Lag og administrer Smart-kampanjer for Displaynettverket

Med smarte kampanjer for Displaynettverket blir målretting, budgivning og annonser automatisk opprettet og optimalisert. En smart kampanje for Displaynettverket er drevet av Googles maskinlæring, og kan automatisk finne nye og eksisterende kunder, angi de riktige budene og lage engasjerende annonser som tilpasser seg alle skjermer og annonseplasser på nettet og i apper. Annonsører som bruker Smart-kampanjer for Displaynettverket, oppnår i gjennomsnitt 20 % flere konverteringer til samme kostnad per kjøp (CPA) sammenlignet med andre typer bannerkampanjer de kjører.

I Smart-kampanjer for Displaynettverket genereres responsive bannerannonser ved å kombinere elementene dine (f.eks. overskrifter og bilder). Responsive bannerannonser har erstattet responsive annonser som standard annonsetype for Displaynettverket. Responsive bannerannonser kan til og med gjøres om til integrerte annonser, slik at de tilpasses etter utseendet og preget på det aktuelle nettstedet. Over tid optimaliseres annonsene dine ut fra hva som gir deg konverteringer. Finn ut mer om hvordan integrerte annonser fungerer.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du oppretter og administrerer smarte kampanjer for Displaynettverket. Finn ut mer om Smart-kampanjer for Displaynettverket. Nå kan du også velge å betale for konverteringer i Smart-kampanjer for Displaynettverket. Finn ut mer.

Før du begynner

• Sørg for at du har konfigurert konverteringssporing og oppfyller kvalifikasjonskravene til antallet konverteringer. For å kunne konfigurere en smart kampanje for Displaynettverket må du ha oppnådd minst 50 konverteringer i Displaynettverket med dine standard bannerkampanjer (eller minst 100 konverteringer i søkekampanjene dine) i løpet av de siste 30 dagene.
  • Sørg for at du har et høyt nok dagsbudsjett til å ta høyde for minst det dobbelte av mål-CPA-budet ditt.
  • Samle sammen alle annonseelementene, for eksempel overskrifter, beskrivelser, bilder og logoer.
Andre tilgjengelige kontrollfunksjoner:

Selv om målrettingen i smarte kampanjer for Displaynettverket er automatisk, tilbyr Google Ads ekstra kontrollfunksjoner for at du skal ha bedre kontroll over hvor annonsene dine vises. Du kan opprette ekskluderinger av plasseringer på kontonivå for å forhindre at annonsene blir vist på bestemte nettsteder. I tillegg kan du opprette innholdsekskluderinger og ekskluderinger av nettstedskategorier.

Gode fremgangsmåter hvis du allerede bruker remarketing:

Hvis den nåværende remarketingkampanjen din er forholdsvis enkel (hvis den f.eks. bare inneholder én brukerliste), kan du vurdere å bruke en Smart-kampanje for Displaynettverket i stedet for en spesifikk remarketingkampanje. Grunnen til dette er at Smart-kampanjer for Displaynettverket inneholder remarketing. Du kan til og med tilknytte feeden din for dynamisk remarketing.

Hvis du allerede har en feed i kontoen din, blir denne knyttet til Smart-kampanjen din for Displaynettverket når du starter den. Vær oppmerksom på at Smart-kampanjer for Displaynettverket ikke har støtte for publikumsmålretting eller målretting mot brukerlister.

Finn ut mer om feeder for responsive bannerannonser.

Veiledning

Trinn 1. Planleggingsfasen: Finn ut hvordan du skal strukturere Smart-kampanjene dine for Displaynettverket

Her følger en veiledning i hvordan du kan strukturere Smart- kampanjene dine for Displaynettverket:

• Opprett separate kampanjer hvis du har behov for å ha separate budsjetter for hver av dem.
  • Opprett separate annonsegrupper i Smart-kampanjer for Displaynettverket for forskjellige produktserier eller tjenester.
  • Opprett separate responsive bannerannonser i annonsegruppene dine for å gruppere elementer som fungerer godt sammen.

