Locatie-extensies gebruiken

Wanneer u locatie-extensies toevoegt aan uw advertenties, maakt u het klanten gemakkelijker u te bellen, u te bezoeken of na te gaan waar uw bedrijf is gevestigd.

In dit artikel leest u hoe u locatie-extensies instelt. Dit is afhankelijk van uw accountinstellingen en uw toegangsniveau. Voor een inleiding gaat u naar Over locatie-extensies.

Optionele instellingen

U kunt locatie-extensies op elk gewenst moment verwijderen. Hier leest u hoe u dat doet.

Voordat u begint

Wanneer u een Google Mijn Bedrijf-account heeft gelinkt, kunnen uw locaties worden weergegeven bij elke tekstadvertentie in uw account. Locatie-extensies kunnen ook worden weergegeven bij beeld- en videoadvertenties. Als u locaties wilt toewijzen aan bepaalde campagnes of advertentiegroepen, stelt u bij het maken van uw locatie-extensies filters in. Het kan een dag duren voordat nieuwe locaties die u aan Google Mijn Bedrijf toevoegt, worden gelinkt aan uw Google Ads-account.

U kunt locatie-extensies op elk gewenst moment verwijderen. Hier leest u hoe u dat doet.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Stap 1. Identificeer het e-mailadres dat is gekoppeld aan uw Google Mijn Bedrijf-account

Kijk of uw bedrijf al wordt weergegeven op Google Mijn Bedrijf (voor veel bedrijven is dat het geval). Verificatie door Google Mijn Bedrijf kost tijd. Als uw bedrijf al een Google Mijn Bedrijf-account heeft, is het daarom beter geen nieuw account te maken.

Als uw bedrijf nieuw is op Google Mijn Bedrijf, maakt u eerst een account. Instructies daarvoor vindt u in Aan de slag met Google Mijn Bedrijf.

Stap 2. Link naar GMB op basis van uw situatie

Wanneer u het e-mailadres heeft geïdentificeerd van het Google Mijn Bedrijf-account dat u wilt linken, voert u afhankelijk van uw situatie de volgende stappen uit.

Tijdens het instellen van locatie-extensies kunt u de met Google Mijn Bedrijf gesynchroniseerde adressen filteren op bedrijfsnaam of adreslabel.

Situatie 1: U bent geen beheerder van het Google Mijn Bedrijf-account en kunt dus niet inloggen op het account; u hoeft geen GMB-locatiegegevens te bewerken

1. Log in op uw AdWords-account.

2. Klik op het tabblad Advertentie-extensies.

3. Selecteer in het dropdownmenu boven de tabel met extensies de optie Weergeven: Locatie-extensies.

4. Klik op + Extensie. U wordt gevraagd uw Google Mijn Bedrijf-account te linken.

5. Geef onder 'Een link aanvragen' het e-mailadres op dat is gekoppeld aan uw Google Mijn Bedrijf-account en klik op Aanvragen.

Nadat u een linkverzoek heeft ingediend, wordt de beheerder van het GMB-account via e-mail gevraagd uw linkverzoek voor AdWords goed te keuren.  (De beheerder kan het verzoek ook rechtstreeks goedkeuren vanuit het GMB-account.)

Als praktische tip raden we u aan rechtstreeks contact op te nemen met de GMB-beheerder, zodat die uw AdWords-linkverzoek kan controleren. (E-mailaccounts die worden gebruikt ter identificatie van Google Mijn Bedrijf-accounts worden niet altijd regelmatig gecontroleerd.)

Wanneer de Google Mijn Bedrijf-eigenaar uw verzoek goedkeurt, worden de locaties aan uw AdWords-account gelinkt en kunnen uw bestaande locatie-extensies na ongeveer een dag worden weergegeven. U ontvangt mogelijk ook een e-mailmelding om u te laten weten dat de accounts zijn gelinkt.

Locatie-extensies instellen

1. Log in op uw AdWords-account.

2. Klik op het tabblad Advertentie-extensies.

3. Selecteer in het dropdownmenu boven de tabel met extensies de optie Weergeven: Locatie-extensies.

4. Klik op + Extensie. U wordt gevraagd uw Google Mijn Bedrijf-account te linken.

5. Geef onder 'Een link aanvragen' het e-mailadres op dat is gekoppeld aan uw Google Mijn Bedrijf-account en klik op Aanvragen.

