Optimer dine søgeord til Søgenetværket

Det er nu tid til at identificere ineffektive søgeord og få dem til at arbejde hårdere for dig. Du ønsker at optimere dine søgeords relevans for at forbedre deres kvalitetsresultater, ændre matchtypen for dem, der ikke hjælper dig til at nå dine annonceringsmål, eller slette søgeordsdubletter i din konto. Du kan også filtrere dine effektivitetsdata for at finde ineffektive søgeord.

Før du begynder

Når du ved, hvordan du finder data til dine søgeord, er du klar til at arbejde på at forbedre dem. Et godt sted at begynde er at se efter og fjerne søgeordsdubletter.

Optimer dine søgeords relevans

Sørg for, at dine søgeord er relevante for dit produkt eller din tjeneste. På den måde er der større sandsynlighed for, at kunderne klikker på din annonce, når de søger efter specifikke termer, hvilket kan være med til at forbedre din klikrate (CTR, click through rate) og dit kvalitetsresultat. Tænk på det: Hvis du driver en virksomhed, der beskæftiger sig med voksning af gulve, er du sikkert ikke interesseret i, at din annonce bliver vist til brugere, der leder efter frisørsaloner, der sælger hårvoks. Her kan du se, hvordan du kan forbedre dine søgeords relevans:

• Prøv at erstatte et søgeord, der kun er et enkelt ord, med termer eller sætninger. Brug søgeord på to til tre ord, som potentielle kunder sandsynligvis vil bruge til at beskrive dit produkt eller din tjeneste. I nogle tilfælde betyder det, at du skal gøre søgeord, der er for generelle, mere specifikke.
    Generelt søgeord Specifikt søgeord
    voksning voksning af trægulve
    gulve gulvvoksningstjenester
    rengøring gulvrengøringstjenester
  • Sørg for, at dine søgeord er relevante i forhold til annoncerne i dine annoncegrupper. Lad os sige, at annoncerne i din annoncegruppe omhandler de tjenester, du specifikt leverer i forbindelse med voksning af fyrretræsgulve. Du ønsker måske, at søgeordene i den annoncegruppe indeholder termen fyrretræ. Du kan prøve at bruge indsættelse af søgeord til dynamisk at opdatere din annoncetekst, så den indeholder et af dine søgeord, der matcher en kundes søgetermer.
  • Gruppér dine søgeord i temaer ud fra dit produkt eller din tjeneste. Sørg desuden for, at dine annoncer omhandler dine søgeordstemaer. På den måde kan vi vise mere relevante annoncer til potentielle kunder, når de søger efter et bestemt produkt eller en bestemt tjeneste. Du kan også se på layoutet af din virksomheds website for at få en idé om, hvordan du skal gruppere dine søgeord.

Rediger din matchtype

Når du har segmenteret dine data for søgeordseffektivitet efter matchtype for søgetermer, kan du identificere, hvilke matchtyper der er effektive for hvilke søgeord og søgninger, og du kan justere matchtyperne for alle dine søgeord, så dine annoncer vises til de rette kunder.

Eksempel

Lad os f.eks. sige, at din søgeordsliste indeholder det bredt matchende søgeord gulvrengøring. Når du anvender segmentering efter søgetermens matchtype, får du vist effektivitetsdata for søgetermer for bredt match-, sætningsmatch- og eksakt match-versioner for dit søgeord. En søgeordssætning kunne f.eks. være gulvrengøring tjenester. Hvis du konstaterer, at "gulvrengøring" har den højeste klikrate (CTR, click through rate) fra personer, der søger på søgeordssætningsversionen af søgeordet, f.eks. gulvrengøring tjenester, kan du tilføje gulvrengøring som en søgeordssætning og sætte det på pause som et fleksibelt søgeord.

Keyword match type segment

Tip!

Når du har segmenteret dine søgeordsdata efter matchtype for søgetermer, skal du prøve at køre rapporten Søgetermer for at få vist de termer, som de personer, der klikkede på din annonce, søgte efter.

Brug filtre til at forbedre dine søgeord

Filtre er en hurtig metode til at sortere dine data om søgeordseffektivitet og identificere ineffektive søgeord. Du kan filtrere dine søgeordsdata efter Status for at se, hvilke søgeord der har lav søgevolumen, eller måske dem, der ikke viser dine annoncer, fordi de er blevet afvist. Derefter kan du ændre dit søgeord med lav søgevolumen til en mere generel variant for at øge trafikken. Eller følg vores annonceringspolitikker for at løse eventuelle problemer med afviste søgeord. Her er nogle andre filtre, som du kan benytte til at se ineffektive søgeord:

• Prøv at bruge filteret Kvalitetsresultat til at se, hvilke søgeord der har et lavt kvalitetsresultat. Du kan f.eks. vælge at se søgeord med et kvalitetsresultat, der er under 3. Derefter kan du foretage ændringer af søgeordene, f.eks. gøre dem mere relevante for dine annoncer eller din landingsside, for at forbedre deres kvalitetsresultater.
  • Filtrer dine søgeord efter klikrate (CTR, click through rate) for at se, hvilke søgeord der giver mange eksponeringer, men få klik. Du kan f.eks. filtrere søgeord med en klikrate, der er mindre end 1 %, og derefter ændre disse søgeord, så de er mere relevante for dine annoncer.
  • Filtrer dine søgeord for at se, hvilke der er under dit anslåede bud for første side. Derefter kan du hæve budprisen pr. klik (CPC, cost-per-click) for søgeord, der ikke viser annoncer på den første side af Google-søgeresultaterne ud fra dit anslåede bud for første side. Prøv at bruge automatiserede regler til automatisk at hæve dine søgeordsbud, når de er under dit anslåede bud for første side.