Om Gmail-annonser

Från och med den 1 juli 2021 blir Gmail-annonskampanjer skrivskyddade. Efter detta datum kan annonsörer inte längre skapa nya Gmail-kampanjer eller göra ändringar i befintliga. Detta gäller även redigeringar i befintliga Gmail-annonser.

Om du vill fortsätta visa annonser i Gmail rekommenderar vi att du skapar en Discovery-kampanj. Med Discovery-annonser kan du utöka räckvidden från Gmail till andra plattformar som ägs av Google, bland annat YouTube och Förslag, och nå tre miljarder människor världen över. Läs mer om hur du skapar och hanterar Discovery-annonser.

Visa dina annonser i Gmail (och på andra platser) med Discovery-kampanjer

Discovery-annonser har många funktioner som hjälper dig att hantera direktsvarsannonser på liknande sätt som Gmail-annonser. Discovery-annonser har faktiskt Gmail-annonsernas populäraste funktioner:

• Smart Bidding: Använd budstrategin Maximera konverteringar eller Mål-CPA för att optimera dina kampanjbud så att du når målen med din mediemarknadsföring. Tänk på att du måste implementera konverteringsspårning för att kunna använda Smart Bidding.
  • Målgruppsinriktning: Discovery-annonser fungerar med alla alternativ för målgruppsinriktning med anpassade målgrupper, Kundmatchning, remarketing och Liknande målgrupper samt Med köpavsikt, Detaljerad demografi, Livshändelser och Målgrupper inom intressegrupp.
  • Integrerad annonsupplevelse: Använd alternativen för snurra med en eller flera bilder med både kvadratiska och liggande format för att nå kunder i en integrerad annonsmiljö i Googles tjänster.
  • Räckvidd: Med Discovery-annonser kan du med en enda kampanj nå upp till tre miljarder människor när de utforskar sina intressen och söker efter inspiration i alla sina favoritflöden på Google (YouTube, Gmail och Förslag).

Migrera Gmail-kampanjer till Discovery-kampanjer

Om du använder målgruppsinriktning och Smart Bidding kan du enkelt återskapa din Gmail-annonskampanj i en Discovery-kampanj.

För att migreringen ska fungera smidigt rekommenderar vi att du gör följande:

1. Budget: Budgeten för dina Discovery-annonskampanjer bör vara större än budgeten för din Gmail-annonskampanj. Vi rekommenderar att budgeten för din Discovery-annonskampanj är dubbelt så stor som för din Gmail-annonskampanj, för att ta hänsyn till den större räckvidd du får med Discovery-annonser.
  2. Bud: Börja med att använda budstrategin Mål-CPA (tCPA) för din Discovery-annonskampanj. Välj en lämplig mål-CPA för kampanjen med det föreslagna budet i samband med att du skapar kampanjen. Eller utgå från din genomsnittliga CPA för Gmail-annonser under de senaste 30 dagarna och lägg på 20 %. Du kan minska din mål-CPA över tid i takt med att resultat av Discovery-annonserna förbättras genom maskininlärning.
  3. Inriktning: Välj målgrupper för dina Discovery-annonser som motsvarar målgruppsinriktningen för dina Gmail-annonser. Om du har inriktat sökord i dina Gmail-annonser kan du skapa en anpassad målgrupp för Discovery-kampanjen baserat på de mest lönsamma sökorden från din Gmail-annonskampanj.

Discovery-annonser hjälper dig att nå upp till tre miljarder människor i populära flöden på YouTube, Förslag och Gmail. Läs denna guide med rekommenderade metoder för att få bättre resultat från dina Discovery-kampanjer.

Gmail-annonser är interaktiva annonser som visas på flikarna Kampanjer och Socialt i inkorgen. Vissa av dessa annonser är utökningsbara. När du klickar på en sådan annons utökas den precis som ett e-postmeddelande. Den expanderade annonsen kan innehålla bilder, videor eller inbäddade formulär. Det hjälper dig att nå potentiella kunder på ett personligare sätt. I denna artikel ger vi en översikt över Gmail-annonser. Du hittar mer detaljerade anvisningar i Skapa Gmail-annonser.

Så fungerar det

Gmail-annonser visas först i komprimerat format. När någon klickar på annonsen visas antingen annonsörens målsida, eller så utökas annonsen till storleken på ett e-postmeddelande. Den expanderade annonsen kan användas för att nå en mängd olika annonseringsmål. Människor kan interagera med den expanderade annonsen på olika sätt beroende på layouten.

