liittyvät ongelmat näkyvät Tila-ilmoituksina. Voit tarkistaa dynaamiseen uudelleenmarkkinointiin liittyvät potentiaaliset ongelmat ja niiden korjaustoimenpiteet seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse yläreunan työtilapalkista Display-kampanjat.
    Huom. Jos haluat mieluummin käyttää vasemman reunan navigaatiopaneelia, klikkaa Google Ads ‐tilin vasemmasta yläkulmasta Vaihda näkymä.
  3. Klikkaa vasemmalla olevasta valikosta Yleiskatsaus.
  4. "Tilan yleiskatsaus" ‑kortissa näkyy enintään kaksi ilmoitusta ja mahdollisten muiden ilmoitusten määrä.
  5. Klikkaa yksittäistä ilmoitusta tai klikkaa kortin alareunasta NÄYTÄ, jos haluat nähdä kaikki ilmoitukset.
  6. Klikkaa kaikkien ilmoitusten luettelosta jotakin ilmoitusta, jos haluat laajentaa sen ja tutkia siihen liittyviä tietoja tarkemmin. Näkyviin tulee muun muassa ongelman kuvaus, ratkaisuehdotus, lista kohteista, joihin ongelma vaikuttaa, ja linkki lisätietoihin. Lisäksi valittavissa on vaihtoehto, jolla voit lähettää ratkaisun itsellesi sähköpostitse.
    • Jos klikkaat ilmoitusta nähdäksesi koko listan, kyseinen ilmoitus laajennetaan automaattisesti.

Ilmoitukset kannattaa tarkistaa usein, sillä myös dynaamiseen uudelleenmarkkinointiin liittyvät ongelmat näkyvät ilmoituksina "Tilan yleiskatsaus" ‑kortissa.

Yleisiä dynaamiseen uudelleenmarkkinointiin liittyviä ongelmia

Rajoittava kohdistus

Mainosryhmäsi kohdistus on niin kapea, etteivät mainokset näy.
Ilmoitus Mainosryhmäsi mainokset eivät tavoita käyttäjiä
Ratkaisu

Kattavuus voi olla rajallinen seuraavista syistä:

• yhdessä kohdistamistavassa valittu kohdistus on kapea
  • samassa mainosryhmässä on käytössä liikaa eri kohdistustapoja
  • käytössä on useita poikkeuksia
  • kampanja-asetukset rajoittavat tavoittavuutta (esim. mainonta on kohdistettu pienelle maantieteelliselle alueelle).

Jos mainosryhmäsi tavoittaa liian pienen yleisön, sen mainokset eivät näy. Jos esimerkiksi mainosryhmäsi on kohdistettu samanaikaisesti yleisöille, sijoitteluille ja avainsanoille, et välttämättä löydä monia käyttäjiä, jotka vastaavat kaikkia näitä kohdistustapoja. Koeta poistaa joitain näistä kohdistustavoista ja käyttää niitä sen sijaan havaintojen saamiseen. Lue lisää kohdistus- ja havaintoasetuksista.

Paras käytäntö Arvioi potentiaalista tavoittavuutta Tavoittavuusarviot-työkalun avulla.

Hylätyt mainokset

Mainoksesi eivät voi näkyä, ellei käytäntötiimi ole hyväksynyt niitä.
Ilmoitus Mainosryhmäsi kaikki mainokset on hylätty
Ratkaisu

Jos mainoksissasi on käytäntöihin liittyviä ongelmia, klikkaa ilmoituksissa näkyviä linkkejä, niin näet ohjeet kunkin mainoksen ongelmien korjaamiseen. Kun olet muokannut mainoksiasi, ne lähetetään uudelleen tarkastettaviksi. Mainoksessa voi esimerkiksi olla sopimatonta sisältöä tai harhaanjohtavaa tietoa sinusta tai tuotteestasi, siinä saatetaan pyytää henkilökohtaisia tietoja, tai se voi loukata tavaramerkkiä. Lue lisää hylättyjen mainosten korjaamisesta.

