Mainosklikkausten konversioiden tuominen Google Adsiin

Tuomalla konversiot voit selvittää, miten verkkomainoksesi vaikuttavat offline-myyntiisi ja muihin arvokkaisiin tapahtumiin. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten valmistelet tuotavan tiedoston ja tuot mainosklikkausten konversiot Google Adsiin.

Jos tarvitset ohjeita puhelukonversioiden tuomiseen, lue tämä artikkeli.

Ennen kuin aloitat

Varmista ennen konversioiden tuomista, että olet määrittänyt offline-konversioseurannan.

Voit tuoda datasi Google Adsiin lataamalla tai linkittämällä tiedoston Google Adsin käyttöliittymän kautta tai siirtämällä datan Google Ads APIn (AdWords APIn) kautta. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten tuot konversiot lataamalla tai linkittämällä tiedoston. Jos haluat siirtää datan Google Ads APIn (AdWords APIn kautta), lue tämä ohjeartikkeli API-kehittäjien oppaasta.

Ohjeet

Valmistele ja tuo konversiodatasi alla olevien ohjeiden avulla.

1. Valmistele data tuontia varten

1. Lataa sopiva malli sen mukaan, minkä tyyppisiä konversioita haluat ladata (Excel, CSV tai Google Sheets). Voit ladata malleja myös Google Ads ‑käyttöliittymästä:
    1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
    2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta .
    3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
    4. Valitse vasemmalla näkyvästä valikosta Lataukset.
    5. Klikkaa pluspainiketta .
    6. Klikkaa Näytä mallit.
    7. Etsi Konversiot klikkauksista ‑mallit ja valitse ladattava mallipohja.
  2. Lataa laskentataulukot seuraavien ohjeiden mukaisesti:
    1. Älä poista saraketta, joka alkaa sanoilla "Google Click ID". Muutoin tuonti epäonnistuu.
    2. Varmista, ettei data sisällä ylimääräisiä sarakkeita tai henkilötietoja.
    3. Jos haluat, että Google Ads tuo konversiosi automaattisesti säännöllisin väliajoin (katso Vaihe 2: Tuo konversiot), sinun on käytettävä Google Sheetsia tai luotava linkki tiedostoon HTTPS- tai SFTP-yhteydellä.

Jos jotkin tuomistasi konversioista ovat tapahtuneet päivän sisällä klikkauksesta, Google Ads ei välttämättä voi vielä tallentaa niitä. Suosittelemme, että lataat dataa ylimääräisen päivän verran kunkin tuonnin yhteydessä. Google Ads ei laske samaa konversiota kahteen kertaan. Yksilölliset konversiot tunnistetaan konversiotapahtuman nimen, konversioajan ja konversioon liittyvän Google-klikkauksen tunnuksen (GCLID) perusteella.

Huom. Jos käytät konversioiden tuonnissa ulkoista attribuutiota, katso tiedot sopivasta latausmallista ja lisäominaisuuksista alta kohdasta Ulkoisen attribuution käyttäminen.

3. Lisää aikavyöhyke jommallakummalla seuraavista tavoista (älä lisää aikavyöhykkeen ympärille lainausmerkkejä tai muita erikoismerkkejä):
    1. Lisää aikavyöhykkeen tunnus. Tämä tapa on suositeltava, koska se auttaa välttämään virheitä kesäaikaan siirtymisessä. Esimerkki: Parameters:TimeZone=America/Chicago

2. Määritä GMT-aikaero lisäämällä + tai - ja sen jälkeen nelinumeroinen aikaeron arvo. (Esimerkiksi New Yorkin aikaero on ‑0500 ja Berliinin aikaero +0100.) Jos aikavyöhykkeesi on GMT, käytä merkintää +0000. Esimerkki: Parameters:TimeZone=-0500

