Importar a Google Ads les conversions provinents de clics en anuncis mitjançant fitxers (versió heretada)

La pàgina "Comptes enllaçats" d'Administració Admin Icon s'ha mogut a "Gestor de dades", a Eines Tools Icon. El Gestor de dades de màrqueting* és una eina d'importació i de gestió de dades amb una experiència d'apuntar i fer clic que us permet incorporar dades de client de fora de Google i activar-les a Google Ads. Obteniu més informació sobre el Gestor de dades.

Importar conversions us permet veure quin impacte tenen els anuncis en línia en les vendes fora de línia i en altres accions valuoses. Aquest article explica com podeu preparar un fitxer per importar a Google Ads les conversions que rebeu dels clics als anuncis.

També podeu utilitzar integracions de tercers per automatitzar les importacions de conversions des dels vostres sistemes de gestió de la relació amb els clients (CRM) integrant el compte de Google Ads amb:

Obteniu més informació sobre com podeu importar conversions de trucada telefònica.

Abans de començar

Abans d'importar conversions, assegureu-vos que hàgiu seguit totes les instruccions a fi de configurar el seguiment de conversions fora de línia mitjançant l'identificador de clic de Google (GCLID) o a fi de configurar les conversions millorades per a contactes.

Podeu importar les vostres dades a Google Ads penjant un fitxer o fent un enllaç a un fitxer a través de la interfície de Google Ads, utilitzant una integració de CRM o bé transmetent les dades mitjançant l'API de Google Ads. Aquest article explica com podeu importar conversions penjant un fitxer o fent-hi un enllaç i utilitzant una integració de CRM. Si voleu transmetre les dades mitjançant l'API de Google Ads, consulteu la secció sobre la gestió de conversions de la nostra guia per a desenvolupadors d'API.

Nota: a partir del juny de 2021, ja no podreu penjar conversions fora de línia des d'un compte de client que tingui activat el mesurament de conversions del nivell de compte de gestor. Rebreu un missatge d'error si pengeu conversions mitjançant el compte de client, i haureu d'anar al compte de gestor i penjar-les des d'allà. Obteniu més informació sobre els canvis en les pujades de conversions fora de línia des de comptes de client.

Instruccions

Seguiu les instruccions que s'indiquen a continuació per preparar les dades de conversió i importar-les.

Nota: en el cas de les conversions de les campanyes d'hotels, consulteu la secció Preparar les dades per importar-les (campanyes d'hotels).

1. Prepareu les dades per a la importació

1. Baixeu una plantilla segons el tipus de conversions que vulgueu penjar (disponible en format Excel, CSV, Fulls de càlcul de Google o conversions millorades per als fulls de càlcul de contactes). També podeu baixar plantilles des de la interfície de Google Ads:
    Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
    1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
    2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
    3. Feu clic a Pujades.
    4. Feu clic al botó de més .
    5. Feu clic a Mostra les plantilles.
    6. Seleccioneu la plantilla correcta en funció del mètode que utilitzeu: "Conversions provinents de clics (conversions millorades per a contactes)" o "Conversions provinents de clics (mitjançant l'identificador de clic de Google)".
  2. Tingueu en compte les directrius següents per penjar fulls de càlcul:

Si importeu alguna conversió abans que passi un dia des del clic, és possible que Google Ads no pugui registrar-la. Com a pràctica recomanada, pengeu les dades d'un dia addicional cada vegada que feu una importació. Google Ads no comptarà les conversions duplicades i rebreu un missatge d'error en què s'indicarà quines conversions estan duplicades. Tingueu present que anteriorment les conversions duplicades s'ignoraven, però no es mostrava cap error, de manera que si pengeu conversions duplicades freqüentment, és possible que vegeu més errors que abans. Per determinar si una conversió és única, Google Ads utilitza el nom de l'acció de conversió, l'hora de la conversió i l'identificador únic associat a la conversió.

