Bruk adressetillegg

Når du legger inn adressetillegg i annonsene dine, blir det enklere for kunder å ringe, besøke bedriften din eller finne bedriftens beliggenhet.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan konfigurere adressetillegg avhengig av den nåværende kontokonfigureringen og -tilgangen. Hvis du ønsker en innføring i adressetillegg, kan du begynne med å lese artikkelen Om adressetillegg.

Valgfrie innstillinger

Du kan når som helst fjerne adressetillegg. Finn ut hvordan du kan fjerne utvidelser.

Før du begynner

Du kan slå på adressetillegg i kontoen din på to ulike måter:

1. Hvis du selger produkter eller tilbyr tjenester via større forhandlere, er den enkleste løsningen å legge til kjedens butikkbeliggenheter direkte i kontoen du har i Google Ads (anbefales).
  2. Hvis forhandlerne dine ikke er oppført i denne listen, eller om du vil gjøre dette på en annen måte, kan du også velge å tilknytte en Google Min bedrift-konto.

Uansett hvordan du velger å gjøre dette, kan beliggenhetene du legger til, vises i alle søke-, banner- og videoannonser i kontoen din. Du kan også vise adressetillegg i bilde- og videoannonser.

Hvis du vil tilordne beliggenheter til bestemte kampanjer eller annonsegrupper, kan du konfigurere filtre når du oppretter adressetilleggene.

Husk at kjedebeliggenheter automatisk oppdateres i takt med at butikker blir åpnet, flyttet eller lagt ned. Med beliggenheter lagt til via Google Min bedrift kan det imidlertid ta en dag før endringer gjenspeiles i Google Ads-kontoen din.

Veiledning

1. Legg til adressetillegg

1. Klikk på Annonser og utvidelser i sidemenyen til venstre, og klikk så på Utvidelser øverst på siden.
  2. Klikk på den blå plussknappen , og klikk deretter på + Adressetillegg.
  3. For å legge til kjedebeliggenheter direkte i kontoen din i Google Ads, se trinn 2a nedenfor. For å tilknytte en Google Min bedrift-konto, se 2b.

2a. Bruk kjedebeliggenheter i Google Ads

1. Når du konfigurerer adressetillegg, kan du velge om du vil legge til én kjede eller flere kjeder. Klikk på Velg blant Googles utvalgte steder for å se forhåndsvalgte kjedebeliggenheter som antas å være velegnede med tanke på landet tilknyttet kontoen din.
  2. Følg veiledningen som vises, for å legge til de bestemte kjedebeliggenhetene der produktene dine selges.
  3. Klikk på Lagre.
  4. Hvis du ikke selv eier kjedens butikkbeliggenheter, men i stedet er en produsent som selger produkter eller tilbyr tjenester på disse beliggenhetene, bør du bruke adressetillegg for samarbeidspartnere – ikke adressetillegg. Hvis du vil legge til adressetillegg for samarbeidspartnere, er det bare å klikke på plussknappen og så på Adressetillegg for samarbeidspartner.

Du kan tilpasse beliggenhetene dine enda mer på kampanje- eller annonsegruppenivå. Du kan velge å legge til alle beliggenhetene på kontonivå eller bruke bare en undergruppe av beliggenhetene på kontonivå via posisjonsgrupper. Et tredje alternativ er å velge «Ingen tilknyttede kjeder» for å hindre at utvidelsen vises for bestemte kampanjer eller annonsegrupper.

2b. Finn og tilknytt Google Min bedrift-kontoen din

Som et alternativ til kjeder – eller om kjedebeliggenhetene dine ikke er oppført i listen til Google – kan du velge å knytte Google Ads-kontoen din sammen med en Google Min bedrift-konto (GMB) og vise Google Min bedrift-beliggenhetene som adressetillegg i Google Ads. For å bruke dette alternativet må du ha tilgang til Google Min bedrift-kontoen beliggenhetene tilhører.

Se om bedriften din allerede har en Google Min bedrift-konto (mange bedrifter har allerede det). Ettersom Google Min bedrift-bekreftelsen tar tid, bør du ikke opprette en ny Google Min bedrift-konto hvis bedriften allerede har en.

Hvis bedriften ikke har vært på Google Min bedrift tidligere, kan du begynne med å opprette en konto. Du finner en veiledning i artikkelen Kom i gang med Google Min bedrift.