4. Lisää sitten uusi rivi jokaiselle offline-konversiolle. Täytä sarakkeet seuraavasti:
    • Google Click ID: Sen Google-klikkauksen tunnus (GCLID), joka johti offline-konversioon. (Jos sinulla ei ole vielä GCLID-tunnusta, saat lisätietoja sen hankkimisesta artikkelista Offline-konversioseurannan määrittäminen.)
    • Conversion Name: Sen konversiotapahtuman nimi (esimerkiksi "liidin hyväksyminen" tai "sopimuksen allekirjoittaminen"), jolle haluat tuoda tämän konversion. Käytä aina tarkalleen samaa kirjoitusasua (mukaan lukien isot ja pienet kirjaimet), jota käytit luodessasi konversiotapahtuman Google Ads ‑tililläsi.
    • Conversion Time: Konversion päivämäärä ja kellonaika. Katso hyväksyttävät päivämäärämuodot alla olevasta taulukosta (esim. KK/pp/vvvv HH:mm:ss). Voit lisätä aikavyöhykkeen Conversion Time ‑sarakkeeseen käyttäen jotakin alla olevan luettelon neljästä viimeisestä muodosta. Korvaa tässä tapauksessa "+z" GMT-aikaerolla kirjoittamalla + tai - ja sen jälkeen nelinumeroinen aikaeron arvo. (Esimerkiksi New Yorkin aikaero on ‑0500 ja Berliinin aikaero +0100.) Voit myös korvata arvon "zzzz" tämän luettelon mukaisella aikavyöhykkeen tunnuksella.
Muoto Esimerkkejä
KK/pp/vvvv hh:mm:ss aa "08/14/2012 5:01:54 PM"
KKK pp,vvvv hh:mm:ss aa "Elo 14, 2012 5:01:54 PM"
KK/pp/vvvv HH:mm:ss "08/14/2012 17:01:54"
vvvv-KK-pp HH:mm:ss "2012-08-14 13:00:00"
vvvv-KK-ppTHH:mm:ss "2012-08-14T13:00:00"
vvvv-KK-pp HH:mm:ss+z "2012-08-14 13:00:00+0500"
vvvv-KK-ppTHH:mm:ss+z "2012-08-14T13:00:00-0100"
vvvv-KK-pp HH:mm:ss zzzz "2012-08-14 13:00:00 America/Los_Angeles"
vvvv-KK-ppTHH:mm:ss zzzz "2012-08-14T13:00:00 America/Los_Angeles"
  • Conversion Value (valinnainen kenttä): Konversiolle asettamasi arvon ilmaiseva luku. Luku voi kuvata rahallista arvoa, tai voit valita luvun väliltä 0–10 (miinusmerkkisiä lukuja ei hyväksytä). Jos jätät kentän tyhjäksi, Google Ads käyttää automaattisesti konversioarvoa, jonka määritit vaiheessa 2.8 luodessasi uutta offline-konversiotapahtumaa.
  • Conversion Currency (valinnainen kenttä): Valuutta, jossa konversioarvo esitetään. Voit käyttää tätä, jos raportoit konversioarvoja useilla valuutoilla tai jos sinulla on useita tilejä, jotka laskutetaan eri valuutoilla. Käytä kolmemerkkisiä ISO 4217 ‑valuuttakoodeja, kuten USD (Yhdysvaltain dollari) ja JPY (Japanin jeni).

Ulkoisen attribuution käyttäminen

Jos käytät omaa ulkoista attribuutiojärjestelmää konversioiden liittämiseksi useisiin eri klikkauksiin, käytä konversioiden tuonnissa ulkoista attribuutiota. Tuomalla konversiotapahtumiin liittyvät konversiot ulkoisen attribuution avulla voit tuoda konversiokrediittejä jokaisesta klikkauksesta.