Trinn 2. Planleggingsfasen: Finn ut hvor mye konverteringer er verdt

By ut fra hvor mye du er villig til å betale for hver konvertering. Hvis det viktigste for deg er å generere potensielle kunder, kan du angi et CPA-bud som gjenspeiler verdien nye kunder har for bedriften din. Hvis det viktigste er å generere salg, kan du angi et CPA-bud som gjenspeiler verdien de ulike nye bestillingene har for bedriften din. Her er en god tommelfingerregel:

1. Finn ut hvor mye en konvertering er verdt.
  2. Avgjør hvor mye du er villig til å betale for å få denne konverteringen i første omgang, med utgangspunkt i hvor mye hver konvertering er verdt for bedriften.

Eksempel: Hvis du selger sko for NOK 500 per par, og du forventer at 1 av 10 personer kjøper et par sko, kan du kanskje sette CPA-målet til NOK 50.

Hvis du samler potensielle salg for spa-tjenestene dine, og hvert salg i gjennomsnitt gir en fortjeneste på NOK 50, kan du velge å angi et CPA-bud på NOK 10 for hvert potensielle salg som sendes inn.

Tallene ovenfor varierer alt etter hva slags bedrift du driver. Eksperimentér med bud rundt det beløpet du er villig til å betale, og juster budene over tid ut ifra hva som fungerer best for deg.

Finn ut mer om mål-CPA-bud.

Trinn 3. Konfigurer kampanjen

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på plussknappen , og velg deretter Ny kampanje
  4. Velg målet du vil bruke – enten Potensielle salg, Salg eller Nettstedtrafikk. (Hvis informasjonen i denne artikkelen ikke samsvarer med det du ser i brukergrensesnittet, har du kanskje en annen versjon av målfunksjonen.) Du finner mer informasjon om hvilken versjon du har, i denne artikkelen.)
  5. Velg kampanjetypen Displaynettverket.
  6. Velg Smart-kampanje for Displaynettverket.
  7. Klikk på Fortsett.
  8. Velg geografisk målretting og språkmålretting for denne kampanjen.
  9. Oppgi ønsket dagsbudsjett og CPA-bud.
  10. Klikk på Lagre og fortsett.
  11. Klikk på Flere innstillinger.
  12. Klikk på rullegardinmenyen under «Dynamiske annonser».
    • «Ingen datafeed» velges som standard i denne rullegardinmenyen.
  13. Klikk i avmerkingsboksen ved siden av «Bruk en datafeed for personlig tilpassede annonser».
  14. Velg den relevante datafeeden fra rullegardinmenyen.
  15. Klikk på Lagre.
Merk: Sørg for at Smart-kampanjen for Displaynettverket har riktig dynamisk feed knyttet til kontoen din, hvis det er aktuelt. Finn ut mer om feeder for responsive annonser.

Trinn 4. Opprett responsive bannerannonser

Responsive bannerannonser er den nye standardtypen av annonser for Smart-kampanjer for Displaynettverket. Med denne annonsetypen blir det enklere for deg å vise annonsene dine i Displaynettverket. Disse annonsene er basert på elementene du laster opp. Størrelsen, utseendet og formatet til annonsene blir automatisk justert slik at de passer inn på de tilgjengelige annonseplassene. Google genererer annonsene dine for deg ut fra elementene du laster opp (inkludert logoer, overskrifter, bilder og beskrivelser). Dette skjer automatisk etter hvert som annonseplasser blir tilgjengelige, og bruken av elementene dine optimaliseres for at du skal oppnå best mulig resultater. Responsive bannerannonser kan vises i et nær sagt hvilket som helst tekstformat, bildeformat eller integrert format, i nesten alle størrelser.

