Använda adresstillägg

När du använder adresstillägg i dina annonser gör du det lättare för kunderna att ringa och besöka ditt företag eller hitta adressen dit.

I denna artikel beskriver vi hur du kan skapa adresstillägg beroende på dina kontoinställningar och din åtkomstbehörighet. Börja med att läsa om adresstillägg om du inte har använt dem förut.

Valfria inställningar

Du kan ta bort adresstillägg när som helst. Läs om hur du tar bort tillägg.

Innan du börjar

Det finns två sätt att aktivera adresstillägg i ditt konto:

1. Om du säljer produkter eller erbjuder tjänster hos stora återförsäljare är det enklast att lägga till adresser till butikskedjans butiker direkt i ditt Google Ads-konto (rekommenderas).
  2. Om du inte ser dina återförsäljare på denna lista eller föredrar ett alternativ kan du även länka till ett Google My Business-konto.

Oavsett vad du väljer kan de platser du lägger till visas med alla sök-, display- och videoannonser i ditt konto. Adresstillägg kan också visas med bild- och videoannonser.

Om du vill tilldela adresser specifika kampanjer eller annonsgrupper kan du ställa in filter när du skapar adresstilläggen.

Tänk på att adresser till butikskedjors butiker uppdateras automatiskt när butiker öppnar, flyttar eller stänger. Det kan ta upp till en dag innan uppdaterade platser i Google My Business återspeglas i ditt Google Ads-konto.

Gör så här

1. Lägg till adresstillägg

1. Klicka på Annonser och tillägg i sidmenyn till vänster och sedan på Tillägg högst upp på sidan.
  2. Klicka på den blå plusknappen och sedan på + Adresstillägg.
  3. Följ anvisningarna i steg 2a nedan om du vill lägga till adresser till butikskedjors butiker direkt i ditt konto i Google Ads. Se anvisningarna i 2b om du vill länka ett Google My Business-konto.

2a. Använda adresser till butikskedjors butiker i Ads

1. När du ställer in adresstillägg kan du välja en eller flera kedjor. Klicka på Välj handplockade platser för att visa förvalda kedjebutiker som har bedömts passa det land som är kopplat till ditt konto.
  2. Följ anvisningarna för att lägga till de specifika butiksadresser där dina produkter säljs.
  3. Klicka på Spara.
  4. Om du inte äger butikerna i kedjan utan är en tillverkare som säljer produkter eller erbjuder tjänster i dessa butiker bör du använda affiliate-adresstillägg i stället för adresstillägg. Klicka på plusknappen och sedan på Affiliate-adresstillägg om du vill lägga till affiliate-adresstillägg.

Du kan anpassa dina platser ytterligare på kampanj- och annonsgruppsnivå. Du kan välja att lägga till adresser på kontonivå, bara använda vissa adresser på kontonivå med hjälp av Platsgrupper eller välja Inga affiliate-detaljhandelskedjor om du vill att tillägget inte ska visas för specifika kampanjer eller annonsgrupper.

2b. Hitta och länka till ditt Google My Business-konto

Som ett alternativ till kedjor, eller om dina kedjeadresser inte finns i Googles lista, kan du även länka ditt Google Ads-konto till ett Google My Business-konto (GMB) och visa Google My Business-adresserna som adresstillägg i Google Ads. För att kunna använda detta alternativ behöver du åtkomst till det Google My Business-konto där du har registrerat dina platser.

Kontrollera om ditt företag finns i Google My Business (många företag gör redan det). Eftersom det tar tid att verifiera företag i Google My Business ska du inte skapa ett nytt Google My Business-konto om företaget redan har ett konto.

Om företaget inte finns i Google My Business börjar du med att skapa ett konto. Läs mer i Komma igång med Google My Business.

Alla Google My Business-konton

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillägg på sidmenyn till vänster och sedan på Tillägg högst upp på sidan.
  3. Klicka på plusknappen och välj Adresstillägg.
  4. Din domän bör visas automatiskt. Om den inte gör det kan du ange en domän för att se alla dina Google My Business-konton.
  5. Välj Länder genom att klicka på pennikonen Redigera . Klicka på Spara.
  6. Leta reda på det Google My Business-konto på listan som stämmer bäst in på ditt företag. Klicka på Välj.
  7. Kontrollera att rätt Google My Business-konto visas i förhandsgranskningen och klicka på Fortsätt.

