Automatische targeting gebruiken in Google Display-advertenties

Met automatische targeting wordt uw bereik uitgebreid naar extra gebruikers, waardoor u met Google Display-advertenties meer conversies kunt genereren voor ongeveer dezelfde kosten per klant. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw instelling voor targetinguitbreiding kunt wijzigen en hoe u de prestaties in uw campagne kunt evalueren.

Een overzicht van automatische targeting in Google Display-advertenties en hoe dit werkt, vindt u in Over automatische targeting in Google Display-advertenties.

Voordat u begint

Belangrijke biedingsinformatie:

Automatische targeting resulteert in nieuwe plaatsingen, dus het is geschikt voor adverteerders die geen strikte richtlijnen voor branding hebben over waar hun advertenties worden weergegeven. Houd er rekening mee dat u nog steeds plaatsingen kunt uitsluiten van uw advertentiegroep, campagne of account.

Opmerking: Als u een Slimme display-campagne heeft, zijn targeting en bieden al geautomatiseerd. U hoeft de instelling voor targetinguitbreiding dan niet handmatig in te stellen.

Als u een op conversies gerichte adverteerder bent maar geen gebruik maakt van een slimme display-campagne, kunt u een biedstrategie gebruiken, zoals doel-CPA (kosten per acquisitie) of doel-ROAS (rendement op advertentie-uitgaven) met automatische targeting. Doel-CPA of doel-ROAS worden aanbevolen voor automatische targeting, omdat ons systeem hiermee conversiegegevens optimaal kan benutten om u de meeste waarde voor uw campagne te bieden.

Als u zich meer richt op het genereren van siteverkeer, kunt u overwegen een handmatige biedstrategie te gebruiken, zoals Handmatige kosten per klik (CPC) of Verbeterde CPC met automatische targeting. Met handmatige CPC kunt u automatische targeting gebruiken om uw bereik uit te breiden naar extra gebruikers om meer siteverkeer te genereren voor ongeveer dezelfde kosten per klant.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Instellingen voor automatische targeting wijzigen

1. Klik in het navigatievenster op Display-campagnes.
  2. Zoek uw campagne en klik erop.
  3. Klik op de advertentiegroep waarvoor u de targeting wilt aanpassen.
  4. Klik op Doelgroepen in het navigatiemenu.
  5. Klik op het potloodpictogram Bewerken en selecteer vervolgens Targeting voor advertentiegroep bewerken.
  6. Sleep de schuifregelaar naar rechts om de doelgroepuitbreiding te vergroten.
  7. Klik op Opslaan.

De standaardinstelling biedt beperkte uitbreiding naar extra doelgroepen (voorheen de instelling 'conservatief automatisch targeten'). Als u uw bereik op dezelfde doel-ROI wilt vergroten, kiest u het hoogste niveau voor automatische targeting (voorheen 'agressief automatisch targeten').

Prestaties beoordelen

Houd er wanneer u uw prestaties beoordeelt rekening mee dat automatische targeting uw bereik uitbreidt naar mensen die uw advertenties zonder automatische targeting niet zouden hebben gezien. De conversies die u met automatische targeting genereert, zijn aanvullende conversies die u anders niet zou hebben gerealiseerd.

Wanneer u uw automatische targeting maximaliseert, kan uw aanvankelijke gemiddelde CPA fluctueren. Automatische targeting leert na verloop van tijd welke targeting het beste voor u werkt en optimaliseert uw bereik op een consistentere gemiddelde CPA om zo veel mogelijk conversies te genereren.

Als u wilt controleren hoe uw advertenties presteren met automatische targeting, kunt u het volgende doen:

• Klik in het navigatiemenu aan de linkerkant op Display-campagnes.
  • Optioneel: Klik op de campagne of advertentiegroep waarvoor u de prestaties wilt controleren.
  • Scroll naar de onderkant van de tabel met statistieken en bekijk onderaan de overzichtsrijen. De rij met het label 'Automatische targeting weergeven' bevat al het verkeer van automatische targeting.

Vergelijk prestaties: als u verschillende advertentiegroepen heeft die verschillende soorten targeting gebruiken, kan het handig zijn om te zien hoe elke groep presteert. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Selecteer Display-campagnes in het navigatiemenu aan de linkerkant.
  2. Selecteer Advertentiegroepen in het paginamenu.
U kunt gegevens bekijken over klikken, vertoningen en conversies per advertentiegroep.

Targeting ten opzichte van observaties: als u voor een advertentiegroep heeft ingesteld om 'Observaties' te gebruiken, krijgt u mogelijk rapporten te zien over hoe aanvullende targeting uw advertentiegroep ten goede kan komen. Meer informatie over instellingen voor targeting en observaties