Jotta voit käyttää tuonnissa ulkoista attribuutiota, valitse Käytä ulkoista attribuutiota, kun luot konversiotapahtuman Google Adsissa (näiden ohjeiden 1. vaiheen 14. kohdassa kuvatulla tavalla). Kun olet valmis lataamaan konversiokrediitit, lataa ulkoisen attribuution konversioiden tuontimalli (Excel-, CSV- tai Google Sheets ‑tiedostona). Muista myös seuraavat seikat:

• Älä poista saraketta, jonka alussa lukee Google Click ID. Muutoin tuonti epäonnistuu.
  • Varmista, ettei data sisällä ylimääräisiä sarakkeita tai henkilötietoja.
  • Muista määrittää TimeZone-arvo Parameters-rivillä tai Conversion Time ‑sarakkeessa. Lue lisätietoja aikavyöhykkeiden määrittämisestä.
  • Sinun on annettava käyttämäsi attribuuttimallin nimi, jolla voit määrittää osittaisen koversiokrediitin. Tämä voi olla esimerkiksi "lineaarinen" tai "datapohjainen".
  • Jos lisäät konversioarvon, sen tulee olla attribuution konversioarvoa vastaava osittainen arvo (katso jäljempänä oleva esimerkki).
  • Attributed Credit ‑sarakkeessa annetun arvon on oltava suurempi kuin 0 ja pienempi tai yhtä suuri kuin 1.
  • Conversion Value- ja Conversion Currency ‑sarakkeet ovat valinnaiset.

Voit käyttää konversioiden tuontimallia ja ulkoista attribuutiota esimerkiksi silloin, kun seuraat ostoja ja tallennat Google-klikkauksen tunnuksen jokaisesta asiakkaan klikkauksesta. Saattaa kestää kolme klikkausta, ennen kuin asiakas tekee 100 euron ostoksen sivustollasi. Ensimmäinen klikkaus saattaa tulla Google Adsin näyttömainoksesta, toinen klikkaus toisesta mainontaverkostosta ja kolmas klikkaus Google Ads ‑hakumainoksesta. Tässä esimerkissä käytetään lineaarista attribuutiomallia. Lataus näyttää silloin tältä:

Parameters:Attribution Model = linear
Parameters:TimeZone=-0800     # Attribuution arvon on oltava väliltä 0 ja 1 # # Valinnainen # # Valinnainen #
Google Click ID Conversion Name Conversion Time Attributed credit Conversion Value Conversion Currency
googleclickid1 Ulkoisen attribuution konversiotapahtuman nimi 05/01/2017 3:42:01 PM 0,33 33,33 USD
googleclickid2 Ulkoisen attribuution konversiotapahtuman nimi 05/01/2017 3:42:01 PM 0,33 33,33 USD

2. Tuo konversiot

Jotta offline-konversiot voidaan tuoda Google Adsiin, konversiotiedosto on ladattava Google Ads ‑tilille tai hallinnoijan tilille (Omaan asiakaskeskukseen). Voit ladata tiedoston tilille kertaluonteisesti tai määrittää aikataulun, jonka mukaisesti verkossa säilytettävä tiedosto ladataan. Määritä yksittäiset tai ajoitetut lataukset alla annettujen ohjeiden mukaan.