Nota: si feu servir l'atribució externa en importar conversions, consulteu la secció sobre la importació de conversions atribuïdes externament que hi ha més avall a fi de saber quina és la plantilla adequada per a les pujades i conèixer funcions addicionals.
    • Si voleu importar conversions provinents de clics mitjançant el GCLID, no tragueu el camp Google Click ID (Identificador de clic de Google) o es produirà un error en la importació.
    • Assegureu-vos que les dades no continguin cap columna addicional ni informació personal, com ara números de telèfon i adreces electròniques.
    • Si voleu que Google Ads importi les conversions automàticament d'acord amb una programació regular (consulteu la secció 2. Importeu les conversions), utilitzeu Fulls de càlcul de Google o enllaceu a un fitxer mitjançant el protocol de transferència d'hipertext (HTTPS) o el protocol de transferència segura de fitxers (SFTP).
  3. Per introduir la zona horària, feu servir un dels formats següents (no l'escrigueu entre cometes ni entre cap altre caràcter especial):
    • Introduïu l'identificador de zona horària. Us recomanem que feu servir aquest mètode per evitar errors durant els canvis a l'horari d'estiu. Per exemple: Parameters:TimeZone=America/Chicago.
    • Introduïu la diferència horària respecte de l'hora GMT GMT indicant + o - i, després, la diferència horària en quatre xifres. Per exemple, la diferència horària respecte de Nova York és -0500 i de Berlín, +0100. Si feu servir l'Hora del Meridià de Greenwich, només cal que introduïu +0000. Per exemple: Parameters:TimeZone=-0500.
  4. Afegiu una fila nova per a cada conversió fora de línia i empleneu les columnes com s'explica a continuació:
    • Si importeu conversions millorades per a contactes:
      • Adreça electrònica o número de telèfon recollits a través del formulari de contactes: heu d'incloure qualsevol dels camps del formulari de contactes del vostre lloc web que hàgiu configurat prèviament a l'etiqueta de lloc web global o a Google Tag Manager. Us recomanem que feu servir l'adreça electrònica. Obteniu més informació sobre com podeu configurar les conversions millorades per a contactes amb l'etiqueta de Google.
    • Si importeu conversions provinents de clics mitjançant el GCLID:
    • Conversion Name (Nom de la conversió): és el nom de l'acció de conversió corresponent a la conversió que voleu importar (per exemple, "contacte qualificat" o "contracte signat"). És important que escrigueu aquest nom exactament tal com el vau escriure (ha de coincidir l'ortografia i l'ús de majúscules i minúscules) en crear l'acció de conversió al compte de Google Ads.
    • Conversion Time (Hora de la conversió): és la data i l'hora en què es va produir la conversió. Consulteu la taula següent per veure una llista dels formats de data acceptats (p. ex., MM/dd/aaaa HH:mm:ss). Per afegir una zona horària a l'hora de la conversió, feu servir un dels quatre últims formats de la llista. Substituïu "+z" per la diferència horària respecte de l'hora GMT indicant + o - i, després, la diferència horària amb quatre xifres (per exemple, la diferència horària respecte de Nova York és -0500 i de Berlín, +0100), o bé substituïu "zzzz" per l'identificador de zona horària que trobareu a la llista de codis i formats.
    • Order ID (Identificador de comanda) (camp opcional): és un identificador únic per a cada transacció, com ara el número de confirmació de la comanda. Obteniu més informació sobre com podeu utilitzar un identificador de transacció per minimitzar les conversions duplicades.
    • Conversion Value (Valor de conversió) (camp opcional): és la xifra que representa el valor que assigneu a la conversió. Pot ser un valor monetari o bé podeu optar per introduir valors relatius (per exemple, de l'u al deu). Si no empleneu aquest camp, Google Ads aplicarà automàticament el valor de conversió que hàgiu definit al pas 2.8 en crear l'acció de conversió fora de línia.
    • Conversion Currency (Moneda de la conversió) (camp opcional): és la moneda en què s'indica el valor de conversió. Us serà útil si informeu dels valors de conversió en més d'una moneda o bé si teniu diversos comptes que es facturen en monedes diferents. Utilitzeu els codis de moneda ISO 4217 de tres caràcters, com ara USD per a dòlars dels Estats Units i JPY per a iens japonesos.
  5. Si utilitzeu les conversions millorades per a contactes amb una pujada programada, heu d'aplicar la funció resum als camps de número de telèfon i d'adreça electrònica mitjançant l'algoritme SHA256. No cal aplicar la funció resum a les pujades manuals úniques amb conversions millorades per a contactes.