Liian alhaiset hintatarjoukset

Hintatarjouksesi on niin alhainen, etteivät mainoksesi ole kilpailukykyisiä.
Ilmoitus Mainosryhmäsi hintatarjoukset ovat liian alhaisia mainostesi näyttämiseksi
Ratkaisu

Korottamalla hintatarjouksia voit parantaa mahdollisuuksiasi näyttää mainoksia potentiaalisille asiakkaille. Esimerkiksi kilpailun lisääntyminen tai markkinatrendien muutokset saattavat edellyttää hintatarjousten korottamista.

Muuta hintatarjoustasi kampanja-asetuksista. Lue lisää tulosten arvioimisesta hintatarjous‑, budjetti‑ tai tavoitesimulaattoreilla.

Paras käytäntö Selvitä Hintatarjoussimulaattorin avulla optimaalinen hintatarjous, joka vastaa liiketoimintatavoitteitasi.

Kohderyhmässä on liian vähän käyttäjiä

Yleisön on oltava suurempi, jotta mainoksesi voivat näkyä.
Ilmoitus Mainosryhmäsi kohdistus ei tavoita riittävästi ihmisiä
Ratkaisu

Laajenna kattavuutta tekemällä muutoksia mainosryhmän kohdistukseen tai uudelleenmarkkinointiluetteloihin. Kampanjan luominen pelkästään uusien uudelleenmarkkinointiluetteloiden varaan ei esimerkiksi välttämättä takaa riittävän laajaa kohdistusta uudelle kampanjalle. Laajenna luetteloiden kohdistusta tai lisää kampanjaan laajempia uudelleenmarkkinointiluetteloita, jotta vaatimukset täyttyvät.

Klikkaa ilmoituskortista SIIRRY KOHDISTUKSEEN, niin voit tutkia ja muuttaa asetuksia.

Käytöstä poistetut uudelleenmarkkinointiluettelot

Mainosryhmäsi kohdistuksen mukaiset yleisölistat on poistettu käytöstä, tai ne eivät ole enää käytettävissäsi. Kohdistus ei toimi ilman aktiivisia yleisölistoja, joten mainoksesi eivät voi näkyä.
Ilmoitus Mainoksiasi ei voida näyttää, koska mainosryhmäsi on kohdistettu ainakin yhteen käytöstä poistettuun yleisöluetteloon tai ainakin yksi käytöstä poistettu yleisöluettelo on suljettu pois mainosryhmästäsi
Ratkaisu

Poista nämä ei-aktiiviset yleisöluettelot ja valitse kohdistukseksi vain kelvollisia yleisöluetteloita. Jos esimerkiksi poistat syksyllä käytöstä luettelon, joka on kohdistettu kesätuotteiden ostajille, sinun on silti poistettava kyseinen luettelo kaikista mainosryhmistä ja kampanjoista, joihin se on liitetty.

Klikkaa ilmoituskortista SIIRRY KOHDISTUKSEEN, niin voit tutkia ja muuttaa kohdistusasetuksia.

Liian pieni yleisöluettelo

Jotta mainoksesi voivat näkyä, uudelleenmarkkinointilistassa on oltava vähintään 100 aktiivista kävijää 30 viime päivän ajalta.
Ilmoitus Mainosryhmäsi kohdistuksessa käytetään yleisöluetteloita, joissa on alle 100 aktiivista käyttäjää
Ratkaisu

Jos yleisöluetteloissasi on alle 100 aktiivista käyttäjää, sinun on ehkä odotettava hetki, jotta luetteloihisi kertyy enemmän käyttäjiä, etenkin jos luettelo on uusi. Jos käytät monentyyppisiä kohdistuksia tai poissulkemisia, voit säätää potentiaalista kattavuutta muokkaamalla mainosryhmäsi kohdistusasetuksia.

Jos epäilet, että ongelma saattaa liittyä luetteloidesi sääntöihin, tarkista yleisöluetteloidesi säännöt ja varmista, että ne toimivat oikein.

Klikkaa ilmoituskortista SIIRRY YLEISÖLUETTELOIHIN, niin voit katsoa ja muuttaa uudelleenmarkkinointiluetteloitasi. Lue lisää verkkosivuston uudelleenmarkkinointiluettelon luomisesta.