Mainosklikkausten konversioiden tuominen Google Adsiin

Tuomalla konversiot saat selville, miten verkkomainoksesi vaikuttavat offline-myyntiisi ja muihin arvokkaisiin tapahtumiin. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit valmistella tuotavan tiedoston ja tuoda mainostesi klikkausten konversiotiedot Google Adsiin.

Ohjeet puheluiden konversioiden tuomiseen on kohdassa Puhelukonversioiden tuonti.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Varmista ennen konversioiden tuomista, että olet määrittänyt offline-konversioseurannan

Voit tuoda datasi Google Adsiin lataamalla tai linkittämällä tiedoston tai lähettämällä datan Google Ads -sovellusliittymän kautta. Tämän artikkelin ohjeissa käsitellään konversioiden tuomista tiedoston lataamisen tai linkittämisen avulla. Jos haluat lähettää datan Google Ads -sovellusliittymän kautta, lue tämä sovellusliittymän kehittäjien oppaan ohjeartikkeli.

Ohjeet

Noudata alla olevia ohjeita valmistellaksesi ja tuodaksesi konversiotietosi.

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Vaihe 1: Datan valmisteleminen tuontia varten

1. Lataa konversioiden latausmalli (Excel-, CSV‑ tai Google Sheets ‑tiedostona).

Jos tuomiesi konversioiden päivämäärät ovat päivän sisällä klikkauksesta, AdWords ei välttämättä vielä voi tallentaa niiden tietoja. Paras toimintatapa on ladata dataa ylimääräisen päivän verran kunkin tuonnin yhteydessä. AdWords ei laske päällekkäisiä konversioita.

Huom. Jos käytät konversioiden tuonnissa ulkoista attribuutiota, katso lisätietoja latausmallista ja muista ominaisuuksista jäljempää kohdasta Konversioiden tuonti ulkoisen attribuution avulla.

