Over prestatiedoelen

Met prestatiedoelen kunt u de algehele prestaties van campagnes bijhouden en voorspellen, zodat u weet of u op schema ligt om uw doelen te bereiken. U kunt prestatiedoelen toepassen op campagnegroepen.

Hoe het werkt

Met prestatiedoelen kunt u nagaan in welke mate de campagnes waarop u ze toepast, voldoen aan uw meetbare advertentiedoelen. Als u ze toepast op campagnegroepen, kunt u de algehele prestaties van meerdere campagnes tegelijk bijhouden. U kunt prestatiedoelen instellen wanneer u nieuwe campagnegroepen maakt. Bovendien kunt u ze op elk gewenst moment instellen of bewerken in bestaande campagnegroepen.

Nadat u prestatiedoelen heeft ingesteld, kan Google Ads inschatten of u op schema ligt om uw doelen te bereiken. Als het erop lijkt dat dit niet het geval is, kunt u overwegen uw campagne-instellingen aan te passen om de prestaties te verbeteren.

Over campagnegroepen

U kunt campagnegroepen maken met elke combinatie van campagnes in het zoeknetwerk, campagnes in het Display Netwerk, Shopping-campagnes en videocampagnes.

• Campagnegroepen zijn optioneel. Niet elke campagne hoeft bij een groep te horen.
  • Elke campagne kan slechts in één campagnegroep worden opgenomen.

Voorbeeld

Julia is eigenaar van een kleine hoedenwinkel en ze verkoopt zowel via de winkel als online. 3 van haar Google Ads-campagnes zijn gericht op de online verkoop van hoeden. Het succes van haar campagnes wordt bepaald door het aantal online conversies.

Julia maakt een campagnegroep met de naam 'Hoeden' en stelt een prestatiedoel van 300 conversies per maand in. Na een week constateert Julia dat ze haar doel waarschijnlijk niet gaat halen, dus brengt ze enkele wijzigingen aan in de campagne-instellingen om via de campagnegroep meer conversies te realiseren. Enkele dagen later ziet Julia dat ze weer op schema ligt om het gewenste prestatiedoel te bereiken.

Instellingen voor prestatiedoelen

Voor elk prestatiedoel moet u 3 instellingen opgeven:

• De groep statistieken die u wilt bijhouden
  • De periode waarin u deze statistieken wilt bijhouden
  • (Optioneel) Specifieke waarden die u wilt bereiken voor de statistieken in elke periode

Er kan slechts één prestatiedoel tegelijk actief zijn.

De advertentieweergave wordt niet beïnvloed door de prestatiedoelen die u instelt.

Statistieken

Met elk prestatiedoel kunt u één groep statistieken bijhouden:

• Klikken: deze groep bevat statistieken waarmee het aantal en de kosten van klikken worden bijgehouden.
  • Conversies: deze groep bevat statistieken waarmee het aantal en de kosten van conversies worden bijgehouden.
  • Conversiewaarde: deze groep bevat statistieken waarmee de gerealiseerde waarde en de kosten van conversies worden bijgehouden.

Periode

De periode bepaalt het tijdsbestek waarbinnen de prestaties worden bijgehouden. Als u bijvoorbeeld streeft naar een CPC (gemiddelde kosten per klik) van € 2 of minder en een periode van een maand selecteert, kan Google Ads inschatten of het waarschijnlijk is dat uw CPC voor de huidige maand uitkomt op een gemiddelde van € 2 of minder.

U kunt een aangepaste periode of een terugkerende periode van een week, een maand of 3 maanden kiezen. Een doel met een periode van een week, een maand of 3 maanden vervalt nooit, tenzij u het doel verwijdert. Elke week, elke maand of elk kwartaal worden alle bijgehouden totalen of gemiddelden voor het doel gereset. Voor een doel gericht op het aantal klikken en met een ingestelde periode van een maand wordt bijvoorbeeld aan het begin van elke maand weer met tellen van klikken begonnen vanaf 0. Aangepaste perioden kunnen terugkerend zijn of kunnen beginnen en eindigen op specifieke datums.

