Offline-konversioiden tuominen Googlen klikkaustunnuksen (GCLID) avulla

Google Adsin konversioiden tuonnin avulla voit seurata, mitä verkon ulkopuolella tapahtuu mainostesi klikkaamisen jälkeen.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa Google Ads ‐tililläsi ja verkkosivustollasi käyttöön tuotujen offline-konversioiden seurannan GCLID-tunnuksen avulla. Seuraa alla olevia ohjeita, niin voit alkaa tuoda konversioita Google Adsiin. Seuraavista linkeistä voit lukea muista menetelmistä:

Huom. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit tuoda offline-konversioita käyttämällä GCLID-tunnusta. Jos sinulla on liidilomakkeista saatua käyttäjädataa, katso ohjeet laajennettujen liidikonversioiden käyttöönottoon.

Ennen kuin aloitat

Voit tuoda yrityksesi offline-konversiot GCLID-tunnuksen avulla, kun seuraavat vaatimukset täyttyvät:

• Olet ottanut automaattisen taggauksen käyttöön. Tämä mahdollistaa offline-konversioiden tuonnin.
  • Voit muuttaa koodia kaikilla verkkosivuillasi. Näin voit kerätä siihen URL-osoitteeseen liitetyn GCLID (Googlen klikkaustunnus) ‑parametrin, johon käyttäjä päätyy mainostasi klikattuaan.
  • Voit tallentaa GCLID-tunnuksen yhdessä verkkosivustollasi kerättyjen potentiaalisen asiakkaan tietojen kanssa. Tästä on hyötyä esimerkiksi liidien seurantajärjestelmässä. GCLID-parametrissa isoilla ja pienillä kirjaimilla on merkitystä, joten varmista, että lataat sen oikein.
  • Klikkauksen ja konversion välinen aika on alle 90 päivää. Jos konversio lähetetään yli 90 päivän kuluttua viimeisestä siihen liittyvästä klikkauksesta, sitä ei tuoda Google Adsiin eikä se näy konversiotilastoissa.

Ohjeet

Offline-konversioiden tuontien käyttöönottoon sisältyy kaksi vaihetta: konversiotapahtuman luominen Google Ads ‑tilillä sekä verkkosivuston ja liidien seurantajärjestelmän määrittäminen. Seuraa alla olevia ohjeita.

Vaihe 1: Luo vähintään yksi tuotava konversiotapahtuma

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Sinun on luotava uusi konversiotapahtuma jokaiselle mitattavalle offline-konversiotyypille, kuten "myyntivalmis liidi" tai "tehty kauppa". Voit mitata niin montaa konversiotapahtumaa kuin haluat.

Näin voit luoda uuden offline-konversiotapahtuman:
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Luo uusi konversiotapahtuma klikkaamalla pluspainiketta .
  5. Näet vaihtoehtoisia konversiolähteitä, joita voit seurata. Valitse Tuo.
  6. Valitse Muut datalähteet tai CRM-järjestelmät, jos haluat integroida CRM:n suoraan, tai valitse Manuaalinen tuonti APIn tai latausten avulla.
  7. Klikkaa Jatka.
  8. Nimeä luotava konversiotapahtuma (on tärkeää, että muistat nimen täsmälleen oikeassa muodossa, koska tarvitset sitä myöhemmin, kun lähetät offline-konversion tiedot).
  9. Klikkaa avattavaa Luokka-valikkoa ja valitse kategoria, joka vastaa konversioitasi parhaiten. Voit käyttää kategoriaa konversioraporttien ryhmittelyyn. Voit muuttaa sitä koska tahansa.
  10. Valitse Arvo-kohdasta, kuinka kunkin konversion arvoa seurataan.
  11. Valitse Laskentatapa-kohdasta konversioiden laskentatapa.
  12. Klikkaa Klikkauskonversioikkuna. Valitse, miten kauan tätä konversiotapahtumaa seurataan mainosklikkauksen jälkeen. Haku‑, Shopping‑ ja Display-kampanjoilla ikkuna voi olla 1–90 päivää.
  13. (Lisäasetukset) Valitse Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen. Tämä asetus on oletusarvon mukaan valittuna. Poista sen valinta, jos et halua sisällyttää tämän konversiotapahtuman dataa Konversiot- ja Konversioarvo-sarakkeisiin. Jos poistat tämän asetuksen valinnan, data sisällytetään yhä Kaikki konversiot ‑sarakkeeseen.
    • Asetuksen valinta kannattaa poistaa, jos käytät automaattista hintatarjousstrategiaa konversioiden optimointiin etkä halua sisällyttää tätä konversiotapahtumaa hintatarjousstrategiaasi. Lue lisää tilin oletuskonversiotavoitteista.
  14. Klikkaa Attribuutiomalli. Tämän asetuksen avulla voit valita, minkä tapahtuman ansioksi kukin konversio lasketaan.
    • Jos haluat käyttää Google Adsin attribuutiomallia, valitse Käytä Google Adsin attribuutiota ja valitse avattavasta valikosta haluamasi malli. Lue lisää eri vaihtoehdoista ja asetuksen toiminnasta artikkelista Tietoja attribuutiomalleista.
    • Jos haluat käyttää omaa attribuutiomalliasi ja tuoda konversio-osuuksia kullekin GCLID-tunnukselle, valitse Käytä ulkoista attribuutiota.
    • Huom. Ulkoisen attribuution ja Google Ads ‐attribuution välillä ei voi vaihtaa tapahtuman luomisen jälkeen.
  15. Klikkaa Luo ja jatka.
  16. Klikkaa Valmis.

