Kohdistuksen lisääminen Videokampanjoihin

Voit käyttää kampanjoissa useita eri kohdistustapoja haluamasi yleisön tavoittamiseen sen perusteella, keitä käyttäjät ovat, mistä he ovat kiinnostuneita ja millaista sisältöä he katsovat.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit lisätä kohdistustapoja Videokampanjan mainosryhmiin tai sulkea niitä pois.

Ennen kuin aloitat

Jos Videokampanjoille käytettävissä olevat kohdistustavat ovat sinulle uusi asia, lue ennen aloittamista Kohdistaminen Videokampanjoissa ‑artikkeli.

Huomaa, että laajentamisen sijasta jokainen lisätty kohdistustapa rajoittaa mainonnan kohdistusta.

Ohjeet

Demografisen kohdistuksen lisääminen

1. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Demografiset tiedot.
  2. Huomaa, että kaikki demografiset tiedot sisältyvät oletuksena kohdistukseen. Demografista tietoa on muokattava vain silloin, jos et halua siihen kuuluvien käyttäjien näkevän mainostasi.
  3. Klikkaa ylhäällä Demografiset tiedot ‑kohdassa olevan sivuvalikon vaihtoehdoista sitä demografista ryhmää, jota haluat muokata:
    • Ikä
    • Sukupuoli
    • Perhetilanne
    • Kotitalouden tuloluokka
    • Yhdistelmät
    • Poissuljetut.
  4. Lisää tiettyjä demografisia ryhmiä taulukkoon (tai sulje niitä pois taulukosta) muuttamalla pisteen tilaa. Kohdistukseen valittujen demografisten ryhmien vieressä näkyy vihreä piste ja poissuljettujen demografisten ryhmien vieressä punainen piste.

Yksityiskohtaisten demografisten tietojen lisääminen

1. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Yleisöt.
  2. Klikkaa kynäkuvaketta .
  3. Klikkaa Kaikki yleisöt ‑kohdasta Yksityiskohtaiset demografiset tiedot.
  4. Klikkaa demografisen ryhmän nimeä Yksityiskohtaiset demografiset tiedot ‑kohdasta, niin näkyviin tulee luettelo kyseiseen ryhmään kuuluvista demografisista tiedoista.
  5. Voit lisätä uusia yksityiskohtaisia demografisia tietoja klikkaamalla kunkin lisättävän yleisön viereistä valintaruutua.
  6. Toista vaiheet 4 ja 5, kunnes olet valinnut kaikki yksityiskohtaiset demografiset tiedot, jotka haluat lisätä kampanjaasi.
  7. Lisää valitut demografiset tiedot kampanjaasi klikkaamalla Tallenna.

Kiinnostuksen kohteisiin perustuvan kohdistuksen lisääminen (mainonnan kohdistaminen asiasta kiinnostuneille tai ostoaikeissa olevalle yleisölle)

1. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Yleisöt.
  2. Klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa.
  3. Voit luoda uuden yleisösegmentin tai lisätä aiemmin luotuja yleisöjä kampanjoihisi tai mainosryhmiisi valitsemalla Yleisö-sarakkeen vieressä olevan valintaruudun.
  4. Valitse Lisää valikkoon ‑kohdasta Kampanja tai Mainosryhmä sen mukaan, millä tasolla haluat ottaa yleisöt käyttöön.
  5. Valitse uudelleenmarkkinointiluettelo valitsemalla sen vieressä oleva valintaruutu. Voit valita kaikki uudelleenmarkkinointiluettelot klikkaamalla Yleisö-sarakeotsikon viereistä valintaruutua.
  6. Valitse Lisää-kohdan vierestä joko Valitse kampanja- tai Valitse mainosryhmä ‑vaihtoehto sen mukaan, minkä Lisää-asetuksen olet aiemmin valinnut.
  7. Jos valitsit kampanjaan lisäämisen:
    1. Valitse kampanja, johon haluat kohdistaa luettelosi.
    2. Valitse kohdistustavaksi Kohdistus. Lisätietoja kohdistusasetuksista on artikkelissa Tietoja kohdistuksen ja havaintojen käyttämisestä Display-verkoston kampanjoissa.
    3. (Valinnainen) Lisää muita asiasta kiinnostuneita tai ostoaikeissa olevia yleisöjä kampanjaasi.
  8. Jos valitsit mainosryhmään lisäämisen:
    1. Valitse kampanja ja sitten mainosryhmä.
    2. Valitse kohdistustavaksi Kohdistus. Lisätietoja kohdistusasetuksista on artikkelissa Tietoja kohdistuksen ja havaintojen käyttämisestä Display-verkoston kampanjoissa.
    3. (Valinnainen) Lisää muita asiasta kiinnostuneita tai ostoaikeissa olevia yleisöjä mainosryhmääsi.
  9. Klikkaa Tallenna.

