Offline‑konversioseurannan määrittäminen

Google Adsin konversioiden tuonnin avulla voit seurata verkon ulkopuolisia tapahtumia mainostesi klikkaamisen jälkeen. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten määrität Google Ads ‑tilisi ja verkkosivustosi seuraamaan offline-konversioita. Seuraa alla olevia ohjeita, niin voit tuoda konversiot Google Adsiin.

Tässä artikkelissa keskitytään ohjeisiin. Jos haluat lisätietoja offline-konversioseurannan eduista ja toiminnasta, lue artikkeli Tietoja offline-konversioseurannasta.

Jos haluat tuoda konversioita Salesforcesta, linkitä Google Ads- ja Salesforce-tilisi näiden ohjeiden avulla. Näin voit seurata, milloin Google Ads ‑kampanjoissasi saavutetaan myyntisuppiloosi määritettyjä virstanpylväitä.

Ennen kuin aloitat

Voit tuoda yrityksesi offline-konversiot, kun seuraavat vaatimukset täyttyvät:

• Olet ottanut automaattisen taggauksen käyttöön. Tämä mahdollistaa offline-konversioiden tuonnin.
  • Voit muuttaa koodia kaikilla verkkosivuillasi. Näin voit kerätä siihen URL-osoitteeseen liitetyn GCLID (Google Click Identifer) ‑parametrin, johon käyttäjä päätyy mainostasi klikattuaan.
  • Voit tallentaa GCLID-tunnuksen yhdessä verkkosivustollasi kerättyjen prospektin tietojen kanssa. Tästä on hyötyä esimerkiksi liidien seurantajärjestelmässä.
  • Konversioon johtavien klikkausten syklisi pituus on alle 90 päivää. Jos konversiot lähetetään yli 90 päivän kuluttua viimeisestä konversioon liittyvästä klikkauksesta, niitä ei tuoda Google Adsiin eivätkä ne näy konversiotilastoissa.

Ohjeet

Offline-konversioseurannan tuontien määrittäminen koostuu kahdesta vaiheesta: konversiotapahtuman luomisesta Google Ads ‑tilillä sekä verkkosivuston ja liidien seurantajärjestelmän määrittämisestä. Seuraa alla olevia ohjeita.

Vaihe 1: Luo vähintään yksi tuotava konversiotapahtuma

Sinun on luotava uusi konversiotapahtuma jokaiselle mitattavalle offline-konversiotyypille, kuten "hyväksytty liidi" tai "tehty kauppa". Voit mitata niin montaa offline-konversiotapahtumaa kuin haluat.

Voit luoda uuden offline-konversiotapahtuman seuraavasti:
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  4. Luo uusi konversiotapahtuma klikkaamalla pluspainiketta .
  5. Näet vaihtoehtoisia konversiolähteitä, joita voit seurata. Valitse Tuo.
  6. Valitse muut datalähteet tai CRM:t ja valitse sitten konversioiden seuranta klikkausten perusteella tai konversioiden seuranta puheluiden perusteella.
  7. Klikkaa Jatka.
  8. Nimeä luotava konversiotapahtuma (on tärkeää, että muistat nimen täsmälleen oikeassa muodossa, koska tarvitset sitä myöhemmin, kun lähetät offline-konversioiden tietoja).
  9. Klikkaa avattavaa Luokka-valikkoa ja valitse luokka, joka vastaa määrittämiäsi konversioita parhaiten. Voit käyttää luokkaa konversioraporttien ryhmittelyyn. Voit muuttaa sitä koska tahansa.
  10. Valitse Arvo-kohdasta, kuinka kunkin konversion arvoa seurataan.
  11. Valitse Laskentatapa-kohdasta konversioiden laskentatapa.
  12. Klikkaa Konversioikkuna. Valitse, miten kauan tämän konversiotapahtuman konversioita seurataan mainoksen klikkauksen jälkeen. Seurantajakson pituus voi olla 1–90 päivää.
  13. (Lisäasetukset) Klikkaa Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen. Poista tämän valintaruudun valinta (valittuna oletuksena), jos et halua sisällyttää tämän konversiotapahtuman dataa Konversiot- ja Konversioarvo-sarakkeisiin. Jos poistat valinnan, data näkyy edelleen Kaikki konversiot ‑sarakkeessa.
  14. Asetuksen valinta kannattaa poistaa, jos käytät automaattista hintatarjousstrategiaa konversioiden optimointiin etkä halua sisällyttää tätä konversiotapahtumaa hintatarjousstrategiaasi. Lue lisää Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksesta.
  15. Klikkaa Attribuutiomalli. Tämän asetuksen avulla voit valita, minkä tapahtuman ansioksi kukin konversio lasketaan.
    • Jos haluat käyttää Google Adsin attribuutiomallia, valitse Käytä Google Adsin attribuutiota ja valitse avattavasta valikosta haluamasi malli. Lisätietoja eri vaihtoehdoista ja asetuksen toiminnasta on artikkelissa Tietoja attribuutiomalleista.
    • Jos haluat käyttää omaa attribuutiomalliasi ja tuoda konversio-osuuksia attribuutiosta kullekin GCLID-tunnukselle, valitse Käytä ulkoista attribuutiota.