Tärkeää: Kun olet luonut uuden konversiotapahtuman, odota 4–6 tuntia ennen siihen liittyvien konversioiden lataamista. Jos lähetät konversiot 4–6 ensimmäisen tunnin aikana, konversiot saattavat näkyä raporteissasi vasta kahden päivän kuluttua.

Konversioiden lähettäminen useille tileille yhdestä tiedostosta

Tätä toimintoa varten kaikki asianmukaiset tilit on linkitettävä jaetulta hallinnoijan tililtä (Oma asiakaskeskus). Tiedostot lähetetään tälle hallinnoijan tilille. Tämän jälkeen Google Ads tuo kaikki konversiot, jotka ovat peräisin linkitetyiltä tileiltä.

Muista, että jos lähetät sellaisen tilin konversion, jota ei ole linkitetty hallinnoijan tililtäsi, saat virheilmoituksen, jonka mukaan sinulla ei ole lupaa lähettää konversiota.

• Jos käytät MCC-tilin alaista konversioseurantaa: Luo tuotavat konversiotapahtumat hallinnoijan tilin tasolla ja seuraa artikkelin MCC-tilin alaisen konversioseurannan käyttöönotto ohjeita varmistaaksesi, että hallinnoijan tiliä käytetään konversiotilinä kaikilla hallinnoiduilla tileillä.
  • Jos et käytä MCC-tilin alaista konversioseurantaa: Luo tuotavat konversiotapahtumat erikseen kullakin tilillä. Jos seuraat samaa konversiota (esimerkiksi myyntivalmista liidiä) useilla eri tileillä, käytä kaikkien tiliesi kaikissa konversioiden nimissä tarkalleen samaa kirjoitusasua ja kirjainkokoa.
  • Jos et ole käyttänyt Google Adsin konversioseurantaa aiemmin ja kaikki hallinnoijan tilisi alaiset tilit kuuluvat samalle yritykselle, käytä MCC-tilin alaista konversioseurantaa. Tämä voi helpottaa konversioiden ja attribuutioraporttien seurantaa.

Vaihe 2: Ota käyttöön verkkosivuston ja liidien seurantajärjestelmä

Seuraavaksi käydään läpi toisen vaiheen kolme kohtaa:

1. Päivitä jokainen liidilomakkeen lähetyssivu, jotta GCLID-tunnus välittyy liidienhallintajärjestelmääsi.
  2. Lisää skripti (katso skriptiehdotus alta) kaikille verkkosivuillesi, jotta GCLID-tunnus voidaan kerätä ja tallentaa.
  3. Tallenna GCLID-tunnus ja potentiaalisen asiakkaan tiedot liidienhallintajärjestelmääsi.
Huom. Varmista, että noudatat evästesuostumusta koskevia paikallisia asetuksia.

Muista tehdä ensin vaihe 1 (luo vähintään yksi konversiotapahtuma) ennen tämän vaiheen aloittamista. Muuten et voi tuoda aiempia konversioita.

1. Muokkaa jokaista lomakkeen lähetyssivua lisäämällä piilotettu kenttä GCLID-tunnukselle. Näin GCLID-tunnus välittyy backend-järjestelmääsi.
    Alla on esimerkkilomake, jossa on piilotettu kenttä GCLID-tunnukselle. Jos voit muokata lomakkeen koodia suoraan, lisää keltaisella korostettu <input>-tagi <form>-tagien väliin. Joissakin tapauksissa liidien hallintajärjestelmäsi ylläpitäjän täytyy tuottaa lomakkeen koodi sinua varten.
   <form action="" name="myForm">
         Nimi: <input type="text" name="name">
         <input type="hidden" id="gclid_field" name="gclid_field" value="">
         <input type="submit" value="Lähetä lomake" name="btnSubmit">
   </form>

1. Päivitä koodi kaikilla verkkosivuillasi, jotta GCLID-tunnus voidaan kerätä ja tallentaa (evästeeseen tai paikalliseen muistiin). Voit kirjoittaa oman skriptin tai käyttää alla olevaa skriptiehdotusta. Jos käytät alla olevaa skriptiä, muista lisätä "var gclidFormFields" ‑riville lista kaikista edellisessä vaiheessa luomistasi kentän tunnuksista.