Uudelleenmarkkinointiluetteloon perustuvan kohdistuksen lisääminen

1. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Yleisöt.
  2. Klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa.
  3. Voit lisätä aiemmin luotuja yleisöjä kampanjoihisi tai mainosryhmiisi valitsemalla Yleisö-sarakkeen vieressä olevan valintaruudun.
  4. Valitse Lisää valikkoon ‑kohdasta Kampanja tai Mainosryhmä sen mukaan, millä tasolla haluat ottaa yleisöt käyttöön.
  5. Valitse uudelleenmarkkinointiluettelo valitsemalla sen vieressä oleva valintaruutu. Voit valita kaikki uudelleenmarkkinointiluettelot klikkaamalla Yleisö-sarakeotsikon viereistä valintaruutua.
  6. Valitse Lisää-kohdan vierestä joko Valitse kampanja- tai Valitse mainosryhmä ‑vaihtoehto sen mukaan, minkä Lisää-asetuksen olet aiemmin valinnut.
  7. Jos valitsit kampanjaan lisäämisen:
    1. Valitse kampanja, johon haluat kohdistaa luettelosi.
    2. Valitse kohdistustavaksi Kohdistus. Lisätietoja kohdistusasetuksista on artikkelissa Tietoja kohdistuksen ja havaintojen käyttämisestä Display-verkoston kampanjoissa.
    3. (Valinnainen) Lisää muita uudelleenmarkkinointiluetteloita kampanjaasi.
  8. Jos valitsit mainosryhmään lisäämisen:
    1. Valitse kampanja ja sitten mainosryhmä.
    2. Valitse kohdistustavaksi Kohdistus. Lisätietoja kohdistusasetuksista on artikkelissa Tietoja kohdistuksen ja havaintojen käyttämisestä Display-verkoston kampanjoissa.
    3. (Valinnainen) Lisää muita uudelleenmarkkinointiluetteloita mainosryhmääsi.
  9. Klikkaa Tallenna.
Jos käytät YouTube-musiikkikanavien tilaaja- tai käyntitietoja uudelleenmarkkinoinnissa, varmista, että olet tehnyt linkityksen oikeaan kanavaan. Lisätietoja

Sijoitteluun kohdistamisen lisääminen

1. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Sijoittelut.
  2. Klikkaa pluskuvaketta .
  3. Lisää haluamiesi YouTuben ja Display-verkoston sijoittelujen URL-osoitteet tai etsi haluamasi sijoittelut.
  4. Voit luoda uuden sijoittelun tai lisätä aiemmin luotuja sijoitteluja mainosryhmiisi valitsemalla Sijoittelu-sarakkeen vieressä olevan valintaruudun.
  5. Klikkaa Valitse mainosryhmä ‑kohdan vierestä kynäkuvaketta Muokkaa.
  6. Valitse kampanja ja mainosryhmät, joihin haluat lisätä sijoitteluun kohdistamisen.
  7. Valitse YouTube-kanavat, YouTube-videot, Verkkosivustot, Sovellukset ja/tai Sovellusluokat.
  8. Klikkaa Tallenna.
Jos kohdistat mainonnan tiettyihin musiikkiartistien YouTube-kanaviin, sinun on ehkä vahvistettava, mitkä videot sisällytetään mainontaan. Lisätietoja

Aiheeseen kohdistamisen lisääminen

1. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Aiheet.
  2. Klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa.
  3. Voit lisätä aiemmin luotuja aiheita kampanjoihisi tai mainosryhmiisi valitsemalla Aiheet-sarakkeen vieressä olevan valintaruudun.
  4. Klikkaa Valitse mainosryhmä ‑kohdan vierestä kynäkuvaketta Muokkaa.
  5. Valitse kampanja ja mainosryhmät, joihin haluat lisätä aiheeseen kohdistamisen.
  6. Valitse lisättävät aiheet.
  7. Klikkaa Tallenna.

Avainsanakohdistuksen lisääminen

1. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Avainsanat.
  2. Klikkaa pluskuvaketta .
  3. Klikkaa Valitse mainosryhmä ‑kohdan vierestä kynäkuvaketta Muokkaa.
  4. Valitse kampanja ja mainosryhmät, joihin haluat lisätä avainsanoja.
  5. Valitse lisättävät avainsanat.
  6. Kirjoita tai liitä avainsanat vasemmalla näkyvään kenttään.
  7. Voit saada avainsanaideoita lisäämällä oikealla näkyvään kenttään laskeutumissivusi osoitteen, aiheeseen liittyvän verkkosivuston osoitteen tai sanoja tai lausekkeita, jotka kuvaavat tuotettasi tai palveluasi. Google Ads näyttää vain sellaisia avainsanaideoita, jotka ovat yrityksesi kannalta osuvia.
  • Klikkaa Tallenna.
  • Avainsanakohdistuksen toiminta riippuu valitsemistasi kohdeverkostoista:

• YouTube-hakutulokset: Mainonta kohdistetaan siihen sanaan tai lausekkeeseen, jolla käyttäjä tekee haun YouTubessa.
    • YouTube-videot ja Googlen videokumppanit Display-verkostossa: Mainonta kohdistetaan verkkosivun sisältöön (asiayhteyteen kohdistus).