Huom. Ulkoisen attribuution ja Google Ads ‑attribuution välillä ei voi vaihtaa tapahtuman luomisen jälkeen.

16. Klikkaa Luo ja jatka.
  17. Valitse Valmis.

Tärkeää: Kun olet luonut uuden konversiotapahtuman, odota 4–6 tuntia ennen kyseisen konversiotapahtuman konversioiden lähettämistä.  Jos lähetät konversiot 4–6 ensimmäisen tunnin aikana, kyseisten konversioiden näkymiseen raporteissasi saattaa kulua kaksi päivää.

Konversioiden lähettäminen useille tileille yhdestä tiedostosta

Tätä toimintoa varten kaikki asianmukaiset tilit on linkitettävä jaetulta hallinnoijan tililtä (Oma asiakaskeskus). Tiedostot lähetetään tälle hallinnoijan tilille. Tämän jälkeen Google Ads tuo kaikki konversiot, jotka ovat peräisin linkitetyiltä tileiltä.

Muista, että jos lähetät sellaisen tilin konversion, jota ei ole linkitetty hallinnoijan tililtäsi, saat virheilmoituksen, jonka mukaan sinulla ei ole lupaa lähettää konversiota.

• Jos käytät tilien välistä konversioseurantaa: luo tuotavat konversiotoiminnot hallinnoijan tilin tasolla ja varmista ohjeiden avulla, että kaikilla hallinnoiduilla tileillä käytetään hallinnoijan tiliä konversiotilinä.
  • Jos et käytä MCC-tilin alaista konversioseurantaa: Luo tuotavat konversiotapahtumat erikseen kullakin tilillä. Jos seuraat samaa konversiota (esimerkiksi hyväksyttyä liidiä) useilla eri tileillä, käytä kaikkien tiliesi kaikissa konversioiden nimissä tarkalleen samaa kirjoitusasua ja kirjainkokoa.
  • Jos et ole käyttänyt Google Adsin konversioseurantaa aiemmin ja kaikki hallinnoijan tilisi alaiset tilit kuuluvat samalle yritykselle, käytä MCC-tilin alaista konversioseurantaa. Tämä voi helpottaa konversioiden ja attribuutioraporttien seurantaa.

Vaihe 2: Ota käyttöön verkkosivuston ja liidien seurantajärjestelmä

Seuraavaksi käydään läpi toisen vaiheen kolme kohtaa:

1. Päivitä jokainen liidilomakkeen lähetyssivu, jotta GCLID-tunnus välittyy liidien hallintajärjestelmääsi.
  2. Lisää skripti (katso skriptiehdotus alta) kaikille verkkosivuillesi, jotta GCLID-tunnus voidaan kerätä ja tallentaa.
  3. Tallenna GCLID-tunnus ja prospektin tiedot liidien hallintajärjestelmääsi.

Muista tehdä ensin vaihe 1 (luo vähintään yksi konversiotapahtuma) ennen tämän vaiheen aloittamista. Muuten et voi tuoda aiempia konversioita.

1. Muokkaa jokaista lomakkeen lähetyssivua lisäämällä piilotettu kenttä GCLID-tunnukselle.  Näin GCLID-tunnus välittyy backend-järjestelmääsi.
    Alla on esimerkkilomake, jossa on piilotettu kenttä GCLID-tunnukselle.  Jos voit muokata lomakkeen koodia suoraan, lisää keltaisella korostettu <input>-tagi <form>-tagien väliin.  Joissakin tapauksissa liidien hallintajärjestelmäsi ylläpitäjän täytyy tuottaa lomakkeen koodi sinua varten.

