Locatie-extensies gebruiken

Als u locatie-extensies toevoegt aan uw advertenties, maakt u het klanten makkelijker uw bedrijf te bellen, te bezoeken of te vinden.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u locatie-extensies instelt. Dit is afhankelijk van de accountinstellingen en uw toegangsniveau. Voor een inleiding gaat u naar Over locatie-extensies.

U kunt locatie-extensies op elk gewenst moment verwijderen. Hier leest u hoe u dat doet.

Voordat u begint

Er zijn twee manieren om locatie-extensies in te schakelen in uw account:

1. Als u producten verkoopt of services aanbiedt via grote verkopers, kunt u de betreffende locaties van winkelketens het best rechtstreeks aan uw account toevoegen in Google Ads (aanbevolen).
  2. Als u de verkopers niet in deze lijst ziet of de voorkeur geeft aan een andere methode, kunt u ook een bedrijfsprofiel koppelen.

Ongeacht de methode die u kiest, kunnen de toegevoegde locaties worden getoond bij alle display-advertenties, videoadvertenties en advertenties in het zoeknetwerk die u via uw account weergeeft. Ze kunnen bovendien bij beeldadvertenties worden getoond.

Als u locaties wilt toewijzen aan bepaalde campagnes of advertentiegroepen, stelt u filters in als u locatie-extensies maakt.

Optionele instellingen

U kunt ervoor kiezen gespreksrapportage aan te zetten (deze instelling wordt aanbevolen). Als u gespreksrapportage wilt weergeven voor gesprekken van locatie-extensies, zet u rapportage op accountniveau aan. Meer informatie over hoe u gespreksrapportage voor uw campagnes beheert.

Uw telefoonnummer laten verifiëren

Telefoonnummers met locatie-extensies worden geverifieerd om te bevestigen dat ze horen bij het bedrijf dat wordt gepromoot. Meer informatie over telefoonnummerverificatie voor oproep- en locatie-extensies

Instructies

Locatie-extensies toevoegen

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens bovenaan de pagina op Extensies.
  2. Klik op de blauwe plusknop en vervolgens op + Locatie-extensies.
  3. Bekijk de onderstaande stappen om ketenlocaties rechtstreeks aan uw account toe te voegen in Google Ads of om een bedrijfsprofiel te koppelen.

Locaties van een winkelketen gebruiken in Google Ads

Let op: Ketenlocaties worden automatisch geüpdatet als winkels openen, verhuizen of sluiten, maar het kan een dag duren voordat updates in bedrijfsprofielen worden weergegeven in uw Google Ads-account.
  1. Als u locatie-extensies instelt, ziet u de optie om een of meer ketens te selecteren. Klik op Gesuggereerde locaties selecteren om vooraf geselecteerde winkelketens weer te geven die geschikt zijn voor het land dat aan uw account is gekoppeld.
  2. Volg de prompts om de specifieke locaties van winkelketens toe te voegen waar uw producten worden verkocht.
  3. Klik op Opslaan.
  4. Als u niet de eigenaar van de winkelketen bent, maar een fabrikant die op deze locaties producten verkoopt of services aanbiedt, gebruikt u locatie-extensies voor partners in plaats van locatie-extensies. Als u locatie-extensies voor partners wilt toevoegen, klikt u op de plusknop en vervolgens op Locatie-extensie voor partners.

U kunt de locaties verder aanpassen op campagne- of advertentiegroepniveau. Zo kunt ervoor kiezen om alle locaties toe te voegen die op accountniveau beschikbaar zijn of slechts een deel hiervan te gebruiken via Locatiegroepen. Ook kunt u 'Geen winkelketens van partners' selecteren. Hiermee voorkomt u dat de extensie wordt weergegeven in bepaalde campagnes of advertentiegroepen.

Uw bedrijfsprofiel zoeken en koppelen aan Google Ads

Als alternatief voor ketens of als uw ketenlocaties niet beschikbaar zijn in de lijst van Google, kunt u uw Google Ads-account koppelen aan een bedrijfsprofiel en de locaties van het bedrijfsprofiel weergeven als locatie-extensies in Google Ads. Als u deze optie wilt gebruiken, heeft u toegang nodig tot de Bedrijfsprofielmanager waarin uw locaties worden vermeld.

Controleer of uw bedrijf al wordt weergegeven in Bedrijfsprofiel (voor veel bedrijven is dat het geval). Verificatie van een bedrijfsprofiel kost tijd. Als uw bedrijf er al een heeft, kunt u daarom beter geen nieuw bedrijfsprofiel instellen.

