Vælg de rette søgeordstyper

Søgeordstyper hjælper dig med at styre, hvilke søgninger der kan udløse visning af din annonce. Du kan eksempelvis bruge bredt match til at få din annonce vist for en bred målgruppe, eller du kan bruge eksakt match til at fokusere på bestemte kundegrupper. Få flere oplysninger om brug af søgeordstyper.

I denne artikel kommer vi ind på, hvordan du vælger de rigtige matchtyper til dine annoncer.

Brug en strategi, hvor du bevæger dig fra bred til snæver

Når du skal vælge den rette matchtype til et søgeord, anbefaler vi normalt at bruge en strategi, hvor du bevæger dig fra bred til snæver.

Start med søgeord med bredt match for at maksimere dine muligheder for at vise dine annoncer ved relevante søgninger. Bredt match er standarden for søgeord, så hvis du allerede har tilføjet søgeord, skal du sandsynligvis ikke foretage dig noget for at vælge bredt match for disse. Få flere oplysninger om tilføjelse af søgeord.

Overvåg herefter dine søgeords effektivitet over tid. Hvis du konstaterer, at din annonce vises ved for mange irrelevante varianter af dine søgeord, kan du prøve at tilføje negative søgeord for specifikt at stoppe nogle af disse irrelevante match. Du kan også gøre dine søgeordstyper med specifikke for at indsnævre din målgruppe endnu mere. Få flere oplysninger om overvågning af dine annoncer og søgeord.

Se, hvilke søgetermer der udløste visning af dine annoncer

Når dine søgeord har opsamlet eksponeringer og klik, kan du med rapporten "Søgetermer" se, hvad de personer, der så dine annoncer, rent faktisk søgte efter. Få flere oplysninger om, hvordan rapporten "Søgetermer" kan hjælpe dig.

Her er et par tips til, hvordan du kan bruge oplysningerne i rapporten:

• Se, hvor tæt søgeudtrykkene er relateret til dine søgeord. I kolonnen "Matchtype" kan du se, hvordan de søgetermer, der udløste visning af dine annoncer, matcher dine søgeord. Du kan bruge disse oplysninger til at justere dine søgeordstyper. Hvis du f.eks. bruger banakage som søgeord, ser du muligvis banakage med matchtypen "Eksakt". Dette betyder, at personer, der søgte efter den eksakte term "banankage", så din annonce.
  • Se forslag til søgeord. Dine annoncer udløses muligvis af termer, du ikke havde tænkt på. Tilføj disse termer som søgeord.
  • Få forslag til negative søgeord. Hvis søgetermer, der ikke er relevante, udløser visning af dine annoncer, kan du tilføje disse udtryk som negative søgeord.