Tietoja Gmail‑mainoksista

Gmail‑mainokset ovat interaktiivisia mainoksia, jotka näkyvät postilaatikon Tarjoukset- ja Sosiaaliset verkostot ‑välilehdillä. Osa näistä mainoksista on laajennettavia. Kun klikkaat jotakin näistä mainoksista, se saattaa laajentua sähköpostiviestin tapaan. Laajennetussa mainoksessa voi olla kuvia, videoita tai upotettuja lomakkeita. Gmail-mainosten avulla voit olla yhteydessä potentiaalisiin asiakkaisiin aiempaa henkilökohtaisemmalla tavalla.

Tämä artikkeli sisältää Gmail-mainosten yleiskatsauksen. Tarkempia ohjeita on artikkelissa Gmail‑mainosten luominen.

Toimintaperiaate

Gmail‑mainos näkyy ensin tiivistetyssä muodossa. Kun mainosta klikataan, se joko tuo näkyviin mainostajan laskeutumissivun tai laajenee sähköpostin kokoiseksi mainokseksi, jota voidaan hyödyntää eri mainontatavoitteiden saavuttamisessa. Tämän muotoinen mainos voi sisältää esimerkiksi upotettuja lomakkeita tai videon.

Käyttäjät voivat olla vuorovaikutuksessa laajennetun mainoksesi kanssa eri tavoilla mainoksesi asettelun mukaan. He voivat katsoa videon, täyttää lomakkeen tai siirtyä verkkosivustollesi klikkaamalla. Jos käytössä on mobiililaite, käyttäjät voivat soittaa klikkaamalla tai klikata siirtyäkseen sovelluskauppaan.

Sinua ei veloiteta siitä, että käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa laajennetun mainoksesi kanssa. Sinua veloitetaan vain kerran – klikkauksesta, joka alun perin laajensi mainoksesi.

Sähköpostivalmius

Kun käyttäjä laajentaa mainoksesi, hän voi tallentaa sen klikkaamalla tähtikuvaketta tai viestin alaosassa olevaa sinistä Tallenna-painiketta. Käyttäjät voivat myös lähettää laajennettuja mainoksiasi edelleen muille sähköpostiviestinä.

Mobiiliystävällinen

Google Ads optimoi mainokset, jotta ne näyttävät tyylikkäiltä kaikkialla – niin tietokoneilla, mobiililaitteilla kuin Gmail‑sovelluksessakin. Mainoksesi asettelu mukautuu automaattisesti mobiililaitteisiin sopivaksi. Voit lisätä mainoksen vaikuttavuutta valitsemalla erityisesti mobiililaitteisiin tarkoitettuja vaihtoehtoja, kuten soita klikkaamalla‑ tai sovelluksen mainos ‑vaihtoehdon.

Näin kohdistus toimii

Voit käyttää useimpia tutuiksi tulleita Display-verkoston kohdistusvaihtoehtoja, kuten yleisön avainsanoja, suhdeyleisöjä, ostoaikeissa olevia yleisöjä ja demografisia tietoja.

Voit tavoittaa mainoksillasi tiettyjä yleisöjä seuraavilla tavoilla:

• Suhdeyleisöt: Valitsemalla sopivan yleisön voit tavoittaa potentiaalisia asiakkaita ja kertoa heille yrityksestäsi. Esimerkiksi urheiluvaatteiden mainostaja voi valita osuvia aiheita, kuten "kuntoilu" ja "urheilutuotteet", tai tavoittaa sellaisia henkilöitä, jotka kuuluvat tiettyihin asiasta kiinnostuneisiin yleisöihin, kuten Terveystietoiset ja kuntoiluharrastajat‑ tai Juoksuharrastajat-yleisöihin.
  • Yleisön avainsanat: Kirjoita tuotteitasi tai palveluitasi hyvin kuvaavia sanoja ja ilmauksia, jotta mainoksesi näkyvät näistä termeistä mahdollisesti kiinnostuneille asiakkaille. Emme suosittele verkkosivustojen URL-osoitteiden lisäämistä.
  • Automaattinen kohdistus: Optimoi kohdistus Gmailissa niin, että tavoitat automaattisesti henkilöt, joita kohdistuksesi ei muuten tavoittaisi. Kustannukset henkilöä kohti säilyvät silti suunnilleen samana.
  • Asiakaskohdistus: Näytä asiakkaille mainoksia Googlen kanssa jakamiesi asiakastietojen perusteella. Lue lisää asiakaskohdistuksesta
  • Demografiset tiedot: Tavoita Display-verkostossa henkilöitä käyttämällä perusteena demografisia tietoja, kuten sukupuolta, ikää tai kotitalouden tuloja.
  • Ostoaikeissa olevat yleisöt: Valitse sopiva yleisö tavoittaaksesi ostoaikeissa olevat asiakkaat. Tällaiset asiakkaat etsivät tietoa tuotteista ja harkitsevat aktiivisesti sellaisten palvelujen tai tuotteiden ostamista, joita yrityksesi tarjoaa.
  • Elämäntapahtumat: Tavoita asiakkaat silloin, kun heidän elämässään tapahtuu jotakin merkittävää, kuten muutto, avioituminen tai yliopistosta valmistuminen.
  • Uudelleenmarkkinointi: Voit myös tavoittaa henkilöitä, jotka ovat jo tutustuneet yrityksesi tuotteisiin tai palveluihin. Tällaisia ovat esimerkiksi sivustollasi käyneet, mobiilisovellustasi käyttäneet, videoitasi katsoneet ja postituslistallasi olevat henkilöt. Gmail-mainoksiin kohdistetuissa uudelleenmarkkinointiluetteloissa on oltava vähintään 1 000 aktiivista vierailijaa tai käyttäjää viimeisen 30 päivän ajalta, jotta mainoksesi voidaan näyttää.