Tietoja Googlen videokumppaneista

Googlen videokumppanit ovat laadukkaita julkaisijoiden verkkosivustoja ja mobiilisovelluksia, joiden avulla voit näyttää Videomainoksia katsojille myös muualla kuin YouTubessa.

Videokumppanijulkaisijat on valittu huolella Googlen mainosjakaumaa koskevien laatuvaatimusten mukaisesti. Videokumppanijulkaisijoiden on noudatettava myös mainosten hallinta‑alustaan (Google Ad Manager, AdMob tai AdSense) liittyviä käytäntöjä. Videomainosten turvallisuuslupauksemme, jonka mukaan tietynlaista sisältöä ei voi kaupallistaa mainoksilla, koskee sekä YouTubessa että Googlen videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa näytettäviä mainoksia.

Tässä artikkelissa kerrotaan Googlen videokumppanien käyttämiseen liittyvistä eduista, Googlen videokumppanien tuetuista tavoitteista ja mainosmuodoista sekä, missä mainoksia voidaan näyttää Googlen videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa.

Googlen videokumppanien käyttämiseen liittyviä etuja

Näytä mainoksia brändiisi sopivan sisällön yhteydessä

Videokumppanien sivustot ja sovellukset koostuvat eri alojen johtavista julkaisijoista. Näitä aloja ovat esimerkiksi pelit, urheilu, viihde ja uutiset.

Näytä mainoksia eri laitteilla

Videomainokset voivat näkyä Googlen videokumppanien sivustoilla tietokoneilla, tableteilla, mobiiliselaimissa, mobiilisovelluksissa ja televisioissa. Mainokset näytetään videosoittimessa tai välimainoksena mobiilisovelluksessa.

Image of all placements where Google video partners content can appear

Päätä, missä mainoksesi näkyvät

Googlen videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa näytettävät videomainokset tarjoavat samat sisältöasetukset ja kohdistustavat kuin YouTube-videomainokset. Lisäksi niitä voi hallita yhtä tehokkaasti kuin YouTube-videomainoksia. Voit hallita sitä, missä mainoksesi näytetään, seuraavilla tavoilla:

• Yleisöön kohdistaminen: Määritä, kenet haluat tavoittaa, valitsemalla esim. asiasta kiinnostuneen yleisön, oman asiasta kiinnostuneen yleisön, oman ostoaikeissa olevan yleisön, asiakaskohdistuksen, ostoaikeissa olevat, elämäntapahtumat, uudelleenmarkkinoinnin ja samankaltaiset yleisöt. Lue lisää
  • Sisältökohdistus: Määritä, missä haluat mainostesi näkyvän Googlen videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa, valitsemalla sijoitteluja, aiheita, avainsanoja ja laitteita. Lue lisää
  • Sisällön poissulkemiset: Videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa sisältö luokitellaan digitaalisten sisältötunnisteiden avulla samoin kuin YouTubessa. Aikuisille suunnattu ja luokittelematon sisältö on poissuljettu oletusarvoisesti videokampanjoista. Voit myös käyttää mainosjakaumatyyppejä sulkemaan pois arkaluontoiset sisältöluokat, jotka eivät sovi brändiisi tai kampanjasi viestiin. Lue lisää
  • Sijoittelujen poissulkemiset: Voit tarkistaa mainostesi näyttöpaikat siirtymällä Google Adsissa Sijoittelut‑kohtaan ja valitsemalla Missä mainoksiasi näytettiin ‑välilehden. Voit sulkea pois sijoitteluja, jotka eivät ole brändiisi sopivia tai jotka eivät toimi hyvin yleisösi kanssa. Lue lisää