Det finns två typer av format för Gmail-annonser:

• Annonser för enskilda företag: Dessa annonser visar bara ett företag åt gången. De kan använda olika tillgångar beroende på kampanjen, till exempel rubriker, beskrivningar, bilder, videor, inbäddade formulär, produktinformation, priser, betyg, samtalsalternativ, länkar till en marknadsplatsapp och mycket annat.
  • Annonser för flera återförsäljare: Dessa annonser visar flera återförsäljare som marknadsför olika produkterbjudanden som visas i annonstexten. Varje erbjudande innehåller produktbild, pris och tillgängliga betyg samt annan information som kan vara relevant för kunderna, bland annat villkor för erbjudandet. När människor klickar på ditt erbjudande i annonstexten leds de till produktsidan på din webbplats.

Tolka dina rapporter och avgifter

• Discovery-kampanjer: Kolumnen Engagemang innehåller antalet första klick från personer som klickar för att se den expanderade annonsen. Kolumnen Klick innehåller antalet klick som leder människor till din webbplats från den expanderade annonsen. Du debiteras bara för den första annonsinteraktionen (engagemanget) på den komprimerade intresseväckaren som öppnar hela annonsen.
  • Alla andra kampanjtyper som visar annonser i Gmail:
    • Annonser för enskilda företag: Kolumnen Klick innehåller antalet första klick på din annons. Du debiteras bara för klick på den komprimerade intresseväckaren som öppnar hela annonsen.
    • Annonser för flera återförsäljare: Kolumnen Klick innehåller antalet klick som leder till produktsidorna på din webbplats. Du debiteras bara för klick i annonstexten som leder till din webbplats. Du debiteras inte för klick på den komprimerade intresseväckaren som öppnar hela annonsen.

Obs! Du kan visa dynamiska remarketingannonser för verksamhetstypen hotell och uthyrning i Gmail-kampanjer. Du kan lägga till ett dataflöde när du skapar eller redigerar en Gmail-kampanj genom att klicka på Fler inställningar (i avsnittet Budget) och markera kryssrutan Använd ett dataflöde för anpassade annonser under Dynamiska annonser.

Förberedda för e-post

Personer som utökar din annons kan spara den genom att klicka på stjärnikonen eller på den blå knappen Spara längst ned i meddelandet. I många fall kan den expanderade annonsen också vidarebefordras till andra via e-post.

Mobilanpassade

Google Ads optimerar annonserna så att de ska se så bra ut som möjligt oavsett var de visas – på en dator eller mobil enhet eller i Gmail-appen. Annonslayouten optimeras automatiskt för mobilupplevelsen. Du kan få ännu större effekt om du använder särskilda mobilalternativ, till exempel klicka för att ringa och appkampanjer.

Förhandsgranskningen i Google Ads motsvarar vad de flesta användare ser. Annonserna ser inte exakt likadana ut för alla användare på grund av skillnader mellan Gmail i operativsystemen Android och iOS, skillnader mellan hur Gmail ser ut i webbläsare på datorer och det faktum att användare inte alltid använder den senaste Gmail-mobilklienten.

Så fungerar inriktning

Du kan använda de flesta inriktningsalternativ för visning som du redan känner till, som målgrupper inom intressegrupp, intresserade målgrupper och demografi.

Här är några olika sätt att nå specifika målgrupper med dina annonser:

• Målgrupper inom intressegrupp: Välj bland dessa målgrupper för att nå potentiella kunder och göra dem medvetna om ditt företag. En annonsör som till exempel annonserar om sportkläder kan välja relevanta ämnen som Träning och Sportartiklar, eller nå personer i målgrupper inom intressegruppen Hälso- och fitnessintresserade eller Löparentusiaster.
  • Anpassade målgrupper med köpavsikt: Nå din målgrupp i dina display- och videokampanjer genom att använda sökord, webbadresser, appar eller YouTube-innehåll för att identifiera kunder som aktivt söker information om en relaterad produkt eller enhet.
  • Automatisk inriktning: Optimera inriktningen i hela Gmail så att du når människor som du annars inte skulle nå med den aktuella inriktningen, till ungefär samma kostnad per person. Allt sker helt automatiskt.
  • Kundmatchning: Visa annonser för kunder baserat på data om dem som du delar med Google. Läs mer om Kundmatchning
  • Demografi: Nå personer i Display-nätverket som ingår i särskilda demografiska kategorier, som kön, åldersgrupp eller hushållsinkomst.
  • Målgrupper med köpavsikt: Välj bland dessa målgrupper när du vill nå kunder som söker information om produkter och som aktivt överväger att köpa en tjänst eller produkt som liknar din.
  • Livshändelser: Nå kunder vid viktiga tillfällen i livet, som flytt, giftermål eller examen.
  • Remarketing: Du kan också nå personer som redan har visat intresse för ditt företags produkter och tjänster, bland annat personer som tidigare har besökt eller använt en webbplats, app eller video eller personer på dina egna listor. Remarketinglistor som är inriktade på Gmail-annonser måste ha haft minst 100 aktiva besökare eller användare under de senaste 30 dagarna för att annonserna ska visas.