Hvis du oppretter dynamiske responsive bannerannonser ved å tilknytte en feed som inneholder den responsive bannerannonsen din (og Smart-kampanjen for Displaynettverket), bør du huske på følgende:

• Hvis du tar med en formatert pris i feeden, brukes denne i stedet for fastprisen du la til i Google Ads da du opprettet annonsen.
  • Fordi disse annonsene vises i flere størrelser enn det de dynamiske feedbildene dine kan tilpasses, er det ikke sikkert at det alltid brukes bilder fra feeden i annonsene.
  • Produktene som vises i forhåndsvisningen, er bare til illustrasjon. Sørg for at feedene dine er i tråd med retningslinjene våre for personlig tilpasset annonsering.
  • Google kan vise layoutetiketter for relevante produkter fra forhandlerannonsører for å forbedre resultatene, for eksempel «Nyheter», «Populært» eller «Avslag». Disse layoutetikettene vises automatisk på grunnlag av produktstatistikk fra feeden. Finn ut mer.
  • Ikke alle elementene brukes hver gang annonsene vises. Av og til kan det for eksempel hende at annonsene dine vises uten bilder. Formålet med dette er å øke rekkevidden i Displaynettverket.
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Velg Bannerkampanjer i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk på Annonser og utvidelser i sidemenyen til venstre.
  4. Klikk på den blå plussknappen .
  5. Velg Responsiv bannerannonse.
  6. Velg en annonsegruppe. Hvis du vil at de responsive bannerannonsene dine skal ha støtte for dynamisk remarketing, må du sørge for at annonsegruppen din – eller kampanjen den tilhører – er tilknyttet en feed.
  7. Legg til og lagre bildene dine. For at du skal få tilgang til alle annonseformatene våre, må du ta med bilder.  Vi anbefaler at du laster opp mange ulike elementer. Da blir det nemlig enklere for Google å optimalisere annonsene dine. Du kan laste opp inntil 15 markedsføringsbilder og fem logoer. Du kan bruke ett bilde som er beskåret til liggende og kvadratisk format, eller to forskjellige bilder med hvert sitt høyde/bredde-forhold. Last opp bildene du vil bruke, hent dem fra nettstedet ditt eller velg noen av gratisbildene fra arkivet vårt. Du kan også velge blant nylig brukte bilder.
    • Liggende: Hvis du velger å laste opp et bilde i liggende format, bør det ha et høyde/bredde-forhold på 1,91:1 og være større enn 600 x 314 piksler. Maksimal filstørrelse er 5 MB.
    • Kvadrat: Hvis du velger å laste opp et kvadratisk bilde, bør det ha et høyde/bredde-forhold på 1:1 og være større enn 300 x 300 piksler. Maksimal filstørrelse er 5 MB.
    • Logo (valgfritt). Hvis du velger opplastingsalternativet, bør logoen være kvadratisk (1:1) og være minst 128 x 128 piksler. For kvadratiske logoer anbefaler vi at størrelsen er 1200 x 1200 piksler. Med tanke på best mulig gjengivelse anbefaler vi også at du legger til en logo i liggende format (4:1) i en størrelse på minst 512 x 128 piksler. Vi anbefaler at den liggende logoen har en størrelse på 1200 x 300 piksler. En gjennomsiktig bakgrunn er best i alle logoer, men bare hvis logoen er sentrert. Maksimal filstørrelse er 5 MB.
    • Unngå tekst: Teksten kan ikke dekke mer enn 20 % av bildet. Merk: For at bildet skal kunne passe inn i visse annonseplasser, kan det bli horisontalt beskåret med inntil fem prosent på hver side.
  8. Fullfør annonseinformasjonen: Du kan ha flere overskrifter og beskrivelser som skal gjengis i de responsive bannerannonsene. Du kan laste opp flere versjoner av følgende:
    • Skriv en kort overskrift (minst én eller opptil fem overskrifter med 30 eller færre tegn). Den korte overskriften er den første linjen i annonsen og vises på annonseplasser der det ikke er plass til den lange overskriften. Korte overskrifter kan vises med eller uten beskrivelsen.
    • Skriv en lang overskrift (90 eller færre tegn). Den lange overskriften er den første linjen i annonsen din. I større annonser vises denne overskriften i stedet for den korte overskriften. Lange overskrifter kan vises med eller uten beskrivelsen. Merk: Når den lange overskriften gjengis i annonser, tilpasses lengden etter nettstedet der annonsen vises. Hvis den lange overskriften forkortes, slutter den med en ellipse.
    • Skriv en beskrivelse (minst én eller opptil fem beskrivelser). Beskrivelsen supplerer overskriften og oppfordrer til handling. Den kan bestå av opptil 90 tegn og vises etter (den korte eller lange) overskriften. Merk: Lengden på beskrivelsen som gjengis, avhenger av nettstedet der annonsen vises. Hvis beskrivelsen forkortes, slutter den med en ellipse.
    • Bedriftsnavn: Dette er navnet på bedriften eller merkevaren din.
    • Endelig nettadresse: Dette er nettadressen folk havner på etter at de klikker på annonsen din.
    • Valgfritt: Gå til de avanserte alternativene for nettadresser for å legge til sporingsparametere eller egendefinerte parametere i nettadressen.
    • Valgfritt: Klikk på FLERE ALTERNATIVER, og velg Tekst for handlingsfremmende oppfordring. Velg et språk fra rullegardinmenyen til venstre og en spesifikk handlingsfremmende tekst fra rullegardinmenyen til høyre.
    • Valgfritt for dynamiske responsive annonser: Du kan ta med markedsføringstekst (f.eks. «Gratis frakt innen to dager») og fastpris.
  9. Se en forhåndsvisning av de mest populære størrelsene og annonseformatene til de potensielle annonsene dine. Ettersom responsive bannerannonser er utviklet for å brukes i stort sett alle annonseplasser i Displaynettverket, kan de vises i tusenvis av ulike utforminger.
  10. Klikk på Lagre.
  11. Vent i minst en uke etter at annonsen er godkjent, før du gjennomgår resultatene. Inntil da er dataene ufullstendige.