Exemple

Podeu utilitzar el mètode d'exemple següent per aplicar la funció resum a les dades de conversions millorades per a contactes mitjançant Fulls de càlcul de Google:

1. Feu una còpia de la plantilla de full de càlcul.
  2. A la barra de menú, feu clic a Extensions i seleccioneu Apps Script.
  3. Al tauler esquerre, feu clic a Activadors.
  4. Seleccioneu Crea un activador o + Afegeix un activador.
  5. Al menú, seleccioneu la funció "autoHash" i definiu el tipus d'esdeveniment com a "En editar".
  6. Feu clic a Desa.

S'aplicarà automàticament la funció resum a les dades que introduïu als camps d'adreça electrònica i de número de telèfon.

Format Exemples
MM/dd/aaaa hh:mm:ss aa "08/14/2012 5:01:54 PM"
MMM dd, aaaa hh:mm:ss aa "Aug 14, 2012 5:01:54 PM"
MM/dd/aaaa HH:mm:ss "08/14/2012 17:01:54"
aaaa-MM-dd HH:mm:ss "2012-08-14 13:00:00"
aaaa-MM-ddTHH:mm:ss "2012-08-14T13:00:00"
aaaa-MM-dd HH:mm:ss+z "2012-08-14 13:00:00+0500"
aaaa-MM-ddTHH:mm:ss+z "2012-08-14T13:00:00-0100"
aaaa-MM-dd HH:mm:ss zzzz "2012-08-14 13:00:00 America/Los_Angeles"
aaaa-MM-ddTHH:mm:ss zzzz "2012-08-14T13:00:00 America/Los_Angeles"
Conversions atribuïdes externament

Si utilitzeu el vostre sistema d'atribució extern per atribuir les conversions a diversos clics, us recomanem que utilitzeu l'atribució externa amb les importacions de conversions. Les accions de conversió que s'atribueixen de manera externa us permeten importar mèrits de conversió fraccionaris per a cada clic.

Per utilitzar l'atribució externa amb les importacions, assegureu-vos de seleccionar "Utilitza una atribució externa" a l'hora de crear l'acció de conversió a Google Ads (tal com s'explica al pas 14 de la part 1 d'aquestes instruccions). Quan estigueu a punt per penjar conversions amb mèrit parcial, assegureu-vos de baixar la nostra plantilla d'importació de conversions per a l'atribució externa (disponible en format d'Excel, CSV o de Fulls de càlcul de Google). Hi ha altres qüestions que també cal tenir en compte:

• No tragueu la columna que comença per "Google Click ID" (Identificador de clic de Google) o es produirà un error en la importació.
  • Assegureu-vos que les dades no continguin cap columna addicional ni informació personal.
  • Recordeu-vos de definir el valor de zona horària a la fila "Parameters" (Paràmetres), a la columna "Conversion Time" (Hora de la conversió) o a totes dues. Obteniu més informació sobre les opcions de configuració d'idioma, format de número, zona horària i moneda.
  • Per assignar mèrit de conversió parcial, cal que introduïu el nom del model d'atribució que utilitzeu, com ara "Lineal" o "Basat en dades".
  • Si decidiu incloure un valor de conversió, ha de ser el valor parcial corresponent al mèrit de conversió atribuït (vegeu l'exemple que es mostra a continuació).
  • L'import que introduïu a la columna "Attributed Credit" (Mèrit atribuït) ha de ser superior a zero i inferior o igual a u.
  • Les columnes "Conversion Value" (Valor de conversió) i "Conversion Currency" (Moneda de la conversió) són opcionals.

La plantilla d'importació de conversions amb l'atribució externa s'utilitza, per exemple, en fer un seguiment de les compres i recollir el GCLID de cada clic de client. És possible que un client faci tres clics abans de comprar un article de 100 € al vostre lloc web. Un clic pot provenir d'un anunci de display de Google Ads, un altre d'una xarxa publicitària diferent i l'últim d'un anunci de cerca de Google Ads. Si feu servir un model d'atribució lineal, la pujada tindrà un aspecte com aquest:

Parameters:Attribution Model = linear
Parameters:TimeZone=-0800 # El mèrit atribuït ha d'estar entre 0 i 1 # # Opcional # # Opcional #
Google Click ID Conversion Name Conversion Time Attributed credit (Mèrit atribuït) Conversion Value Conversion Currency
googleclickid1 Nom de l'acció de conversió amb atribució externa 05/01/2017 3:42:01 PM 0,33 33,33 EUR
googleclickid2 Nom de l'acció de conversió amb atribució externa 05/01/2017 3:42:01 PM 0,33 33,33 EUR
Preparar les dades per importar-les (campanyes d'hotels)

Si utilitzeu campanyes d'hotels, heu de fer servir paràmetres específics per a les conversions (com ara un identificador d'hotel i les dates de l'itinerari). Podeu baixar una plantilla amb els paràmetres obligatoris (baixada: Excel o CSV) o afegir-los a una plantilla existent. Utilitzeu la taula següent per saber com podeu donar format a cada paràmetre.

