Over prestatiedoelen

Met prestatiedoelen kunt u de algehele prestaties van campagnes bijhouden en voorspellen, zodat u weet of u op schema ligt om uw doelen te behalen. Deze doelen kunnen worden toegepast op het niveau van een losse campagne of op campagnegroepen.

Hoe het werkt

Met prestatiedoelen kunt u zien in welke mate de campagnes waarop ze worden toegepast voldoen aan uw meetbare advertentiedoelen. Wanneer ze worden toegepast op campagnegroepen, kunt u de algehele prestaties van meerdere campagnes tegelijk bijhouden. Prestatiedoelen kunnen worden gemaakt wanneer u nieuwe campagnes en campagnegroepen maakt. Voor bestaande campagnes en campagnegroepen kunnen ze ook op elk gewenst moment worden gemaakt of bewerkt.

Nadat u prestatiedoelen heeft ingesteld, kan Google Ads inschatten of u op schema ligt om uw doelen te behalen. Als het erop lijkt dat u de gestelde doelen niet gaat halen, kunt u overwegen uw campagne-instellingen aan te passen om de prestaties te verbeteren.

Over campagnegroepen

U kunt campagnegroepen maken met elke combinatie van campagnes in het zoeknetwerk, campagnes in het Display Netwerk, Shopping-campagnes en videocampagnes.

• Campagnegroepen zijn optioneel. Niet elke campagne hoeft bij een groep te horen.
  • Elke campagne kan tot slechts tot één campagnegroep behoren.
Het prestatiedoel dat is ingesteld voor een campagnegroep, overschrijft bestaande doelen die voor een losse campagne zijn ingesteld. Wanneer een campagne wordt verwijderd uit een campagnegroep, worden de prestatiedoelen die waren ingesteld voordat de campagne werd toegevoegd aan de groep, hersteld.

Voorbeeld

Julia is eigenaar van een kleine hoedenwinkel en ze verkoopt zowel via de winkel als online. Drie van haar Google Ads-campagnes zijn gericht op de online verkoop van haar hoeden. Het succes van deze campagnes wordt gemeten op basis van het aantal online conversies.

Julia kan om de prestaties van elke campagne afzonderlijk bij te houden, deze doelen rechtstreeks instellen bij de campagne-instellingen. Julia wil de prestaties van deze campagnes echter gezamenlijk bijhouden en hun doelen gezamenlijk instellen. Daarom maakt ze een campagnegroep met de naam 'Hoeden' en stelt ze een prestatiedoel in van 300 conversies per maand.

Na een week ziet Julia dat ze waarschijnlijk haar doel niet bereikt, dus brengt ze enkele wijzigingen aan in haar campagne-instellingen om het aantal conversies van haar campagnegroep te vergroten. Enkele dagen later ziet Julia dat ze weer op schema ligt om haar prestatiedoel te behalen.

Instellingen voor prestatiedoelen

Er zijn drie instellingen voor een prestatiedoel:

• Een groep statistieken die u wilt bijhouden
  • De periode dat u statistieken wilt bijhouden
  • (Optioneel) Specifieke waarden die u wilt bereiken voor de statistieken in elke periode

Er kan slechts één prestatiedoel tegelijk actief zijn.

Houd er rekening mee dat prestatiedoelen maken niet van invloed is op de weergave van advertenties.

Statistieken

Elk prestatiedoel kan één groep statistieken bijhouden:

• Klikken
    Deze groep bevat statistieken waarmee het aantal en de kosten van klikken worden bijgehouden
  • Conversies
    Deze groep bevat statistieken waarmee het aantal en de kosten van conversies worden bijgehouden
  • Conversiewaarde
    Deze groep bevat statistieken waarmee de gegenereerde waarde en de kosten van conversies worden bijgehouden

Periode

De periode geeft het tijdsbestek aan waarbinnen de prestaties worden gemeten. Als u bijvoorbeeld een CPC (gemiddelde kosten per klik) van twee euro of minder target en een maandelijkse periode selecteert, kan Google Ads inschatten of het waarschijnlijk is dat uw CPC voor de huidige maand uitkomt op een gemiddelde van twee euro of minder.