Din begäran skickas till e-postadressen i det angivna Google My Business-kontot. När begäran har godkänts kan platserna i kontot visas som adresstillägg tillsammans med dina annonser.

Google My Business-konto som du hanterar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillägg på sidmenyn till vänster och sedan på Tillägg högst upp på sidan.
  3. Klicka på plusknappen och välj Adresstillägg.
  4. Klicka på Länka till ett känt konto.
  5. Välj Välj ett Google My Business-konto som jag hanterar. Välj ett konto på rullgardinsmenyn.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. Använd ditt företagsnamn eller etikettfilter om det behövs. Klicka på Slutför.

Google My Business-konto med en e-postadress som du känner till

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillägg på sidmenyn till vänster och sedan på Tillägg högst upp på sidan.
  3. Klicka på plusknappen och välj Adresstillägg.
  4. Klicka på Länka till ett känt konto.
  5. Välj Begär åtkomst till ett annat Google My Business-konto. Ange e-postadressen i kontot.
  6. Klicka på Fortsätt. En begäran skickas till e-postadressen i Google My Business-kontot. När begäran har godkänts kan platser i kontot visas som adresstillägg tillsammans med dina annonser.

Redigera platser eller platsetiketter i Google My Business

1. Ta reda på vem som hanterar Google My Business för ditt företag och be honom eller henne att lägga till din Google Ads-e-postadress som ägare eller ansvarig. Du kan skicka dessa GMB-anvisningar till honom eller henne: Lägga till och ta bort ägare till och ansvariga för en adressgrupp.
  2. När den Google My Business-ansvariga bjuder in dig till Google My Business skickas en inbjudan till den e-postadress som är kopplad till ditt Google Ads-konto. Godkänn inbjudan.
  3. När du har godkänt inbjudan från Google My Business-kontot loggar du in på ditt Google My Business-konto och redigerar dina adresser om det behövs. Mer information finns i Redigera din företagsprofil på Google

När du är ansvarig för ett Google My Business-konto kan du länka till Google Ads enligt anvisningarna i avsnittet Hitta och länka till ett Google My Business-konto som du hanterar.

Bekräfta ditt telefonnummer

Telefonnummer med adresstillägg verifieras för att bekräfta att de tillhör företaget som marknadsförs. Läs mer om Verifiering av telefonnummer i samtals- och adresstillägg

Skapa adresstillägg på kampanj- och annonsgruppsnivå

Se till att du har skapat adresstillägg på kontonivå.

1. Klicka på Annonser och tillägg i sidmenyn till vänster och sedan på Tillägg högst upp på sidan.
  2. Klicka på plusknappen och välj Adresstillägg.
  3. Du kan välja att lägga till en kampanj. Om du vill lägga till en annonsgrupp klickar du på Lägg till på rullgardinsmenyn och väljer sedan de kampanjer eller annonsgrupper där du vill lägga till adresstillägget.
  4. Du kan välja att skapa adresstillägg på kampanj- eller annonsgruppsnivå genom att använda ett av de fyra alternativen på menyn Visa min annons med.
    • Alla synkroniserade platser: Använd alla adresstillägg med synkronisering på kontonivå.
    • Synkroniserade platser med en specifik etikett eller ett specifikt företagsnamn: Filtrera för att använda platser med en specifik etikett eller ett specifikt företagsnamn på kampanj- eller annonsgruppsnivå. Läs mer om hur du filtrerar dina platser efter tillägg
    • Platsgrupper: Välj enskilda platser som ska användas i kampanjen/annonsgruppen (du kan välja upp till 20 platser).
    • Inga adresstillägg: Inaktivera adresstillägg i kampanjen/annonsgruppen. Om du väljer detta alternativ visas inga adresstillägg i den valda kampanjen/annonsgruppen.
  5. Klicka på Spara. Du kan visa inställningar för adresstillägg på kampanj-/annonsgruppsnivå i vyn Kopplingar på sidan Tillägg.