• Älä poista riviä, joka alkaa sanoilla "Google Click ID", muutoin tuonti epäonnistuu.
    • Varmista, ettei data sisällä ylimääräisiä sarakkeita tai henkilötietoja.
    • Jos haluat, että AdWords tuo konversiosi automaattisesti säännöllisin väliajoin (katso Vaihe 2: Konversioiden tuominen), sinun on käytettävä Google Sheetsiä tai luotava linkki tiedostoon HTTPS- tai SFTP-yhteydellä.
  2. Määritä tiedoston aikavyöhyke jollakin seuraavista tavoista:
    • Jos kaikki konversioaikasi sijoittuvat samalle aikavyöhykkeelle, määritä aikavyöhyke kertaalleen Parameters-rivillä.
    • Jos konversioaikasi sijoittuvat eri aikavyöhykkeille, määritä aikavyöhyke Conversion Time ‑sarakkeeseen erikseen jokaiselle konversioajalle. Katso vaiheen 4 kohdassa Conversion Time annettuja ohjeita ja taulukkoa. Jos et määritä aikavyöhykettä Parameters-rivillä, poista kyseinen rivi.
    • Vaihtoehtoisesti voit määrittää aikavyöhykkeen sekä Parameters-rivillä että Conversion Time ‑rivillä. Arvot haetaan ensisijaisesti Conversion Time ‑riviltä. Jos jostakin konversiosta puuttuu aikavyöhyke, arvo haetaan Parameters-riviltä.
  3. Määritä aikavyöhyke käyttäen jompaakumpaa seuraavista muodoista:
    • Valitse aikavyöhykkeen tunnus tästä luettelosta. Tämä menetelmä auttaa välttämään virheitä kesäaikaan siirtymisessä, minkä vuoksi sitä suositellaan.
    • Määritä GMT-aikaero kirjoittamalla + tai - ja sen jälkeen nelinumeroinen aikaeron arvo. (Esimerkiksi New Yorkin aikaero on -0500 ja Berliinin aikaero on +0100.) Jos aikavyöhykkeesi on GMT, käytä merkintää +0000.
  4. Lisää uusi rivi jokaiselle offline-konversiolle. Täytä sarakkeet seuraavalla tavalla:
    • Google Click ID: GCLID-tunnus, joka johti offline-konversioon. (Jos sinulla ei ole vielä GCLID-tunnusta, saat lisätietoja sen hankkimisesta artikkelista Offline-konversioseurannan määrittäminen.)
    • Conversion Name: Sen konversiotapahtuman nimi (esimerkiksi "hyväksytty liidi" tai "allekirjoitettu sopimus"), jolle haluat tuoda tämän konversion. Käytä aina tarkalleen samaa kirjoitusasua ja kirjainkokoa, jota käytit luodessasi tämän konversiotapahtuman AdWords-tililläsi.
    • Conversion Time: Konversion päivämäärä ja kellonaika. Alla olevassa taulukossa on annettu hyväksytyt päivämäärämuodot (kuten KK/pp/vvvv HH:mm:ss). Voit lisätä aikavyöhykkeen Conversion Time ‑sarakkeeseen käyttäen jotakin alla olevan luettelon neljästä viimeisestä muodosta. Korvaa tässä tapauksessa "+z" GMT-aikaerolla kirjoittamalla + tai - ja sen jälkeen nelinumeroinen aikaeron arvo. (Esimerkiksi New Yorkin aikaero on -0500 ja Berliinin aikaero on +0100.) Vaihtoehtoisesti voit korvata arvon "zzzz" tästä luettelosta noudetulla aikavyöhykkeen tunnuksella.
      Muoto Esimerkkejä
      KK/pp/vvvv hh:mm:ss aa "08/14/2012 5:01:54 PM"
      KKK pp,vvvv hh:mm:ss aa "Elo 14, 2012 5:01:54 PM"
      KK/pp/vvvv HH:mm:ss "08/14/2012 17:01:54"
      vvvv-KK-pp HH:mm:ss "2012-08-14 13:00:00"
      vvvv-KK-ppTHH:mm:ss "2012-08-14T13:00:00"
      vvvv-KK-pp HH:mm:ss+z "2012-08-14 13:00:00+0500"
      vvvv-KK-ppTHH:mm:ss+z "2012-08-14T13:00:00-0100"
      vvvv-KK-pp HH:mm:ss zzzz "2012-08-14 13:00:00 America/Los_Angeles"
      vvvv-KK-ppTHH:mm:ss zzzz "2012-08-14T13:00:00 America/Los_Angeles"
    • Conversion Value (valinnainen kenttä): Konversiolle asettamasi arvon ilmaiseva luku. Luku voi vastata valuutan arvoa, tai voit valita jonkin luvun väliltä 0–10 (miinusmerkkisiä lukuja ei hyväksytä). Jos jätät kentän tyhjäksi, AdWords käyttää automaattisesti konversion arvoa, jonka määritit vaiheessa 2.8 luodessasi uutta offline-konversiotapahtumaa.
    • Conversion Currency (valinnainen kenttä): Valuutta, jossa konversioarvo esitetään. Voit käyttää tätä, jos raportoit konversioarvoja useilla valuutoilla tai jos sinulla on useita tilejä, jotka laskutetaan eri valuutoilla. Käytä kolmemerkkisiä ISO 4217 ‑valuuttakoodeja, kuten USD (Yhdysvaltain dollari) ja JPY (Japanin jeni).

Konversioiden tuominen ulkoisen attribuution avulla

Jos käytät omaa ulkoista attribuutiojärjestelmää konversioiden liittämiseksi useisiin eri klikkauksiin, käytä konversioiden tuonnissa ulkoista attribuutiota. Tuomalla konversiotapahtumiin liittyvät konversiot ulkoisen attribuution avulla voit tuoda konversio-osuuksia jokaisesta klikkauksesta.

