Om budgivning i appkampanjer

I appkampanjer kan du optimalisere målrettingen og budgivningen i tråd med bestemte kampanjemål – for eksempel å tiltrekke flere appbrukere eller å få nye brukere til å foreta flere handlinger i appen. I denne artikkelen beskriver vi de ulike alternativene som er tilgjengelige for optimalisering og budgivning, samt hvordan du tilpasser budene etter målene dine.

Før du begynner

Hvis dette er første gang du bruker en appkampanje, bør du begynne med å lese artikkelen Om appkampanjer. Når du er klar til å opprette en kampanje, kan du følge veiledningen i Opprett appkampanjer

Slik fungerer det

Når du oppretter en appkampanje, kan du optimalisere kampanjen i tråd med brukertypen som er mest verdifull for deg. Før du kan optimalisere for handlinger i appen, må du konfigurere de aktuelle handlingene som konverteringshendelser i Google Ads eller ved hjelp av Firebase. Finn ut mer om konverteringssporing for mobilapper.

Den enkleste måten å spore alle typer appkonverteringer på, er å generere rapporter ved hjelp av Google Analytics for Firebase. Når du har knyttet sammen Firebase og Google Ads, kan du by på apphendelser du har angitt som konverteringer. Les mer om konverteringssporing for mobilapper ved hjelp av Firebase.

Budstrategi og budsjett

Nå skal vi se nærmere på hvordan du fastsetter en god kampanjestrategi med utgangspunkt i budgivningsbudsjettet ditt.

Fokus på å oppnå flere installasjoner

For kampanjer der du fokuserer på appinstallasjoner, må du angi et bud på appinstallasjoner. Dette kalles «målkostnad per installasjon» (mål-CPI). Med denne løsningen kan du selv velge hvor mye du er villig til å betale per nye bruker av appen din. I andre deler av Google Ads kalles dette for målkostnad per handling (mål-CPA). De to beregningene fungerer på samme måte, bortsett fra at en «handling» i en appkampanje tilsvarer en installasjon av appen eller at appen åpnes for første gang.

Når du angir ønsket bud i Google Ads, oppgir du det gjennomsnittlige beløpet du er villig til å bli belastet med hver gang noen installerer appen din. Husk at vi bruker budsjettet ditt slik at du oppnår så mange installasjoner som mulig innenfor beløpet du har angitt. Hvis du for eksempel angir et dagsbudsjett på NOK 1000, og målkostnaden per installasjon er NOK 20, er målet at annonsene dine skal generere rundt 50 installasjoner per dag.

Fokus på å fremme bestemte handlinger i appen

For kampanjer der du fokuserer på handlinger i appen, angir du et bud for apphendelser. Dette kalles «målkostnad per handling» (mål-CPA). Med denne beregningen velger du hvor mye du er villig til å betale for en ny appbruker som sannsynligvis kommer til å gjennomføre handlingen du har valgt.

Når du angir budet ditt i Google Ads, oppgir du det gjennomsnittlige beløpet du ønsker å bli belastet hver gang noen installerer appen din og deretter gjennomfører den spesifikke handlingen i appen. Husk at vi bruker budsjettet ditt slik at du oppnår så mange installasjoner som mulig innenfor beløpet du har angitt. Hvis du for eksempel angir et dagsbudsjett på 3000 kr, og målkostnaden per handling er 100 kr, har du ambisjoner om å generere rundt 30 handlinger per dag med annonsene dine.

Fokuser på god avkastning på annonsekostnadene

Hvis du skal kjøre kampanjer med fokus på å oppnå god avkastning på annonsekostnadene, må du angi ønsket avkastning som en prosentandel av det antatte forbruket. Du kan altså fastsette hvor mange kroner du forventer å få tilbake for hver krone du bruker.

Når du fastsetter ønsket mål-ROAS i Google Ads, angir du den gjennomsnittlige verdien du vil ha tilbake for hver krone du bruker. Vær oppmerksom på at budsjettet ditt brukes på en slik måte at du skal kunne oppnå så mange installasjoner som mulig innenfor beløpet du angir. Hvis du for eksempel angir et dagsbudsjett på 3000 kr, og mål-ROAS-verdien er på 20 %, ønsker du å generere en verdi på rundt 600 kr per dag med annonsene dine.

Fastsett budstrategien for handlinger i appen

Når du skal velge budstrategi, tar du utgangspunkt i et budsjettvektet gjennomsnitt av de eksisterende budene dine for handlinger i appen. Nedenfor forklarer vi hvordan du finner denne gjennomsnittsverdien.

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på Rapporter-fanen.
  3. Klikk på + Rapport, og velg deretter Tabell.
  4. Skriv inn «Konvertering» i søkefeltet, og dra så Kostnad for alle konv. inn på midten av siden.
  5. Klikk på filterikonet Filter, skriv inn «Konvertering» i søkefeltet, velg Handlingsnavn for konvertering, og klikk så på Bruk.
  6. Finn handlingen knyttet til strategien din for kampanjeoptimalisering. Finn så gjennomsnittsverdien ved å se på den aktuelle handlingen i «Kostnad for alle konv.»-kolonnen.

Bruk Budveiledning-modulen

Hensikten med Budveiledning-modulen er at du skal kunne angi gode bud og dermed oppnå målene du har satt deg med appkampanjene dine.

Finn ut mer om Budveiledning-modulen.