Huom. Varmista, että noudatat evästesuostumusta koskevia paikallisia asetuksia.
    <script>

function getParam(p) {
    var match = RegExp('[?&]' + p + '=([^&]*)').exec(window.location.search);
    return match && decodeURIComponent(match[1].replace(/\+/g, ' '));
    }

function getExpiryRecord(value) {
    var expiryPeriod = 90 * 24 * 60 * 60 * 1000; // 90 päivän vanhenemisaika millisekunteina

var expiryDate = new Date().getTime() + expiryPeriod;
    return {
    value: value,
    expiryDate: expiryDate
    };
    }

function addGclid() {
    var gclidParam = getParam('gclid');
    var gclidFormFields = ['gclid_field', 'foobar']; // kaikki mahdolliset GCLID-lomakekentän tunnukset tähän
    var gclidRecord = null;
    var currGclidFormField;

var gclsrcParam = getParam('gclsrc');
    var isGclsrcValid = !gclsrcParam || gclsrcParam.indexOf('aw') !== -1;

gclidFormFields.forEach(function (field) {
    if (document.getElementById(field)) {
    currGclidFormField = document.getElementById(field);
    }
    });

if (gclidParam && isGclsrcValid) {
    gclidRecord = getExpiryRecord(gclidParam);
    localStorage.setItem('gclid', JSON.stringify(gclidRecord));
    }

var gclid = gclidRecord || JSON.parse(localStorage.getItem('gclid'));
    var isGclidValid = gclid && new Date().getTime() < gclid.expiryDate;

if (currGclidFormField && isGclidValid) {
    currGclidFormField.value = gclid.value;
    }
    }

window.addEventListener('load', addGclid);

</script>

Koodin lisääminen:

• Jotta kaikki konversiot saadaan laskettua, skripti kannattaa lisätä sivuston jokaiselle sivulle (ei vain laskeutumissivuille). Lisää skripti esimerkiksi käyttämääsi verkkosivun malliin, jolloin se sisältyy automaattisesti kaikkiin uusiin sivuihin. Voit myös lisätä skriptin globaaliin elementtiin, kuten sivun alatunnisteeseen.

• Lisää skripti jokaiselle sivulle juuri ennen sulkevaa </body>-tagia.

1. Muokkaa asiakasdatan backend-hallintajärjestelmääsi siten, että GCLID-tunnus voidaan tallentaa yhdessä potentiaalisen asiakkaan tietojen kanssa silloin, kun lomakekentästä saadaan GCLID-arvo. Jos käytät esimerkiksi liidien hallintajärjestelmää, pyydä IT-tiimiäsi lisäämään liidiobjektiin oma kenttä. Näin GCLID-tunnus voidaan tallentaa ja noutaa helposti ja luotettavasti. IT-tiimisi voi tutustua käyttämäsi järjestelmän integrointioppaaseen.

Vinkki: Kerää GCLID-tunnus Google Tag Managerin avulla

Jos sinulla on Google Tag Manager ‑tili ja käytät kaikissa lomakkeissa samaa kentän nimeä, voit ottaa edellä olevan skriptin käyttöön tilin avulla seuraamalla näitä ohjeita:

1. Kirjaudu Google Tag Manager ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Tilit-kohdasta sen tilin nimeä, joka sisältää Google Ads ‑tageille käyttämäsi säilön.
  3. Klikkaa Säilöt-kohdasta sen säilön nimeä, jota haluat käyttää.
  4. Klikkaa Uusi ja valitse avattavasta valikosta Tagi.
  5. Kirjoita Tagin nimi ‑kenttään nimi (esimerkiksi "Google Ads ‑klikkaustunnukset konversioiden tuontia varten").
  6. Valitse Tagityyppi-kohdan avattavasta valikosta Oma HTML-tagi.
  7. Kopioi edellä kohdassa 2 oleva JavaScript ja liitä se HTML-kenttään.
  8. Valitse Käynnistyssäännöt-kohdasta +Lisää. Valitse Kaikki sivut ‑kohdan viereinen valintaruutu ja klikkaa Tallenna.
  9. Klikkaa Tallenna.
  10. Klikkaa Luo versio.
  11. Valitse Julkaise.

Konversioiden tuominen Google Adsiin

Olet nyt valmistellut Google Ads ‑tilin, verkkosivuston ja liidien seurantajärjestelmän. Viimeistele tuotavien offline-konversioiden seurannan käyttöönotto seuraamalla ohjeita, jotka koskevat mainosklikkausten konversioiden tuomista Google Adsiin.