Tärkeää: Kun olet luonut uuden konversiotapahtuman, odota 4–6 tuntia ennen siihen liittyvien konversioiden lataamista.
Konversioiden kertaluonteinen lataaminen
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta .
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  4. Valitse vasemmalla näkyvästä valikosta Lataukset.
  5. Klikkaa pluspainiketta .
  6. Klikkaa avattavaa Lähde‑valikkoa ja valitse tiedostosi lähde. Voit ladata tiedoston tietokoneeltasi tai Google Sheetsista tai siirtää sen HTTPS‑ tai SFTP‑yhteydellä.
  7. Toimi sitten jommallakummalla seuraavista tavoista riippuen siitä, minkä lähteen valitsit:
    • Jos valitsit "Lataa tiedosto" tai "Google Sheets", klikkaa Valitse tiedosto, niin voit etsiä ja valita tiedoston, joka sisältää offline-konversiotietosi.
    • Jos valitsit HTTPS- tai SFTP-vaihtoehdon, lisää tiedoston URL-osoite sekä tiedoston avaamiseen tarvittava käyttäjänimi ja salasana. Huom. Jos valitset SFTP:n ja saat virheilmoituksen Tiedostoa ei löydy, lisää tiedostopolun ja nimen väliin kaksi vinoviivaa (//). Esimerkki: SFTP://sftp.mysite.com/conversions//conv.csv
  8. Jos haluat tuoda tiedoston sisällön ilman lataustulosten esikatselua, valitse Käytä ja ohita loput vaiheet. Voit esikatsella lataustuloksia klikkaamalla Esikatsele. Esikatselussa korostetaan tilillesi tuotavien konversioiden määrä. Esikatselusta näet myös tiedossasi mahdollisesti olevat virheet. Voit korjata virheet ja ladata tiedoston uudelleen tai jättää virheet huomiotta.
    • Kun esikatselu on valmis, näet osan tiedostosi sisällöstä klikkaamalla Tiedot. Virheet näkyvät ensin.
    • Jos haluat nähdä kaikki tiedostosi sisällöt, klikkaa Lisää.
    • Klikkaa Käytä tiedostoa. Sivun alareunan etenemispalkki ilmoittaa, kun tiedostosi konversiot on tuotu. Klikkaa etenemispalkista Tiedot, niin näet kaikki tuodut konversiot.

Voit katsoa kaikkia lataamiasi tiedostoja. Käyttöön otettujen tiedostojen lisäksi näet myös ne, joita ei ole otettu käyttöön. Lue lisää ladattujen tiedostojen katsomisesta.

Konversioiden lataamisen ajoittaminen

Google Ads voi tuoda konversiosi automaattisesti säännöllisin väliajoin. Sinun on luotava konversiotiedosto Google Sheetsissa tai tallennettava tiedosto verkkoon käyttämällä HTTPS- tai SFTP-protokollaa. Voit ajoittaa tiedoston lataamisen seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta .
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  4. Valitse vasemmalla näkyvästä valikosta Lataukset.
  5. Klikkaa sivun yläosasta Aikataulut.
  6. Klikkaa pluspainiketta .
  7. Klikkaa avattavaa Lähde‑valikkoa ja valitse tiedostosi lähde. Voit ladata tiedoston Google Sheetsista tai siirtää sen HTTPS‑ tai SFTP‑yhteydellä.
  8. Toimi sitten jommallakummalla seuraavista tavoista riippuen siitä, minkä lähteen valitsit:
    • Jos valitsit Google Sheets ‑vaihtoehdon, klikkaa Valitse tiedosto, niin voit etsiä ja valita tiedoston, joka sisältää offline-konversiotietosi.
    • Jos valitsit HTTPS- tai SFTP-vaihtoehdon, lisää tiedoston URL-osoite sekä tiedoston avaamiseen tarvittava käyttäjänimi ja salasana. Huom. Jos valitsit SFTP:n ja saat virheilmoituksen "Tiedostoa ei löydy", lisää tiedostopolun ja nimen väliin kaksi vinoviivaa (//). Esimerkki: SFTP://sftp.mysite.com/conversions//conv.csv
  9. Klikkaa avattavaa Aikataulu-valikkoa ja valitse, kuinka usein haluat, että tiedostosi tuodaan.
  10. Klikkaa avattavaa Aika-valikkoa ja valitse, milloin tiedostosi tuodaan.
  11. Klikkaa Tallenna ja esikatsele. Esikatselu osoittaa, onko aikataulu tallennettu onnistuneesti vai ei. Aikataulu ei ehkä tallennu, jos Google Ads ei pääse tiedoston lähteeseen väärän käyttäjätunnuksen tai salasanan vuoksi tai jos tiedostoa ei ole alustettu oikein.
  12. Palaa Aikataulut-sivulle klikkaamalla OK. Aikataulut-sivulla on luettelo kaikista ajoitetuista latauksista.

