Problemen met tags en lijsten voor dynamische remarketing oplossen

In het nieuwe, verbeterde Google Ads worden veel potentiële problemen met remarketing, waaronder met tags, gebeurtenisfragmenten en lijsten, weergegeven als meldingen voor beoordeling van de accountstatus. De meldingen in dit artikel zijn specifiek voor problemen met remarketing. Lees meer informatie over hoe u andere problemen met display-campagnes oplost in het nieuwe, verbeterde Google Ads.

Controleren of uw Google-tag en gebeurtenisfragmenten werken

Remarketing werkt alleen in Google Ads als de Google-tag goed functioneert. Gebeurtenisfragmenten zijn optioneel. U moet ze op de juiste manier implementeren om uw specifieke remarketingdoelen te behalen. Check in uw Google Ads-account of uw Google-tag en gebeurtenisfragmenten correct zijn geïmplementeerd.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek in het sectiemenu.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Selecteer het tabblad Uw gegevensbronnen.
  5. Klik onder de kaart Google Ads-tag op Details. Hier ziet u de status van de Google-tag en gebeurtenisfragmenten.

Bekijk hier het volgende:

• De status van uw Google-tag
  • De status van uw gebeurtenisfragmenten
  • De prestaties van uw tagparameters
  • De tagcode en implementatie-instructies

Als u dynamische remarketing gebruikt, vindt u op de kaart Google-tag in het gedeelte Parameters informatie over de parameters van uw tag. Hier ziet u onder andere hoeveel hits elke parameter in de afgelopen dag of 30 dagen heeft ontvangen.

Opmerking: Als u uw Google-tag en gebeurtenisfragmenten nog niet heeft ingesteld, leest u hoe u uw website tagt voor remarketing.

Tips

Houd rekening met het volgende wanneer u de Google-tag en het fragment bekijkt:

• Gebruik het juiste bedrijfstype zodat de tag de juiste websitegegevens verzamelt. Uw bedrijf is mogelijk geschikt voor sommige typen, maar niet voor andere.
  • Bekijk de taghits en actieve parameters om te zien welke tags goed genoeg presteren om uit te breiden en welke tags u beter kunt bewerken of verwijderen.
  • Bekijk welke lijsten worden gebruikt voor targeting op advertentiegroep of campagne. Lijsten kunnen verschillend presteren afhankelijk van de doelgroep, of als ze zijn afgestemd op de promotie van een bepaalde gebeurtenis binnen uw bedrijf (zoals een aanbieding of seizoen).
  • Houd er rekening mee dat meldingen over statusbeoordeling alleen van toepassing zijn op actieve campagnes.

Als u de JavaScript-code van de vorige versie van de Google-tag heeft gebruikt om remarketing in te stellen, blijft deze werken. Als uw installatie de niet-JavaScript-afbeeldingstag gebruikt, is het raadzaam de nieuwe tag te gebruiken om de volledige functionaliteit te kunnen benutten.

Tijdens de tagimplementatie moet u uw Google-tag en gebeurtenisfragmenten valideren met Google Tag Assistant (alleen beschikbaar in het Engels). Met deze tool spoort u de meeste fouten op. Download en installeer Tag Assistant.

Veelvoorkomende problemen met tags en remarketinglijsten

Doelgroeplijst niet groot genoeg

Uw advertenties worden alleen weergegeven als uw remarketinglijst ten minste 100 bezoekers bevat die in de afgelopen 30 dagen actief zijn geweest.

Waarschuwingsmelding Uw advertentiegroep target doelgroeplijsten met minder dan 100 actieve gebruikers
Oplossing

Als er minder dan 100 actieve gebruikers op uw doelgroeplijsten staan, moet u mogelijk wachten tot deze lijsten meer gebruikers bevatten. Dit komt vooral voor bij nieuwe lijsten. Als u meerdere typen targeting of uitsluitingen gebruikt, kunt u uw advertentiegroeptargeting aanpassen om het potentiële bereik te vergroten.

Als u denkt dat er een probleem is met uw lijstregels, controleert u uw doelgroeplijstregels om te zien of deze naar behoren werken.

Klik op NAAR DOELGROEPLIJSTEN op de meldingskaart om uw remarketinglijsten te bekijken en te wijzigen. Meer informatie over hoe u een website-remarketinglijst maakt

Inactieve tag

Uw tag heeft geen websitebezoekers toegevoegd aan uw doelgroeplijsten.

Vanaf 30 juli 2021 worden conversieacties verwijderd die in de afgelopen 13 maanden geen gegevens hebben geregistreerd. Verwijderde conversies worden standaard niet meer getoond in de conversietabel, maar worden gearchiveerd. U kunt ze altijd weer aanzetten. Bekijk meer informatie over hoe u inactieve conversies verwijdert.
Waarschuwingsmelding Uw algemene sitetag is de afgelopen week niet actief geweest
Oplossing

Lees de instructies voor tags. Valideer vervolgens uw tag en controleer of u de remarketingparameters voor uw bedrijfstype heeft toegevoegd.

Klik op Lees de instructies voor tags op de meldingskaart voor aanwijzingen om de tagcode te vinden en aan te passen.

Meer informatie over validatie van en meldingen voor tags.

Praktische tip Gebruik Doelgroepbeheer om tags te vergelijken.

Tagwaarden komen niet overeen met uw feedwaarden

Uw tag-ID komt niet overeen met de waarden in uw feed.
Bericht van melding De waarden voor <parameter_name> van de tag komen niet overeen met de waarden voor <parameter name> in uw feed.
Oplossing

Download de lijst met waarden voor de geïdentificeerde parameter. Dit zijn waarden uit uw tag die niet overeenkomen met de specifieke parameterwaarden in uw feed. Zorg ervoor dat de tagwaarden en specifieke parameterwaarden in uw feed overeenkomen.

Ontbrekende parameter in tagactiviteit

De remarketingparameters worden niet vastgelegd door uw tag.
Bericht van melding Voor <50%> van de activiteit van uw tag ontbreekt <parameter name>
Oplossing

Lees de taginstructies en update uw tag. Ga vervolgens naar uw website en controleer met Tag Assistant of u de aangepaste parameters heeft toegevoegd aan alle pagina's waarop producten of services worden weergegeven waarvoor u wilt adverteren.