Konfigurer datasegmentene dine for søkekampanjer

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Hvis du målretter søkeannonser mot datasegmentene dine, kan du tilpasse kampanjen du kjører i Søkenettverket, slik at du når ut til folk som tidligere har besøkt nettstedet ditt. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan bruke datasegmentene som består av besøkende på nettstedet ditt, i søkekampanjer.

Sånn fungerer det

Du kan bruke datasegmentene dine i forbindelse med budgivning og målretting for kampanjer eller annonsegrupper – men ikke på begge disse nivåene samtidig i en gitt kampanje.

Tenk deg at du har lagt til datasegmentene i et sett av annonsegrupper, og at du nå vil bruke disse segmentene i kampanjen i sin helhet. For å få til dette må du fjerne datasegmentene fra annonsegruppene i kampanjen og så bruke dem på kampanjenivå.

Og omvendt: Hvis du har lagt til datasegmentene i en kampanje og nå bare ønsker å målrette visse annonsegrupper i kampanjen mot dem, må du legge til datasegmentene i hver aktuelle annonsegruppe i kampanjen. Det finnes ingen begrensninger for å bytte nivå – du må bare gjøre det i riktig rekkefølge.

Veiledning

Når du har lagt til en global nettstedstag på nettstedet ditt, kommer du til å se noen automatisk opprettede datasegmenter under «Målgruppestyring» i kontoen din. Du kan bruke disse datasegmentene umiddelbart eller opprette nye datasegmenter bestående av besøkende på nettstedet ditt. Disse segmentene kan du så bruke i forbindelse med budgivning eller målretting i kampanjene og annonsegruppene dine.

Sånn kan du bruke datasegmenter i én enkelt kampanje eller annonsegruppe i Søkenettverket:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgrupper.

Optimization

1. For å gjøre endringer i målrettingen, klikk på Endre målgruppesegmenter.
  2. Velg kampanjen eller annonsegruppen du vil oppdatere.
  3. Bruk alternativet «Søk» eller «Bla gjennom» for å finne og velge segmentene du vil målrette annonser mot.
  4. Klikk på avmerkingsboksen ved siden av segmentet du vil målrette annonser mot. Med dette blir segmentet lagt til i målrettingen.
  5. Klikk på Lagre.

Bekreft målrettingsinnstillingene

Det finnes to målrettingsinnstillinger:

«Observasjon»
(anbefales i søkekampanjer og Hotellannonser-kampanjer)

• Du kan følge med på resultatene du oppnår med datasegmentene dine, og bruke budjusteringer for medlemmer av disse segmentene.
  • Rekkevidden du får med kampanjene og annonsegruppene dine, begrenses ikke av denne innstillingen.

«Målretting»
(anbefales i videokampanjer og kampanjer i Displaynettverket)

• Du viser bare annonser til medlemmer av datasegmentene dine.
  • Med «Målretting» begrenses rekkevidden du oppnår med kampanjen eller annonsegruppen din.
  • Du kan fortsatt fastsette separate budjusteringer for medlemmer av datasegmentene.
Merk: Du er nødt til å bruke søkeord i kampanjer med søkeannonser du målretter mot datasegmentene dine, med unntak av i kampanjer med dynamiske søkeannonser. Dette gjelder uansett hvilke andre målrettingsinnstillinger du har valgt.

Finn ut mer om Målretting- og Observasjon-innstillingene

Legg til datasegmenter ved å kopiere dem og lime dem inn

Sånn kan du kopiere datasegmentene du bruker i én kampanje eller annonsegruppe, over i andre:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgrupper.
  4. Klikk på Endre målgruppesegmenter.
  5. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av de datasegmentene du vil kopiere.
  6. Klikk på Rediger-rullegardinmenyen, og velg så Kopiér.

Sånn kan du lime inn kopierte datasegmenter:

1. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre, og filtrer så etter alle søkekampanjer.
  2. Bli værende på Kampanjer-siden hvis du vil lime inn segmentene på kampanjenivå. For å lime inn segmenter i annonsegrupper, klikk på Annonsegrupper i sidemenyen.
  3. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av de kampanjene eller annonsegruppene der du vil lime inn datasegmentene.
  4. Klikk på Rediger-rullegardinmenyen, og velg Lim inn.
  5. Bekreft valgene, og klikk på Lim inn.
    • «Inkluder bud»: Hvis det er merket av for dette alternativet, blir også budmodifikatorene for datasegmentet limt inn. Hvis det allerede brukes et datasegment i en annonsegruppe, overstyrer den innlimte verdien den eksisterende modifikatoren for annonsegruppebud.
    • «Målrettingsinnstillinger for kampanjer» eller «Målrettingsinnstillinger for annonsegrupper»: Med denne innstillingen avgjør du hvilken målrettingen som skal benyttes i kampanjene eller annonsegruppene der datasegmentene limes inn. Hvis du bruker alternativet «Smart standard (anbefales)», beholdes de gjeldende målrettingsinnstillingene for målgruppesegmentene. Hvis en annonsegruppe ikke har noe aktivt målgruppesegment, velges standardinnstillingen:
      • «Observasjon» for Shopping-kampanjer og kampanjer i Søkenettverk
      • «Målretting» for videokampanjer og kampanjer i Displaynettverket
    • Du kan også velge å overstyre innstillingene til «Observasjon» eller «Målretting» manuelt.