Huomioitavaa

Jos ajoitetussa latauksessa ilmenee ongelma, asiasta ilmoitetaan tililläsi näkyvällä ilmoituksella ja sähköpostiviestillä. Tällöin sinun on tarkistettava verkossa oleva tiedostosi ja korjattava ongelma.

13. Jos haluat muuttaa ajoitettua latausta, valitse Toiminnot-sarakkeesta Vaihtoehdot ja tee jokin seuraavista:
    • Jos haluat muuttaa ajoitetun latauksen asetuksia, klikkaa Muokkaa.
    • Jos haluat pysäyttää tiedoston ajoitetut lataukset, klikkaa Keskeytä.
    • Jos tiedoston ajoitetut lataukset keskeytettiin ja haluat jatkaa ajoitettuja latauksia, klikkaa Jatka.
    • Jos et halua enää ladata tiedoston konversioita, klikkaa Poista.

Et voi muuttaa ajoitetun latauksen asetuksia, jos Google Ads ‑tililläsi on vain lukuoikeus.

3. Tulosten tarkistaminen ja ongelmien korjaaminen

On tavallista, että ladatuissa tiedostoissa on virheitä, etenkin siinä vaiheessa, kun olet vasta määrittämässä konversioiden tuontiprosessia.
Mainostajien kannattaa aina tarkistaa latausten tulokset.

Ladattujen tiedostojen tarkistaminen

Kun konversiotiedosto on ladattu, Lataukset-sivulla näkyy kyseistä tiedostoa koskeva uusi merkintä. Huomaa, että tiedoston tuominen voi kestää useita minuutteja.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta .
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  4. Valitse vasemmalla näkyvästä valikosta Lataukset.
  5. Jos sinulla on tiedostoja, joita olet esikatsellut mutta joita et ole ottanut käyttöön, näet ne Odottavat toiminnot ‑taulukossa. Klikkaa Toiminnot-sarakkeesta Käytä, jos haluat tuoda tiedoston konversiot, tai Hylkää, jos haluat poistaa ladatun tiedoston.
  6. Odottavat toiminnot ‑taulukon alla näet luettelon lataamistasi ja käyttöön ottamistasi tiedostoista. Seuraavista sarakkeista saat lisätietoja tiedostoista.
    • Tila-sarakkeesta näet nopeasti, onko tiedostojen konversioiden tuonti onnistunut.
    • Tulokset-sarakkeessa on lisätietoja tuonnin tilasta. Jos tiedoston tuonti epäonnistui, tästä sarakkeesta löytyy syy. Sarakkeen linkeistä pääset näkemään tuodut konversiot ja ne konversiot, joiden tuonti epäonnistui tiedostovirheiden vuoksi.
    • Toiminnot-sarakkeessa on seuraavat linkit:
      • Lataa tulokset: Lataa itsellesi kopio tilille ladatusta tiedostosta. Tämä linkki tulee näkyviin, kun kaikkien tiedostosi konversioiden tuonti onnistui.
      • Lataa kaikki: Lataa itsellesi kopio tilille ladatusta tiedostosta sekä konversioista, joiden tuonti epäonnistui.
      • Lataa virheet: Lataa laskentataulukko, jossa on eritelty kaikki tiedostosi konversiot, joiden tuonti epäonnistui, sekä niihin liittyvät virheilmoitukset.
      Tiedosto, joka ladataan valittuasi jonkin yllä olevista kolmesta linkistä, sisältää Tulokset-sarakkeen. Siinä vahvistetaan, että konversion tuonti onnistui, tai selvennetään, miksi tuonti epäonnistui. Linkit poistetaan 30–60 päivän kuluttua ensimmäisestä latauksesta.
Tuontiin liittyvien ongelmien korjaaminen
  1. Tarkista ladatut tiedostot ja etsi tiedosto, jossa on virhe.
  2. Klikkaa Toiminnot-sarakkeesta Lataa virheet, jos haluat ladata laskentataulukon, jossa luetellaan konversiot, joiden tuonti epäonnistui.
  3. Tarkastele laskentataulukon Tulokset-sarakkeessa olevia virheilmoituksia ja selvitä, miksi Google Ads ei voinut tuoda konversioita.
  4. Tee laskentataulukkoon tarvittavat muutokset, tallenna se ja yritä ladata se uudelleen tilillesi.
  5. Joskus ongelma voi estää koko tiedoston käsittelemisen. Tällöin virheilmoitus näkyy ensimmäisellä rivillä (jos kyseessä on .csv- tai .tsv-tiedosto) tai uudessa General Errors ‑työlistassa (jos kyseessä on Excel-tiedosto).