Hvis du vil generere enda et sett med elementkombinasjoner, kan du opprette en ny annonse senere. Elementene du oppgir for hver annonse, brukes om hverandre bare i den aktuelle annonsen.

Trinn 5. La systemet optimalisere for konverteringer

Det kan ta litt tid å skalere og stabilisere Smart-kampanjer for Displaynettverket, avhengig av hvor mange konverteringer du får (høyere konverteringsvolum gir vanligvis raskere optimalisering). Overlat til systemet å finne ut hvilke elementer og strategier som fungerer best. Dette kan ta omtrent to uker hvis kampanjen din får noen få konverteringer per dag. En god tommelfingerregel er å vente til du har fått omtrent 40–50 konverteringer, med mindre du ikke får noen i det hele tatt. I så fall bør du vurdere å øke mål-CPA-budet ditt til du begynner å få konverteringer.

Trinn 6. Sjekk resultatene dine med rapporten for innholdselementer

Sånn finner du resultatene dine:

1. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre.
  2. Klikk på navnet på Smart-kampanjen din for Displaynettverket for å se en rapport med resultatene for de ulike elementene dine.

Elementene rangeres i forhold til hverandre etter i hvor stor grad de har bidratt til konverteringer. Kategoriene er «best», «god» og «lav». Statusen «venter» betyr at elementet ikke er gjennomgått og godkjent ennå, mens «innlæringsfase» betyr at det fortsatt samles inn data.

Trinn 7. Bruk rapporten for innholdselementer til å gjøre små, gradvise endringer

Når du har lest gjennom innholdselement-rapporten for en ny kampanje, kan du velge å fjerne elementer i kategorien «lav» og erstatte disse med elementer som ligner mer på de «beste» elementene dine. Når disse elementene genererer nok resultatdata til at de kan rangeres, noe som kan ta opptil to uker, kan du velge å fjerne elementer i kategorien «lav» igjen.

Husk at elementene rangeres i forhold til hverandre. Etter hvert som du gjør små endringer, må du ikke bli overrasket hvis elementer som tidligere ble rangert som «gode», nå rangeres som «lave», selv om de absolutte resultatene deres ikke har endret seg.

Viktig: For å sikre stabilitet og oppnå enda bedre optimalisering bør du ikke gjøre omfattende endringer i kampanjene dine.

Finn ut hvordan du kan administrere responsive bannerannonser.