<form action="" name="myForm">
         Name: <input type="text" name="name">
         <input type="hidden" id="gclid_field" name="gclid_field" value="">
         <input type="submit" value="Submit Form" name="btnSubmit">
   </form>

1. Päivitä koodi kaikilla verkkosivuillasi, jotta GCLID-tunnus voidaan kerätä ja tallentaa (evästeeseen tai paikalliseen muistiin). Voit kirjoittaa oman skriptin tai käyttää alla olevaa skriptiehdotusta.  Jos käytät alla olevaa skriptiä, muista lisätä var gclidFormFields ‑riville luettelo kaikista edellisessä vaiheessa luomistasi kentän tunnuksista:

<script>

function getParam(p) {
      var match = RegExp('[?&]' + p + '=([^&]*)').exec(window.location.search);
      return match && decodeURIComponent(match[1].replace(/\+/g, ' '));
    }

function getExpiryRecord(value) {
      var expiryPeriod = 90 * 24 * 60 * 60 * 1000; // 90 day expiry in milliseconds

var expiryDate = new Date().getTime() + expiryPeriod;
      return {
        value: value,
        expiryDate: expiryDate
      };
    }

function addGclid() {
      var gclidParam = getParam('gclid');
      var gclidFormFields = ['gclid_field', 'foobar']; // kaikki mahdolliset gclid-lomakekentän tunnukset tähän
      var gclidRecord = null;
      var currGclidFormField;

var gclsrcParam = getParam('gclsrc');
      var isGclsrcValid = !gclsrcParam || gclsrcParam.indexOf('aw') !== -1;

gclidFormFields.forEach(function (field) {
        if (document.getElementById(field)) {
          currGclidFormField = document.getElementById(field);
        }
      });

if (gclidParam && isGclsrcValid) {
        gclidRecord = getExpiryRecord(gclidParam);
        localStorage.setItem('gclid', JSON.stringify(gclidRecord));
      }

var gclid = gclidRecord || JSON.parse(localStorage.getItem('gclid'));
      var isGclidValid = gclid && new Date().getTime() < gclid.expiryDate;

if (currGclidFormField && isGclidValid) {
        currGclidFormField.value = gclid.value;
      }
    }

window.addEventListener('load', addGclid);

</script>

Koodin lisääminen:

• Jotta kaikki konversiot saadaan laskettua, skripti kannattaa lisätä sivuston jokaiselle sivulle (ei vain laskeutumissivuille). Lisää skripti esimerkiksi käyttämääsi verkkosivun malliin, jolloin se sisältyy automaattisesti kaikkiin uusiin sivuihin. Voit myös lisätä skriptin globaaliin elementtiin, kuten sivun alatunnisteeseen.

• Lisää skripti jokaiselle sivulle juuri ennen sulkevaa </body>-tagia.

1. Muokkaa asiakastietojen backend-hallintajärjestelmääsi siten, että kun lomakekentästä saadaan GCLID-arvo, GCLID-tunnus voidaan tallentaa yhdessä prospektin tietojen kanssa. Jos käytät esimerkiksi liidien hallintajärjestelmää, pyydä IT-tiimiäsi lisäämään liidiobjektiin oma kenttä. Näin GCLID-tunnus voidaan tallentaa ja noutaa helposti ja luotettavasti. IT-tiimisi voi tutustua käyttämäsi järjestelmän integrointioppaaseen.

Vinkki: Kerää GCLID-tunnus Google Tag Managerin avulla

Jos sinulla on Google Tag Manager ‑tili ja käytät kaikissa lomakkeissa samaa kentän nimeä, voit ottaa edellä olevan skriptin käyttöön tilin avulla seuraamalla näitä ohjeita:

1. Kirjaudu Google Tag Manager ‑tilillesi osoitteessa http://www.google.fi/tagmanager.
  2. Klikkaa Tilit-kohdasta sen tilin nimeä, joka sisältää Google Ads ‑tageille käyttämäsi säilön.
  3. Klikkaa Säilöt-kohdasta sen säilön nimeä, jota haluat käyttää.
  4. Klikkaa Uusi-painiketta ja valitse avattavasta valikosta Tagi.
  5. Kirjoita Tagin nimi ‑kenttään nimi (esimerkiksi Google Ads ‑klikkaustunnukset konversioiden tuontia varten).
  6. Valitse Tagityyppi-kohdan avattavasta valikosta Oma HTML-tagi.
  7. Kopioi edellä kohdassa 2 oleva JavaScript ja liitä se HTML-kenttään.
  8. Klikkaa Käynnistyssäännöt-kohdasta +Lisää-painiketta. Valitse Kaikki sivut ‑kohdan viereinen valintaruutu ja valitse Tallenna.
  9. Klikkaa Tallenna.
  10. Klikkaa Luo versio.
  11. Klikkaa Julkaise.

Konversioiden tuominen Google Adsiin

Olet nyt määrittänyt Google Ads ‑tilin, verkkosivuston ja liidien seurantajärjestelmän. Viimeistele offline-konversioseurannan määrittäminen seuraamalla Konversioiden tuominen Google Adsiin ‑artikkelin ohjeita.