Bruk datasegmenter i flere søkekampanjer/annonsegrupper

Sånn kan du bruke datasegmenter i hele kontoen din:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgruppestyring.
  4. Klikk på Målgruppelister i sidemenyen til venstre.
  5. Velg datasegmentet du vil legge til.
  6. Klikk på Legg til i, og velg så Kampanjer (foretrukket) eller Annonsegrupper.
  7. Merk av for kampanjene du vil velge, eller merk av i den øverste avmerkingsboksen for å velge alle kampanjene.
  8. Klikk på Neste.
  9. Velg en målrettingsinnstilling, og klikk så på Legg til målgrupper. Datasegmentene blir nå lagt til i de valgte kampanjene. Du kan nå tilpasse budjusteringen eller bruke smart budgivning.

Hvis kontoen din omfatter en blanding av datasegmenter på kampanje- og annonsegruppenivå, må du gjenta trinn fem–åtte to ganger: først for å legge til datasegmentene i alle kampanjene på kampanjenivå, og så for å legge til datasegmentene i alle annonsegruppene på annonsegruppenivå. På denne måten får du fullstendig dekning.

Merk

• Hvis du legger til et datasegment i alle kampanjer, blir kampanjene/annonsegruppene som allerede inneholder datasegmentet, hoppet over. På denne måten får du enda bedre dekning.
  • Hvis du legger til et datasegment på kampanjenivå, blir en kampanje der datasegmentet er lagt til på annonsegruppenivå, hoppet over fordi det oppstår en konflikt. Og omvendt: Hvis du legger til et datasegment på annonsegruppenivå, blir annonsegruppen som tilhører en kampanje der datasegmentet brukes, hoppet over.
Tips om konfigurering av datasegmenter for søkeannonser
  • Sett inn én tag hvor som helst på nettstedet ditt, så får taggen effekt på nettstedet i sin helhet, og opprett så mange datasegmenter du måtte ønske, basert på de ulike delene av nettstedet de besøkende er innom.
  • Kategoriser de besøkende ved å opprette mer finstemte datasegmenter, så kan du skreddersy annonsene og legge inn bud ut fra hva som gir deg best resultat.
  • Plassér én tag i bunnteksten på nettstedet, så har denne taggen effekt på alle nettsidene dine. Du kan også lime inn taggen via et innholdsstyringssystem.

Ulike typer segmenter av besøkende på nettstedet som kan brukes med Google Søk:

• besøkende på siden
  • besøkende på en side med en bestemt tag
  • egendefinert kombinasjon (hvis segmentene er basert på de samme segmenttypene som vises ovenfor)

Mulig fremgangsmåte videre

1. Opprett datasegmenter bestående av de besøkende på nettstedet ditt
  2. Legg til den globale nettstedstaggen på ditt i sin helhet
Sånn kan du fastsette bud, skreddersy annonser og kopiere kampanjer
  • Med budjusteringsfunksjonen kan du endre budene på eksisterende søkeord for personer som inngår i datasegmentene dine. Du kan fastsette budjusteringer for datasegmenter i kampanjene dine. Du kan også bruke automatisk budgivning per smart budgivning, der det tas hensyn til målgruppesegmenter når budene fastsettes i auksjonen.
  • Hvis du vil by på søkeord du normalt sett ikke byr på, for å få vist annonser til folk som inngår i datasegmentene dine, må du opprette en ny kampanje med disse søkeordene og bruke Målretting-innstillingen for målgruppesegmentene.
  • For å få vist ulike annonser til de som inngår i datasegmentene dine, kan du bruke HVIS-funksjoner for annonsene dine, slik at du kan vise tilpassede budskap til de ulike segmentene.

Tips

Når du har opprettet en kampanje med et datasegment, må du oppdatere budene og budsjettene og skrive tilpassede annonser – og husk at de som inngår i datasegmentet, allerede har vist interesse for produktet ditt eller tjenesten din.

Hvis du har brukt flere målgruppesegmenter i den samme kampanjen, og Søk-brukere er lagt til i flere enn ett segment, blir visningen tilskrevet målgruppen med den høyeste budjusteringen.

Ulike segmentstørrelser til ulike nettverk

Hvor store datasegmentene er, kan variere betydelig fordi det finnes ulike typer identifikatorer som brukes til å opprette disse segmentene. I tillegg er enkelte datasegmenter tilgjengelige både på Google Søk og i Displaynettverket, mens andre bare kan brukes med kampanjetypen «Bare Displaynettverket». Størrelsen av Søk-segmentet ditt kommer an på hvor mange personer i segmentet som har lagt inn søk på Google i løpet av de siste 30 dagene.