Nom de la columna Format acceptat Exemple
Google Click ID Cadena alfanumèrica.

EAIaIQobChMIlLfH1KqK9AI
VvEocAh3BowKiEAoYAyAAEgKZSPD_BwE

Conversion Name Cadena alfanumèrica. In-App Hotel Booking
Conversion Time aaaa-MM-dd HH:mm:ss 2022-11-10 5:00:00
Conversion Value Valor numèric de fins a 2 decimals. 20
Conversion Currency Codis de moneda ISO 4217. USD
Check-in Date

aaaa-MM-dd+z

Substituïu "+z" pel valor de la diferència horària respecte del temps universal coordinat (GMT) indicant + o - i, després, la diferència horària amb quatre dígits (per exemple, l'hora de Nova York és -05:00 i la de Berlín, +01:00).

2022-12-01+05:00
Check-out Date

aaaa-MM-dd+z

Substituïu "+z" pel valor de la diferència horària respecte del temps universal coordinat (GMT) indicant + o - i, després, la diferència horària amb quatre dígits (per exemple, l'hora de Nova York és -05:00 i la de Berlín, +01:00).

2022-12-04+05:00
Hotel ID Cadena alfanumèrica. Hotel123
Order ID Cadena alfanumèrica. OrderABC123

2. Importeu les conversions

Per importar les conversions fora de línia a Google Ads, cal que pengeu el fitxer de conversions al compte de Google Ads que les gestiona. Si teniu configurat el seguiment de conversions multicompte, heu de penjar les conversions al nivell de compte de gestor. Podeu penjar un fitxer una vegada o crear una programació per penjar regularment un fitxer que tingueu en línia. Seguiu les instruccions per a pujades úniques o per a pujades programades que s'indiquen a continuació, en funció de com vulgueu importar les conversions.

Podeu crear una variable personalitzada fent servir etiquetes de seguiment de conversions o penjant conversions fora de línia.

Després de crear una acció de conversió nova, espereu entre quatre i sis hores abans de penjar les conversions d'aquesta acció.
Pujada única de les conversions
Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
  3. Feu clic a Pujades.
  4. Feu clic al botó de més .
  5. Al menú desplegable "Font", seleccioneu la font del fitxer. Podeu penjar un fitxer des de l'ordinador o des de Fulls de càlcul de Google, o bé transferir-lo mitjançant HTTPS o SFTP.
  6. Segons la font que hàgiu seleccionat, trieu una de les opcions següents:
    • Si heu seleccionat "Penja un fitxer" o "Fulls de càlcul de Google", feu clic a Tria un fitxer per cercar i seleccionar el fitxer que conté la informació de les conversions fora de línia.
    • Si heu seleccionat HTTPS o SFTP, introduïu l'URL del fitxer, i el nom d'usuari i la contrasenya per accedir-hi.
      Nota: si seleccioneu SFTP i es mostra l'error "No s'ha trobat el fitxer", proveu d'escriure una barra inclinada doble ("//") entre el camí i el nom del fitxer (per exemple, SFTP://sftp.mysite.com/conversions//conv.csv).
  7. Indiqueu si les dades d'usuari estan xifrades amb la funció resum o no (és preferible que no ho estiguin). Al vostre ordinador, Google xifrarà amb la funció resum les dades que no ho estiguin abans de penjar-les. Les dades xifrades amb la funció resum indiquen que heu preformatat el fitxer i que heu aplicat aquesta funció a les dades d'usuari privades mitjançant l'algoritme SHA256, que és l'estàndard del sector pel que fa a la funció resum unidireccional.
    • Nota: si utilitzeu el mètode de "xifratge amb la funció resum", assegureu-vos que les dades pròpies no s'hagin tornat a formatar abans d'aplicar-hi la funció resum. Les dades pròpies han de coincidir exactament amb les que es van introduir al formulari de contactes quan es van recollir abans d'aplicar-hi la funció resum.
  8. Per importar el contingut d'un fitxer sense previsualitzar els resultats de la pujada, feu clic a Aplica i ometeu els passos restants. Per previsualitzar els resultats, feu clic a Previsualitza; veureu destacat el nombre de conversions que s'importaran al compte. La previsualització també mostra els errors (si n'hi ha) del fitxer. Podeu corregir aquests errors i tornar a penjar el fitxer o bé ignorar-los.
    • Quan la previsualització estigui a punt, feu clic a Detalls per veure una part del contingut del fitxer. Els errors (si n'hi ha) es mostren en primer lloc.
    • Per veure tot el contingut del fitxer, feu clic a Més.
    • Feu clic a Aplica el fitxer. A la part inferior de la pàgina veureu una barra de progrés que us avisarà quan s'hagin acabat d'importar les conversions del fitxer. A la barra de progrés, feu clic a Detalls per veure totes les conversions que s'han importat.