Situatie 2: U bent geen beheerder van het Google Mijn Bedrijf-account en kunt dus niet inloggen op het account, maar u moet GMB-locatiegegevens kunnen bewerken

Link de accounts en bewerk locaties in GMB

1. Vraag de persoon die het Google Mijn Bedrijf-account voor uw bedrijf beheert om uw AdWords-e-mailadres toe te voegen als eigenaar of beheerder. U kunt uw beheerder desgewenst de GMB-instructies Eigenaren of beheerders toevoegen sturen.

2. Wanneer de GMB-beheerder u uitnodigt om accounts te linken, wordt een uitnodiging verzonden naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan uw AdWords-account. Accepteer die uitnodiging.

3. Nadat u de uitnodiging van het GMB-account heeft geaccepteerd, logt u in op uw Google Mijn Bedrijf-account om eventuele wijzigingen aan te brengen aan uw adressen. Voor hulp gaat u naar Uw bedrijfsvermelding op Google bewerken.

Locatie-extensies instellen

1. Log in op uw AdWords-account.

2. Klik op het tabblad Advertentie-extensies.

3. Selecteer in het dropdownmenu boven de tabel met extensies de optie Weergeven: Locatie-extensies.

4. Klik op + Extensie. U wordt gevraagd uw Google Mijn Bedrijf-account te linken.

5. Geef onder 'Een link aanvragen' het e-mailadres op dat is gekoppeld aan uw Google Mijn Bedrijf-account en klik op Aanvragen.

Situatie 3: Het Google Mijn Bedrijf-account gebruikt hetzelfde e-mailadres voor inloggen als uw AdWords-account

1. Log in op uw AdWords-account.

2. Klik op het tabblad Advertentie-extensies.

3. Selecteer in het dropdownmenu boven de tabel met extensies de optie Weergeven: Locatie-extensies.

4. Klik op + Extensie. U wordt gevraagd uw Google Mijn Bedrijf-account te linken.

5. Selecteer uw Google Mijn Bedrijf-account, bekijk uw locaties om te controleren of dit het juiste account is en klik vervolgens op Gereed.

Locatie-extensies instellen

1. Log in op uw AdWords-account.

2. Klik op het tabblad Advertentie-extensies.

3. Selecteer in het dropdownmenu boven de tabel met extensies de optie Weergeven: Locatie-extensies.

4. Klik op + Extensie. U wordt gevraagd uw Google Mijn Bedrijf-account te linken.

5. Geef onder 'Een link aanvragen' het e-mailadres op dat is gekoppeld aan uw Google Mijn Bedrijf-account en klik op Aanvragen.

Situatie 4: Het Google Mijn Bedrijf-account gebruikt een ander e-mailadres voor inloggen dan uw AdWords-account, maar u kent het wachtwoord van beide

Link de accounts

1. Log in op uw Google Mijn Bedrijf-account.

2. Als u twee of meer vermeldingen heeft, schakelt u naar de kaartweergave en klikt u op Locatie beheren voor de vermelding die u wilt linken.

3. Klik in het menu op Gebruikers. Voeg het e-mailadres van uw AdWords-account toe als eigenaar of beheerder.

• Raadpleeg voor meer informatie de GMB-ondersteuningsinstructies Eigenaren of beheerders toevoegen. (Houd er rekening mee dat als u de eigendom van alle locaties in uw persoonlijke account wilt overdragen, u deze eerst moet overzetten naar een zakelijk account.)

• Nadat u de uitnodiging van het GMB-account heeft geaccepteerd, worden uw AdWords-account en GMB-account gelinkt en kunt u locatie-extensies instellen in AdWords.

Locatie-extensies instellen

1. Log in op uw AdWords-account.

2. Klik op het tabblad Advertentie-extensies.

3. Selecteer in het dropdownmenu boven de tabel met extensies de optie Weergeven: Locatie-extensies.

4. Klik op + Extensie. U wordt gevraagd uw Google Mijn Bedrijf-account te linken.

5. Geef onder 'Een link aanvragen' het e-mailadres op dat is gekoppeld aan uw Google Mijn Bedrijf-account en klik op Aanvragen.

Stap 3. Verifieer uw telefoonnummer

Telefoonnummers worden geverifieerd om te bevestigen dat ze horen bij het bedrijf dat wordt gepromoot. Meer informatie over hoe we telefoonnummers verifiëren.