Näet tämänhetkiset kohdeverkostosi valitsemalla vasemmalta navigointivalikosta Kaikki kampanjat ja klikkaamalla Asetukset. Sivulla on yleiskatsaus kaikkien kampanjoidesi asetuksista. Jos haluat kohdistaa mainonnan avainsanojen ja käyttäjäsignaalien avulla, voit käyttää omia ostoaikeissa olevia yleisöjä.

Sijaintien lisääminen

1. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Sijainnit.
    2. Klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa.
    3. Klikkaa Valitse kampanja ‑kohdan vierestä kynäkuvaketta Muokkaa ja valitse sitten muokattava kampanja.
    4. Valitse ylhäällä näkyvästä valikosta, haluatko kohdistaa mainontasi tiettyihin sijainteihin vai sulkea tiettyjä sijainteja pois kampanjasi kohdistuksesta.
    5. Lisää haluamasi sijainnit tai alue, joka on määrätyllä säteellä tietystä sijainnista.
    6. Sijainnit voivat olla kaupunkeja, postinumeroita, maita, piirikuntia, osavaltioita, piirejä, lentokenttiä tai alueita.
    7. Sädettä ei voi käyttää sijaintien sulkemiseen pois kampanjan kohdistuksesta.
  • Klikkaa Tallenna.
  • Kielten lisääminen

1. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Asetukset.
    2. Valitse kampanja valitsemalla sen vieressä oleva valintaruutu. Jos haluat valita kaikki kampanjat, valitse Kampanja-sarakeotsikon vieressä oleva valintaruutu.
    3. Valitse taulukon yläpuolella näkyvästä sinisestä palkista Muokkaa, niin avattava valikko tulee näkyviin.
    4. Valitse Vaihda kieltä.
    5. Anna tai valitse kieli.
    6. Klikkaa Käytä.

Laitekohdistuksen lisääminen

Videokampanjat:

1. Kirjaudu Google Adsiin.
    2. Valitse sivuvalikosta Kampanjat.
    3. Valitse jokin Videokampanjoistasi.
    4. Valitse sivuvalikosta Laitteet.
    5. Vie hiiri sen laitetyypin päälle, johon haluat kohdistaa kampanjasi.
    6. Klikkaa Hintatarj. muokk. ‑sarakkeessa olevaa kynäkuvaketta.
    7. Valitse avattavasta valikosta Korota tai Vähennä.
    8. Lisää prosenttiosuus, jolla haluat muuttaa hintatarjousta.
    9. Valitse Tallenna.

Mainosten näkymisen estäminen tietyissä tapauksissa poissulkemisten avulla

Saatat huomata, ettei mainoksesi liity tiettyyn aiheeseen tai kiinnosta tiettyä demografista ryhmää. Tällöin kannattaa harkita kyseisen aiheen tai demografisen ryhmän lisäämistä poissulkemisehdoksi. Tästä on hyötyä silloin, kun videosi on suunnattu tarkasti määritellylle demografiselle ryhmälle. Poissulkemisten avulla voit kohdistaa videon tiettyihin aiheisiin ja sulkea tietyt katsojat demografisen ryhmän ulkopuolelle.

Videokampanjan tai mainosryhmän kohdistamisen poissulkeminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
    2. Klikkaa navigaatiopaneelista Videokampanjat ja valitse sitten vasemmalla olevasta sivuvalikosta Kampanjat.
    3. Klikkaa muokattavan Videokampanjan vierestä kynäkuvaketta Muokkaa.
    4. Jos haluat lisätä poissulkemisen tiettyyn mainosryhmään, valitse muokattava mainosryhmä vasemmalla olevan sivuvalikon Mainosryhmät-kohdasta.
    5. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta kohdistustapa, johon haluat lisätä poissulkemisen. Voit valita Avainsanat, Yleisöt, Demografiset tiedot, Aiheet, Sijoittelut tai Sijainnit.
    6. Klikkaa kunkin kohdistustavan yläosassa olevasta sivuvalikosta Poissulkemiset.
    7. Lisää poissulkemisia annettujen ohjeiden mukaisesti ja klikkaa Tallenna.
    Jos poissuljet määrättyjä musiikkiartistien YouTube-kanavia, sinun on ehkä vahvistettava, mitkä videot sisällytetään mainontaan. Lisätietoja