Podeu consultar els fitxers que heu penjat però que no heu aplicat i aquells que heu penjat i aplicat. Obteniu més informació sobre com podeu consultar els fitxers penjats.

Penjar les conversions de manera programada

Google Ads pot importar les vostres conversions automàticament seguint una programació periòdica. Cal que creeu un fitxer amb les conversions a Fulls de càlcul de Google o que l'emmagatzemeu en línia mitjançant HTTPS o SFTP. Si utilitzeu les conversions millorades per a contactes, heu d'aplicar la funció resum a les dades del fitxer abans de penjar-lo. Per programar pujades de fitxer, seguiu aquests passos:

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
  3. Feu clic a Pujades.
  4. A la part superior de la pàgina, feu clic a Programacions.
  5. Feu clic al botó de més .
  6. Al menú desplegable "Font", seleccioneu la font del fitxer. Podeu penjar un fitxer des de Fulls de càlcul de Google o bé transferir-lo mitjançant HTTPS o SFTP.
  7. Segons la font que hàgiu seleccionat, trieu una de les opcions següents:
    • Si heu seleccionat "Fulls de càlcul de Google", feu clic a Enllaça un full de càlcul de Google existent per cercar i seleccionar el fitxer que conté la informació de les conversions fora de línia.
    • Si heu seleccionat HTTPS o SFTP, introduïu l'URL del fitxer, i el nom d'usuari i la contrasenya per accedir-hi.
      Nota: si seleccioneu SFTP i es mostra l'error "No s'ha trobat el fitxer", proveu d'escriure una barra inclinada doble ("//") entre el camí i el nom del fitxer (per exemple, SFTP://sftp.mysite.com/conversions//conv.csv).
  8. Feu clic al menú desplegable Freqüència i seleccioneu la freqüència amb què voleu que s'importi el fitxer.
  9. Feu clic al menú desplegable Hora i seleccioneu l'hora a què voleu importar el fitxer.
  10. Feu clic a Desa i previsualitza. La previsualització us indica si la programació s'ha desat correctament o no. És possible que no es desi si Google Ads no pot accedir a la font del fitxer a causa d'un nom d'usuari, una contrasenya o un format de fitxer incorrectes.
  11. Feu clic a D'acord per tornar a la pàgina "Programacions", en què s'enumeren totes les pujades programades.
    Nota: si hi ha cap problema amb la pujada programada, veureu una alerta al compte i rebreu un correu electrònic. Haureu de comprovar el fitxer en línia per corregir el problema.
  12. Per canviar una pujada programada, feu clic a Opcions, a la columna "Accions", i trieu una de les opcions següents:
    • Feu clic a Edita per canviar la configuració d'una pujada programada.
    • Feu clic a Posa en pausa per aturar les pujades programades d'un fitxer.
    • Feu clic a Reprèn si s'han posat en pausa les pujades programades d'un fitxer i voleu reprendre-les.
    • Feu clic a Treu si ja no us cal penjar les conversions al fitxer.

Si el vostre compte de Google Ads té accés només de lectura, no podeu modificar les opcions de les pujades programades.

