Om affiliate-adresstillägg

Om du säljer dina produkter via detaljhandelskedjor kan affiliate-adresstillägg hjälpa dig att nå kunder när de fattar beslut om vad de vill köpa och var. Med affiliate-adresstillägg kan användarna hitta butiker i närheten som säljer dina produkter.

I den här artikeln beskriver vi affiliate-adresstillägg. Du hittar anvisningar om hur du ställer in dem i Använda affiliate-adresstillägg.

Obs!

Affiliate-adresstillägg är för närvarande bara tillgängliga för detaljhandelskedjor och bilhandlare i utvalda länder. För att se i vilka länder tillägget är tillgängligt kan du skapa ett affiliate-adresstillägg.

Så fungerar de

Så här kan affiliate-adresstillägg hjälpa dig att hitta nya kunder i söknätverket:

1. Någon söker på Google efter en produkt.

2. Din annons visas med ditt affiliate-adresstillägg.

3. Personen ser den närmaste butiken som säljer produkten, antingen som en adress eller på en karta.

4. Personen kan trycka på sin mobila enhet för att få en vägbeskrivning till butiken.

5. Personen tar sig raka vägen till butiken och köper din produkt.

Så här kan affiliate-adresstillägg hjälpa dig att hitta nya kunder i Display-nätverket eller på YouTube:

1. Någon som passar dina inriktningskriterier besöker webbplatser eller använder appar i Display-nätverket eller tittar på videor på YouTube.

2. Personen befinner sig nära eller har visat intresse för området där din produkt säljs.

3. Din displayannons visar tillsammans med affiliate-adresstillägget och dina företagsfoton, öppettider och företagsadresser.

4. Personen ser annonsen, klickar på Vägbeskrivning och går till butiken som säljer din produkt.

Då kan du använda dem

Tillverkare som säljer produkter via större detaljhandelskedjor kan använda affiliate-adresstillägg för att hjälpa människor att hitta butiker i närheten som säljer deras produkter. Om du vill marknadsföra din egen företagsadress kan du använda adresstillägg i stället.

Enkel konfigurering

Skapa affiliate-adresstillägg i Google Ads genom att öppna sidan Tillägg, lägga till ett nytt affiliate-adresstillägg på kontonivå och ange vilka detaljhandelskedjor som säljer produkterna. Resten sköter vi.

När du har lagt till affiliate-adresstillägg på kontonivå kan detaljhandlarna du har valt bli kvalificerade att visas i alla kampanjer och annonsgrupper i det aktuella kontot. Du kan anpassa vilka affiliate-adresstillägg som visas för specifika kampanjer eller annonsgrupper genom att skapa ett nytt affiliate-adresstillägg för den aktuella kampanjen eller annonsgruppen. Till skillnad från vanliga adresstillägg kräver affiliate-adresstillägg inte att du länkar till ett Google My Business-konto.