Jotta voit käyttää tuonneissa ulkoista attribuutiota, varmista, että valitsit "ulkoinen attribuutio", kun loit konversiotapahtuman AdWordsissa (näiden ohjeiden kohdan 14 vaiheessa 1 kuvatulla tavalla). Kun olet valmis lataamaan konversio-osuudet, lataa ulkoisen attribuution konversioiden tuontimalli (Excel‑, CSV‑ tai Google Sheets ‑tiedostona). Muista myös seuraavat seikat:

• Älä poista riviä, joka alkaa sanoilla ”Google Click ID”. Muutoin tuonti epäonnistuu.
  • Varmista, etteivät tietosi eivät sisällä ylimääräisiä sarakkeita tai henkilötietoja.
  • Muista määrittää TimeZone-arvo Parameters-rivillä tai Conversion Time ‑sarakkeessa. Lue lisätietoja aikavyöhykkeiden määrittämisestä.
  • Sinun on annettava attribuutiomallin nimi, jonka avulla määrität osittaisen konversion. Attribuutiomallin nimi voi olla esimerkiksi Lineaarinen tai Brändidataan perustuva.
  • Jos lisäät konversioarvon, sen tulee olla attribuution konversioarvoa vastaava osittainen arvo (katso jäljempänä oleva esimerkki).
  • Attributed Credit ‑sarakkeessa annetun arvon on oltava suurempi kuin 0 ja pienempi tai yhtä suuri kuin 1.
  • Conversion Value- ja Conversion Currency ‑sarakkeet ovat valinnaiset.

Voit käyttää konversioiden tuontimallia ja ulkoista attribuutiota esimerkiksi silloin, kun seuraat ostoja ja tallennat Google-klikkauksen tunnuksen jokaisesta asiakkaan klikkauksesta. Saattaa kestää kolme klikkausta, ennen kuin asiakas tekee 100 euron ostoksen sivustollasi. Ensimmäinen klikkaus saattaa tulla AdWordsin Display-mainoksesta, toinen klikkaus toisesta mainontaverkostosta ja kolmas klikkaus AdWords-hakumainoksesta. Tässä esimerkissä käytetään lineaarista attribuutiomallia. Lataus näyttää silloin tältä:

Parameters:Attribution Model = linear
Parameters:TimeZone=-0800     # Attribuution arvon on oltava väliltä 0 ja 1. # # Valinnainen # # Valinnainen #
Google Click ID Conversion Name Conversion Time Attributed credit Conversion Value Conversion Currency
googleclickid1 Ulkoisen attribuution konversiotapahtuman nimi 05/01/2017 3:42:01 PM 0,33 33,33 USD
googleclickid2 Ulkoisen attribuution konversiotapahtuman nimi 05/05/2017 3:42:01 PM 0,33 33,33 USD

Vaihe 2: Konversioiden tuominen

Jotta offline-konversiot voidaan tuoda AdWordsiin, konversiotiedosto on ladattava AdWords-tilille tai hallinnoijan (Oman asiakaskeskuksen) tilille. Voit ladata tiedoston tilille kertaluonteisesti tai määrittää aikataulun, jonka mukaisesti verkossa säilytettävä tiedosto ladataan. Määritä yksittäiset tai ajoitetut lataukset alla annettujen ohjeiden mukaan.

Tärkeää: Kun olet luonut uuden konversiotapahtuman, odota 4–6 tuntia ennen siihen liittyvien konversioiden lataamista. Konversioiden lataaminen ensimmäisten 4–6 tunnin aikana tuottaa virheilmoituksen. Tällöin konversiot on ladattava uudelleen.