3. Consulteu els resultats i corregiu els errors

Els fitxers de pujada solen contenir errors, sobretot la primera vegada que es configura el procés d'importació de conversions. És important que tots els anunciants examinin els resultats de les pujades. Obteniu més informació sobre com podeu corregir les discrepàncies i els errors en les importacions de conversions fora de línia.

Consultar els fitxers penjats

Un cop penjat el fitxer de conversions, veureu una entrada nova corresponent a aquest fitxer a la pàgina Pujades. Tingueu present que un fitxer pot tardar uns quants minuts a penjar-se i aplicar-se.

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
  3. Feu clic a Pujades.
  4. A la taula "Accions pendents" veureu els fitxers que heu previsualitzat però que no heu aplicat. A la columna "Accions", feu clic a Aplica per importar les conversions del fitxer o bé a Descarta per treure el fitxer penjat.
  5. A sota de la taula "Accions pendents" veureu una llista dels fitxers que heu penjat i aplicat. Consulteu les columnes següents per obtenir més informació sobre aquests fitxers.
    • A la columna "Estat" podeu veure ràpidament si les conversions del fitxer s'han importat correctament.
    • A la columna "Resultats" es proporcionen més detalls sobre l'estat de la importació. Si no s'ha pogut importar el fitxer, hi veureu els motius. A més, la columna conté enllaços per veure quines conversions s'han importat i quines no a causa d'errors al fitxer.
    • A la columna "Accions" trobareu els enllaços següents:
      • Baixa els resultats: permet baixar una còpia del fitxer que heu penjat i es mostra quan totes les conversions del fitxer s'han importat correctament.
      • Baixa-ho tot: permet baixar una còpia del fitxer que heu penjat en la qual s'inclouen les conversions que no s'han pogut importar.
      • Baixa els errors: permet baixar un full de càlcul en què s'enumeren les conversions del fitxer que no s'han pogut importar, així com els missatges d'error corresponents.
      En seleccionar algun dels tres enllaços anteriors, el fitxer que es baixarà inclourà la columna "Results" (Resultats), en què s'indicarà si una conversió s'ha importat correctament o bé el motiu pel qual no s'ha pogut importar. Aquests enllaços es treuen entre 30 i 60 dies després que hàgiu penjat el fitxer inicial.
Corregir els errors d'importació
  1. Consulteu els fitxers que heu penjat i cerqueu el que presenti errors.
  2. A la columna "Accions", feu clic a Baixa els errors per baixar un full de càlcul en què s'enumeren les conversions del fitxer que no s'han pogut importar.
  3. Reviseu els missatges d'error que es mostren a la columna "Resultats" del full de càlcul per esbrinar els motius pels quals Google Ads no ha pogut importar les conversions.
  4. Feu els canvis necessaris al full de càlcul, deseu-lo i proveu de tornar-lo a penjar.
  5. De vegades, pot haver-hi algun problema que impedeixi processar tot el fitxer. En aquest cas, trobareu el missatge d'error a la primera fila si feu servir un fitxer .csv o .tsv, o bé en un full de treball nou anomenat "General Errors" (Errors generals) si feu servir un fitxer d'Excel.

Directrius per importar conversions

Planificar les pujades

Les conversions fora de línia que s'hagin penjat més de 90 dies després del darrer clic associat no s'importaran a Google Ads i, per tant, no s'inclouran a les estadístiques de conversions.

Penjar diverses conversions corresponents al mateix clic

Cada conversió només s'importa una vegada. Per tant, si proveu de penjar una conversió amb la mateixa combinació d'identificador únic (GCLID o dades proporcionades per l'usuari mitjançant un formulari de contactes), nom de la conversió, data i hora que una altra, o bé un ajust de conversió duplicat, només es comptarà una vegada i rebreu un missatge d'error per a les pujades duplicades.

En canvi, sí que podeu penjar diverses conversions del mateix tipus (com ara diverses conversions de compra fora de línia) corresponents a un mateix clic. Google Ads les registrarà com a conversions independents, sempre que el moment en què s'hagin produït sigui diferent (els identificadors únics i els noms de les conversions poden ser idèntics) i sempre que hàgiu definit l'opció de configuració del recompte de conversions en "Totes".

Consell: si torneu a penjar esdeveniments penjats anteriorment, Google traurà automàticament els duplicats de les dades per evitar que es comptin dos cops.