Alle Google Min bedrift-kontoer

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Annonser og utvidelser i sidemenyen til venstre, og klikk så på Utvidelser øverst på siden.
  3. Klikk på plussknappen , og velg Adressetillegg.
  4. Nå skal domenet ditt vises automatisk. Hvis det ikke vises, må du skrive inn et domene for å se potensielle Google Min bedrift-kontoer (GMB).
  5. Velg Land ved å klikke på blyantikonet Endre. Klikk på Lagre.
  6. Finn GMB-kontoen som samsvarer mest med bedriften din, i listen nedenfor. Klikk på Velg.
  7. Bekreft at den riktige GMB-kontoen vises i forhåndsvisningen, og klikk på Fortsett.

Forespørselen din blir sendt til e-postadressen for GMB-kontoen du har valgt. Så fort forespørselen er godkjent, kan beliggenhetene tilknyttet den aktuelle kontoen vises som adressetillegg i annonsene dine.

Google Min bedrift-kontoer du administrerer

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Annonser og utvidelser i sidemenyen til venstre, og klikk så på Utvidelser øverst på siden.
  3. Klikk på plussknappen , og velg Adressetillegg.
  4. Klikk på Tilknytt en konto jeg kjenner til.
  5. Klikk på Velg en Google Min bedrift-konto jeg administrerer. Velg en konto fra rullegardinmenyen.
  6. Klikk på Fortsett.
  7. Bruk bedriftsnavnet ditt eller etikettfiltre som du måtte ønske. Klikk på Fullfør.

Google Min bedrift-kontoer via e-postadresser du kjenner til

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Annonser og utvidelser i sidemenyen til venstre, og klikk så på Utvidelser øverst på siden.
  3. Klikk på plussknappen , og velg Adressetillegg.
  4. Klikk på Tilknytt en konto jeg kjenner til.
  5. Velg Be om tilgang til en annen Google Min bedrift-konto. Skriv inn kontoens e-postadresse.
  6. Klikk på Fortsett. Det blir sendt en forespørsel til e-postadressen for den aktuelle GMB-kontoen. Så fort forespørselen er godkjent, kan beliggenhetene tilknyttet denne kontoen vises som adressetillegg i annonsene dine.

Endre beliggenheter eller beliggenhetsetiketter i Google Min bedrift

1. Finn ut hvem som administrerer Google Min bedrift (GMB) for bedriften din, og be vedkommende om å legge til e-postadressen din for Google Ads som eier eller administrator. Det kan være lurt å sende administratoren GMB-veiledningen: Legg til og fjern eiere og administratorer for beliggenhetsgrupper.
  2. Når GMB-administratoren inviterer deg til GMB, blir det sendt en invitasjon til e-postadressen tilknyttet Google Ads-kontoen din. Godta invitasjonen.
  3. Logg på Google Min bedrift-kontoen din etter at du har godtatt invitasjonen fra GMB-kontoen, så kan du endre adressene som du måtte ønske. Du finner en veiledning i artikkelen Rediger bedriftsprofilen din på Google.

Når du blir oppført som administrator i en GMB-konto, kan du knytte den kontoen sammen med Google Ads ved å følge veiledningen under overskriften «Finn og tilknytt Google Min bedrift-kontoer du administrerer».

Bekreft telefonnummeret ditt

Vi bekrefter telefonnumre med adressetillegg for å sikre at de er tilknyttet bedriften som markedsføres. Finn ut mer om bekreftelse av telefonnummer for anropsutvidelser og adressetillegg

Konfigurer adressetillegg på kampanje- og annonsegruppenivå

Sørg for at du har konfigurert adressetillegg på kontonivå.

1. Klikk på Annonser og utvidelser i sidemenyen til venstre, og klikk så på Utvidelser øverst på siden.
  2. Klikk på plussknappen , og velg Adressetillegg.
  3. Du kan velge å legge til en kampanje. Hvis du vil legge til en annonsegruppe, er det bare å klikke på «Legg til i» i rullegardinmenyen og så velge de kampanjene eller annonsegruppene du vil legge til adressetillegget i.
  4. Du kan velge å konfigurere adressetillegg på kampanje- eller annonsegruppenivå ved å bruke ett av de fire alternativene under «Vis annonsen min med:»-menyen.
    • Alle synkroniserte steder: Bruk alle adressetillegg som er synkronisert på kontonivå.
    • Posisjonsgrupper: Velg enkeltvis hvilke steder som skal brukes i kampanjen eller annonsegruppen (du kan velge opptil 20 steder).
    • Ingen adressetillegg: Deaktiver adressetillegg i kampanjen eller annonsegruppen. Hvis du velger dette alternativet, vises ikke adressetillegg i den aktuelle kampanjen eller annonsegruppen.
  5. Klikk på Lagre. Du kan se innstillingene for adressetillegg på kampanje- eller annonsegruppenivå i tilknytningsvisningen på Utvidelser-siden.