Yksittäinen lataus

1. Klikkaa AdWordsissa Työkalut-välilehteä ja valitse Konversiot. Jos käytössäsi on hallinnoijan tili, valitse vasemmalla näkyvästä valikosta Konversiot.
  2. Valitse vasemmalla näkyvästä valikosta Lataukset.
  3. Valitse Lähde-kohdan vierestä sen tiedoston lähde, jonka haluat tuoda. Vaihtoehdot ovat Lataa tiedosto, Google Sheets, HTTPS ja SFTP. Yksittäistä latausta varten voi valita minkä tahansa näistä vaihtoehdoista.
  4. Seuraavan vaiheen edellyttämät toimet määräytyvät aiemmin valitun lähteen mukaan:
    • Jos valitsit Lataa tiedosto tai Google Sheets, valitse nyt Valitse tiedosto ja etsi malli, johon olet täyttänyt ja tallentanut offline-konversiotietosi.
    • Jos valitsit HTTPS- tai SFTP-vaihtoehdon, anna tiedoston URL-osoite ja tiedoston avaamiseen tarvittava käyttäjänimi ja salasana.
  5. Klikkaa Lataa ja esikatsele- tai Lataa ja käytä ‑painiketta.
    • Jos klikkaat Lataa ja esikatsele ‑painiketta, Historia-välilehdellä näytetään arvioitujen muutosten esikatselunäyttö. Jos haluat tuoda konversiot tilillesi, klikkaa avattavaa Toiminto-valikkoa ja valitse Käytä. (Huomaa, ettei toimintoa voi kumota tämän vaiheen jälkeen.)
    • Jos valitset Lataa ja käytä, konversiot tuodaan tilillesi. (Huomaa, ettei toimintoa voi kumota tämän vaiheen jälkeen.)

Ajoitetut lataukset

1. Klikkaa AdWordsissa Työkalut-välilehteä ja valitse Konversiot. Jos käytössäsi on hallinnoijan tili, valitse vasemmalla näkyvästä valikosta Konversiot.
  2. Valitse vasemmalla näkyvästä valikosta Lataukset.
  3. Valitse Lähde-kohdan vierestä sen tiedoston lähde, jonka haluat tuoda. Vaihtoehdot ovat Lataa tiedosto, Google Sheets, HTTPS ja SFTP. Jos haluat ajoittaa latauksen, valitse Google Sheets, HTTPS tai SFTP. (Et voi ajoittaa latauksia, jos valitset Lataa tiedosto.)
  4. Seuraavan vaiheen edellyttämät toimet määräytyvät aiemmin valitun lähteen mukaan:
    • Jos valitset Google Sheets, klikkaa Valitse tiedosto ja etsi malli, johon olet täyttänyt ja tallentanut offline-konversiotietosi.
    • Jos valitsit HTTPS- tai SFTP-vaihtoehdon, anna tiedoston URL-osoite ja tiedoston avaamiseen tarvittava käyttäjänimi ja salasana.
  5. Valitse Aikatauluta lataus ‑kohdan viereinen valintaruutu.
  6. Valitse Toistuvuus-kohdan vierestä Päivittäin tai Viikoittain ja valitse sitten kellonaika konversioiden lataamista varten.
  7. Voit ladata tiedoston nyt valitsemalla Lataa ja esikatsele. Tämä on suositeltavaa, sillä näin voit varmistaa, että kaikki toimii oikein, ennen kuin konversiosi ladataan automaattisesti aikataulun mukaan. Jos haluat tuoda konversiot tilillesi, klikkaa avattavaa Toiminto-valikkoa ja valitse Käytä. (Huomaa, ettei toimintoa voi kumota tämän vaiheen jälkeen.)
  8. Tallenna aikataulu klikkaamalla Tallenna.

Huomioitavaa

Jos ajoitetussa latauksessa ilmenee ongelma, asiasta ilmoitetaan tililläsi näkyvällä ilmoituksella ja sähköpostiviestillä. Verkossa oleva tiedosto on tällöin tarkistettava, jotta voit korjata virheen.

Lisäohjeet

Klikkaamalla alla olevia osioita voit tutustua muihin ohjeisiin, joista on hyötyä konversioiden tuonnin aikana.

Latausten ajoittaminen

Jos offline-konversiot ladataan yli 90 päivän kuluttua viimeisestä niihin liittyvästä klikkauksesta, niitä ei tuoda AdWordsiin eivätkä ne näy konversiotilastoissasi.

Useiden samaan klikkaukseen liittyvien konversioiden lataaminen

Kukin konversio tuodaan vain kerran. Jos yrität ladata konversion, jonka GCLID-, ConversionName-, päivämäärä- ja aika-arvon yhdistelmä on sama kuin jossakin toisessa konversiossa, AdWords ohittaa latauksen.

