Tietoja Gmail‑mainoksista

Gmail‑mainokset ovat interaktiivisia mainoksia, jotka näkyvät postilaatikon Tarjoukset- ja Sosiaaliset verkostot ‑välilehdillä. Osa näistä mainoksista on laajennettavia. Kun klikkaat jotakin näistä mainoksista, se saattaa laajentua sähköpostiviestin tapaan. Laajennetussa mainoksessa voi olla kuvia, videoita tai upotettuja lomakkeita. Gmail-mainosten avulla voit olla yhteydessä potentiaalisiin asiakkaisiin aiempaa henkilökohtaisemmalla tavalla.

Tämä artikkeli antaa yleiskuvan Gmail‑mainoksista. Tarkempia ohjeita on artikkelissa Gmail‑mainosten luominen.

Toimintaperiaate

Gmail‑mainos näkyy ensin tiivistetyssä muodossa. Kun mainosta klikataan, se joko tuo näkyviin mainostajan laskeutumissivun tai laajenee sähköpostin kokoiseksi mainokseksi, jota voidaan hyödyntää eri mainontatavoitteiden saavuttamisessa. Tämän muotoinen mainos voi sisältää esimerkiksi upotettuja lomakkeita tai videon.

Käyttäjät voivat olla vuorovaikutuksessa laajennetun mainoksesi kanssa eri tavoilla mainoksesi asettelun mukaan. He voivat katsoa videon, täyttää lomakkeen tai siirtyä verkkosivustollesi klikkaamalla. Jos käytössä on mobiililaite, käyttäjät voivat soittaa klikkaamalla tai klikata siirtyäkseen sovelluskauppaan.

Raporttien tulkitseminen

• Itsenäiset Gmail-kampanjat: Klikkaukset-sarakkeessa raportoidaan ne kerrat, kun käyttäjä klikkaa mainostasi ensimmäisen kerran. Maksat vain ensimmäisestä mainoksen klikkauksesta. Klikkaukset, jotka ohjaavat käyttäjät verkkosivustollesi, näkyvät Verkkosivustolle johtavat klikkaukset ‑sarakkeessa.
  • Kaikki muut Gmailissa toimivat kampanjat: Klikkaukset-sarakkeessa raportoidaan ne kerrat, kun käyttäjä klikkaa mainostasi ensimmäisen kerran. Maksat vain ensimmäisestä mainoksen klikkauksesta.

Huom. Jos yritystyyppisi on "Hotellit ja vuokra-asunnot", voit näyttää Gmail-kampanjoissa Dynaamisia uudelleenmarkkinointimainoksia. Kun luot tai muokkaat Gmail-kampanjaa, voit lisätä datasyötteen klikkaamalla Budjetti-osiosta Lisäasetukset ja valitsemalla Dynaamiset mainokset ‑kohdasta "Käytä datasyötettä personoiduille mainoksille" ‑kohdan valintaruudun.

Sähköpostivalmius

Kun käyttäjä laajentaa mainoksesi, hän voi tallentaa sen klikkaamalla tähtikuvaketta tai viestin alaosassa olevaa sinistä Tallenna-painiketta. Käyttäjät voivat myös lähettää laajennettuja mainoksiasi edelleen muille sähköpostiviestinä.

Mobiiliystävällinen

Google Ads optimoi mainokset, jotta ne näyttävät hyvältä kaikkialla – niin tietokoneilla, mobiililaitteilla kuin Gmail‑sovelluksessakin. Mainoksesi asettelu mukautuu automaattisesti mobiililaitteisiin sopivaksi. Voit lisätä mainoksen vaikuttavuutta valitsemalla erityisesti mobiililaitteisiin tarkoitettuja vaihtoehtoja, kuten Soita klikkaamalla‑ tai Sovelluksen mainostaminen ‑vaihtoehdon.

Google Adsin esikatselusta näet, miltä mainos näyttää suurimmalle osalle käyttäjistä. Koska Gmailin Android- ja iOS-versioiden välillä sekä Gmailin tietokoneversioiden välillä on eroja käytettävästä selaimesta riippuen ja koska käyttäjät eivät aina käytä uusinta Gmail-mobiiliasiakassovellusta, kaikki käyttäjät eivät näet mainosta samanlaisena.

Näin kohdistus toimii

Voit käyttää useimpia tutuiksi tulleita Display-verkoston kohdistusvaihtoehtoja, kuten asiasta kiinnostuneita yleisöjä, ostoaikeissa olevia yleisöjä ja demografisia tietoja.

Voit tavoittaa mainoksillasi tiettyjä yleisöjä seuraavilla tavoilla:

• Suhdeyleisöt: Valitsemalla sopivan yleisön voit tavoittaa potentiaalisia asiakkaita ja kertoa heille yrityksestäsi. Esimerkiksi urheiluvaatteiden mainostaja voi valita osuvia aiheita, kuten "kuntoilu" ja "urheilutuotteet", tai tavoittaa käyttäjiä, jotka kuuluvat tiettyihin asiasta kiinnostuneisiin yleisöihin, kuten "Terveystietoiset ja kuntoiluharrastajat" tai "Juoksuharrastajat".
  • Omat ostoaikeissa olevat yleisöt: Tavoita kohdeyleisösi Display- ja Videokampanjoilla lisäämällä avainsanoja, URL-osoitteita, sovelluksia tai YouTube-sisältöä niiden asiakkaiden tunnistamiseksi, jotka etsivät aktiivisesti tietoa kampanjaan liittyvästä tuotteesta tai palvelusta.
  • Automaattinen kohdistus: Optimoi kohdistus Gmailissa niin, että tavoitat automaattisesti henkilöt, joita kohdistuksesi ei muuten tavoittaisi. Kustannukset henkilöä kohti säilyvät silti suunnilleen samana.
  • Asiakaskohdistus: Näytä asiakkaille mainoksia Googlen kanssa jakamiesi asiakastietojen perusteella. Lue lisää asiakaskohdistuksesta.
  • Demografiset tiedot: Tavoita Display-verkostossa henkilöitä käyttämällä perusteena demografisia tietoja, kuten sukupuolta, ikää tai kotitalouden tuloja.
  • Ostoaikeissa olevat yleisöt: Valitse sopiva yleisö tavoittaaksesi ostoaikeissa olevat asiakkaat. Tällaiset asiakkaat etsivät tietoa tuotteista ja harkitsevat aktiivisesti sellaisten palvelujen tai tuotteiden ostamista, joita yrityksesi tarjoaa.
  • Elämäntapahtumat: Tavoita asiakkaat silloin, kun heidän elämässään tapahtuu jotakin merkittävää, kuten muutto, avioituminen tai yliopistosta valmistuminen.
  • Uudelleenmarkkinointi: Voit myös tavoittaa henkilöitä, jotka ovat jo tutustuneet yrityksesi tuotteisiin tai palveluihin. Tällaisia ovat esimerkiksi sivustollasi käyneet, mobiilisovellustasi käyttäneet, videoitasi katsoneet ja omissa luetteloissasi olevat henkilöt. Gmail-mainoksiin kohdistetuissa uudelleenmarkkinointiluetteloissa on oltava vähintään 100 aktiivista vierailijaa tai käyttäjää viimeisen 30 päivän ajalta, jotta mainoksesi voidaan näyttää.