Om Gmail-annonser

Gmail-annonser är interaktiva annonser som visas på flikarna Kampanjer och Socialt i inkorgen. Vissa av dessa annonser kan utökas. När du klickar på en annons kan den utökas på samma sätt som ett e-postmeddelande. Den expanderade annonsen kan innehålla bilder, videor eller inbäddade formulär. Med Gmail-annonser kan du nå potentiella kunder i ett mer personligt format.

I denna artikel ger vi en översikt över Gmail-annonser. Du hittar mer detaljerade anvisningar i Skapa Gmail-annonser.

Så fungerar det

Gmail-annonser visas först i komprimerat format. När användaren klickar på annonsen visas antingen annonsörens målsida eller så utökas annonsen till storleken på ett e-postmeddelande och kan användas för att nå en mängd olika annonseringsmål. Annonserna kan till exempel innehålla inbäddade formulär och videor.

Användarna kan interagera med den expanderade annonsen på olika sätt beroende på layouten. De kan spela upp en video, fylla i ett formulär, klicka på en länk till din webbplats eller – om de använder mobiltelefon – klicka för att ringa eller besöka en appbutik.

Förstå dina rapporter

• Fristående Gmail-kampanjer: I kolumnen Klick rapporteras en användares första klick på din annons. Du debiteras bara för det första annonsklicket. Klick som skickar användare till din webbplats visas i kolumnen Klick till webbplats.
  • Alla andra kampanjtyper som visar annonser i Gmail: I kolumnen Klick rapporteras en användares första klick på din annons. Du debiteras bara för det första annonsklicket.

Obs! Du kan visa dynamiska remarketingannonser för verksamhetstypen hotell och uthyrning i Gmail-kampanjer. Du kan lägga till ett dataflöde när du skapar eller redigerar en Gmail-kampanj genom att klicka på Fler inställningar (under avsnittet Budget) och markera kryssrutan Använd ett dataflöde för anpassade annonser under Dynamiska annonser.

Förberedda för e-post

Användare som utökar din annons kan spara den genom att klicka på stjärnikonen eller på den blå knappen Spara längst ned i meddelandet. I många fall kan den expanderade annonsen också vidarebefordras till andra via e-post.

Mobilanpassad

Google Ads optimerar annonserna så att de ska se så bra ut som möjligt oavsett var de visas – på en dator eller mobil enhet eller i Gmail-appen. Annonslayouten optimeras automatiskt för mobilupplevelsen. Du kan få ännu större effekt om du använder särskilda mobilalternativ, till exempel klicka för att ringa och appkampanjer.

Google Ads-förhandsgranskningar motsvarar vad de flesta användare ser. Annonserna ser inte exakt likadana ut hos alla användare på grund av skillnader mellan Gmail i operativsystemen Android och iOS, skillnader mellan hur Gmail ser ut i webbläsare för datorer och att användare inte alltid använder den senaste mobila klienten för Gmail.

Så fungerar inriktning

Du kan använda de flesta inriktningsalternativ för visning som du redan känner till, som målgrupper inom intressegrupp, intresserade målgrupper och demografi.

Här är några olika sätt att nå specifika målgrupper med dina annonser:

• Målgrupper inom intressegrupp: Välj bland dessa målgrupper för att nå potentiella kunder och göra dem medvetna om ditt företag. En annonsör som till exempel annonserar om sportkläder kan välja relevanta ämnen som Träning och Sportartiklar, eller nå personer i målgrupper inom intressegruppen Hälso- och fitnessintresserade eller Löparentusiaster.
  • Anpassade målgrupper med köpavsikt: Nå din målgrupp i dina Display- och videokampanjer genom att använda sökord, webbadresser, appar eller YouTube-innehåll för att identifiera kunder som aktivt söker information om en relaterad produkt eller enhet.
  • Automatisk inriktning: Optimera inriktningen i hela Gmail så att du når personer som du annars inte skulle nå med den aktuella inriktningen, till ungefär samma kostnad per person. Allt sker helt automatiskt.
  • Kundmatchning: Visa annonser för kunder baserat på data om dem som du delar med Google. Läs mer om kundmatchning.
  • Demografi: Nå personer i Display-nätverket som är kopplade till särskilda demografiska kategorier, som kön, åldersintervall eller hushållsinkomst.
  • Målgrupper med köpavsikt: Välj bland dessa målgrupper när du vill nå kunder som letar information om produkter och som aktivt överväger att köpa en tjänst eller produkt som liknar din.
  • Livshändelser: Nå kunder vid viktiga tillfällen i livet, som flytt, giftermål eller examen.
  • Remarketing: Du kan också nå personer som redan har visat intresse för ditt företags produkter och tjänster, bland annat personer som tidigare har besökt eller använt en webbplats, app eller video eller personer på dina egna listor. Remarketinglistor som är inriktade på Gmail-annonser måste ha haft minst 100 aktiva besökare eller användare under de senaste 30 dagarna för att annonserna ska visas.