Samantyyppiset segmentit Haussa

Uudelleenmarkkinoinnin avulla tavoitat ihmisiä, jotka ovat aiemmin käyneet sivustollasi. Näin saat yhteyden yleisöön, joka on jo valmiiksi kiinnostunut tuotteistasi tai palveluistasi. Haluat luultavasti myös löytää uusia kävijöitä sivustollesi. Tämä onnistuu etsimällä ihmisiä, joiden hakukäyttäytyminen on samankaltaista kuin uudelleenmarkkinointiluettelosi jäsenten.

Jos käytät asiakaskohdistusta, voit samantyyppisiä segmenttejä käyttämällä tavoittaa listoillasi enemmän käyttäjiä ja näin saada lisää asiakkaita tai laajentaa mainoskampanjoitasi.

Kun Applen App Tracking Transparency (ATT) ‑käytännöt tulevat voimaan, ne voivat vaikuttaa datasegmentteihin (erityisesti verkkosivustojen ja sovellusten luetteloihin sekä automaattisesti luotuihin luetteloihin) ja asiakaskohdistusluetteloihin iOS 14 ‑liikenteen osalta (myös silloin, kun näitä luetteloita käytetään poissulkemiseen). Muutoksia voi ilmetä myös sellaisten kampanjoiden tuloksissa, joilla pyritään saamaan konversioita verkossa (erityisesti asiakaskohdistuksen ja muiden datasegmenttien avulla). Otamme tällä välin mallinnetut konversiot käyttöön entistä laajemmin iOS 14 ‑liikenteessä.

Hyödyt

• Voit löytää sivustosi kävijöiden kaltaisia käyttäjiä ja kohdistaa mainontasi heille.
  • Löydät entistä helpommin yleisöjä, joille voit kohdistaa mainontasi.
  • Voit saada uusia potentiaalisia asiakkaita.

Näin se toimii

Google Ads tutkii uudelleenmarkkinointiluettelossasi olevien kävijöiden äskettäistä hakutoimintaa löytääkseen heidän hakukäyttäytymisestään yhteisiä piirteitä. Näiden tietojen perusteella järjestelmä etsii automaattisesti uusia potentiaalisia asiakkaita, joiden hakukäyttäytyminen muistuttaa uudelleenmarkkinointiluettelosi jäsenten hakukäyttäytymistä.

Oletetaan, että olet luonut uudelleenmarkkinointilistan ihmisistä, jotka ovat ostaneet juoksukenkiä urheiluvälineitä myyvältä sivustoltasi. Sen sijaan, että tavoittaisit paljon juoksemisesta kiinnostuneita, saat samantyyppisten segmenttien avulla selville, että kyseisessä listassa olevat asiakkaat ovat usein tehneet hakuja "triathlonharjoittelu" ja "osta kevyet juoksukengät" ennen sivustollesi saapumista ja ostoksen tekemistä. Tämän tiedon perusteella samantyyppiset segmentit ‑ominaisuus löytää muita, joiden toiminta on samantyyppistä eli jotka ovat esimerkiksi tehneet haun "osta kevyet juoksukengät".

Samantyyppisten segmenttien lista päivittyy automaattisesti, kun alkuperäinen lista ja ihmisten hakutoiminta muuttuu. Samantyyppisten segmenttien listaa ei siis tarvitse päivittää sen luomisen jälkeen.

Samantyyppisiin segmentteihin liittyvät edellytykset

Google Ads etsii samantyyppisiä segmenttejä tutkimalla miljoonia Googlessa tehtyjä hakuja. Järjestelmä tunnistaa automaattisesti useiden tekijöiden perusteella, mitkä uudelleenmarkkinointilistasi täyttävät samantyyppisten segmenttien edellytykset. Tällaisia tekijöitä ovat muun muassa

• kävijöiden määrä alkuperäisessä listassa
  • henkilöiden alkuperäiseen luetteloon liittämisen ajankohta
  • kävijöiden hakukäyttäytymisen samankaltaisuus
  • mahdolliset alkuperäiseen luetteloon tehdyt muutokset.

Samantyyppisten segmenttien lista luodaan sellaisen uudelleenmarkkinointi- tai asiakaskohdistuslistan pohjalta, jossa on vähintään 1 000 hakukäyttäytymiseltään riittävän samankaltaista evästettä, jotta vastaava samantyyppinen segmentti voidaan luoda. Lue lisää siitä, miten Google Ads kerää käyttäjätietoja.

Samantyyppisten segmenttien luomiseen voi käyttää verkkosivuston tageihin ja sääntöihin perustuvia uudelleenmarkkinointilistoja sekä sähköpostiosoitteista, postiosoitteista tai puhelinnumeroista koostuvia asiakaskohdistuslistoja. Jos näissä lähteissä ei ole riittävästi tietoa, sinun on ehkä odotettava, että interaktioita ja hakutoimintaa kertyy lisää. Tällöin luettelon kohdalla Jaetun kirjaston Yleisön hallinnointi ‑osiossa voi lukea "Yhteensopimaton".

Muistathan

Samantyyppisissä segmenteissä ei käytetä arkaluontoisia tietoja, kuten etniseen taustaan, uskontoon, seksuaaliseen suuntautumiseen tai terveydentilaan perustuvaa hakutoimintaa. Lue lisää personoitua mainontaa koskevasta käytännöstä.

Henkilöt, jotka eivät halua olla mukana samantyyppisissä segmenteissä, voivat estää sen mainosasetuksistaan.