Veure les conversions importades a Google Ads

Les estadístiques de les conversions importades tarden aproximadament tres hores a mostrar-se al compte de Google Ads. Quan ho facin, es mostraran a les columnes "Conversions". Per obtenir informació sobre les columnes "Conversions" i sobre com podeu afegir-les als informes, consulteu l'article Entendre les dades de seguiment de conversions. Per veure les variacions en el rendiment per acció de conversió, podeu segmentar la columna "Conversions" per "Nom de l'acció de conversió".

Per validar si les importacions de conversions funcionen, utilitzeu la columna "Totes les conv. (per hora de la conv.)". A diferència de la resta de columnes de conversió, aquesta columna informa del total de conversions segons la data de la conversió perquè el fitxer de pujada registra una hora de la conversió.

Recordeu que, com més gran sigui el retard entre els clics i les conversions (en línia o importades), més temps haureu d'esperar per veure les mètriques de conversió més completes.

Exemple

Si voleu consultar les estadístiques de conversió d'un dilluns, els usuaris dels qui rebeu clics tarden 3 dies a fer una conversió i pengeu les conversions cada nit, haureu d'esperar fins al matí del divendres perquè les estadístiques del dilluns siguin precises.

Configurar un URL de SFTP

"No s'ha trobat el fitxer. Comproveu que l'URL, el nom i la contrasenya siguin correctes".

Si es produeix aquest error de pujada i ja heu comprovat que el nom d'usuari i la contrasenya s'han introduït correctament, és probable que hàgiu de modificar l'URL per aclarir si el fitxer es troba al directori d'inici.

Cada usuari (per exemple, Joan) d'un servidor SFTP (per exemple, ftp.example.com) té un directori d'inici (per exemple, /home/Joan/). Alguns servidors SFTP donen per fet que el fitxer que sol·liciteu (per exemple, pujada.csv) sempre s'allotjarà en algun lloc del directori d'inici. En aquests casos, si incloeu el directori d'inici a l'URL, el servidor FTP cercarà el fitxer a la ubicació incorrecta.

Corregir els errors de pujada

Aquí teniu uns quants exemples d'errors de pujada i la solució corresponent.

Si el fitxer està desat al directori d'inici (/home/Joan/)

Estat URL Motiu
Incorrecte ftp.example.com/home/Joan/pujada.csv Aquesta sembla l'opció d'URL lògica que cal utilitzar, però llavors el servidor FTP dona per suposat que el fitxer està emmagatzemat al directori d'inici. Per tant, interpreta que el camí d'aquest fitxer és /home/Joan/home/Joan/.
Correcte ftp.example.com/pujada.csv Per evitar confusions, traieu el camí al directori d'inici (/home/Joan/).
Correcte ftp.example.com//home/Joan/pujada.csv Si col·loqueu una barra inclinada doble ("//") entre el domini i el camí del fitxer, el servidor FTP no donarà per suposat que el fitxer és al directori d'inici.

Si el fitxer està desat en un directori dins del directori d'inici (/home/Joan/data/)

Estat URL Motiu
Incorrecte ftp.example.com/home/Joan/data/pujada.csv

Igual que en el cas anterior, com que el servidor FTP dona per fet que el fitxer està emmagatzemant al directori d'inici, interpreta que el camí d'aquest fitxer és /home/Joan/home/Joan/data/.

Correcte ftp.example.com/data/pujada.csv Per evitar confusions, traieu el camí al directori d'inici (/home/Joan/).
Correcte ftp.example.com//home/Joan/pujada.csv Si col·loqueu una barra inclinada doble ("//") entre el domini i el camí del fitxer, el servidor FTP no donarà per suposat que el fitxer és al directori d'inici.

Si el fitxer no s'ha desat al directori d'inici (sinó a /foo/bar/)

Estat URL Motiu
Incorrecte ftp.example.com/foo/bar/pujada.csv Aquesta sembla l'opció d'URL lògica que cal utilitzar, però llavors el servidor FTP dona per suposat que el fitxer està emmagatzemat al directori d'inici. Per tant, interpreta que el camí d'aquest fitxer és /home/Joan/foo/bar/.
Correcte ftp.example.com//foo/bar/pujada.csv Si col·loqueu una barra inclinada doble ("//") entre el domini i el camí del fitxer, el servidor FTP no donarà per suposat que el fitxer és al directori d'inici.

Enllaços relacionats

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now