Halutessasi voit kuitenkin ladata yhdestä klikkauksesta useita samantyyppisiä konversioita (esimerkiksi useita offline-ostoskonversioita). AdWords kirjaa ne eri konversioiksi, kunhan aika-arvot eroavat toisistaan (GCLID-tunnukset ja konversion nimet voivat olla identtiset).

Vinkki

Suosittelemme juuri ennen edellistä latausta tapahtuneiden konversioiden lataamista uudelleen siltä varalta, että kaikkia konversioita ei ole ehditty vielä käsitellä. AdWordsilta kuluu 4–6 tuntia mainoksen klikkauksesta siihen, että konversio voidaan ladata oikein. (Jos yrität ladata konversion liian pian, näyttöön tulee virheilmoitus, jossa kerrotaan, että klikkauksen tietoja käsitellään. Ilmoituksessa ehdotetaan, että tarkistat tilanteen uudelleen 4–6 tunnin kuluttua.)

Jos esimerkiksi lataat konversiosi päivittäin, suosittelemme, että lataat aina edellisen kahden päivän konversiot siltä varalta, että kaikkia aiempia konversioita ei vielä ole käsitelty. Vaaraa tietojen tallentumisesta kahteen kertaan ei ole, koska AdWords ei salli täysin saman konversion lataamista useita kertoja.

Latauksen tila

Kun tiedosto on ladattu, taulukon yläosassa näkyy uusi kyseistä tiedostoa koskeva merkintä. Tila-sarakkeesta näet, onko työ valmis.

Tiedoston tuominen voi kestää useita minuutteja. Kun se on valmis, tilasarakkeessa on seuraavat päivitystiedot sisältävä yhteenveto:

• Records uploaded (ladatut tietueet)
  • Actions found (löydetyt tapahtumat)
  • Successful (onnistunut)
  • Failures (virheet).

Tämä yhteenveto sisältää myös Lataa tulokset ‑linkin, jonka kautta näet ladatun tiedoston kopion sekä virheilmoitukset. Linkki poistetaan 30–60 päivää ensimmäisen latauksen jälkeen.

Toimintaohjeet virhetilanteissa
  1. Lataa tulostiedosto tietokoneellesi klikkaamalla Lataa tulokset ‑linkkiä.
  2. Lue uusi Errors (Virheet) ‑sarake läpi ja etsi kaikki rivit, joilla on virhemerkintä.
  3. Tee tarvittavat korjaukset, tallenna tiedosto ja lataa se sitten uudelleen tilille. Voit ladata koko tiedoston uudelleen mukaan lukien aiemmat muutokset (AdWords ohittaa rivit, jotka on jo tuotu).
Joskus ongelma voi estää koko tiedoston käsittelemisen. Tällöin virheilmoitus näkyy ensimmäisellä rivillä (jos kyseessä on .csv- tai .tsv-tiedosto) tai uudessa General Errors ‑työlistassa (jos kyseessä on Excel-tiedosto).
Tuotujen konversioiden katselu AdWordsissa

Tuodut konversiotiedot näkyvät AdWords-tililläsi noin kolmessa tunnissa. Tämän jälkeen ne näkyvät konversiosarakkeissa. (Lisätietoja konversiosarakkeista ja niiden lisäämisestä raportteihin on artikkelissa Konversioseurantatietojen tulkitseminen.) Voit selvittää, miten tehokkuus vaihtelee konversiotapahtumien mukaan, ryhmittelemällä Konversiot-sarakkeen konversiotapahtuman nimen perusteella.

Mitä pidempi väli klikkausten ja konversioiden (online-konversioiden tai tuotujen konversioiden) välillä on, sitä kauemmin kestää, ennen kuin täydelliset konversiotiedot tulevat näkyviin.

Esimerkki

Oletetaan, että haluat nähdä maanantain konversiotiedot. Klikkausten käsittelyyn kuluu kolme päivää. Jos lataat konversiot iltaisin, näet maanantain tarkat konversiotiedot perjantaiaamuna.