Om liknande segment för Sök

Med remarketing kan du nå personer som redan har besökt din webbplats och kommunicera med en målgrupp som har visat intresse för dina produkter eller tjänster. Dessutom kan du få fler besökare till din webbplats genom att hitta personer med liknande sökbeteende som personerna på din befintliga remarketinglista.

Om du använder Kundmatchning kan du använda liknande segment för att se till att dina listor når fler användare när du vill värva nya kunder eller utöka dina annonskampanjer.

Efter att Apples ATT-policyer (App Tracking Transparency) har trätt i kraft kan dina datasegment (framför allt webbplatslistor, applistor och automatiskt skapade listor) och kundmatchningslistor påverkas i trafik via iOS 14 (inklusive användningen av dessa listor för uteslutningar). Kampanjer som marknadsför webbaserade konverteringsmål, särskilt de som använder Kundmatchning och dina andra datasegment, kan också få förändrade resultat. Under denna tid kommer vi att utöka modellerade konverteringar till mer trafik via iOS 14.

Fördelar

• hitta och inrikta dig på personer som liknar besökarna på din webbplats
  • gör det lättare att hitta målgrupper att inrikta dig på
  • hitta nya potentiella kunder

Så fungerar det

Google Ads tittar på den senaste sökaktiviteten hos besökarna på remarketinglistan för att slå samman sökbeteendet hos besökarna på listan. Utifrån denna information hittar systemet automatiskt nya potentiella kunder med ett liknande sökbeteende som användarna på remarketinglistan.

Anta att du har skapat en remarketinglista med personer som har köpt löparskor från din webbplats med sportartiklar. I stället för att försöka nå breda grupper av personer som är intresserade av ”löpning” kan funktionen för liknande segment upptäcka att personer på listan ofta sökte efter ”triathlonträning” och ”köpa lättviktsskor för löpning” innan de hamnade på din webbplats och gjorde ett köp. Utifrån denna information hittar funktionen sedan andra användare med liknande sökbeteende, till exempel personer som söker efter ”köpa lättviktsskor för löpning”.

Listorna över liknande segment uppdateras automatiskt efter hand som den ursprungliga listan förändras och besökarnas sökaktivitet ändras. Du behöver alltså inte själv uppdatera listan över liknande segment.

Kvalificering för liknande segment

Google Ads letar efter liknande segment bland de miljontals människor som söker på Google. Systemet identifierar automatiskt vilka av dina remarketinglistor som kan användas med liknande segment utifrån olika faktorer, till exempel följande:

• antalet besökare på den ursprungliga listan
  • hur länge personerna har funnits med på den ursprungliga listan
  • likheten mellan besökarnas sökbeteende
  • eventuella justeringar av den ursprungliga listan

En lista över liknande segment skapas utifrån en remarketinglista eller kundmatchningslista med minst 1 000 cookies och tillräckligt liknande sökbeteende för att skapa ett motsvarande liknande segment. Läs mer om hur Google Ads samlar in användarinformation

Webbplatstagg- och regelbaserade remarketinglistor samt kundmatchningslistor som skapas utifrån e-postadresser, postadresser och/eller telefonnummer kan användas för att generera liknande segment. Om dessa källor inte innehåller tillräckligt med information kan du behöva vänta på fler interaktioner och sökaktiviteter. I sådana fall kan listan visas som Inkompatibel i Målgruppshantering i det delade biblioteket.

Viktigt att tänka på

Liknande segment använder inte känsliga uppgifter, till exempel sökaktiviteter baserade på etniskt ursprung, religion, sexuell läggning eller hälsa. Läs mer om vår policy för anpassade annonser

Användare som inte vill vara med i liknande segment kan välja bort det i annonsinställningarna.