Als uw bedrijf nieuw is in Bedrijfsprofiel, maakt u eerst een account. Voor instructies gaat u naar Aan de slag met Bedrijfsprofiel.

Koppelen aan een bedrijfsprofiel

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens bovenaan de pagina op Extensies.
  3. Klik op de plusknop en kies Locatie-extensie.
  4. Uw domein wordt automatisch weergegeven. Als dat niet het geval is, geeft u een domein op om potentiële bedrijfsprofielen te ontdekken.
  5. Klik op het potloodje Instelling bewerken, potloodje en selecteer Landen. Klik op Opslaan.
  6. Zoek in de onderstaande lijst het bedrijfsprofiel dat het best past bij uw bedrijf. Klik op Selecteren.
  7. Controleer of het juiste bedrijfsprofiel wordt weergegeven in het voorbeeld en klik op Doorgaan.

Uw verzoek wordt gestuurd naar het e-mailadres van het geselecteerde bedrijfsprofiel. Wanneer uw verzoek is goedgekeurd, kunnen locaties voor dat account worden weergegeven als locatie-extensies bij uw advertenties.

Een koppeling maken naar een door u beheerd bedrijfsprofiel

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens bovenaan de pagina op Extensies.
  3. Klik op de plusknop en kies Locatie-extensie.
  4. Klik op Koppeling naar een account dat ik ken.
  5. Kies Een bedrijfsprofiel selecteren dat ik beheer. Selecteer een account in het dropdownmenu.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Pas zo nodig uw bedrijfsnaam of labelfilters toe. Klik op Voltooien.

Koppelen naar een bedrijfsprofiel via een e-mailadres

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens bovenaan de pagina op Extensies.
  3. Klik op de plusknop en kies Locatie-extensie.
  4. Klik op Koppeling naar een account dat ik ken.
  5. Selecteer Toegang vragen tot een ander bedrijfsprofiel. Vul het e-mailadres van het account in.
  6. Klik op Doorgaan. Er wordt een verzoek gestuurd naar het e-mailadres van het bedrijfsprofiel. Wanneer het verzoek is goedgekeurd, kunnen locaties voor dit account worden weergegeven als locatie-extensies bij uw advertenties.

Locaties of locatielabels bewerken in Bedrijfsprofiel

1. Vraag de persoon die Bedrijfsprofiel voor uw bedrijf beheert om uw e-mailadres voor Google Ads toe te voegen als eigenaar of beheerder. U kunt deze beheerder de instructies voor het bedrijfsprofiel sturen: Eigenaren en beheerders van locatiegroepen toevoegen en verwijderen.
  2. Nadat de Bedrijfsprofielmanager u heeft uitgenodigd voor Bedrijfsprofiel, wordt er een uitnodiging gestuurd naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan uw Google Ads-account. Accepteer die uitnodiging.
  3. Nadat u de uitnodiging van Bedrijfsprofiel heeft geaccepteerd, logt u in op uw bedrijfsprofiel om uw adressen eventueel te bewerken. Ga voor hulp naar Uw bedrijfsprofiel op Google bewerken.

Zodra u beheerder van een bedrijfsprofiel bent, kunt u met behulp van bovenstaande instructies naar Google Ads koppelen om te Zoeken naar en koppelen aan een bedrijfsprofiel.

Locatie-extensies op campagne- en advertentiegroepniveau instellen

Voordat u de onderstaande stappen uitvoert, moet u controleren of u locatie-extensies heeft ingesteld op accountniveau.

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens bovenaan de pagina op Extensies.
  2. Klik op de plusknop en kies Locatie-extensie.
  3. U kunt ervoor kiezen een campagne toe te voegen. Als u een advertentiegroep wilt toevoegen, klikt u in het dropdownmenu op 'Toevoegen aan' en selecteert u de campagnes of advertentiegroepen waaraan u de locatie-extensie wilt toevoegen.
  4. U kunt locatie-extensies op campagne- of advertentiegroepniveau instellen via een van de 4 opties in het menu Mijn advertentie weergeven met.
    • Alle gesynchroniseerde locaties: Gebruik alle locatie-extensies die op accountniveau zijn gesynchroniseerd.
    • Locatiegroepen: Selecteer afzonderlijke locaties voor de campagne/advertentiegroep (u kunt maximaal 20 locaties selecteren).
    • Geen locatie-extensies: Schakel locatie-extensies in de campagne/advertentiegroep uit. Als u deze optie selecteert, worden locatie-extensies niet weergegeven in de geselecteerde campagne/advertentiegroep.
  5. Klik op Opslaan. U kunt de instellingen voor locatie-extensies op campagne-/advertentiegroepniveau bekijken in de weergave Koppelingen op de pagina Extensies.