Doelen

Doelen zijn specifieke waarden die u in elke periode wilt bereiken voor de statistieken. Voor elk prestatiedoel moet er ten minste één doelwaarde worden ingesteld.

Klikken

• Aantal klikken is het totale aantal klikken dat u tijdens de periode van het doel wilt realiseren.
  • Totale uitgaven is het totale bedrag dat u tijdens de periode van het doel wilt besteden.
  • Gemiddelde CPC is het gemiddelde bedrag dat u tijdens de periode van het doel per klik wilt besteden. De gemiddelde CPC wordt berekend door het bedrag dat u betaalt te delen door het totale aantal klikken dat uw advertenties opleveren.

Conversies

• Aantal conversies is het totale aantal conversies dat u tijdens de periode van het doel wilt realiseren.
  • Totale uitgaven is het totale bedrag dat u tijdens de periode van het doel wilt besteden.
  • Gemiddelde kosten per actie (CPA) is het gemiddelde bedrag dat u tijdens de periode van het doel per conversie wilt besteden. De gemiddelde CPA wordt berekend door het bedrag dat u betaalt te delen door het totale aantal conversies dat uw advertenties opleveren.

Conversiewaarde

• Totale waarde van conversies is de totale waarde van de conversies die u tijdens de periode van het doel wilt realiseren.
  • Totale uitgaven is het totale bedrag dat u tijdens de periode van het doel wilt besteden.
  • Gemiddeld rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) is het gemiddelde rendement dat u tijdens de periode van het doel met conversies wilt behalen. Het gemiddelde ROAS wordt berekend door de totale waarde die door het totale aantal conversies wordt gerealiseerd, te delen door het bedrag dat u voor advertenties betaalt.

Status van een prestatiedoel

De status van uw prestatiedoel is de beste inschatting van Google Ads of u op schema ligt om uw doel te bereiken.

Op de goede weg

Op basis van recente prestaties is het waarschijnlijk dat u het ingestelde prestatiedoel bereikt. De kans om elk doel te bereiken, staat vermeld op de overzichtskaart van het prestatiedoel.

Vereist aandacht

Op basis van recente prestaties is het niet waarschijnlijk dat u het ingestelde prestatiedoel bereikt. De kans om elk doel te bereiken, staat vermeld op de overzichtskaart van het prestatiedoel. Overweeg de campagne-instellingen te wijzigen. Controleer de status na enkele dagen opnieuw om na te gaan of u op schema ligt.

Doel behaald

De periode van het prestatiedoel is voorbij en u heeft het doel bereikt.

Doel niet behaald

U ziet deze status in de volgende gevallen:
  • De periode van het prestatiedoel is voorbij en u heeft het prestatiedoel niet bereikt.
  • De periode van het prestatiedoel is nog niet voorbij en u heeft de drempelwaarde voor het doel al overschreden.

Opmerking:

De statistieken van een prestatiedoel worden berekend op basis van het historische lidmaatschap van dag tot dag, wat betekent dat het prestatiedoel alleen statistieken van een campagne berekent gedurende de periode dat deze binnen een campagnegroep valt. Dit betekent dat wijzigingen die worden aangebracht in het huidige lidmaatschap van een campagnegroep geen invloed hebben op de status van eerdere prestatiedoelen.

Fase

Houd er wanneer u de status van het prestatiedoel controleert rekening mee dat uw doel zich in één van de volgende 3 fasen kan bevinden, gebaseerd op de periode die u heeft ingesteld.

Gepland

U heeft een prestatiedoel ingesteld voor een datum in de toekomst. Controleer de status van het doel opnieuw nadat de periode van het doel is gestart.

Actief

De prestatiegegevens worden actief verzameld. Controleer de status van het doel om na te gaan of u op schema ligt om het doel te bereiken.

Afgelopen

De periode van het prestatiedoel is voorbij. Bekijk de status om na te gaan of u het doel heeft bereikt.