Bruk målrettingsutvidelse i bannerkampanjer

Targeting expansion is now available as optimized targeting for any new Display campaigns that you create. Like targeting expansion, optimized targeting looks at any audience segments you’ve added to your targeting and uses that as a starting point to find new and relevant audiences for the campaign. As an additional benefit, optimized targeting may look for audience segments that fall outside your selected audience segments if there’s an opportunity for better performance.

Med målrettingsutvidelse kan du oppnå en rekkevidde som omfatter flere brukere, slik at du kan generere flere konverteringer med bannerkampanjer. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan endre innstillingen for målrettingsutvidelse og evaluere kampanjeresultater.

Du kan få en oversikt over målrettingsutvidelse i bannerkampanjer og hvordan denne funksjonen fungerer, ved å lese gjennom artikkelen om målrettingsutvidelse i bannerkampanjer.

Før du begynner

Med målrettingsutvidelse får annonsører tilgang til nye plasseringer, så denne løsningen er et godt valg for de som ikke har strenge retningslinjer for hvor merkevareannonser blir vist. Husk at du fortsatt kan ekskludere plasseringer fra kontoen, kampanjen eller annonsegruppen din.

Hvis du er en annonsør som fokuserer på konverteringer, bør du vurdere å bruke maksimer antall konverteringer, målkostnad per handling (mål-CPA) eller mål for avkastning på annonsekostnader (mål-ROAS) med målrettingsutvidelse som budstrategi. Vi anbefaler at du bruker mål-CPA eller mål-ROAS hvis du ønsker å benytte deg av målrettingsutvidelse. Grunnen til dette er at systemet vårt da kan bruke konverteringsdata på den mest hensiktsmessige måten, slik at du får mest mulig ut av kampanjen din.

Veiledning

Endre innstillingene for målrettingsutvidelse

1. Finn – og klikk på – kampanjen din i Google Ads.
  2. Klikk på annonsegruppen der du vil justere målrettingen.
  3. Klikk på Innstillinger i navigasjonsmenyen.
  4. Klikk på Endre målrettingen for annonsegruppen.
  5. Dra glidebryteren mot venstre eller høyre for å endre innstillingen for målrettingsutvidelse.
  6. Klikk på Lagre.

Med standardinnstillingen får du begrenset utvidelse som omfatter flere målgrupper. Du kan oppnå økt rekkevidde til samme avkastningsmål ved å velge det høyeste automatiseringsnivået.

Gå gjennom resultatene

Når du gjennomgår resultatene dine, må du huske at du oppnår økt rekkevidde med målrettingsutvidelse, slik at folk som ellers ikke ville ha sett annonsene dine, får se dem. Konverteringene du oppnår gjennom målrettingsutvidelse, er altså tilleggskonverteringer du ellers ikke ville ha oppnådd.

Når du maksimerer innstillingen for målrettingsutvidelse, kan den gjennomsnittlige kostnaden per handling (CPA) variere litt i begynnelsen. På sikt lærer målrettingsutvidelsen hvilken målretting som fungerer best for deg, og rekkevidden optimaliseres da til en jevnere gjennomsnittlig CPA, slik at du skal oppnå flest mulig konverteringer.

Slik kan du gjennomgå annonseresultatene du oppnår målrettingsutvidelse:

1. Klikk på Bannerkampanjer i navigasjonspanelet i Google Ads.
  2. Klikk på kampanjen der du vil gjennomgå resultatene.
  3. (Valgfritt:) Klikk på en annonsegruppe i kampanjen for å se resultatene på et mer detaljert nivå.
  4. Klikk på Målgrupper eller Søkeord i sidemenyen til venstre.
  5. Rull helt ned i statistikktabellen, og gjennomgå sammendragsradene nederst. I raden merket «Totalt – utvidelse» finner du all trafikk som kan tilskrives målrettingsutvidelsen.

Sammenlign resultater

Hvis du har ulike annonsegrupper med ulike typer målretting, kan du se resultatene du oppnår med hver av disse. Sånn gjør du det:

1. Klikk på Bannerkampanjer i navigasjonspanelet i Google Ads.
  2. Velg Annonsegrupper i sidemenyen til venstre.

Du kan se data om klikk, visninger og konverteringer inndelt etter annonsegruppe.

Målretting- kontra Observasjon-innstillingen: Hvis du har angitt «Observasjon» som innstilling i en annonsegruppe, kan du få rapporter om hvordan du kan oppnå bedre resultater med annonsegruppen om du bruker mer omfattende målretting. Finn ut mer om Målretting- og Observasjon-innstillingen.