Bruk automatisk målretting i bannerannonser fra Google

Med automatisk målretting kan du utvide rekkevidden din til å omfatte flere brukere, og dermed blir det enklere for deg å generere flere konverteringer for den samme eller omtrent den samme kostnaden per kunde med bannerannonser fra Google. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du endrer innstillingen for målrettingsutvidelse og hvordan du evaluerer kampanjeresultater.

Du kan få en oversikt over automatisk målretting i bannerannonser fra Google og hvordan det fungerer, i artikkelen Om automatisk målretting i bannerannonser fra Google.

Før du begynner

Viktig budgivningsinformasjon:

Automatisk målretting fører til nye plasseringer, så løsningen egner seg for annonsører som ikke har strenge retningslinjer for hvor annonser for merkevaren kan vises. Husk at du fortsatt kan ekskludere plasseringer fra annonsegruppen, kampanjen eller kontoen din.

Merk: Hvis du har Smart-kampanjer for Displaynettverket, blir målrettingen og budgivningen allerede håndtert automatisk. Du trenger dermed ikke å velge innstillingen for målrettingsutvidelse manuelt.

Hvis du ikke bruker Smart-kampanjer for Displaynettverket, men er en annonsør med fokus på konverteringer, bør du vurdere å bruke en budstrategi slik som mål-CPA (målkostnad per kjøp) eller mål-ROAS (avkastning på annonsekostnader) med automatisk målretting. Vi anbefaler at du bruker mål-CPA eller mål-ROAS hvis du ønsker automatisk målretting. Grunnen til dette er at systemet vårt da kan bruke konverteringsdataene på best mulig måte, slik at du får mest mulig ut av kampanjen din.

Hvis du har mest fokus på å generere trafikk på nettstedet ditt, bør du vurdere å bruke en manuell budstrategi slik som manuell CPC-budgivning eller utvidet CPC med automatisk målretting. Med manuell CPC-budgivning kan den automatiske målrettingen utvide rekkevidden din til å omfatte flere brukere, slik at mer trafikk genereres til samme eller omtrent samme kostnad per kunde.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Endre innstillinger for automatisk målretting

1. Klikk på Bannerkampanjer i navigasjonspanelet.
  2. Finn kampanjen din og klikk på den.
  3. Klikk på annonsegruppen du ønsker å justere målrettingen for.
  4. Klikk på Målgrupper på navigeringsmenyen.
  5. Klikk på blyantikonet Endre, og velg deretter Endre målrettingen for annonsegruppen.
  6. Dra glidebryteren mot høyre for å øke målgruppeutvidelsen.
  7. Klikk på Lagre.

Med standardinnstillingen oppnår du begrenset utvidelse som omfatter flere målgrupper (tidligere kalt innstillingen for konservativ automatisering). Du kan oppnå økt rekkevidde til samme målavkastning ved å velge det høyeste automatiseringsnivået (tidligere kalt aggressiv automatisering).

Gå gjennom resultatene

Når du gjennomgår resultatene dine, må du huske på at ved å bruke automatisk målretting, utvides rekkevidden din til å nå ut til folk som ellers ikke ville ha sett annonsene dine. Konverteringene du får ved hjelp av automatisk målretting, er tilleggskonverteringer du ellers ikke ville ha fått.

Når den automatiske målrettingen din er høyest mulig, kan det hende at den gjennomsnittlige CPA-en din varierer litt i begynnelsen. På sikt lærer den automatiske målrettingen hvilken målretting som fungerer best for deg, og rekkevidden din optimaliseres dermed til en mer konsekvent gjennomsnittlig CPA, slik at du oppnår flest mulig konverteringer.

Slik gjennomgår du annonseresultatene du oppnår ved bruk av automatisk målretting:

• Klikk på Bannerkampanjer på navigeringsmenyen til venstre.
  • Valgfritt: Klikk på kampanjen eller annonsegruppen du vil gjennomgå resultatene for.
  • Rull til nederst i statistikktabellen, og se sammendragsradene nederst. I raden kalt «Automatisk målretting i Displaynettverket» ser du all trafikk fra den automatiske målrettingen.

Sammenlign resultater: Hvis du har forskjellige annonsegrupper med ulike målrettingstyper, ønsker du kanskje å se resultatene deres. Slik gjør du det:

1. Velg Bannerkampanjer på navigeringsmenyen til venstre.
  2. Velg Annonsegrupper på sidemenyen.
Du kan se data om klikk, visninger og konverteringer inndelt etter annonsegruppe.

Målretting kontra observasjoner: Hvis du har gjort endringer slik at «Observasjoner» brukes for annonsegruppen din, kan det hende du ser rapporter om hvordan annonsegruppen kan ha nytte av tilleggsmålretting. Finn ut mer om innstillingene for målretting og observasjon