Ohjeita konversioiden tuomiseen

Latausten ajoittaminen

Jos offline-konversiot ladataan yli 90 päivän kuluttua viimeisestä konversioon liittyvästä klikkauksesta, niitä ei tuoda Google Adsiin eivätkä ne näy konversiotilastoissa.

Useiden samaan klikkaukseen liittyvien konversioiden lataaminen

Kukin konversio tuodaan vain kerran. Jos yrität ladata konversion, jonka GCLID-, ConversionName-, päivämäärä- ja aika-arvon yhdistelmä on sama kuin jollakin toisella konversiolla, Google Ads ohittaa konversion.

Halutessasi voit kuitenkin ladata yhdestä klikkauksesta useita samantyyppisiä konversioita (esimerkiksi useita offline-ostoskonversioita). Google Ads kirjaa ne eri konversioiksi, kunhan aika-arvot eroavat toisistaan (GCLID-tunnukset ja konversioiden nimet voivat olla identtiset) ja olet valinnut konversioiden laskenta-asetukseksi "Kaikki".

Suosittelemme juuri ennen edellistä latausta tapahtuneiden konversioiden lataamista uudelleen siltä varalta, että kaikkia konversioita ei ole ehditty vielä käsitellä. Google Adsilta kuluu 4–6 tuntia mainoksen klikkauksesta siihen, että konversio voidaan ladata. (Jos yrität ladata konversion liian pian, näyttöön tulee virheilmoitus, jossa kerrotaan, että klikkauksen tietoja käsitellään. Ilmoituksessa ehdotetaan, että tarkistat tilanteen uudelleen 4–6 tunnin kuluttua.)

Jos esimerkiksi lataat konversiosi päivittäin, suosittelemme, että lataat aina edellisen kahden päivän konversiot siltä varalta, että kaikkia aiempia konversioita ei vielä ole käsitelty. Mitään tietoja ei tallenneta kahteen kertaan, sillä Google Ads ei laske saman konversion latauksia useita kertoja.

Tuotujen konversioiden katsominen Google Adsissa

Tuodut konversiotilastot tulevat näkyviin Google Ads ‑tililläsi kolmen tunnin kuluessa. Ne näytetään konversiosarakkeissa. (Lue lisää konversiosarakkeista ja niiden lisäämisestä raportteihin artikkelista Tietoja konversioseurantadatasta.) Voit selvittää, miten kehitys vaihtelee konversiotapahtumasta toiseen, ryhmittelemällä Konversiot-sarakkeen konversiotapahtuman nimen perusteella.

Mitä pidempi väli klikkausten ja konversioiden (online-konversioiden tai tuotujen konversioiden) välillä on, sitä kauemmin kestää, ennen kuin täydelliset konversiotiedot tulevat näkyviin.

Esimerkki: Oletetaan, että haluat nähdä maanantain konversiotiedot. Klikkausten käsittelyyn kuluu kolme päivää. Jos lataat konversiot iltaisin, näet maanantain tarkat konversiotiedot perjantaiaamuna.