U kunt een aangepaste periode of een terugkerende wekelijkse, maandelijkse of driemaandelijkse periode kiezen. Doelen met wekelijkse, maandelijkse en driemaandelijkse perioden vervallen nooit totdat u het doel verwijdert. Elke week, maand of elk kwartaal reset het doel alle totalen of gemiddelden die worden bijgehouden. Aan het begin van elke maand begint een maandelijks 'Aantal klikken'-doel het aantal te klikken te tellen vanaf nul. Aangepaste perioden kunnen terugkerend zijn of kunnen beginnen en eindigen op specifieke datums.

Doelen

Doelen zijn specifieke waarden die u elke periode wilt bereiken voor de statistieken. Voor elk prestatiedoel moet er ten minste één doelwaarde worden ingesteld.

Klikken
  • Aantal klikken is het totale aantal klikken dat u wilt ontvangen tijdens de periode van het doel.
  • Totale uitgaven is het totale bedrag dat u wilt besteden tijdens de periode van het doel.
  • Gemiddelde CPC (kosten per klik) is het gemiddelde bedrag dat u wilt besteden per klik tijdens de periode van het doel. De 'Gemiddelde CPC' wordt berekend door het bedrag dat u betaalt te delen door het totale aantal klikken dat deze advertenties ontvangen.
Conversies
  • Aantal conversies is het totale aantal conversies dat u tijdens de periode van het doel wilt ontvangen.
  • Totale uitgaven is het totale bedrag dat u wilt besteden tijdens de periode van het doel.
  • Gemiddelde CPA (kosten per acquisitie) is het gemiddelde bedrag dat u wilt besteden per conversie tijdens de periode van het doel. De 'Gemiddelde CPA' wordt berekend door het bedrag dat u betaalt te delen door het totale aantal conversies dat deze advertenties ontvangen.
Conversiewaarde
  • Totale waarde van conversies is de totale waarde van de conversies die u wilt ontvangen tijdens de periode van het doel.
  • Totale uitgaven is het totale bedrag dat u wilt besteden tijdens de periode van het doel.
  • Gemiddelde ROAS (rendement op advertentie-uitgaven) is het gemiddelde rendement dat u wilt behalen met conversies tijdens de periode van het doel. Het 'Gemiddelde ROAS' wordt berekend door de totale waarde die is gegenereerd door uw totale aantal conversies te delen door het bedrag dat u betaalt voor advertenties.

Status van een prestatiedoel

De status van uw prestatiedoel is de beste schatting van Google Ads of u op schema ligt om uw doel te behalen.

Op de goede weg
Op basis van recente prestaties is het waarschijnlijk dat u uw prestatiedoel behaalt. De kans om elk doel te behalen, staat vermeld op de overzichtskaart van uw prestatiedoel.
Vereist aandacht
Op basis van recente prestaties is het waarschijnlijk dat u uw prestatiedoel niet behaalt. De kans om elk doel te behalen, staat vermeld op de overzichtskaart van uw prestatiedoel. Overweeg om de instellingen van uw campagnes te wijzigen en controleer de status na enkele dagen opnieuw om te zien of u op schema ligt.
Doel behaald

De periode van het prestatiedoel is voorbij en u heeft uw doel behaald.

Doel niet behaald
Deze status wordt weergegeven wanneer een van de volgende voorwaarden van toepassing is op uw prestatiedoel:
  • De periode van het prestatiedoel is voorbij en u heeft het prestatiedoel niet behaald.
  • De periode van het prestatiedoel is nog niet voorbij en u heeft de drempelwaarde voor het doel al overschreden.

De statistieken van een prestatiedoel worden berekend op basis van het historische lidmaatschap van dag tot dag, wat betekent dat het prestatiedoel alleen statistieken van een campagne berekent gedurende de periode dat deze binnen een campagnegroep valt. Dit betekent dat wijzigingen die worden aangebracht in het huidige lidmaatschap van een campagnegroep geen invloed hebben op de status van eerdere prestatiedoelen.

Fase

Houd er wanneer u de status van het prestatiedoel controleert rekening mee dat uw doel zich in één van de volgende drie fasen kan bevinden, gebaseerd op de periode die u heeft ingesteld.

Gepland
U heeft een prestatiedoel ingesteld voor een datum in de toekomst. Controleer de status van het doel opnieuw nadat de periode van het doel is gestart.
Actief
De prestatiegegevens worden actief verzameld. Controleer de status van uw doel om te zien of u op schema ligt om uw doel te bereiken.
Afgelopen
De periode van het prestatiedoel is voorbij. Bekijk uw status om te zien of uw doel behaald is.