Kohdistuksen lisääminen Videokampanjoihin

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Kampanjoissa on käytettävissä useita eri kohdistustapoja, joiden avulla voit tavoittaa haluamasi yleisön sen perusteella, keitä käyttäjät ovat, mistä he ovat kiinnostuneita ja millaista sisältöä he katsovat.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit lisätä kohdistustapoja Videokampanjan mainosryhmiin tai sulkea kohdistustapoja pois.

Ennen kuin aloitat

Jos Videokampanjoiden kohdistustavat eivät ole sinulle ennestään tuttuja, tutustu ensin artikkeliin Kohdistaminen Videokampanjoissa.

Huom. Yleisön hallinnointi ‑kohdasta voit lisätä videomainoksille kampanjatason yleisöehtoja, jos kampanja tukee niitä.

Huomaa, että laajentamisen sijasta jokainen lisätty kohdistustapa rajoittaa mainonnan kohdistusta.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Demografisen kohdistuksen lisääminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Yleisöt.
  4. Valitse Demografiset tiedot ‑moduulista Muokkaa demografisia tietoja.
  5. Näkyviin tulee "Valitse mainosryhmä" ‑ponnahdusikkuna. Valitse kampanja ja mainosryhmä näkyviin tulevasta listasta. Voit myös hakea päivitettävää kampanjaa tai mainosryhmää nimellä.
  6. Merkitse sen demografisen segmentin ruutu valituksi, jonka haluat lisätä mainosryhmään. Voit päivittää nämä demografiset segmentit:
  7. Klikkaa Tallenna demografiset tiedot.

Yksityiskohtaisten demografisten tietojen lisääminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Yleisöt.
  4. Valitse Yleisösegmentti-moduulista Muokkaa yleisösegmenttejä.
  5. Klikkaa "Valitse yleisösegmenttien muokkaustaso" ‑listasta Mainosryhmä.
  6. Näkyviin tulee "Valitse mainosryhmä" ‑ponnahdusikkuna. Valitse kampanja ja mainosryhmä näkyviin tulevasta listasta. Voit myös hakea päivitettävää kampanjaa tai mainosryhmää nimellä.
  7. Etsi ja valitse kohdistuksessa käytettävät segmentit selaustoiminnon avulla.
  8. Klikkaa "Keitä he ovat (Yksityiskohtaiset demografiset tiedot)" ‑kohdasta demografisen ryhmän nimeä, niin näet ryhmän demografiset tiedot.
    Huom. Sinun on ehkä valittava ensin "Muut segmentit", jotta löydät "Keitä he ovat (Yksityiskohtaiset demografiset tiedot)" ‑vaihtoehdon.
  9. Merkitse niiden yksityiskohtaisten demografisten tietojen valintaruudut, jotka haluat lisätä mainosryhmään.
  10. Klikkaa Tallenna.

Kiinnostuksiin perustuvan kohdistuksen lisääminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Yleisöt.
  4. Klikkaa Yleisösegmentit-moduulista Muokkaa yleisösegmenttejä.
  5. Klikkaa "Valitse yleisösegmenttien muokkaustaso" ‑listasta Mainosryhmä.
  6. Näkyviin tulee "Valitse mainosryhmä" ‑ponnahdusikkuna. Valitse kampanja ja mainosryhmä näkyviin tulevasta listasta. Voit myös hakea päivitettävää kampanjaa tai mainosryhmää nimellä.
  7. Etsi ja valitse kohdistuksessa käytettävät segmentit selaustoiminnon avulla.
  8. Lisää mainosryhmään asiasta kiinnostunut tai ostoaikeissa oleva segmentti.
    • Asiasta kiinnostuneet: Valitse "Mitä kiinnostuksen kohteita ja tapoja heillä on (Asiasta kiinnostuneet)" ‑kohdasta mainosryhmään lisättävien segmenttien valintaruudut.
    • Ostoaikeissa olevat: Merkitse "Mitä he etsivät tai suunnittelevat aktiivisesti (Ostoaikeissa oleva yleisö ja elämäntapahtumat)" ‑kohdasta mainosryhmään lisättävien segmenttien ruudut valituiksi.
  9. Klikkaa Tallenna.

Omien datasegmenttien ja samantyyppisten segmenttien lisääminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Yleisöt.
  4. Klikkaa Yleisösegmentit-moduulista Muokkaa yleisösegmenttejä.
  5. Klikkaa "Valitse yleisösegmenttien muokkaustaso" ‑listasta Mainosryhmä.
  6. Näkyviin tulee "Valitse mainosryhmä" ‑ponnahdusikkuna. Valitse kampanja ja mainosryhmä näkyviin tulevasta listasta. Voit myös hakea päivitettävää kampanjaa tai mainosryhmää nimellä.
  7. Etsi ja valitse kohdistuksessa käytettävät segmentit selaustoiminnon avulla.
  8. Klikkaa "Millä tavoin he ovat olleet tekemisissä yrityksesi kanssa (Omat datasegmenttisi ja samantyyppiset segmentit)" ‑kohdasta niiden datasegmenttien ja samantyyppisten segmenttien valintaruutuja, jotka haluat lisätä mainosryhmään.
  9. Klikkaa Tallenna.
Jos käytät uudelleenmarkkinoinnissa YouTube-musiikkikanavien tilaaja- tai käyntitietoja, sinun on tarkistettava, että uudelleenmarkkinointiluettelosi on linkitetty oikeaan kanavaan. Lue lisää musiikkiartistien YouTube-kanavien muutoksista.

Sisältökohdistuksen lisääminen

Jos Videokampanjasi ensisijaisena tavoitteena ovat konversiot, pidä kohdistus mahdollisimman laajana tavoittaaksesi uusia ja sopivia katsojia, jotka todennäköisesti konvertoituvat. Sisältökohdistuksen (joka perustuu avainsanoihin, aiheisiin tai sijoitteluihin) lisääminen rajoittaa yleensä kampanjan mahdollisuuksia tavoittaa katsojia, jotka todennäköisesti konvertoituvat. Lue lisää kampanjan optimoimisesta konversioille.

Voit lisätä sisältökohdistuksen, jotta videomainoksesi näkyvät tietyissä sijoitteluissa tai tiettyjen aiheiden tai avainsanojen yhteydessä.

Jotta voit tavoittaa enemmän potentiaalisia asiakkaita, mainoksesi näkyvät nyt sellaisen sisällön yhteydessä, joka vastaa jotakin kohdistuksessa käyttämääsi aihetta, sijoittelua tai Display-/video-/hakuavainsanaa. Jos olet esimerkiksi kohdistanut mainokset aiheeseen "polkupyörät" ja valinnut Display-/video-/hakuavainsanaksi "pyöräily", mainokset näkyvät sellaisen sisällön yhteydessä, joka liittyy näistä jompaankumpaan.

Lisäksi asiayhteyteen kohdistus löytyy nyt yhdeltä Google Adsin sivulta, joten voit ylläpitää kaikkia sisältökohdistustyyppejä (aiheet, sijoittelut, Display-/videomainosten avainsanat ja poissulkemiset) samassa näkymässä. Pääset uudelle sivulle klikkaamalla vasemmanpuoleisen navigointivalikon Kampanjat Campaigns Icon ‑kohdasta Sisältö.

Sijoittelut

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Sisältö ja valitse Sijoittelut.
  4. Klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa.
  5. Klikkaa Valitse mainosryhmä ja valitse sitten listalta haluamasi kampanja ja mainosryhmä. Voit myös hakea päivitettävää kampanjaa tai mainosryhmää nimellä.
  6. Valitse kentästä sijoittelutyyppi. Jotkin sijoittelutyypit edellyttävät, että haet sanaa, lauseketta, URL-osoitetta tai videon tunnusta, ennen kuin voit lisätä sijoittelutyypin mainosryhmään:
    • Verkkosivustot: Mainosta tietyillä sivustoilla. Tee haku sijoittelukentästä.
    • YouTube-kanavat: Mainosta tietyillä YouTube-kanavilla. Tee haku sijoittelukentästä.
    • Videokokonaisuudet: Mainosta maakohtaisen sisällön yhteydessä, niin voit parantaa paikallista osuvuutta.
    • YouTube-videot: Mainosta tietyissä YouTube-videoissa. Tee haku sijoittelukentästä.
    • Sovellukset: Mainosta tietyissä sovelluksissa. Tee haku sijoittelukentästä.
    • Sovellustyypit: Mainosta tietyn tyypin (esim. Kirjat) mukaisissa sovelluksissa. Hyväksyttäviä sovelluskauppoja ovat Applen App Store ja Google Play. Jos valitset tämän sijoittelutyypin, tuloksia ei tarvitse rajata hakukenttää käyttämällä.
  7. Valitse niiden sijoittelujen valintaruudut, joihin haluat kohdistaa mainokset.
  8. Klikkaa Tallenna.
Jos kohdistat mainontaa tiettyihin musiikkiartistien YouTube-kanaviin, sinun kannattaa tarkistaa, mihin videoihin mainontaa voidaan kohdistaa. Lue lisää musiikkiartistien YouTube-kanavien muutoksista.

Aiheet

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Valitse Videokampanja, johon haluat lisätä aiheita.
  5. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  6. Klikkaa Sisältö ja valitse sitten Aiheet.
  7. Klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa.
  8. Klikkaa Valitse mainosryhmä ja valitse sitten listalta haluamasi kampanja ja mainosryhmä. Voit myös hakea päivitettävää kampanjaa tai mainosryhmää nimellä.
  9. Merkitse niiden aiheiden ruudut valituiksi, joihin haluat kohdistaa mainokset.
  10. Klikkaa Tallenna.

Avainsanat

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Valitse Videokampanja, johon haluat lisätä avainsanoja.
  5. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  6. Klikkaa Sisältö ja valitse Display-/videomainosten avainsanat.
  7. Klikkaa pluskuvaketta .
  8. Klikkaa Valitse mainosryhmä ja valitse sitten listalta haluamasi kampanja ja mainosryhmä. Voit myös hakea päivitettävää kampanjaa tai mainosryhmää nimellä.
  9. Lisää avainsanat, joihin haluat kohdistaa mainokset.
    • Kirjoita tai liitä avainsanat vasemmalla näkyvään kenttään.
    • Voit saada avainsanaideoita lisäämällä oikealla näkyvään kenttään laskeutumissivusi osoitteen, aiheeseen liittyvän sivuston osoitteen tai sanoja tai lausekkeita, jotka kuvaavat tuotteitasi tai palveluitasi. Google Ads näyttää vain yrityksesi kannalta relevantteja avainsanaideoita.
  10. Klikkaa Tallenna.
Voit katsoa, mihin verkostoihin kampanjasi on tällä hetkellä kohdistettu, käymällä kampanjan asetusvalikossa Google Adsissa. Jos haluat kohdistaa mainokset avainsanojen ja käyttäjäsignaalien avulla, voit käyttää omia segmenttejä.

Sijaintien lisääminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Valitse Sijainnit.
  4. Klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa.
  5. Klikkaa Valitse kampanja ja valitse sitten haluamasi kampanja.
  6. Lisää sijainti (tai säde tietyn sijainnin ympärillä).
    • Sijainti: Jos valitset tämän vaihtoehdon, voit lisätä useita sijainteja kerralla. Voit lisätä myös vain yhden kohdistusalueen. Sijainnit voivat olla esimerkiksi kaupunkeja, postinumeroalueita, maita, piirikuntia, osavaltioita, kaupunginosia, lentokenttiä tai alueita.
    • Säde: Kohdistuksen säteen avulla voit valita, missä haluat mainostesi näkyvän. Lisää paikan nimi, osoite tai koordinaatit.
  7. Klikkaa Tallenna.

Kielten lisääminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Kampanjat-otsikon alla näkyy kolme välilehteä. Valitse Asetukset.
  5. Merkitse kampanjan vieressä oleva ruutu valituksi taulukosta.
  6. Valitse taulukon yläpuolella näkyvästä sinisestä palkista Muokkaa, niin näet avattavan valikon.
  7. Valitse Vaihda kieltä.
  8. Anna tai valitse kieli.
  9. Klikkaa Käytä.

Laitekohdistuksen lisääminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Kampanjat-otsikon alla näkyy kolme välilehteä. Valitse Asetukset.
  5. Valitse päivitettävä kampanja.
  6. Laajenna Lisäasetukset-osio ja sitten Laitteet-osio.
  7. Valitse haluamasi laitekohdistus.
    • Näytä kaikilla soveltuvilla laitteilla (tietokoneet, mobiililaitteet, tabletit ja TV-näytöt): Valitse tämä, jos haluat mainostaa kaikilla ehdot täyttävillä laitteilla, jotka tukevat Video-kampanjatyyppiä. Tämä on laitekohdistuksen oletusasetus.
    • Aseta kohdistus tietyille laitteille: Valitse tämä, jos haluat mainostaa tietyillä laitteilla (esim. vain Android-laitteilla). Voit myös lisätä tarkennetun kohdistuksen mobiililaitteille (esim. kohdistuksen käyttöjärjestelmän, laitemallien ja mobiiliverkko-operaattorin mukaan).
  8. Klikkaa Tallenna.

Mainosten näkymisen estäminen poissulkemisten avulla

Saatat huomata, ettei mainoksesi liity tiettyyn aiheeseen tai kiinnosta tiettyä demografista ryhmää. Tällöin kannattaa harkita kyseisen aiheen tai demografisen ryhmän lisäämistä poissulkemisehdoksi. Tästä on hyötyä silloin, kun videosi on suunnattu tarkasti määritellylle demografiselle ryhmälle. Poissulkemisten avulla voit kohdistaa videon tiettyihin aiheisiin ja sulkea tietyt katsojat demografisen ryhmän ulkopuolelle.

Videokampanjan tai mainosryhmän kohdistamisen poissulkeminen

Jotta voit tavoittaa enemmän potentiaalisia asiakkaita, mainoksesi näkyvät nyt sellaisen sisällön yhteydessä, joka vastaa jotakin kohdistuksessa käyttämääsi aihetta, sijoittelua tai Display-/video-/hakuavainsanaa. Jos olet esimerkiksi kohdistanut mainokset aiheeseen "polkupyörät" ja valinnut Display-/video-/hakuavainsanaksi "pyöräily", mainokset näkyvät sellaisen sisällön yhteydessä, joka liittyy näistä jompaankumpaan.

Lisäksi asiayhteyteen kohdistus löytyy nyt yhdeltä Google Adsin sivulta, joten voit ylläpitää kaikkia sisältökohdistustyyppejä (aiheet, sijoittelut, Display-/videomainosten avainsanat ja poissulkemiset) samassa näkymässä. Pääset uudelle sivulle klikkaamalla vasemmanpuoleisen navigointivalikon Kampanjat Campaigns Icon ‑kohdasta Sisältö.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Yleisöt.
  4. Valitse Poissulkemiset-moduulista Muokkaa poissulkemisia.
  5. Klikkaa "Valitse yleisösegmenttien muokkaustaso" ‑listasta Kampanja tai Mainosryhmä.
  6. Valitse kampanja ja mainosryhmä näkyviin tulevasta listasta. Voit myös hakea päivitettävää kampanjaa tai mainosryhmää nimellä.
  7. Etsi ja valitse poissuljettavat segmentit haku- ja selaustoiminnon avulla.
  8. Valitse poissuljettavan segmentin valintaruutu. Tämä poistaa segmentin kohdistuksestasi.
  9. Klikkaa Tallenna.
Jos suljet pois tiettyjä musiikkiartistien YouTube-kanavia, sinun kannattaa tarkistaa, mihin videoihin mainontaa voidaan kohdistaa. Lue lisää musiikkiartistien YouTube-kanavien muutoksista.