Laajenna tavoittavuutta ja vaikutusta YouTuben ulkopuolelle

• Tavoittavuus: Googlen videokumppanien avulla voit tavoittaa uusia käyttäjiä myös muualta kuin YouTubesta ja näin laajentaa Videomainostesi tavoittamaa yleisöä. Kun mainostaja lisää kampanjaansa Googlen videokumppanit, tavoittavuus voi kasvaa määritetyllä budjetilla jopa 20 %. Voit käyttää YouTubessa ja Googlen videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa samoja kohdistusvaihtoehtoja ja mitata verkostokohtaista kehitystä segmentoimalla raportointisi. Lue lisää
  • Videon katselukerrat: Kun Ohitettava In-Stream ‑mainos katsotaan Googlen videokumppanin sivustolla, se lasketaan YouTube-videosi näyttökerraksi.
  • Näkyvyys: Videomainosten keskimääräinen näkyvyys Googlen videokumppaneita käytettäessä on 90 % (Lähde: Googlen sisäinen maailmanlaajuinen data, huhtikuu 2019).
  • Konversiot: TrueView for Action ‑mainosten avulla voit lisätä Videomainoksiisi erottuvan toimintakehotuksen, otsikon ja päätösruudun ja voit saada enemmän konversioita alhaisemmalla hinnalla. Tutkimusten mukaan mainostajat, jotka lisäsivät Googlen videokumppanit TrueView for Action ‑kampanjoihinsa (käyttäen CPA‑tavoitehintatarjousta), saivat yli 10 % enemmän konversioita, ja hankintakohtaiset hinnat laskivat yli 20 % Googlen videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa (Lähde: Google sisäinen maailmanlaajuinen data, lokakuu–marraskuu 2019).
  • Vaikutukset: Googlen videokumppanien sivustolla näytettävien mainosten avulla voit antaa asiakkaille tietoa tuotteistasi ja saada heidät kiinnostumaan brändistäsi. YouTubessa ja Googlen videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa tehdyn yli tuhannen identtisen tutkimuksen mukaan YouTubessa näkyvien TrueView for Action ‑mainosten ja Googlen videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa näkyvien TrueView for Action ‑mainosten Brand Lift ‑tulokset ovat samankaltaisia (Lähde: Googlen videokumppanien maailmanlaajuinen Brand Lift ‑meta-analyysi, 2019).

Tuetut tavoitteet ja mainosmuodot

Valitse seuraavat tavoitteet Google Adsista, jos haluat näyttää mainoksiasi Googlen videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa:

• Myynti
  • Liidit
  • Verkkosivuston liikenne
  • Tuotteen ja brändin harkinta
  • Bränditietoisuus ja kattavuus

Videomainosmuodon on oltava myös kelvollinen näytettäväksi Googlen videokumppanien sivustoilla tai sovelluksissa. Kelvolliset videomainosmuodot:

Lisää Googlen videokumppanit Videokampanjoihisi

Googlen videokumppanit sisällytetään oletuksena niihin Videokampanjoihin, joissa käytetään Ohitettavia In-Stream ‑mainoksia, Ei‑ohitettavia In-Stream ‑mainoksia tai Puskurimainoksia. Kun luot kelvollisen Videokampanjan Google Adsissa, voit katsoa kampanjaan sisällytetyt mainosverkostot laajentamalla Verkostot‑osion. Googlen videokumppanit näkyvät Verkostot‑osion kohdassa Videokumppanit Display-verkostossa.

Googlen videokumppanien sisällyttäminen kelvollisiin Videokampanjoihin on suositeltavaa, koska se lisää tavoittavuutta ja kustannustehokkuutta.

Jos aktiivinen Videokampanja ei sisällä Googlen videokumppaneita tai Videokampanjassasi käytetään mainosmuotoa, joka ei automaattisesti sisällytä videokumppaneita, päivitä kampanja‑asetuksesi.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalta navigointipaneelista Videokampanjat.
  3. Valitse Videokampanja, johon haluat lisätä Googlen videokumppanit.
  4. Valitse vasemmalta sivuvalikosta Asetukset.
  5. Laajenna Asetukset‑sivulla Verkostot‑osio klikkaamalla.
  6. Valitse Videokumppanit Display-verkostossa ‑valintaruutu.
  7. Valitse Tallenna. Videokampanjasi on nyt kelvollinen näkymään Googlen videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa.